767
Ide írhatod azokat a kérdéseidet,amikre régóta keresed a választ. Lehet bármilyen kérdés ami foglalkoztat,kezdve a \"hány lóerős a trabant\"-tól az elektrosztatikus gömb működési magyarázatára,csak azt ne kérdezd mekkora a világegyetem. :) Ha lehet próbáljatok válaszolni is az előző kérdésekre,és naponta nem feltenni ezer kérdést.
  • jefferson83
    Köszi az infót.
  • Lacee
    mintha erről olvastam volna, elvileg a "használt" kezed (tehát amivel írsz) a jövőd, a másik (inaktív) pedig az örökölt tulajdonságokat jelképezi.
  • Aquir
    ő már profi :D
  • Rage47
    lol mik vannak :))
  • Vlala #562
    Szegtény nő utcán jósolt, minden jóslata úgy kezdődott, hogy "hosszú boldog életed lesz" és úgy végződött, hogy "te fizessél már nekem egy rövidet". Egyszer, amikor kikapta a kezemet a zsebemből, nem vette észre, hogy rajtam van a kesztyűm, csak kezdte a mondókáját...
  • jefferson83
    :DD
  • Rage47
    akkor ki a marhább... ?:D
  • Vlala #559
    Jó kérdés. Nekem egyszer kesztyűben jósolt a marhája...
  • jefferson83
    Az ún. hivatásos tenyérjósok a jobb vagy a bal kéz tenyerét használják?
  • Phat Smoker
    keress rá a google-ben, hogy lehet ezt lekérdezni :D
  • norbre
    lehet hogy megköveztek érte, de felteszem..
    tudja valaki esetleg hogy lehet-e olyat lekérdezni a google-ben hogy egy adott kulcsszóra keresve hanyadik helyen szerepel a találatok között egy adott weboldal?
  • norbre
    valóban jó, s akkor mint ilyen sztem nagyjából a nyelv kialakulásával egyidősnek kéne lennie.. logikusan..
  • Rage47
    egész jó elmélet:)
  • Ron Ragm
    Szerintem a viccek humoros történetek továbbmeséléséből alakultak ki, aztán ahogy szájról szájra járva alakultak, rövidültek. Pl:
    Képzeld, tegnap látta az András a nejét, és meglett egy lövésből is!
  • Rage47
    sztem ezt soha nem tudjuk meg:S
    lehet h volt aki mondott, s nem is tudott róla, és ő volt az első... :)
  • Aquir
    jó lenne tudni mikor mondott ki valaki először egy igazi viccet :)
  • Rage47
    értem, előzőben csak kötekedtem kicsit...:DD
  • Aquir
    ha tehát nem a viccről beszélsz, hanem annak az eredetéről, ami még nem volt vicc, az nem vicc szvsz :)

érted az eredet az oké, csak azt mondtam hogy a káröröm nem egyenlő vicc, és mondjuk a vicc legrégibb eredete nem nevezhető viccnek, hiszen az csak az eredete volt :)
  • Rage47
    "mi a vicc eredete" :D
  • Aquir
    ez nem viccmesélés, pedig most inkább arról van szó :)

nem minden humoros dolog vicc :)

és modjuk fordítva is igaz, ált. nem minden vicc humoros :D
  • Rage47
    sztem viccek az ősembereknél is voltak, pl. egymáson "röhögtek", egyfajta kárörömként
  • Aquir
    igen, de honnantól vesszük képesnek az embert viccmondásra? :) Mert az emberré válás egy hosszú folyamat volt, mindenképpen ki kellett fejlődnie legalább egy fejlettebb nyelvi kommunikációnak, ami alapján képesek voltak egy vicc elmesélésére :) De azt biztosnak tartom, hogy nem egyről a kettőre alakult ki. Először gondolom voltak amik megnevettették őket, aztán véletlen szóviccek, vagy ilyesmik, de ez biztos folyamat volt míg az effajta viccelődésekből kialakult az összetettebb vicc
  • Vlala #544
    Nedvetés. :)
  • Rage47
    ha jól emléxem, a görögök használták először a humor szót, mint vmi nedv megnevezése, pl testnedv, vagy gyógyítónedv - sztem összefügg a nevetéssel is...
  • norbre
    "Az erotikus vicc az összes viccfajta közül a legősibb. Szemérmetlen tartalma miatt nem minden-
    ki tudja elviselni, de ez is része a kultúránknak.."

forrás..
  • Vlala #541
    Amióta ember létezik a Földön, jelen van a humor is. Nézz meg egy-két barlangrajzot, már azokon is vannak humoros részletek, bár lehet, hogy az ősman még véresen komolyan gondolta...

Példa erre:

Ősgyerek viszi haza akőtáblára vésett bizonyítványát, tele egyessel.
    megdorgálja:
    Fiam, a matek az oké, azt én sem értem. A nyelvtan is marhaság, de azt a fél oldal történelmet miért nem lehetett megtanulni?

Ősember odabújik az ősasszony mellé.
    Az asszony visszakozik:
    - Most ne, nem akarom.
    Kap egyet a fejére a bunkóval.
    - És most? - kérdezi az ősember.
    - Most se. Fáj a fejem.
  • Aquir
    Mai kérdésünk:

Mi a vicc eredete? Honnantól származik, mióta létezik?
  • laliking
    azért próbáld ki... most oda raktam a vállam a falhoz és úgy csináltam. Úgy mintha kb 5kb-t emelgetnél, szal nem csak lengeted. Nekem utána tényleg egy ujjpercel rövidebb lett a kezem. :O
  • jefferson83
    Érdekes. Ez csak optikai csalódás lehet :)) Ez nagyon rövid ideig tarthat míg az izmok szépen visszarendeződnek és miliméterekről lehet szó. Nem láttam a műsort sajnos.
  • laliking
    csak mert a discoveryn volt egy műsor, ahol azt mondták, hogy nyújtsam ki mind két kezem előre és ellenőrizzem hogy egyenlő hosszúak-e. Aztán 30mp-ig hajlítgassam az egyik kezem (úgy mintha egy poharat emelnék a számhoz). Után újra nyújtsam ki, és a hajlíthatásos kezem láthatóan rövidebb lesz. Nos ezt ki is próbáltam, tényleg rövidebb lett, de a tesóm szerint csiter vagyok, és csak a vállamat nyomtam hátrébb :D
  • jefferson83
    Lehetséges, de nem nagy mértékben ---> Lásd: Reggelente mindig magasabbak vagyunk felkelés után, mint este. Ez akár centiméterben is mérhető. Az este folyamán a csigolyák közti súrlódást enyhítő folyadékkal megtelnek a csigolyaközti terek, amelynek jórésze estére elfogy.
  • laliking
    Tényleg megrövidül egy picit a kéz izommunka után?
  • Vlala #534
    ban please, azaz "tiltsátok ki, kérem"
  • mixcontrol
    Hűlye kérdésem van de mit jelent a ban plz?

• jefferson83
    Egyáltalán semmi probléma, de én nem tartom valószínűnek, hogy ilyen létezne. Majd ha valki tud valami infót róla az reméljük megosztja velünk ;)
  • boltony
    szia ne haragudj csak már nem emlékeztem hogy hova is írtam:-(
    az édes apámat érdekelné ez a dolog
    pontossan nem tudom hogy hol hallott erről de ha jól emlékszem egy francia rádióban volt erről szó.
  • jefferson83
    Bocsi az élővilág csodái c. topikban volt és válaszoltam is, hogy ilyen nincs, de kiváncsi lennék hol hallottad?
  • jefferson83
    Ezzel már egyszer beakartál etetni minket :)
  • boltony
    Sziasztok remélem jó helyen járok:-)

Van egy problémám. Hallottam egy olyan majom fajról amely Kenyában található és egy családban élnek együtt.
    Az az érdekes hogy mindig 35-en vannak és csak akkor születik masik ha már az egyik meghalt nagyon érdekes nem???
    az lenne a kérésem hogyha valaki tudna többet írni róluk ([email protected]) vagy egy oldalt ahol lehet róluk olvasni legyen szives segítsen nekem.
    KÖszönöm
    üdv mindenkinek
  • Rage47
    thx