61
-
Power #61 "A díj személyenként, illetve készülékenként havonta 17,03, évente pedig 204,36 euró...Az új díjfizetési kötelezettség elsősorban a cégeket terheli és csak másodsorban a magánszemélyeket...a díj bevezetése miatt a cégeknek évente 20 millió euró többletköltsége keletkezhet. "
Dúrván vegyünk magánszemélyeknél 10 millió készüléket, az már simán több, mint 2 milliárd euró, ez semmi?
Szerintem Feri röktön adoptálja nálunk is.
-
#60 Egy újabb ötlet: vezessék be a jogdíjat a villanyra mert arról warezolásra alkalmas gépet lehet működtetni. Meg a BKV jegyre, mert metróval el tudok menni haverhoz DVD-t másolni. Sőt, a szülőszobán kelljen minden újszülött után fizetni, mert tizenegynéhány év múlva ha felnő, warezolni fog a gyerek.??Legyen viszont olcsóbb a pia, mert ha kocsmában, vagyok éppen, biztosan nem írok DVD-t. -
nedudu #59 Formazni??? format c: vagy ajanlom inkabb a gyurmat
-
#58 de te másokat fikázni, észt osztani annál inkább megtanultál, látom... -
#57 Sziasztok! Tud valaki olyan programot mondani amivel a PS2-es vagy X-Box-os játékokat átt lehet formázni PC-re??? előre is köszi! -
#56 akinek már tellik klimára, az biztos gazdagabb mint az átlag, ergo el lehet tőle szedni több pénzt :) -
irkab1rka #55 ja és még valami, ha tudnátok, hogy bennetek mekkora erő van (nem arra gondolok, mikor csürhültök részegen a meccs után) akkor más lenne a világ.
de nem tanultatok meg kommunikálni, dönteni, érezni és gondolkodni.
Megérdemlitek a sorsotok ;) -
irkab1rka #54 Nem kell parázni. Ja, mindenki le-letölt, mert az ebben országban lopni nem bűn, csak ha úgy loopsz, hogy aki látja nem kap belőle :))
Az egy dolog, hogy valaki alapit egy céget pár jogásszal, és máris nyeregben van....
De... hogy is mondja a cyberpunk? Megacégek uralma? Ecsím, ha a nagyok összefognak, megvesznek pár országot kilóra. A hynix, a sony, és még jó pár cég akár vehetne egy államot, csak abból a jogdíjhalmazból amit beszednek tőle.
Na most figyelj:
A/ ezek a cégek a cyberpunk könyvek szabályainak egfelelően lemennek maffiába, és .. olvassd el.
B/ megfizetik a művészeket!!! és onnantól a művész alkotása pl a sony tulajdona tehát minden sony terméken legális használni, és minden nem sony(license-es) terméken tilos használni. Ime, itt az évszázad ötlete :D
Remélem a sony felvesz ps4 tervezőnek ;) -
irkab1rka #53 Tényleg azt hiszed, hogy ezen múlik valami? :)
kezdő :D -
irkab1rka #52 Tényleg azt hiszed, hogy ezen múlik valami? :)
kezdő :D -
irkab1rka #51 egy egyesület???
Nevezzük néven a CCCC-t :) -
#50 Ezek h@lyék hol vannak a jogaink!!!:D -
argentum #49 Kedves Naív Barátom!
Ne hidd azt, hogy nincs ilyen.
Nézz utána, Magyar Reprográfiai Szövetség. Ha nyilvános helyen nyomtatási. fénymásolási lehetőség van (netklub, könyvtár) azért az adott hely üzemeltetőjének fizetni kell.
-
szivar #48 Szerintem azok, akiktől vesszük. Paks meg majd leáll magától. -
aaaaa #47 Egz ilyen ökörség bevezetése esetén megint eladhatnak egy csomó lebutított mobilt, mert azért a többség nem internetezgetne a telefonon, hanem csak beszélne, főleg nem plusz havi ötezrekért... -
Piel #46 Egy házaspárra hosszú autós kirándulás közben ráesteledik. Kivesznek egy szobát egy hotelben, majd nyugovóra térnek. Korán reggel indulnának tovább, ezért kérik a számlát. A férj kéri a számlát, de sokallja a dolgot, és hívatja az igazgatót.
- Meg tundná nekem magyarázni, hogy mi kerül 350 EUR-óba ebben a szobában egy éjszakára? Hiszen csak éhány órát töltöttünk ott. -
- Természetesen! A hotel szolgáltatásai is benne van az árban, szaunahasználat, teniszpálya használat, medence használat, a gyerekek pedig a hotel mögött lévő játszótéren játszhatnak. -
- De hiszen nem is használtuk ezeket a szolgáltatásokat - háborodik fel a férj.
- De használhatták volna! - mosolyodik el az igazgató.
A férj kiállítja a csekket és átadja az igazgatónak. Az igazgató elkomolyodik és így szól:
- De uram! Hiszen ez a csekk csak 100 EUR-óról szól! -
- Persze. 250 EUR-ót számoltam fel azért, mert lefeküdt a feleségemmel. -
- De hiszen nem is feküdtem le vele! - így az igazgató.
- Pedig megtehette volna! :-)
-
RealPhoenixx #45 Igerem en hatrahagylak titeket es ti majd szepen kikotitek :) -
pepe003 #44 Na igen, de ki fogja kikötni, ha senki nem lesz már itt? -
RpPRO #43 Na latom, Gyurcsanyektol mi lesz a kovetkezo sarc..... -
Falatka2003 #42 Jogos! -
szivar #41 Minek lekapcsolni? Majd kikötik ha senki sem fizeti a számlát... -
Falatka2003 #40 Félő, hogy ez soha nem fog bekövetkezni. A magyarnál birkább nemzetet nem nagyon hord hátán a Föld...
Lengyelországban csak megvádolták a pénzügyminisztert, hogy besúgó volt (pedig nem), és már le is mondatták. Nálunk az egyik besúgó volt, de köszöni szépen, jól van, bár kicsit kezd feledékeny lenni, mert elfelejtett 1 (-2-3?) jelentéktelen néhány tízmilliós palotát bejelenteni, a másik meg azért nem ül sitten, mert már elévült az ügye (gondolom a jelenlegi ügyeivel is megvárják azt a dátumot), valamint több fiktív cége van, mint ahány pár zoknim (pedig e téren nem állok rosszul).
Fogadjuk meg jó miniszterelnökünk tanácsát (én azon vagyok).
És egy kérés a végére:
"Aki utolsónak hagyja el az országot, kérjük, kapcsolja le a villanyt!" -
Grusi #39 Hűha hűha, ez egy remek ötlet, esetleg átvesszük ezt a "reformot" itthon is? -
junior117 #38 Ha kicsit számolunk akkor nem sok az mert kint külföldön segédmunkás 7eu/h... a baj maga az ötlet kitaláloja agyában van.
Nálunk félö h egyben veszik majd át de nálunk a minimál bér 62eft csak ez senkit nem érdekel.Régen kikellene menni saját kezünkbe venni az ügyet mert mindenüt hülyének néznek minket.. -
#37 Sztem az a szar, hogy tűrjük. Sztem ak47-esekkel, meg rpg-vel a kezünkben hadonászva üvöltözzünk, meg fenyegetőzzünk, és akkor talán visszavesznek egy kicsit :) -
Morden23 #36 Nem, a szomorú az, hogy néhány altalunk leírt baromságban több igazság van, mint azokban, amire ténylegesen fizetünk -
rohamkukac83 #35 én már azon is megdöbbentem mikor megtudtam hogy a digit fényképezőhöz kapott memóriakártyát is terheli már ilyen jogdij vagy mifene...
Egyes emberek az ingyenélést/átbaszást lassan művészi szintre fejlesztik.
-
metaljesus #34 az a szomorú hogy lassan több dologért kell valóban adót/illetéket/jogdíjat fizetni, mint amennyi baromságot itt ki tudunk találni -
RealPhoenixx #33 Jah, es vessenek ki szerzoi jogdijat a klima berendezesekre is, ugyanis aki klimat hasznal, az nyilvan ulo munkat vegez, es mint ilyen, rendszeresen kikapcsolodik, mint pl a programozok java.
Es ha nem programozorol van szo, akkor az illeto otthon hasznalja.
Ugyanakkor ha hasznaljak, akkor kellemesebb eletfeltetelt biztosit maganak az ember, csakugy mint a futes eseteben.
S ha kellemesebb eletfeltetelt biztosit maganak, akkor nyilvan tobbszor kapcsolodik ki az illeto, ha meg kikapcsolodik, akkor a kikapcsolodasanak leggyakrabban olyan dolgok valnak segedeszkozeul, melyek szerzoi jogokkal kapcsolatosak.
/alvast leszamitva/
De mivel alszik, es almaban sokszor megalmodja a nap kozben tortenteket, vagyis biztos hogy almaban ujra megnezi/meghallgatja filmet/zenet, ezert az igy keletkezett plusz elvezetert is kell fizessen szerzoi jogdijat.
Osszefoglalva tehat *fizess jogdijjat ha*:
-alszol, vagyis agyad van
-klimad van
-futo berendezes van
-ulo berendezesed van
-ha mosogatsz /ne hazudj hogy nem hallgatsz kozben zenet/ :)
-s amugy meg ha barmit csinalsz
NB: es senkit sem erdekel mi a fax van veled, hogy elsz e vagy halsz, de ha mar elsz, akkor fizess
*ennyire suletlen es agyalagyult nezetekkel allnak elo a hulyek, csakugy mint Gyurcsany a szlovak peldaval, amely szlovak peldat kenytelen volt a szlovak kormany reszlegesen visszavonni/modositani, mert kenytelenek voltak belatni mekkora hulyek, a kulonbseg csak az hogy OK LEGALABB RAJOTTEK, de vannak hulyek akik eszre sem veszik a faxsagaikat, es nagyon baronak tartjak magukat* -
RealPhoenixx #32 En meg jogdijat kovetelek minden szervezettol, aki rendelkezik az adataim barmely elemevel, s mivel eddig nem kertek az engedelyemet, ezert meg is birsagolom oket, majd nemsokara utnak inditom a csekksereget :)
Akiknel meg ott vannak a szemelyes adataim, minden egyes szoert ami naluk fellelheto csupan 1millio forintot kerek.
S ez most meg kedvezmenyes dij, mert holnaptol felemelem 12 millara :) -
entreri #31 Mivel most M.o. is nagyon benne van az adóemelésben/bevezetésben, kíváncsi vagyok rá mikor másoljuk le ezt a szarságot. -
Yv@n #30 Nagyon egyszerű, mint oly sok mást, eztán ha ilyet akarok azt is külföldről szerzem be.
Hát majd a francokat fogok én ezeknek fizetni, fényképezőmbe vett memó kártyára tett jogdíjjból nehogy már győzike építsen magának házat, vagy valami pancser a megasztárból. -
#29 hát persze -
moscow7 #28 Az a baj, hogy ami a krautoknál beválik, az begyűrűzik hozzánk is idővel :S
Nem kéne... -
eke #27 Hát, nagyon remélem a fogyasztóvédők is lépnek valamit...bár ebben az országban erre nem sok remény van...:-( -
#26 fú és milesz, amikor elterjed az intelligens magától bevásárlólistát készítő, neten bótnak elküldő hűtők elterjednek? :DDD azért is fizetni kell jogdíjat, mert netre kapcsolódik? :) -
#25 ja és kihagytam a konzolokat, azon is lehet netezni -
#24 azt is mondthatod, hogy csak ázsiai adókat hallgatsz, ahhoz meg a hazai jogvédőknek semmi közük
egyébként sem így lesz, hanem majd őpk eldöntik, alkalmas-e a készülék vagy sem
mondjuk azt nemtom mia alapján döntik el van-e géped
mondjuk aki konfigot vesz, az lejelenthető, és aki alkatrészenként rakja össze?
vagy alaplaponként kell fizetni? esetleg procinként? -
#23 az Artijus régi mániája
ezzel csak azt érik el, hogy ezt sem itt veszem mostantól
eu tagok vagyunk, tessék élni vele! -
Kain #22 Itt az Artisjus igazgatójának száma:
(1) 488 2601, (1) 488 2602
Ha mindenki bemond egy "kurvaanyádat", akkor ugyan nem változik semmi, de legalább elbasszuk a fickó egész napját :)