767
Ide írhatod azokat a kérdéseidet,amikre régóta keresed a választ. Lehet bármilyen kérdés ami foglalkoztat,kezdve a \"hány lóerős a trabant\"-tól az elektrosztatikus gömb működési magyarázatára,csak azt ne kérdezd mekkora a világegyetem. :) Ha lehet próbáljatok válaszolni is az előző kérdésekre,és naponta nem feltenni ezer kérdést.
-
#607 helló mai kérdés nem tuggyátok hogy lehet betenni a topic nyitólapjára a képet? -
zoolee #606 Mai kérdés.
Nem tudtok nekem edni egy linket egy már kész szépirodalmi könyvajánláshoz??
7.osztályba kell... -
#605 ja bocs -
#604 :) -
#603 böngésző.
de alapvetően eltévesztetted a topicot, ez nem ilyen kérdésekre van... -
Prank #602 -
#601 még egy kérdésem lenne. php fájlt mivel lehet megnyitni?mert utorrent -hez leszedtem magyaritást és nemtom mitkell vele csinálni -
#600 :DDDD -
#599 ja kössz -
#598 hogyérted hogy nincs mit? -
#597 RealMedia File és RealPlayer-el lehet megnyitni. nincsmit. -
pepe003 #595 LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ LÓFASZ -
#594 hell!tudja vki hogy RM fájlt mivel lehet megnyitni? -
#593 de nem ezt kérdeztem:)
honnan jött, hogy továbbszaporodjon, és egyáltalán hogyan sikerülhetett a továbbszaporodása? előre már benne volt a sejtben az osztódás képessége? hiszen ő volt az első, még épp hogy csak létrejött :) -
#592 osztódott :D -
#591 Mai kérdésünk :)
Amikor a világ legelső élőlénye létrejött, honnan vette hogy szaporodjon tovább? -
laliking #590 :O az is igaz :D -
Vlala #589 Nem, könnyebb. Az 1 könnyebb, mivel kevesebb képpontból áll, mint a 0. :) -
laliking #588 Ha veszek egy 500Gb üres wincsit, aztán teleírom adattal, akkor nehezebb lesz? :) -
laliking #587 a google szerint :O
SG Fórum - Minden napra egy kérdés
Ezekből újra a szabadon úszó medúza fejlődik. És kezdődik minden előlről. ... van hogy mindig 300 km/sec a sebessége, függetlenül a megfigyelőtől. ...
www.sg.hu/listazas.php3?id=1153635165&order=timeline&index=1 - 123k - Kiegészítő találat - Tárolt változat - Hasonló oldalak -
#586 yaja -
jefferson83 #585 Attól függ, melyik medúza? :) -
#584 5,27 km/h -
#583 hát olyan lassú sebeséggel :) -
profik #582 milyen sebességgel úszik medúza? -
#581 akkor mondjuk egy hatlábú kezesbárány -
jefferson83 #580 Paks közeléből? Az mán nem biodisznó -
#579 és mit szólsz egy 6lábú disznóhoz? -
jefferson83 #578 Persze, én mindent egybevetve gondoltam. Én azt se nagyon enném meg aminek 4-nél több lába van :P -
#577 azért ugye bőven van olyan ami nem ehető, mérgező növények, mérgező állatok.. Meg mondjuk külön kell szedni a növények részeit is egyes esetekben mert mondjuk a gyökere ehető, de a többi része mérgező stb :) -
jefferson83 #576 Nagyon sok ehető állat és növény is van, amit nem eszünk meg :) Tehát, ha így vizsgáljuk véleményem szerint az állatok nyernek. Természetesen beleveszzük a gerincteleneket ---> rovarokat -
#575 Gondolom jóval több (nekünk) ehető növény van mint ehető állat, UGYE? :) -
#574 A zenekart alkotják a hangszeres emberek. Ha megnézitek hazánk egyik együttesét, pl crystal vagy mi, akkor az úgy van hogy az ugráló táncikáló éneklő emberkéket hívják együttesnek, viszont ha nem playbackelnek, akkor van mögöttük egy zenekar is.
Ergo a zenekar az ami zenét csinál :D
Bár nem tudom van e erre pontos definíció. -
Vlala #573 Valami ilyesmit kapisgáltam én is, a zenekar nevében benne van a zene, az együttesében nincs. -
#572 szerintem együttes nem feltétlenül zenél, pl az integető boys nevű formáció is együtes csak épp nem értenek semmihez :) -
#571 Szerintem a zenekar már befutottabb formáció, míg az együttes inkább garázsbanda. Vagy tévednék? -
Vlala #570 Van-e, és ha igen, mi a különbség a zenekar és az együttes között? -
#569 há a csipospaprika :) -
jefferson83 #568 Először is mi teszi lehetővé magának a csípős érzetnek a felfogását:
Általános kémiai érzék: A szagláson és ízlelésen kívül rendelkezünk egy harmadik kémiai érzékkel is. Ez az általános kémiai érzék. Az ehhez tartozó receptorok szabad idegvégződések a szem, a száj, a garat és az orr nyálkahártyájában. Reagálnak ingerlő, valamint szag- és ízanyagokra, megfelelő koncentrációban. Az érzet égés (pl. a szemben hagymapucolás közben, a szájban és a garatban egy csípős paprikával fűszerezett étel élvezetekor) és szúrás (az orrban hagymaszeletelés közben). Nem igazán vagyunk tudatában eme érzékünk egyedülálló voltának. Egy sor reakció létezik az inger csökkentésére: könny-, nyálka- vagy nyálképződés, a szemhéj lecsukódása.
Másikoldalról, hogy mi okozza?
Ez már egészen szerteágazó témakör, példával tudnám csak szemléltetni:
csípőspaprika - kapszaicin
bors - piperin
Az összetevő amit keresel talán ez lesz:
-
#567 Mai kérdés:
Mi okozza a a nyelven a csípős ízt? :)