Halálbüntetések

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Weled 100%-ig 1etértek
Tán kipróbáltad????

Amõgy nem halál, hanem KÖZMUNKA
a halal nem a legrosszabb ami tortenhet egy emberrel -.-

BUDA > miskolc.

Elõször is a halálbüntetést még ha akarnánk se vezethetnénk be újra itthon, ugyanis egy egyezmény tiltja, amihez mi is csatlakoztunk

A visszatartó hatásról igencsak megoszlanak a vélemények, egyesek szerint szinte egyátálán nincs visszatartó ereje!!

Saját véleményem az hogy nincs jogunk senkinek az életérõl dönteni, sõt én azt mondom a halálbüntetés legalizált gyilkosság, tulajdonképpen ugyanazt követik el az elitéltel amiért a büntetést kapta.

A villamoszék általi kivégzés a legembertelenebb kivégzési módok egyike, ennél talán már csak a mágia rosszabb. Aki azt mondja, hogy az elitélt nem érez fájdalmat az nem épelmélyû... szerintem ennek a középkori módszernek nincs helye a 21. században

NFP
Kell aknamentesítés, régészeti feltárás (a leleteknek raktárak), mérnöki tervezés, telekkisajátítás. Az autópályaépítés sokkal bonyolultabb annál, mint ahogy a legtöbben azt gondolják.

Zénó, a NEMZETI NINJA! http://ninja.freeblog.hu/ Saját, napi frissítésû, kézzel rajzolt képregényblog!

I.C.ram
Ugyanakkor, az alvállakozók, akik a munkásokaz hozzák meg tovább adják x al-al-alvállalkozónak, + ilyen olyan lenyúlt pénz az már kitesz 15%ot is.
NFP
Az autópályán a munkások díja az összköltség kb 5%-a.

Zénó, a NEMZETI NINJA! http://ninja.freeblog.hu/ Saját, napi frissítésû, kézzel rajzolt képregényblog!

szivem szerint én is így csinálnám, csak azok a fránya emberi jogok, meg a sok ugatós szervezet, meg mindenki...
valszeg nem ok nélkül kaptak életfogytot egyesek...

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

you've got deal! 😊

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

hát elég lol hogy pl svéd börtönben a rabok majdnem jobban élnek mint itt pár tisztességesen dolgozó család, autópálya helyett inkább bányába küldeném melózni az életfogytosokat, az jobban ellenõrizhetõ.

A hozzáértõk szerint nincs igazán visszatartó ereje a halálbüntetésnek, Magda Marinko meg nyugodtan dolgozhatna az életfogytig alatt hogy megtermelje a tartására költött pénzt, ha meg nem akar dolgozni akkor nem kap kaját, ennyi.

Sadist
Halálbüntetés? Minek, úgyis sok szabadidejük van, mehetnének építeni az autópályát <#gonosz1> Ha a sok elítéltet szépen kivezényelnék, hogy ne a konditeremben gyúrogassanak, hanem aszfaltozzanak kicsit, pár hónapon belül több km autópálya épülhetne, mint az utóbbi 20 évben. Munkadíjat megspórolnák, max egy plusz embert kell odaállítani felügyelni egy teli tár AK-val. Ha valamelyik esetleg szökni próbálna, vagy bepróbálkozna a vaslapáttal agyonverni az õrt, akkor csak egy laza sorozat a lábába, aztán meggondolná kétszer is, hogy mit csinál.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

NFP
A halálbüntetés azért elfogadhatatlan, mert az igazságszolgáltatás bizonyos hibaszázalékkal dolgozik, ezért sosem lehetünk biztosak abban, hogy tényleg a jó embert gyilkolunk meg.

A másik, hogy az én nevemben ne gyilkoljon embert senki.
Az állam se.

Dragooon
vmi hasonló egy filmben volt, csak ott sütötték a vödröt

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

gameplusz
Ezt a módszert Kínában használták...

i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn

esetleg egy fémvödörbe patkányt rakni, a vödör száját a hasfalhoz szorítani, és egy bottal ütni-verni a vödröt, szerencsétlen patkány arra rágja ki magát amerre tudja...a vödör fémbõl van ne felejtsük
(persze csak fejben játszadozik a gondolattal)
prezi
lehet szukiteni a 100% bizonyitott esetekre... ez mo-n evi hany alkalom ?

Early lurk, mutaharrass majd swarm push, dropp és guák GG !

CattiBrie
"a pontos, gyors és hatékony igazságszolgáltatás"

lol

bocsánat, csak belegondoltam, h ezzel szemben mi van itthon 😊

[/spam]&#8482;

gameplusz
Legjobb az lenne, ha bambuszt növesztenének a hátsó fertájukba... Napi 30cm-ert nõ "vízben gazdag" környezetben... <#eplus2>

i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn

Ramires
Egyetértek Veled, ezt hangsúlyoztam én is

Miért, ezeknél a bûncselekményeknél nem áll fenn az esélye annak, hogy a nyomozás során elsikkadt valamilyen fontos bizonyíték?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Nem gondolok bele, hogy mit éreztek a családtagok, mert ez csak feleslegesen a flame felé tereli a kérdést. (Mellesleg így látatlanban az én álláspontom az, hogy a hozzátartozóm hiányát nem tudná pótolni az, ha a gyanúsítottat X évre elítélik, esetleg kivégzik.)

Nem, nem gondolná meg. Ma már a fegyveres támadásoknál - fõleg Mór után - alapból ottvan a levegõben, hogy bizony lelõhetik az embert. Ez maximum elszántabbá teszi a támadót, de aki fegyveres õr által kísért pénzszállítóra támad vagy bankot próbál kirabolni, az már mérlegelte azt a kérdést, hogy esetleg lelõhetik. A cselekvése pedig azt mutatja, hogy a kockázatot vállalja.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

prezi
*buncselekmenyert

desigo
Móron egyesével megkeresték az alkalmazottakat és kivégezték gondolkodás nélkül!
Gondolj bele mit érezhetnek a családtagjaik.

Meggondolná szerintem százszor a bûnözõ,hogy fegyverrel támadjon akár pénzszállítóra akár banki alkalmazottra ha az ÉLETE lenne a tét!
prezi
eloszor azt kellene tisztazni, hogy milyen buntetesert adhato halalbuntetes. csakis a gyilkossag, emberoles. minden mas esetre ott a borton...

Azért hívják tényleges életfogytiglannak, mert az. <#papakacsint>

a tényleges életfogytiglan ténylegesen életfogytiglan?

http://www.lohere.net - a MagyarChan

Mellesleg a tényleges életfogytiglani börtönbüntetés is elég problémás: akit egyszer ily módon bezárnak és tudja, hogy élete végéig nem fog kikerülni onnan, annak már nincs veszítenivalója.

A halálbüntetéssel kapcsolatos szakmaibb vitákban a legordítóbb közhely, hogy az általános vélekedéssel ellentétben a halálbüntetés valójában nem tekinthetõ elrettentõ erõnek. A bûnözéssel szemben egyvalami az, ami igazán hatásos és tényleges visszaszorító erõvel bír: ez pedig a sikeres és gyors bûnfelderítés és a pontos, gyors és hatékony igazságszolgáltatás. Nem az kell, hogy a bûnözõ azt lássa, hogy szigorúan megbüntetik, ha elkapják, hanem azt kell tudnia, éreznie, hogy ha bûncselekményt követ el, akkor nagy valószínûséggel elkapják és megkapja a megfelelõ büntetést.
Valaki felhozta a móri gyilkosokat. A sajtóból speciel az derült ki, hogy az ügyészség által képviselt vád finoman szólva is ingatag lábakon áll. Kérdem én: ha a vádemelés alapvetõen el van b*szva, akkor hogyan kellene a bíróságnak halálbüntetést kiszabnia?

A bíróság az ítélkezése során gyakorlatilag azt csinálja, hogy a bizonyítékok, tanúvallomások, szakértõi jelentések, stb. alapján hivatalosan kimondja, hogy ez és ez történt. Komplikáltabban szólva az adott ügy esetében felállít egy objektív valóságot - kimondja, hogy ez és ez történt -, és azt mindenkinek el kell fogadni. Ennek a valóságnak megfelelõen értékeli a történteket is. Csakhogy a veszélye is pont ez: korántsem biztos, hogy a bíróság által kimondott valóság megegyezik a tényleges történésekkel is, pl. azért, mert nem találtak meg egy bizonyítékot, mely igazolta volna a vádlott ártatlanságát.
Pl. a DNS-analízis bevezetésekor az USÁ-ban sok ügy esetében kiderült, hogy gyilkosságok, nemi erõszak esetében nem az követte el, akit végül el-, esetleg halálra ítéltek. Egy ilyen precízebb bizonyítási eszköz bevezetése is mutatja, hogy a halálbüntetés rendkívül ingoványos talaj.

U.i.: A témában mindenkinek ajánlom a figyelmbe a David Gale élete c. filmet. Abból ugyanis kristálytisztán látszik, hogy a halálbüntetés mennyire kockázatos eszköz. Arról nem is beszélve, hogy egyes bûncselekményekhez, illetve ezen bûncselekmények gyanújához - függetlenül hogy a valóságban az illetõ elkövette-e az adott tettet - minden elõítéletek kapcsolódhatnak, és ezek milyen mértékben képesek negatív irányba befolyásolni a megítélést.

Ramires
Ez tényleg a Kínai harangra emlékeztet, ott is az ember a hangtól elharapta a saját nyelvét, vagy szétmarcangolta a saját arcát

Ramires
Épp errõl beszélgetünk, hogy lehetne-e

Ramires
Én nem a gyilkolás, hanem az igazságtétel mellett vagyok. Tudod, aki gyilkol, azt gyilkolják, aki lopott, attól lopjanak (többet). Nem az eszeveszett gyilokról, és a csõcseléknek szánt látványosságról van szó
Volt gyerekszobám, ott farigcsáltam a kis Guilotine-okat

Gerbill
Nem elmebeteg lennél tõle, csak egy idõ után már szabályosan fájna, olyan mint a fogfályás azzal sem tudsz semmit csinálni, csak ugyanúgy fáj, és ha nem csinálsz vele semmit egy idõ után már nagyon fáj, pedig semmi nem változott az idegi állapotodon kívül, és nem azt mondtam hogy alkalmazzuk csak felhoztam.

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

desigo
Kell!Ugyanis nem lehet megölni...
Dichter
Neked volt gyerekszobád?

Dichter
Egyébként azok akik azért érvelnek a halálbüntetés mellett, mert sokba kerül a fenttartásuk, azokat abszolút nem tudom komolyan venni. Ennyi erõvel végezzük ki a nyugdíjasokat, a rokkantakat, a mozgásképteleneket, öregeket, a vastüdõseket, kómásokat kapcsoljuk le a lélegeztetõgéprõl, mert az is drága. Egy ember élete nem függhet financiális dolgoktól, még ha egy rohadt utolsó gyilkos is.

Ramires
Kell a f*szt gondozni <#eplus2>

Ramires
Ez se rossz ötlet..

desigo
Ezek embertelen körülmények!
Miért jó az,hogy megõrül valki?
Utánna nem lehet vele semmit kezdeni!Egy ágyon fekszik majd önkívületi állapotban és több embernek kell gondoznia...
Gerbill
Amennyit termelnek annyit kapnak enni, vagy annyit nézhetnek tv-t. Ez jó ötlet volna, de a magyar kormány csak az adóra tud gondolni mint pénzszerzési lehetõség, arra véletlenül sem hogy a kiadásokat csökkentsék.

Gerbill
Nem nem azt mondom, hanem az ismétlõdõ cseppeket a szoviet, és náci börtönökben is alkalmazták kínzóeszközként, egy sötét penészes, egyszóval kellemetlen cellában egy kemény faággyal, és jobbesetben wc-vel, folyamatos vízcsepegés hallatszott ami az idegeire ment a cellalakónak(kb mint amikor rádszáll egy légy és akárhányszor elzavarod mindig visszajön, és egy idõ után már õrjítõen idegesítõ).

Barney Tech
Ezmeg ilyen topik?<#wow2>

desigo
Így van!
Keressék meg az árát amibõl fenntartják õket!
Dragooon
na igen, lehet
amúgy visszatérve az eredeti témához (gyilkoláshoz) szerintem a legmegfelelõbb büntetés az az lenne, hogy ugyanazt kapja a gyilkos, amit õ tett az áldozatával

Ramires
Nekik sem, pár évvel késõbb mégis szabadon sétálgatnak

Dichter
Én nem mondtam, hogy ne üljenek börtönbe. Hanem ha már ott ülnek, akkor ne a töküket vakarják egész nap, hanem csináljanak valami hasznosat ha már eddig nem sikerült nekik.

Gerbill
Attólfügg hogy megélhetési lopás, mert arra nemfeltétlenül az önhibájából kényszerült rá, vagy kényszer, vagy poénból, vagy profitszerzés céljából(nem megélhetés)

Dichter
Még jó, hogy aláírtunk egy római egyezményt, hogy ilyet nem szabad.

Ramires
Errõl a Kínai harang és az a kínzás, amikor hideg vízcseppeket csepegtetnek az ember fejére

Dragooon
nem ezeket semmiképp nem, de a sorozatos tolvajlásokra milyen büntetést kéne kiszabni? a halál azért túlzás lenne egy hangyányit, börtönbe meg nem akarjátok juttatni.. munka egy bányában?