767
Ide írhatod azokat a kérdéseidet,amikre régóta keresed a választ. Lehet bármilyen kérdés ami foglalkoztat,kezdve a \"hány lóerős a trabant\"-tól az elektrosztatikus gömb működési magyarázatára,csak azt ne kérdezd mekkora a világegyetem. :) Ha lehet próbáljatok válaszolni is az előző kérdésekre,és naponta nem feltenni ezer kérdést.
-
jefferson83 #647 McDönciben hogyan csinálják az átlátszó jeget? :) -
jefferson83 #646 Ja, mondjuk leginkább nem te csodálkozol rá a látványra, mert jó esetben a pulcsi ilyenkor a fejedre van húzva :P -
qper #645 diszkó? :) -
jefferson83 #644 Az is jó ha tök sötétben veszel le egy elektrosztatikailag feltöltött pulcsit, látványos :) -
qper #643 ez igen korrekt magyarázat volt, köszi! :) -
#642 elektrosztatikai jelenség, ill másmilyen energiafelszabadulás következménye, ami az adott anyag hasítása mentén játszódik le a te munkavégzésed következtében -
#641 Több kérdés is elhangozhat,csak próbáljuk megválaszolni őket.
Őszintén,vagy nem figyeltem fel a jelenségre,vagy rossz a szemem,de ez nekem új...meg is nézem legközelebb. -
qper #640 naponta csak egy kérdést lehet feltenni? (bár már ez is egy kérdés volt)
Mert eszembe jutott egy talány amire évek óta nem tudok rájönni.
Biztosan Ti is tapasztaltátok mér, hogy ha feltéptek egy csomagot/borítékot, akkor a tépés mentén a ragasztás vonalában (közvetlenül a már feltépett és a feltépendő felület között) halványkék fényjelenség tapasztalható. Mi lehet ennek az oka? -
qper #639 ezt eddig én is csak tapasztaltam. meg a másik amit láttam, azok a szántóföldek: ott a mezőgazdi repcsiknek/helikoptereknek kell. állítólag rohadt sok ilyen baleset van főként a helikoptereknél hogy a pilóta nem veszi észre a magasfeszültségű kábelt és nekimegy.
-
jefferson83 #638 Lehet, én nem tudom (mert nem autózom) csak egy tipp volt. -
qper #637 én eddig úgy láttam hogy csak autóutak és autópályák felett vannak gömbök, főleg a helikopteres mentés/rendőrség miatt. -
jefferson83 #636 Akkor a vitorlázórepülő is :) -
jefferson83 #635 Biztos van rá előírás, hogy hány méterenként kell.. stb, és akkor teljesen mindegy, hogy fás területen helyezkedik el vagy sem. -
qper #634 nem a repülők hanem a helikopterek miatt vannak kint a gömbök. egy repülő soha nem száll 10-15 m magasan, amíg egy helikopter simán. -
#633 Akkor már hárman feltételezünk egy gondolatot... -
#632 anyám is most ezt mondta mikor megkérdeztem:) -
#631 ha véletlenül kidőlének pont ott a sok fák és nincs ott a gömb akkor meg belerohan egy kisrepülő nemigaz? -
#630 Egyébként az első gondolatom nekem is ez volt,de sok helyen van,ahol nem hinném,hogy vannak repülők (illetve nem hinném,hogy a fák közt szállnak) és sok helyen ahol kellene,ott meg nincs. Persze még fennáll a dolog,hogy ez a válsz,mert az tény,hogy általában a fa nélküli sík terepeken vannak felgömbözve a vezetékek. -
#629 nemtom.. én mindig arra gondoltam hogy repülőegységeknek van -
#628 Mire szolgálnak az elektromos vezetékeken elhelyezett piros gömbök? Nem tudom láttátok-e már vagy valaki megfigyelte,de néhol az autópálya vagy autóút felett/mellett elhelyezett magasfeszültségű oszlopokat összekötő kábeleken piros gömbök vannak. De mi célt szolgálnak ezek? (én csk ribizlinek hívom őket) -
#627 Jónak kell lennie az idegrendszernek (vagyis épnek), ott kezdődik a dolog :) A kisagy legfontosabb feladata például a mozgások összerendezése, koordinálása. Ez azt jelenti, hogy a mozgás során minden időpillanatban összehasonlítja egymással a mozgás tervét, a tényleges végrehajtás valamennyi fázisával, és ha szükséges, korrigálja az eltérést. Ezen kívül szerepet játszik a mozgások tanulásában, a megtanult mozgások rögzülésében, automatizálódásában (úszás, kerékpározás, autóvezetés, hangszeres játék, stb.).
A másik meg a jellem. Ha nem akar valaki valamit megtanulni (lusta) akkor nem fogja. Szóval legyen a lelkében tűz hogy nagy akarattal csinálja, vagy legyen egy kényszeres lelki dolga amiatt csak ezt csinálja stb.. rengeteg . sőt természetesen végtelen útja lehet :) -
Vlala #626 Azért, mert az elmélet nem minden, az ember olvasással, tanulással szerzett tudását tapasztalatával párosítva képes igazán nagy tettekre. Vagy ha felfedezi egy valóságshow. :) -
Mirk #625 Miért van az, hogy az ember, ha elkezd valamit gyakorolni, akkor szinte emberfelettire képezheti magát, egy tevékenységen belül?
Gondolok ilyenekre:
-mindenki tudja mi az a labda, és mindenki bele is tud rúgni, de van aki ezreket tud dekázni vele, vagy éppen olyan trükköket csinál meg vele ami másnak lehetetlennek tűnik.
-a legtöbb ember ha két méteres magasságból leugrana igen csak megérezné az esést, egyeskenek akár eltörne a lába is, vagy valamilyen szintű sérülést szenvedne - ellentétben vannak olyanok akik háztetőkről ugrálnak le vagy tornyokból, mégsem esik semmi bajuk(free run).
-vagy például a gépelés, ami mindenkit érint aki éppen olvassa a fórumot, hiszen neki is muszáj:) kezdetben még keresgélni kell a betűket, ügyetlenül csapkodjuk őket, később, több évi gakorlás után már úgy is megy hogy oda sem néz az ember és lényegesen nagyobb sebességgel mint a kezdetekben:)
Tehát. Az ember valyon bármely képességét tökélyre tudja fejleszteni? Csak gakorlás kérdése? A felsoroltak egyikéhez ügyesség kell, megérzés, máshoz a mozgáskoordináció növelése és a szervezet megerősödése, a harmadikhoz pedig memória és gyakorlat, esetleg mindegyikhez kell mindegyik?
De ezek átlagos példák voltak, hallottam olyat is, hogy egy csávó egész életét azzal töltötte hogy dobálta a varrótűt, és ma már felnőttként úgy eldobja hogy belefúródik az üvegbe. Sok ilyen érdekes dolog van, gondolom Guinnes rekordok könyvéből lehetne csemegézni. -
#624 én a tudomány által megismertet kérdeztem amire ráJöttek. Hogy van ezzel kapcsolatban elképzelés vagy vmi :) -
#623 ez valóban érdekes de sajnos olyan kérdés mint hogy van-e isten meg hogy a hókotró sofőrje hogy jut be reggel a munkahelyére, nagy valószínűséggel nem jövünk rá egyhamar :) -
#622 hát jó a kémia része nem mindenkinek lenne világos, de mondjuk én ilyeneket tanulok szal ezért mondtam:) -
Mirk #621 ez már annyira tudományba merülés hogy épeszű ember nem is foglalkozik vele, én is onnan tudom azt amit tudok, mert megnéztünk egy videót erről még suliban:) -
#620 hát ha még részletesen nem is elmesélhető azért jó lenne azt tudni hogy mit állapítottak meg ezzel kapcsolatban:) -
Mirk #619 :D
sajnálom de csak ennyit tudok, nem voltam ott:) -
#618 "molekulák véletlensz helyes kötődése kellett"
na ez oké csak a biokémiai lépései érdekelnének. Kellett egy körfolyamat (energiaforrás(tápanyag) átalakítása - beépítés a saját molekulákba - és utána eltávolítás)
meg a szaporodásra való próbálkozások ugyanígy :) -
#617 (magyar kiadásban szerintem az világmindenség lesz... :)) -
#616 Az élet, az univerzum, meg minden! -
Mirk #615 az univerzumra, az élet nagy kérdésére, meg mindenre! -
#614 A válasz!
. -
Mirk #613 az "élő" anyag kialakulásához egy véletlen kellett. És ha egyszer valamit megtett a természet akkor megteheti másodszor is.
A szaporodás minden élő alapja. Nem tudom hogy gondolkodtak az első sejtek, de valahogy csak eszükbe jutott hogy osztódni kéne:)
Az első élőlények kialakulásához a molekulák véletlensz helyes kötődése kellett. Miután ez megtörtént a természet megismételte önmagát. Eleinte nem oxigénes légkör volt a földön. A sok baktérium 99%a elpusztult mikor az oxigén megjelent, és csak néhány volt képes alkalmazkodni ehhez az új anyaghoz, belőlük fejlődött ki minden egészen máig -
marble #612 Mi az, hogy 42? -
#611 de hogy jött létre ennyiszer egymás után egy teljesen új élő anyag? És a szaporodást mi inditotta el?:) -
Mirk #610 ja és nekem nincs kérdésem -
Mirk #609 nem osztódott, megdöglött
létrejött a második ugy mint az első, aztán az egymilliomodik is és aztán az egyik rájött hogy kell osztódni:) -
#608 asszem moderátori vagy házigazdai jog kell hozzá