Minden napra egy kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi az infót.

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

Lacee
mintha errõl olvastam volna, elvileg a "használt" kezed (tehát amivel írsz) a jövõd, a másik (inaktív) pedig az örökölt tulajdonságokat jelképezi.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Aquir
õ már profi 😄

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Rage47
lol mik vannak 😊)
Szegtény nõ utcán jósolt, minden jóslata úgy kezdõdott, hogy "hosszú boldog életed lesz" és úgy végzõdött, hogy "te fizessél már nekem egy rövidet". Egyszer, amikor kikapta a kezemet a zsebembõl, nem vette észre, hogy rajtam van a kesztyûm, csak kezdte a mondókáját...

😄D

Rage47
akkor ki a marhább... ?😄
Jó kérdés. Nekem egyszer kesztyûben jósolt a marhája...

Az ún. hivatásos tenyérjósok a jobb vagy a bal kéz tenyerét használják?

keress rá a google-ben, hogy lehet ezt lekérdezni 😄

norbre
lehet hogy megköveztek érte, de felteszem..
tudja valaki esetleg hogy lehet-e olyat lekérdezni a google-ben hogy egy adott kulcsszóra keresve hanyadik helyen szerepel a találatok között egy adott weboldal?<#vigyor>

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

norbre
valóban jó, s akkor mint ilyen sztem nagyjából a nyelv kialakulásával egyidõsnek kéne lennie.. logikusan..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Rage47
egész jó elmélet😊
Ron Ragm
Szerintem a viccek humoros történetek továbbmesélésébõl alakultak ki, aztán ahogy szájról szájra járva alakultak, rövidültek. Pl:
Képzeld, tegnap látta az András a nejét, és meglett egy lövésbõl is!

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Rage47
sztem ezt soha nem tudjuk meg:S
lehet h volt aki mondott, s nem is tudott róla, és õ volt az elsõ... 😊
Aquir
jó lenne tudni mikor mondott ki valaki elõször egy igazi viccet 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Rage47
értem, elõzõben csak kötekedtem kicsit...😄D
Aquir
ha tehát nem a viccrõl beszélsz, hanem annak az eredetérõl, ami még nem volt vicc, az nem vicc szvsz 😊

érted az eredet az oké, csak azt mondtam hogy a káröröm nem egyenlõ vicc, és mondjuk a vicc legrégibb eredete nem nevezhetõ viccnek, hiszen az csak az eredete volt 😊

Rage47
"mi a vicc eredete" 😄
Aquir
ez nem viccmesélés, pedig most inkább arról van szó 😊

nem minden humoros dolog vicc 😊

és modjuk fordítva is igaz, ált. nem minden vicc humoros 😄

Rage47
sztem viccek az õsembereknél is voltak, pl. egymáson "röhögtek", egyfajta kárörömként
Aquir
igen, de honnantól vesszük képesnek az embert viccmondásra? 😊 Mert az emberré válás egy hosszú folyamat volt, mindenképpen ki kellett fejlõdnie legalább egy fejlettebb nyelvi kommunikációnak, ami alapján képesek voltak egy vicc elmesélésére 😊 De azt biztosnak tartom, hogy nem egyrõl a kettõre alakult ki. Elõször gondolom voltak amik megnevettették õket, aztán véletlen szóviccek, vagy ilyesmik, de ez biztos folyamat volt míg az effajta viccelõdésekbõl kialakult az összetettebb vicc

Nedvetés. 😊

Rage47
ha jól emléxem, a görögök használták elõször a humor szót, mint vmi nedv megnevezése, pl testnedv, vagy gyógyítónedv - sztem összefügg a nevetéssel is...
norbre
"Az erotikus vicc az összes viccfajta közül a legõsibb. Szemérmetlen tartalma miatt nem minden-
ki tudja elviselni, de ez is része a kultúránknak.."

forrás..

Amióta ember létezik a Földön, jelen van a humor is. Nézz meg egy-két barlangrajzot, már azokon is vannak humoros részletek, bár lehet, hogy az õsman még véresen komolyan gondolta...

Példa erre:

Õsgyerek viszi haza akõtáblára vésett bizonyítványát, tele egyessel.
megdorgálja:
Fiam, a matek az oké, azt én sem értem. A nyelvtan is marhaság, de azt a fél oldal történelmet miért nem lehetett megtanulni?

Õsember odabújik az õsasszony mellé.
Az asszony visszakozik:
- Most ne, nem akarom.
Kap egyet a fejére a bunkóval.
- És most? - kérdezi az õsember.
- Most se. Fáj a fejem.

Aquir
Mai kérdésünk:

Mi a vicc eredete? Honnantól származik, mióta létezik?

azért próbáld ki... most oda raktam a vállam a falhoz és úgy csináltam. Úgy mintha kb 5kb-t emelgetnél, szal nem csak lengeted. Nekem utána tényleg egy ujjpercel rövidebb lett a kezem. 😮

... got nothin to share with you...

Érdekes. Ez csak optikai csalódás lehet 😊) Ez nagyon rövid ideig tarthat míg az izmok szépen visszarendezõdnek és miliméterekrõl lehet szó. Nem láttam a mûsort sajnos.

csak mert a discoveryn volt egy mûsor, ahol azt mondták, hogy nyújtsam ki mind két kezem elõre és ellenõrizzem hogy egyenlõ hosszúak-e. Aztán 30mp-ig hajlítgassam az egyik kezem (úgy mintha egy poharat emelnék a számhoz). Után újra nyújtsam ki, és a hajlíthatásos kezem láthatóan rövidebb lesz. Nos ezt ki is próbáltam, tényleg rövidebb lett, de a tesóm szerint csiter vagyok, és csak a vállamat nyomtam hátrébb 😄

Lehetséges, de nem nagy mértékben ---> Lásd: Reggelente mindig magasabbak vagyunk felkelés után, mint este. Ez akár centiméterben is mérhetõ. Az este folyamán a csigolyák közti súrlódást enyhítõ folyadékkal megtelnek a csigolyaközti terek, amelynek jórésze estére elfogy.

Tényleg megrövidül egy picit a kéz izommunka után?

ban please, azaz "tiltsátok ki, kérem"

Hûlye kérdésem van de mit jelent a ban plz?
<#banplz><#banplz><#banplz>
Egyáltalán semmi probléma, de én nem tartom valószínûnek, hogy ilyen létezne. Majd ha valki tud valami infót róla az reméljük megosztja velünk 😉

szia ne haragudj csak már nem emlékeztem hogy hova is írtam:-(
az édes apámat érdekelné ez a dolog
pontossan nem tudom hogy hol hallott errõl de ha jól emlékszem egy francia rádióban volt errõl szó.
Bocsi az élõvilág csodái c. topikban volt és válaszoltam is, hogy ilyen nincs, de kiváncsi lennék hol hallottad?

Ezzel már egyszer beakartál etetni minket 😊

Sziasztok remélem jó helyen járok:-)

Van egy problémám. Hallottam egy olyan majom fajról amely Kenyában található és egy családban élnek együtt.
Az az érdekes hogy mindig 35-en vannak és csak akkor születik masik ha már az egyik meghalt nagyon érdekes nem???
az lenne a kérésem hogyha valaki tudna többet írni róluk ([email protected]) vagy egy oldalt ahol lehet róluk olvasni legyen szives segítsen nekem.
KÖszönöm
üdv mindenkinek
Rage47
thx
A kastély általában elõkelõ, jómódú személyek szabadon álló, palotaszerû székhelye, fõurak, földesurak fényûzõ várszerû lakóhelye birtokukon. A kastélytól eltér a kúria, amely kastélyszerû, de kisebb igényû lakóház, fõként a középnemesség lakóhelye volt.

Forrás

Rage47
Egy vetélkedõn veszek rész és az az egyik kérdés, h az adott megyében, hány kastélyépület van. Megtaláltam a helyet, ahol le vannak írva, de nem csak kastélyok vannak felsorolva, hanem ún. kúriák is. A kúria is a kastélyépületekhez számít sztetek?
Azért ez nagy valószínûséggel kijátszható, mert nem kell a világ összes olyan ételével kipróbálni a gyógyszereket amit megehetünk, hanem gondolom vannak meghatározott összetevõk és reakciók amit vizsgálnak. Ezek a vizsgált kémiai, biológiai folyamatok úgy vannak kiválasztva, hogy a teljes repertoár kombinációikat csaknem egészét tartalmazzák. Egy gyógyszer szabadalmaztatása és forgalomba kerülése nem hiába vesz igénybe több tíz évet.

Két különbözõ dologról van szó. A szonda kijátszása és az, hogy kevésbé hat ránk az alkohol. Ha lenyelsz egy kanál zsírt buli elõtt, akkor jobban fogod bírni az italt. Kevésbé rúgsz be ugyan annyi italtól, mint egyébként ---> de ez nem azt jelenti, hogy a szonda nem mutatja ki.

Aquir
a gyomornak csak az a lényeg hogy bontsa a kaját és ne bontsa le magát 😊 (rímel😛) A párán gondolom a folyadékból kilépõ gázt érted, de azt akarod mondani hogy kicsi a gyomorban levõ keverék felülete, és így nem annyira párolog? 😊

Aquir
az olajban olaj van 😊

Aquir
nem is amiatt gondoltam a bajt amiket lenyelek, hanem hogy egymással reagálnak e (vagy pl új gyógyszernél a hatóanyagok stb. 😊

PíszLávJuniti
bár nem vagyok biológus vagy efféle, de szerintem a gyomor szerkezete úgy van kialakítva, hogy minél nagyobb felülete érintkezzen a benne lévõ tartalommal, így a képzõdõ pára, csak egy szük keresztmetszeten jelenhet meg.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

PíszLávJuniti
a mythbustersben kipróbáltak jópár módszert a szonda kijátszására és nem sikerült nekik.
azért olajat nem innék úgy magában, mert kitudja mi van benne 😄

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Amit eddig le tudtál nyelni anélkül, hogy feldobtad volna a talpad, azzal ezután sem lesz gond. Kár aggódni miatta.

Ismerek néhány embert, akik kemény alkoholizálás és dohányzás mellett newm esznek bolti kolbászt, mert "ki tudja, mi van abban".