136
 • who am I 7
  #136
  Alapjába véve magával az emberrel van baj.Azokból is a hatalomravágyokkal és a vezetőkkel sajnos.Hát ezvan.Várom mikor gyullad be a föld XD csak ha a saját fajtánkat irtjuk ki XD mind1 a lényeg a PÉNZ.
 • dez
  #135
  Jobb helyeken csinálják is.
 • Bohun
  #134
  Nahm mar keresem a gyujtom
 • Morden23
  #133
  Ezt hívják ROLA transzport módnak :D:D:D:D:D

  Ha jobban tetszik, hívhatod kenguru fuvarozási módnak. De van még egy pár, pl. a RORO, a RAILSHIP, de van olyan is, amikor nagyhajó viszi a kishajót.
 • metaljesus
  #132
  pedig egyszerű a megoldás: nagyobb távolságra vonaton kell szállítani az áruval megrakott kamionokat
 • Morden23
  #131
  A kalózkodás a Transz-Szibériai járatokon meg a román személyvonaton fordul elő, itt max. annyi sansz van rá, mint bármilyen raktárban, ahol elemel a raktáros néhány HP nyomtatópatront. Márpedig megteszi.

  De igazad van, a közút egyik előnye, hogy biztonságos. Amiért mégis sokan alkalmazzák, az a house to house tulajdonsága. Oda megy, ahol az áru van, és ott áll meg, ahol az áru kell. A tengert, folyót meg sínt nehezen teszed be oda, ahova akarod.
  Megjegyzem, nem pár tízezer forinttal olcsóbb a vasút. A kilogramm*köbméteres áruszámítás a kamionon mindenképpen drágább, mint a konténeres vasútszállítás, főleg nagy mennyiségű árunál, ahol nem egy szaros kamion kell az egy darab plazmatévéhez, hanem mondjuk 10 az 1200 darabhoz. A konténereket is plombázzák, azért nem annyi, hogy kinyitom, kikapom a szart és becsukom. Amúgy ilyenre vannak árubiztosítások.

  Megjegyzem, az, hogy a biztonság, vagy a sebesség fontosabb, mint a környezetvédelem, az alapigazság. 100%-osan így van. Mármint a cégeknél.
 • aaaaa
  #130
  Ez mind szép amit írtok, a hajó meg a vasút olcsó, csak nem feltétlenül országon belül, és rövid távolságokra. És a fuvarok nagyobb részét ezek teszik ki. A másik nem szívesen adod oda a vasútnak, a többszáz milliós árudat, hogy utána átpakolásszák és csak 1-2 % át lopják el a cuccodnak, mert hihetetlen, de sajnos ez is előfordul. Akkor már kifejezetten megérte az a pár 10 ezer forint amivel olcsóbb volt a vasút.
  A konténereket kinyitják, kilopnap belőlük ezt azt, visszacsukják, utána meg majd egymásra mutogatnak, hogy hol is tűnt el belőle ez meg az... Szóval a saját kamion ,( ha nem lopják el mindenstől) relatíve a legbiztonságosabb... Na és ez szereintem bármelyik cégnek fontosabb, mint a környezetszennyezés, meg hogy spórol egy kicsit. A gyorsaság sem elhanyagolandó sok árúcikk esetében.
  Persze a cementet egyebeket lehet bárhogy vinni, de érékesebb cikkekt, elektronikát, számítástechnikát, jobb nem szászor átpakolászni az említett okok miatt.
 • bld
  #129
  sztem totál logikus, nemtom h miért nem jöttek még rá főleg, h már volt ehhez hasonló kb 20éve
 • szivar
  #128
  Nem egy hülye ötlet. Ha már vannak termelésátszervező menedzsereke, akkor a logisztikai menedzsernek is jut hely. Meg hosszú távon némi haszon is.
 • bld
  #127
  -OFF:Pont ma beszéltem a főnökömmel iylesmiről és szóbakerült ez az áruszállítás is. Ő azt mondta h ugyan akkoriban (az átkosba') még egy cég volt minden kb de azt ma is meg lehetne csinálni h nem midneki kamionokkal, teherautókkal egyesével hurcolásznák a dolgokat hanem logisztikai központok lennének és konténerekben bonyolítanák lea forgalmat központosítva, egyszerre. Mind időben mint pénzben is takarékosabb, utánna pedig már csak az üzletekbe kellene lokálisan eljutattni a cikkeket. Sztem van benne vmi :OFF-
 • szivar
  #126
  Vazze :(. Ezekre nem gondoltam.

  De tudod (nem tudod, de most már igen), erre felénk az ipari parkon (ez vidék és nem a főváros, hanem kalocsa vagy mi...) keresztül mennek a vasúti sínek. Erre kamionszámra hordják a cuccost. Cementet, meg kocsikat, ésatöbbit. Ami éppen kell. Szerintem tök mindegy hogy a kamionról cuccolnak át a raktárba vagy a vagonból. Pár méteres diferencia.

  Azt sem mondom hogy a dieselmozdonyok ill. a hajók nem környezik a szennyezetüket (:D ), de ugyanazon üzemanyagmennyiséggel egypárszor több árut el tudnának cígelni adott pontból a másik adott pontba. Utána lehet nézni ha valaki hitetlenkedik.

  Továbbá a kamionok, tehergépkocsik tönkrebasszák az utakat. Nem tudom melyik az olcsóbb? 100km vasúti sín, melyet pár évbente normálisan rendbe kell rakni, vagy 100km műút, melyet egy idő után napi rendszerességgel kell foldozgatni? A folyami áruszállításról meg ne is beszéljünk inkább e téren, mert ott nem nagyon kell az útvonalat foldozgatni. Vagy van víz, vagy nincs (erős közelítéssel, ha már a mederkotrást nem számoljuk, de abból meg eladják a sódert - többek között- tehát ez tárgytalan).

  Nem azt mondom hogy mindenhova sín meg folyó kell, de ahol rendelkezésre állnak ezek, ott ki kellene használni a lehetőségeket.

  Azonkívül nem értem én ezt az atomerőmű mizériát sem. Amíg az ember lába alatt van az urán (és egyébb sugárzó anyagok tömkelege) sokszáz méterre, addig senkit sem zavar. De mihelyest ezeket elhasználják (világítunk belőle, meg metrózunk, stb) és vissza akarják rakni a föld alá (sokszáz méterre), egyből jönnek a (sötét)zöldek hogy így, meg úgy, meg ez nem természetes, meg még veszélyes is.

  A hőerőművekkel egyetértek.

  Azonkívül -véleményem szerint- aki nem tolrál másokat az ne is várjon toleranciát az embertársaitól. Van akit a dohányosok zavarnak, van akit meg az a párezer tonna szemét iritál, amit a 'fogyasztói társadaom' termel évről évre.
 • Morden23
  #125
  Nem a Földön él valaki, az lehet, de igaz, amit mond.

  Fuvarozási alaptézis:

  Legolcsóbb: hajó
  Utána: Vasút
  Utána: Közút (kamion)
  Legdrágább: Repülőgép

 • aaaaa
  #124
  "És ha már áruszállításnál tartunk, mennyivel olcsóbb egy kamionnal keresztülfurikázni az országon, mint modjuk hajóval vagy vasúttal szállítattni a rakományt? Pláne ahol az úthálózat (lsd.: vasúti sínek és hajókikötő) már eleve adott. De akik a kamionosokra számítanak, azok sem parasztok, mert nem tudni hogy dohányoznak-e..."
  Ja persze hajót meg a szél hajtja, mint a középkorban, és az nem is szennyez semmit, meg a dízelmozdony sem, meg a hőerőmű, vagy atomerőmű sem, ami a villanymozdonynak termeli az áramot.
  Csakis a kamion tehet mindenről. A kikötőből meg a szorgos munkások a hátukon viszik a cuccot tovább... Az átpakolás meg persze tök ingyen van... Nem a földön éltek, komolyan mondom...
  20-30 tonna árút ki-be pakolni, lehet hogy többe kerül, mint a párszáz kilométeres út.
 • muerte2
  #123
  azért vannak érdekesen vélekedő emberek. Ha dohányzik ezt meg atz csinálnám vele, meg ha autóval füstöl, meg ha nem úgy ahogy én gondolom, stb. A következő fokozat, hogy ha más színű a haja, v más a vallása, stb. Az én véleményem, ha én me füstölök a cigimmel ott ahol nem lehet akkor egy köcsög nekem ne pofázzon hogy mért dohányzok a dohányzókocsiba a vonaton! Űlj át máshova bazzeg! Meg lehet férni 1más mellet csak némi lojalitás szükségeltetik min2 oldalról. Egyébként dohányos létem ellenére rühellem ha az orrom alá füstölnek, mert igen zavaró. Ha nem dohányzó helyen teszik akkor határozottan idegesít, szóval itt mind2 oldallal baj van. Az auttósok más téma, senkinek nem tilthatod meg hogy autózzon, hacsak nem tiltunk ki minden autóst 1-1 környékről. pl érdekesség hogy Jüst szigetén (n.o.) nincs 1 autó sem, ennek ellenére mindenki megoldja a közlekedést. Nincs dugó, stb.
  Mindettől elvonatkoztatva sajnálom azokat az embereket akik a cigit egy lapon említik a drogokkal és az alkoholizmussal. Akkor szidjuk a KV fogyasztókat is?
 • Morden23
  #122
  Olyat nem lehet csinálni, hogy megverik, és fizet is? Mert akkor a verést végző komát nem kell állami pénzből finanszírozni...

  "Tessék főtörzs, köszönöm a verést, itt van a 18000 forint (botütésenként 180 HUF, de majd felkerekítjük egy €-ra). Ja, tartsa meg a Deákot, az nár borravaló!"
 • Morden23
  #121
  Igazad van. Régi mondás: aki koldus, ne válogasson.

  Há' bazzeg, demokrácia van, he! Hadd válogasson :D
 • szivar
  #120
  Hülye vagy? Rongyos (napi) 6E pénzért dolgozzanak a szerencsétlen hajléktalanok? És a jogaikat nem veszed figyelembe? :D
 • szivar
  #119
  "Na ez itt a kardinális nagy gebasz. Az Abu Dhabis sztorit azért tekintem jobbnak, mert ott az a helyzet, hogy ha szemetelsz, megvágnak jó sok pénzre. A jó sok pénz befolyik az államba, amit többek között köztisztaságra, rendfenntartásra, fejlesztésre, képviselőfánkra és politikus-villákra lehet elcseszni. De nincsen egy tetves szemét sem."

  Nah igen. Az lentebb említett példámban viszont esély sincs (szinte) a szemetelésre, mert ha meglátnak a yardok az utcán, akkor vagy ruha, vagy meló. Amelyik szerv meg kivételt tesz, az vagy ruhát kap, vagy sittet - jutalomképpen. És ha milliomos az amber, akkor is elege lesz a botozásból || közmunkából - ha erre kerülne a sor. Ilyen téren nem tesznek kivétel ezen országban. Sőt mi több, semmilyen téren nem tesznek kivételt.
 • Aldor
  #118
  Én úgy vagyok a helyzettel: Akár dohányzik, akár drogozik, alkoholizál bármi...ha nem barát/ismerős/rokon akkor nem érdekel.
  Viszont amint az orrom alá kerül a dohányfüst olyankor szívem szerint bemosnék az illetőnek. (Ha női nemű akkor persze diplomatikusabb megoldásokhoz folyamodnék)
  De jogom nem lévén hozzá, SŐT még én kerülnék bajba, ezért beérem annyival, hogy csúnyán nézek és meek tovább, meg persze fejlesztem az ellenálló képességeimet, nehogy még a végén én pusztuljak mások LÚZERSÉGE miatt.

  Itt-ott láttam, hogy szóba kerültek az autósok és füstjeik. Természetesen a véleményem hasonló velük szemben is.

  Hiába, emberek vagyunk...

  UI.: De az élet szép.
 • Capra Ibex #117
  Kicsit radikális megoldás, meg tulajdonképp a hajléktalan problémát csak részben oldja meg, de azt kell, hogy mondjam ez nekem is megfordult már a fejemben (szóról szóra).
 • Morden23
  #116
  Kuka kell minden sarokra. Csak akkor a tetves városnak "több" közalkalmazottat kéne foglalkoztatnia, sűrűbben. Merthogy a kuka szart sem ér, ha televan, és már esik ki belőle a szemét.

  Én inkább a hajléktalan-témát erősíteném, afféle "felvilágosult munkatábor" jelleggel.

  Létre kell hozni egy rakat csövesszállást, aki akar bemegy, aki nem, meghal a téli hóban-fagyban. A szálláson INGYEN megy a ruha, INGYEN megy a (kielégítő mennyiségű) fejadag, és persze maga a fedél a fej fölé.
  Ellenben minden napra szépen meló lenne kiosztva, amiért kapnak egy (nyilván nem high-end kategóriás) kis pénzfizetést. A melót reggel felvesszük, elmegyünk dolgozni, van pár supervisor (akár mint a dutyiban, a már "öreg motoros" csövi), aki ellenőrzi a munka kvalitását. Utána műszak lead, kaja, ruha, zuhany, ágy.

  A pénzfizetést pedig meg lehetne úgy oldani, hogy az éppen aktuális minimálbérből levonod a kaja, ruha, egyéb díjak összegét (szállás maga ingyenes), és így megkapsz egy jóindulattal elfogadható dolgot.
  Máris megoldottad a közmunka, meg a csöves problémát egyszerre.
 • Morden23
  #115
  Mondjuk a botozás egy kicsit kínos ilyen téren, főleg, hogy a jog mindenre kiterjedő ismerete nem tartozik az alapműveltség elemei közé (itt sem, USAban sem, indonéz szigetvilágban sem).

  Szóval egy "nem-demokráciában" valahogy úgy megy, hogy
  POLICE: Fószerkám, csikkezünk, csikkezünk? Gyere, jön a bot.
  KOMA: Ne ne ne ne, nemáááá.
  POLICE: De.

  A mi kis demokráciánkban meg úgy, hogy:
  POLICE: Fószerkám, csikkezünk, csikkezünk? Kérem a Deákot, vagy jön a csekk 50ezerről.
  KOMA: Ne ne ne ne, nemáááá.
  POLICE: De.

  Na ez itt a kardinális nagy gebasz. Az Abu Dhabis sztorit azért tekintem jobbnak, mert ott az a helyzet, hogy ha szemetelsz, megvágnak jó sok pénzre. A jó sok pénz befolyik az államba, amit többek között köztisztaságra, rendfenntartásra, fejlesztésre, képviselőfánkra és politikus-villákra lehet elcseszni. De nincsen egy tetves szemét sem. Olyan tiszta a város, hogy a házadból való kilépés előtt törlöd meg a cipődet, nem belépés előtt.
 • Capra Ibex #114
  Pesze egyetértek.
  Viszont úgy gondolom a virágágyás is egy lépés afelé, hogy az ember figyeljen arra hova teszi a szemetét. Mondtam is, hogy kultúrálatlan megoldás ez is, de én többre tartom mint ha csak úgy eldobná a semmibe.
  (Egyébként tényleg hihetetlenek pl a buszmegállók ahol bár mindig van üres szemetes, a csikkek és egyebek nagyrészt a járdán landolnak. Valóban, több rendőr és kemény büntetés kéne.)
 • Match
  #113
  egy régi melóhelyemen a helyi dohányzós közösséget is meg akarták büntetni mert az utcán dohányoztunk...
  Igazából nem tudom van e valami jogszabály erre, de ha van, ha nincs, úgysem tudják betartani...
 • szivar
  #112
  "Itt is azt kéne csinálni, mint Abu Dhabiban. Lerakni minden tetves sarokra egy kukát (sokkal jobban néz ki a kuka minden sarkon, mint a sok szemét minden méteren), és úgy megb*szni minden járókelőt, aki szemetel, hogy egy életre elfelejti."

  Jobb lenne az mint Szingapúrban (ha jól emlékszem a hely nevére... vmi sziget az indonéz szigetvilágban) :D. De tényleg. Ha valaki közterületen bagózik vagy rágózik (azonkívül ha szemetel, stb), megbotozzák, közmunkára küldik. OTT nagyon figyelnek a közterületek tiztaságára, az emberek hozzáállására. Igaz nem teljesen demokrácia, de akkor is. A bűnözőkkel is egy kicsit másképpen bánnak, mint itt, ahol mindenkinek joga van mindenhez, kivéve a tisztességes embereket...
 • Morden23
  #111
  A csikk nem elbomlik, hanem leég maximum.

  Amúgy pont azzal a felfogással van a baj, hogy "nem okoz gondot, én is eldobom, van már ott".
  Ha ezer ember ezt mondja, eldobtatok 1000 csikket. Ellenben, ha mindenki azt mondaná, hogy elgyúrom valahová (ofkorsz nem a zsebedbe), máris csak a csokipapírok és röplapok miatt lenne hányinger Budapest.
  Amúgy nem is azzal a legnagyobb baj, hogy egy-egy csikk reppen az utcán, mert nincsen kuka, hanem azzal, amikor az emberek a KUKA MELLETT ÁLLNAK a buszmegállóban, de olyan ívesen pöccentik a csikket (meg egyéb gányokat), hogy öröm nézni. Na ez a tapló, de nem a dohányzás miatt, mert lefogadom, hogy minden mást is eldob.

  Amúgy pentium419, semmi személyeskedés, de ha a kecóm előtt te "nem okoz nagy gondot, eldobom, he" felkiáltással minden reggel elpöccintessz egy csikket, akkor az egy hét múlva már 7 db. Ezt szorozd meg 1000 elmászkáló emberrel, akinek mondjuk csak 10%-a bagózik. Hát én azért felszedetném veled, kuka nélkül, a markodba. Szóval azért feleslegesen pöckölgetni sem kell, meg kuka is kell, meg igazából nem is kéne dohányozni, de az jó, úgyhogy én sem szokok le. A kocsik meg szarok, és nem lehet bevezetni egyből a vízhajtásos autót, mert összeomlik a gazdaság. Egész hasznos fórum ám ez
 • pentium419
  #110
  iagazad van mert a csikk elbomlik egy idő után szal nem okoz nagy gondot én is eldobom ha nincs kuka...
 • Morden23
  #109
  Metaljesus
  Budapesti tömegközlekedés: tömeg van, közlekedés nincsen.

  Match meg Capra Ibex
  A kukákról csak annyit, hogy tényleg egy gázos dolog az, hogy 800 métert kell sétálni egy szemetesig. A virágágyásban elnyomás több okból nem megoldás. Elsőzör is, ahogy Match is mondja, nagyon nem kulturált egy dolog. A másik meg, hogy a fene sem akar anyázni kocsmatulajjal, étteremvezetővel, öreg anyókával, hogy "bunkó állat miért ott nyomod el, miért nem a kukába..." stb.
  Én ilyenkor személy szerint a csatornát szoktam választani (csikkeknél), mert oda legalább lepottyan, csak az embernek, ha siet valahova, esetleg nagy a tömeg, nem illdomos csatornafedőhöz hajolgatni. Csokit nem eszem, és utcán amúgy is rühellek bármi mást enni, mert utána tömködhetem zakó/farmer/rövidnadrágzsebbe a szemetet, amit nem annyira kedvelek.

  Itt is azt kéne csinálni, mint Abu Dhabiban. Lerakni minden tetves sarokra egy kukát (sokkal jobban néz ki a kuka minden sarkon, mint a sok szemét minden méteren), és úgy megb*szni minden járókelőt, aki szemetel, hogy egy életre elfelejti. Jó alaposan bírságolni kéne. Csak a magyar rendőrséggel ez sem működne, eldobják helyetted a szemetet, aztán megvágnak egy Deákra
 • Match
  #108
  csokit nem szoktam enni, de ilyen olyan dobozokat (sör, energiaital), kajás zacsik meg ilyeneket beteszem a táskámba ha nincs kuka...de egy égő csikkel csak nem fogok lehajolni elnyomni a betonba aztán zsebrevágni...
 • pentium419
  #107
  nem tudom ki hogy van vele, de nekem az esik nehezemre, hogy pl csokipapírt eldobjak utcán. iagázból nem tanítottak külön erre, meg az ellenkezőjére se, de vhogy mégis kínosnak érzem hogy csak úgy eldobjak vmit a semmibe... itt az emberek hozzáálásával van a baj, amit nem lehet egykönnyen megváltoztatni, csak úgy, ha már az ember gyerekkorában megtanulja hogy neki se jó eldobni a szemetet az utcán, parkban, erdőben...
 • Match
  #106
  Ha a virágágyás szted elfogadható akkor már régen rossz.
  Nem is akarok én senkivel kibaszni...
  Egyszerűen nem érdekel...
  És ha szétnézel pesten, tul képp javarészt 1-2 frekventált helyen találsz csikkeket (pl buszmegálló).
  Ahogy szoktam hazasétálni melóból (hősök tere -> oktogon (mármint nem itt lakom, csak négyeshatos :D) az andrássy úton alig látok csikket...pedig elég sok ember megfordul...
  És nem hiszem hogy a szemetelés legnagyobb oka az a jópár eldobott csikk.
 • Capra Ibex #105
  Én azt értem, hogy te nem találsz üres kukát, de ha eldobod a csikket az utcára azzal nem a városvezetéssel baszol ki!
  Akkor menj tovább keress egy másik kukát (ezt teszem én is ha el kell dobnom a nemlétező kólásüvegem /nem iszok cukros, szénsavas szarokat de ez nem tartozik ide/. Vagy elég sok középület van a városban aminek az ajtajában van hamus (az a magas fém...). Sőt még esetleg szerintem az is elfogadható /azért félve mondom/, hogy egy ilyen épület virágyágyásába tedd a csikket. Bár nem a legkulturáltabb megoldás, de azt legalább gyakran takarítják.

  Ha úgy gondolod kevés az üres kuka, akkor dobd az égő csikket egy telibe! Majd csak leesik a vezetésnek, hogy mi a helyzet.
  (Csak vicc volt...)

  (Ha meg itt is élsz, akkor főleg nem értem miért nem tudsz te is tenni a városért.
  Gondolom tényleg nem jelent semmit, de ha ezek után nem szemetelsz akkor legalább én hálás leszek neked.)
 • Match
  #104
  Én is bp-n élek...
  Mondom, kicsit foglalkozzanak a város tisztaságával....mert ami itt van az 0.
  Miskolcon ha hazamegyek, elszívok séta közben egy cigit, 10m-en belül el tudom nyomni valahol...
  Itt meg nem, mert még ha van is kuka, az annyira tele van, hogy a szemétbe kéne turkálnom hogy elnyomjam...
  Te sem rendeznél át egy kukát hogy beleférjen a kólásüveged...
 • Capra Ibex #103
  OFF
  (Szar központozás és melléütések... sorry.)
 • metaljesus
  #102
  miért jönnek azzal többen hogy bezzeg az autók? úgy mondjátok mintha a dohányosok nem autóznának, és akkor már csak a kisebbik rosszat teszik.
  igaz, tény hogy az autók/ipartelepek/olajfinomítók/hasonló aranyos dolgok miatt áll úgy a légszennyezettség, ahogy, de az is hogy a cigifüst is sok embert zavar.
  én például a belvárosból kapsából kitiltanám az összes autót, mert egyszerűen elviselhetetlen, ilyen melegben meg még inkább megragadnak a káros anyagok. másrészt ha itt Budapesten (máshol nem tudom milyen a helyzet) normálisan működne a tömegközlekedés (értsd: a buszok/villamosok/stb. nem késnének, nem lenne csúcsidőben túlzsúfoltság, lenne még egy pár metróvonal, összehangoltabbak lennének a csatlakozások; nem utolsó sorban olcsóbb lenne), akkor lehet többen elgondolkoznának azon hogy autó helyett inkább buszozzanak. amikor kimarad egy-két járat, vagy a sofőr csak heccből nem áll meg, sokkal szívesebben mennék kocsival, akármennyire is légszennyező, de más kérdés hogy nem engedhetem meg magamnak.
  a rövidebb utakra meg marad a bicikli. ja, majdnem elfelejtettem: hosszabb útra, tehát pl a városon keresztül biciklivel menni életveszélyes! velem előfordult már hogy bicikliúton jött szembe egy helyes kis suzuki. ilyenkor azon agyalok lehet mégis kéne egy kocsira összekaparnom egy kis pénzt.
  a környezetbarát technológiák viszont szerencsére terjednek (bár még elég lassan), mert az autógyártók meglátták a benne rejlő lehetőségeket. nem egy bioüzemanyaggal működő típus van már a világon, csak sajnos Mo. szokás szerint le van maradva mindennel.
 • Capra Ibex #101
  Lehet, hogy téged meglep, de Budapesten is emberek élnek (és mivel elég sok, sajnos sok a tapló is).
  És nem min tehetünk a városvezetés balfaszságáról (illetve mi is, de ez már e mai magyar rendszer vitája lenne). Egy normálisabb (itt tisztább) városban szeretnénk élni, úgyhogy szerintem természetes, hogy az itt élő embereket ugyanúgy megtiszteled azzal, hogy ugyanúgy nem szemetelsz a környékükre mint ahogy azt a saját lakóhelyeden sem teszed.
  Természetesen ez ugyanúgy vonatkozik a zsebkendőt, csokipapírt, tudomisénmit eldobálókra.

  Ha neked ez örömet okoz, legalább én megköszönöm hogy nem szemetelsz itt sem. Kösz!

  (Felesleges vagdalkoznod, előbb gondolkodj inkább!)
 • Hoz_Hun
  #100
  Hát igen. Demokráciában élünk, így senkit sem lehet rákényszeríteni, hogy akarata ellenére boldogítsuk. Plusz hozzájön az anyagi oldalak, hogy rengetegen nem tudnák megtenni az azonnali átálást. Nyilvánvaló megoldás ilyen esetben az lenne, hogy beszuntetnék az elavult benzines kocsik gyártását és csak az új technológi lenne elérhető. Kifutási idővel, lassan kikopnának a benzines kocsik.
  Egyébként valahol olvastam, hogy ha valaki hirtelen feltalálná a vizzel működő kocsit akkor az olyan kihatással lenne a tözsdékre, és egyébb olajjal öszefonódott rendszerekre, hogy több ország gazdasága is összeomolhatna. Ezért világszinten sem engednék a hirtelen átálást csak egy nagyonlassú folyamattal vezetnék be az új technológiát.
 • Hoz_Hun
  #99
  Egyetértek.
 • Morden23
  #98
  Amúgy ha hirtelen felbukkanna egy új, mindent megoldó szisztéme, mint mondjuk a Vissza a Jövőbe 2 szeméttel üzemelő fúziós reaktora (Zemeckis vicces egy figura:) Mr. Fusion), akkor hirtelen mindenki eladná a szar verdáját, és futna megvenni az újat? Egy frászt. Ilyenkor jönne elő az, hogy az emberek azt mondanák: odaadom a verdámat, és adjatok újat, egészségeset, mert "én ugyan nem fizetek". Ilyenkor hirtelen a "legyen tiszta Föld" szlogen átmenne "ti akartok tiszta Földet"-be.

 • Match
  #97
  rendben, szólj az illetékeseknek hogy tegyenek ki több kukát hogy ne kelljen 20 kiló dzsuvában turkálnom mire megtalálom a kuka tetején lévő hamust...
  Azt hiszem kifejtettem a véleményem a dologról, bár bevallom hosszúra sikerült, de esetleg ha felosztod 3-4 részre a szöveget és 10 perces szüneteket tartasz akkor talán sikerült végigolvasnod és értelmezned.

  Jah, és a véleményem nem abból áll hogy te mit akarsz hallani.