767
Ide írhatod azokat a kérdéseidet,amikre régóta keresed a választ. Lehet bármilyen kérdés ami foglalkoztat,kezdve a \"hány lóerős a trabant\"-tól az elektrosztatikus gömb működési magyarázatára,csak azt ne kérdezd mekkora a világegyetem. :) Ha lehet próbáljatok válaszolni is az előző kérdésekre,és naponta nem feltenni ezer kérdést.
  • Olcsóvér
    helló mai kérdés nem tuggyátok hogy lehet betenni a topic nyitólapjára a képet?
  • zoolee
    Mai kérdés.
    Nem tudtok nekem edni egy linket egy már kész szépirodalmi könyvajánláshoz??
    7.osztályba kell...
  • nfs world
    ja bocs
  • Aquir
    :)
  • Lacee
    böngésző.
    de alapvetően eltévesztetted a topicot, ez nem ilyen kérdésekre van...
  • Prank
  • nfs world
    még egy kérdésem lenne. php fájlt mivel lehet megnyitni?mert utorrent -hez leszedtem magyaritást és nemtom mitkell vele csinálni
  • Lacee
    :DDDD
  • nfs world
    ja kössz
  • nfs world
    hogyérted hogy nincs mit?
  • Aquir
    RealMedia File és RealPlayer-el lehet megnyitni. nincsmit.
  • pepe003
    LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ
  • nfs world
    hell!tudja vki hogy RM fájlt mivel lehet megnyitni?
  • Aquir
    de nem ezt kérdeztem:)

honnan jött, hogy továbbszaporodjon, és egyáltalán hogyan sikerülhetett a továbbszaporodása? előre már benne volt a sejtben az osztódás képessége? hiszen ő volt az első, még épp hogy csak létrejött :)
  • mgenya911
    osztódott :D
  • Aquir
    Mai kérdésünk :)

Amikor a világ legelső élőlénye létrejött, honnan vette hogy szaporodjon tovább?
  • laliking
    :O az is igaz :D
  • Vlala #589
    Nem, könnyebb. Az 1 könnyebb, mivel kevesebb képpontból áll, mint a 0. :)
  • laliking
    Ha veszek egy 500Gb üres wincsit, aztán teleírom adattal, akkor nehezebb lesz? :)
  • laliking
    a google szerint :O

SG Fórum - Minden napra egy kérdés
    Ezekből újra a szabadon úszó medúza fejlődik. És kezdődik minden előlről. ... van hogy mindig 300 km/sec a sebessége, függetlenül a megfigyelőtől. ...
    www.sg.hu/listazas.php3?id=1153635165&order=timeline&index=1 - 123k - Kiegészítő találat - Tárolt változat - Hasonló oldalak
  • Aquir
    yaja
  • jefferson83
    Attól függ, melyik medúza? :)
  • LordAdam911
    5,27 km/h
  • Aquir
    hát olyan lassú sebeséggel :)
  • profik
    milyen sebességgel úszik medúza?
  • Aquir
    akkor mondjuk egy hatlábú kezesbárány
  • jefferson83
    Paks közeléből? Az mán nem biodisznó
  • Aquir
    és mit szólsz egy 6lábú disznóhoz?
  • jefferson83
    Persze, én mindent egybevetve gondoltam. Én azt se nagyon enném meg aminek 4-nél több lába van :P
  • Aquir
    azért ugye bőven van olyan ami nem ehető, mérgező növények, mérgező állatok.. Meg mondjuk külön kell szedni a növények részeit is egyes esetekben mert mondjuk a gyökere ehető, de a többi része mérgező stb :)
  • jefferson83
    Nagyon sok ehető állat és növény is van, amit nem eszünk meg :) Tehát, ha így vizsgáljuk véleményem szerint az állatok nyernek. Természetesen beleveszzük a gerincteleneket ---> rovarokat
  • Aquir
    Gondolom jóval több (nekünk) ehető növény van mint ehető állat, UGYE? :)
  • Match
    A zenekart alkotják a hangszeres emberek. Ha megnézitek hazánk egyik együttesét, pl crystal vagy mi, akkor az úgy van hogy az ugráló táncikáló éneklő emberkéket hívják együttesnek, viszont ha nem playbackelnek, akkor van mögöttük egy zenekar is.

Ergo a zenekar az ami zenét csinál :D

Bár nem tudom van e erre pontos definíció.
  • Vlala #573
    Valami ilyesmit kapisgáltam én is, a zenekar nevében benne van a zene, az együttesében nincs.
  • Lacee
    szerintem együttes nem feltétlenül zenél, pl az integető boys nevű formáció is együtes csak épp nem értenek semmihez :)
  • PíszLávJuniti
    Szerintem a zenekar már befutottabb formáció, míg az együttes inkább garázsbanda. Vagy tévednék?
  • Vlala #570
    Van-e, és ha igen, mi a különbség a zenekar és az együttes között?
  • LordAdam911
    há a csipospaprika :)
  • jefferson83
    Először is mi teszi lehetővé magának a csípős érzetnek a felfogását:

Általános kémiai érzék: A szagláson és ízlelésen kívül rendelkezünk egy harmadik kémiai érzékkel is. Ez az általános kémiai érzék. Az ehhez tartozó receptorok szabad idegvégződések a szem, a száj, a garat és az orr nyálkahártyájában. Reagálnak ingerlő, valamint szag- és ízanyagokra, megfelelő koncentrációban. Az érzet égés (pl. a szemben hagymapucolás közben, a szájban és a garatban egy csípős paprikával fűszerezett étel élvezetekor) és szúrás (az orrban hagymaszeletelés közben). Nem igazán vagyunk tudatában eme érzékünk egyedülálló voltának. Egy sor reakció létezik az inger csökkentésére: könny-, nyálka- vagy nyálképződés, a szemhéj lecsukódása.

Másikoldalról, hogy mi okozza?

Ez már egészen szerteágazó témakör, példával tudnám csak szemléltetni:

csípőspaprika - kapszaicin

bors - piperin

Az összetevő amit keresel talán ez lesz:

• Aquir
    Mai kérdés:
    Mi okozza a a nyelven a csípős ízt? :)