61
  • Power
    "A díj személyenként, illetve készülékenként havonta 17,03, évente pedig 204,36 euró...Az új díjfizetési kötelezettség elsősorban a cégeket terheli és csak másodsorban a magánszemélyeket...a díj bevezetése miatt a cégeknek évente 20 millió euró többletköltsége keletkezhet. "

Dúrván vegyünk magánszemélyeknél 10 millió készüléket, az már simán több, mint 2 milliárd euró, ez semmi?
    Szerintem Feri röktön adoptálja nálunk is.
  • Gerygrey
    Egy újabb ötlet: vezessék be a jogdíjat a villanyra mert arról warezolásra alkalmas gépet lehet működtetni. Meg a BKV jegyre, mert metróval el tudok menni haverhoz DVD-t másolni. Sőt, a szülőszobán kelljen minden újszülött után fizetni, mert tizenegynéhány év múlva ha felnő, warezolni fog a gyerek.??Legyen viszont olcsóbb a pia, mert ha kocsmában, vagyok éppen, biztosan nem írok DVD-t.
  • nedudu
    Formazni??? format c: vagy ajanlom inkabb a gyurmat
  • Mike
    de te másokat fikázni, észt osztani annál inkább megtanultál, látom...
  • jedimarsi
    Sziasztok! Tud valaki olyan programot mondani amivel a PS2-es vagy X-Box-os játékokat átt lehet formázni PC-re??? előre is köszi!
  • Mike
    akinek már tellik klimára, az biztos gazdagabb mint az átlag, ergo el lehet tőle szedni több pénzt :)
  • irkab1rka
    ja és még valami, ha tudnátok, hogy bennetek mekkora erő van (nem arra gondolok, mikor csürhültök részegen a meccs után) akkor más lenne a világ.

de nem tanultatok meg kommunikálni, dönteni, érezni és gondolkodni.

Megérdemlitek a sorsotok ;)
  • irkab1rka
    Nem kell parázni. Ja, mindenki le-letölt, mert az ebben országban lopni nem bűn, csak ha úgy loopsz, hogy aki látja nem kap belőle :))
    Az egy dolog, hogy valaki alapit egy céget pár jogásszal, és máris nyeregben van....
    De... hogy is mondja a cyberpunk? Megacégek uralma? Ecsím, ha a nagyok összefognak, megvesznek pár országot kilóra. A hynix, a sony, és még jó pár cég akár vehetne egy államot, csak abból a jogdíjhalmazból amit beszednek tőle.

Na most figyelj:
    A/ ezek a cégek a cyberpunk könyvek szabályainak egfelelően lemennek maffiába, és .. olvassd el.
    B/ megfizetik a művészeket!!! és onnantól a művész alkotása pl a sony tulajdona tehát minden sony terméken legális használni, és minden nem sony(license-es) terméken tilos használni. Ime, itt az évszázad ötlete :D

Remélem a sony felvesz ps4 tervezőnek ;)
  • irkab1rka
    Tényleg azt hiszed, hogy ezen múlik valami? :)

kezdő :D
  • irkab1rka
    Tényleg azt hiszed, hogy ezen múlik valami? :)

kezdő :D
  • irkab1rka
    egy egyesület???

Nevezzük néven a CCCC-t :)
  • Peti0011
    Ezek h@lyék hol vannak a jogaink!!!:D
  • argentum
    Kedves Naív Barátom!

Ne hidd azt, hogy nincs ilyen.
    Nézz utána, Magyar Reprográfiai Szövetség. Ha nyilvános helyen nyomtatási. fénymásolási lehetőség van (netklub, könyvtár) azért az adott hely üzemeltetőjének fizetni kell.
  • szivar
    Szerintem azok, akiktől vesszük. Paks meg majd leáll magától.
  • aaaaa
    Egz ilyen ökörség bevezetése esetén megint eladhatnak egy csomó lebutított mobilt, mert azért a többség nem internetezgetne a telefonon, hanem csak beszélne, főleg nem plusz havi ötezrekért...
  • Piel
    Egy házaspárra hosszú autós kirándulás közben ráesteledik. Kivesznek egy szobát egy hotelben, majd nyugovóra térnek. Korán reggel indulnának tovább, ezért kérik a számlát. A férj kéri a számlát, de sokallja a dolgot, és hívatja az igazgatót.
    - Meg tundná nekem magyarázni, hogy mi kerül 350 EUR-óba ebben a szobában egy éjszakára? Hiszen csak éhány órát töltöttünk ott. -
    - Természetesen! A hotel szolgáltatásai is benne van az árban, szaunahasználat, teniszpálya használat, medence használat, a gyerekek pedig a hotel mögött lévő játszótéren játszhatnak. -
    - De hiszen nem is használtuk ezeket a szolgáltatásokat - háborodik fel a férj.
    - De használhatták volna! - mosolyodik el az igazgató.
    A férj kiállítja a csekket és átadja az igazgatónak. Az igazgató elkomolyodik és így szól:
    - De uram! Hiszen ez a csekk csak 100 EUR-óról szól! -
    - Persze. 250 EUR-ót számoltam fel azért, mert lefeküdt a feleségemmel. -
    - De hiszen nem is feküdtem le vele! - így az igazgató.
    - Pedig megtehette volna! :-)

• RealPhoenixx
    Igerem en hatrahagylak titeket es ti majd szepen kikotitek :)
  • pepe003
    Na igen, de ki fogja kikötni, ha senki nem lesz már itt?
  • RpPRO
    Na latom, Gyurcsanyektol mi lesz a kovetkezo sarc.....
  • Falatka2003
    Jogos!
  • szivar
    Minek lekapcsolni? Majd kikötik ha senki sem fizeti a számlát...
  • Falatka2003
    Félő, hogy ez soha nem fog bekövetkezni. A magyarnál birkább nemzetet nem nagyon hord hátán a Föld...

Lengyelországban csak megvádolták a pénzügyminisztert, hogy besúgó volt (pedig nem), és már le is mondatták. Nálunk az egyik besúgó volt, de köszöni szépen, jól van, bár kicsit kezd feledékeny lenni, mert elfelejtett 1 (-2-3?) jelentéktelen néhány tízmilliós palotát bejelenteni, a másik meg azért nem ül sitten, mert már elévült az ügye (gondolom a jelenlegi ügyeivel is megvárják azt a dátumot), valamint több fiktív cége van, mint ahány pár zoknim (pedig e téren nem állok rosszul).

Fogadjuk meg jó miniszterelnökünk tanácsát (én azon vagyok).
    És egy kérés a végére:
    "Aki utolsónak hagyja el az országot, kérjük, kapcsolja le a villanyt!"
  • Grusi
    Hűha hűha, ez egy remek ötlet, esetleg átvesszük ezt a "reformot" itthon is?
  • junior117
    Ha kicsit számolunk akkor nem sok az mert kint külföldön segédmunkás 7eu/h... a baj maga az ötlet kitaláloja agyában van.
    Nálunk félö h egyben veszik majd át de nálunk a minimál bér 62eft csak ez senkit nem érdekel.Régen kikellene menni saját kezünkbe venni az ügyet mert mindenüt hülyének néznek minket..
  • Sanyix
    Sztem az a szar, hogy tűrjük. Sztem ak47-esekkel, meg rpg-vel a kezünkben hadonászva üvöltözzünk, meg fenyegetőzzünk, és akkor talán visszavesznek egy kicsit :)
  • Morden23
    Nem, a szomorú az, hogy néhány altalunk leírt baromságban több igazság van, mint azokban, amire ténylegesen fizetünk
  • rohamkukac83
    én már azon is megdöbbentem mikor megtudtam hogy a digit fényképezőhöz kapott memóriakártyát is terheli már ilyen jogdij vagy mifene...
    Egyes emberek az ingyenélést/átbaszást lassan művészi szintre fejlesztik.
  • metaljesus
    az a szomorú hogy lassan több dologért kell valóban adót/illetéket/jogdíjat fizetni, mint amennyi baromságot itt ki tudunk találni
  • RealPhoenixx
    Jah, es vessenek ki szerzoi jogdijat a klima berendezesekre is, ugyanis aki klimat hasznal, az nyilvan ulo munkat vegez, es mint ilyen, rendszeresen kikapcsolodik, mint pl a programozok java.
    Es ha nem programozorol van szo, akkor az illeto otthon hasznalja.
    Ugyanakkor ha hasznaljak, akkor kellemesebb eletfeltetelt biztosit maganak az ember, csakugy mint a futes eseteben.

S ha kellemesebb eletfeltetelt biztosit maganak, akkor nyilvan tobbszor kapcsolodik ki az illeto, ha meg kikapcsolodik, akkor a kikapcsolodasanak leggyakrabban olyan dolgok valnak segedeszkozeul, melyek szerzoi jogokkal kapcsolatosak.
    /alvast leszamitva/

De mivel alszik, es almaban sokszor megalmodja a nap kozben tortenteket, vagyis biztos hogy almaban ujra megnezi/meghallgatja filmet/zenet, ezert az igy keletkezett plusz elvezetert is kell fizessen szerzoi jogdijat.

Osszefoglalva tehat *fizess jogdijjat ha*:
    -alszol, vagyis agyad van
    -klimad van
    -futo berendezes van
    -ulo berendezesed van
    -ha mosogatsz /ne hazudj hogy nem hallgatsz kozben zenet/ :)
    -s amugy meg ha barmit csinalsz

NB: es senkit sem erdekel mi a fax van veled, hogy elsz e vagy halsz, de ha mar elsz, akkor fizess

*ennyire suletlen es agyalagyult nezetekkel allnak elo a hulyek, csakugy mint Gyurcsany a szlovak peldaval, amely szlovak peldat kenytelen volt a szlovak kormany reszlegesen visszavonni/modositani, mert kenytelenek voltak belatni mekkora hulyek, a kulonbseg csak az hogy OK LEGALABB RAJOTTEK, de vannak hulyek akik eszre sem veszik a faxsagaikat, es nagyon baronak tartjak magukat*
  • RealPhoenixx
    En meg jogdijat kovetelek minden szervezettol, aki rendelkezik az adataim barmely elemevel, s mivel eddig nem kertek az engedelyemet, ezert meg is birsagolom oket, majd nemsokara utnak inditom a csekksereget :)

Akiknel meg ott vannak a szemelyes adataim, minden egyes szoert ami naluk fellelheto csupan 1millio forintot kerek.
    S ez most meg kedvezmenyes dij, mert holnaptol felemelem 12 millara :)
  • entreri
    Mivel most M.o. is nagyon benne van az adóemelésben/bevezetésben, kíváncsi vagyok rá mikor másoljuk le ezt a szarságot.
  • Yv@n
    Nagyon egyszerű, mint oly sok mást, eztán ha ilyet akarok azt is külföldről szerzem be.

Hát majd a francokat fogok én ezeknek fizetni, fényképezőmbe vett memó kártyára tett jogdíjjból nehogy már győzike építsen magának házat, vagy valami pancser a megasztárból.
  • Mike
    hát persze
  • moscow7
    Az a baj, hogy ami a krautoknál beválik, az begyűrűzik hozzánk is idővel :S
    Nem kéne...
  • eke
    Hát, nagyon remélem a fogyasztóvédők is lépnek valamit...bár ebben az országban erre nem sok remény van...:-(
  • Sanyix
    fú és milesz, amikor elterjed az intelligens magától bevásárlólistát készítő, neten bótnak elküldő hűtők elterjednek? :DDD azért is fizetni kell jogdíjat, mert netre kapcsolódik? :)
  • Mike
    ja és kihagytam a konzolokat, azon is lehet netezni
  • Mike
    azt is mondthatod, hogy csak ázsiai adókat hallgatsz, ahhoz meg a hazai jogvédőknek semmi közük

egyébként sem így lesz, hanem majd őpk eldöntik, alkalmas-e a készülék vagy sem

mondjuk azt nemtom mia alapján döntik el van-e géped

mondjuk aki konfigot vesz, az lejelenthető, és aki alkatrészenként rakja össze?
    vagy alaplaponként kell fizetni? esetleg procinként?
  • Mike
    az Artijus régi mániája
    ezzel csak azt érik el, hogy ezt sem itt veszem mostantól
    eu tagok vagyunk, tessék élni vele!
  • Kain
    Itt az Artisjus igazgatójának száma:
    (1) 488 2601, (1) 488 2602
    Ha mindenki bemond egy "kurvaanyádat", akkor ugyan nem változik semmi, de legalább elbasszuk a fickó egész napját :)