Halálbüntetések
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn
Errõl beszélek:
"Ha ezer halálraítéltbõl egy ártatlan a többi bûnös akkor azt mondom jólvan, mehet. Ha ez az arány 100:1 akkor is jólvan."
Bár szerintem csak egyszerûen nem gondolod végig mirõl beszélsz.
i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
A bûn éppen azért/akkor történik mert/amikor az elkövetés pillanatában nem mérlegel az elkövetõ. Vagyis mérlegelés hiánya = bûn. Namost akkor, hogy jön ide az un. elrettentõ ítélet? Sehogy. Mindent figyelembe vesz a bûnös csak épp azt nem, amivel el akarják rettenteni, ha nem így lenne akkor bizony soha egy gyilkosság nem fordulna elõ, hiszen elég gyakran kiderült már (pár millió példa, pár ezer év), hogy az rossz lesz hosszútávon, nem?
Hiszen éppan ezért azért van sok bûn mert az elrettentés szart se ér, sõt talán hergel is egynémely "állatot".
Én mondjuk az iskolázásról és a családi körülmények javitáról beszélnék, mint megelõzõ eszköz.
Egy ócska M0-ás körgyûrûn nem tudnak dûlõre jutni.
Jön egy idióta zöld szervezet és máris évekre elhalasztják az egészet...
Utolsó mondatoddal egyetértek, csupán a "Ez az ember átka hogy annyira imádja az egyént" kijelentésedre volt egy hozzászólás.
Amíg arról beszéltem, hogy mennyire egyetértek a halálbüntetéssel, és hogy utálom a gyilkosokat, egyetértettél velem. De amint elkezdem kifejteni, hogy is nézne ki ez a valóságban egybõl rámtámadsz. Miért szerinted van bíróság mely csak a bûnösöket ítéli el? Vagy ahogy te mondtad, emiatt a "hibaszázalék" miatt hagyjuk inkább az egészet?
Az, hogy nincsenek emberi jogai, nem jogosít fel téged arra, hogy naponta megverd, sötétben tartsd, stb. Illetve van, csak akkor menj orvoshoz, ez azért fokozott agresszivitás.
zerosdfd:
Inkább hagyjuk a személyeskedést jó?
1. Bárki beleeshet abba a hibaszázalékba. De ha a világ lakosságát leosztod erre a "hibaszázalékra", akkor az csupán... az cirka 50 millió ember... ^^
2. Ki lenne az a hülye aki megöleti magát csak azért, hogy a sorozatgyilkosokkal haljon? Nem érdemel senki ilyen bánásmódot, ha nem követett el semmit.
3. Miért vagy te abban biztos, hogy egy sorozatgyilkos továbbra is meg fogja teni? Kb ennek nem sok esélyét látom, hogy pl a 70 éves Pándy urak késsel szaladgáljanak az utcán. 50 év börtön mindenkire jó hatással van.
4. Te nem szereted magad így 14-18 között?
Én amondó vagyok, hogy szigorúbb börtönök kellenek, napi verésekkel, melóval, és nincs tv, csak egy fekete lyuk, amibe bemehetsz, se ágy, se semmi.
Az állatokkal pedig a következõképpen kell bánni: dönthet, hogy egész életében a társadalmat fogja szolgálni (kényszermunka), vagy lusta lévén választhatja a halálbüntetést is.
Valaki írta:
A halálbüntetéssel kapcsolatos szakmaibb vitákban a legordítóbb közhely, hogy az általános vélekedéssel ellentétben a halálbüntetés valójában nem tekinthetõ elrettentõ erõnek.
Ez a kíméletes elaltatás, nos ez tényleg nem elrettentõ.
Én támogatnám, hogy bûn mértékétõl függõen akár napokig kínlódjon és üvöltsön az a gyilkos, mielõtt meghal (term. TV közvetítené).
Na ez elég elrettentõ erejû lenne, az biztos .
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Kubában és Kínában sok barátod lenne, de itt Európában ez már kevés.
Ez nem igaz! Nem érted a demokrácia lényegét! Nem a bûnözõt védik, hanem az ártatlant. Amíg nincs bizonyíték addig minden ember ártatlan! Amikor kiderül, hogy bûnös akkor már SENKIT SE védnek. Méghogy bûnözõvédõ!!!
Én amúgy azt mondtam, hogy a halálbüntetés túl enyhe....nem azt, hogy enyhítsünk.
az is lehet, hogy nem fogja tudni tisztázni magát a priusza miatt, de ki tudja
MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá
Ez az ember átka hogy annyira imádja az egyént, hogy nem látja a fától az erdõt. Mentsünk meg egy ártatlant, nembaj ha emiatt meghal ezer másik!
A munkáját elvesztette, az élete nagy valószínûség szerint romokban, felvenni max a legaljább munkákhoz veszik fel a priusza miatt, legyen akármilyen tanult is
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
de csak az a gáz, ha ártetlen embert itélnének halálra.
porki fagyok fállalon
De a következõ hozzászólásban meg már az van, hogy sokkal jobb egy életfogytiglani börtön, ahol élve elrohad az illetõ, vagy dolgoztassuk halálra mert megérdemli, meg ienek. Szóval annyira nem vagyunk Istenek, hogy egyszerûen megöljük, de annyira igen, hogy a hátralévõ 40 évét pokollá tegyük?
Az a baj ezzel a rendszerrel, hogy abszolút bûnözõvédõ. Teszem azt, munkanélküli lettem, nincs lakásom, mit csinálok? Gyorsan megölök valakit az utcán és máris van a következõ negyed évszázadra teljes ellátásom ingyen, meg fedél a fejem felett. Szokták ám ezt csinálni. Odamegy a manus a rendõrhöz és azt mondja neki" KMK vagyok!" Azaz Közveszélyes Munka Kerülõ. Esetleg be is húz egyet neki, hogy legyen indok a dutyiba vitelre. Na szóval annyi a lényeg, hogy amig a bûnözõket nem büntetik, addig lesz egy rakás bûnözés.
Vannak ilyen érdekes esetek, hogy a pali gondol egyet, elrabol egy 2 éves! kislányt aztán megerõszakolja és megöli(illetve nem muszály mert egy két éves gyerek eleve belehalhat a nemi erõszakba). Most õszintén én az ilyet helyben agyonlõném, nehogy már élhessen, hát ez undorító, hogy valaki ilyet elkövet. Egyszerûen nincs helye emberek között. Ha mindenkinek csak egy esélye lenne amit elszúrhat egy gyilkossággal, sokkal jobb világban élnénk.
Ilyenkor ugranak elõ a sarokból a szemüveges öltönyösök és azt kiabálják hogy "emberi jogok" meg "ez barbárság, mi civilizáltak vagyunk". Erre csak annyit hogy a 2 éves kislánynak voltak emberi jogai, a gyilkosoknak nincsenek.
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
Together we'll fly someday...
Semmit nem tudsz az eset körülményeirõl, de már ölnél? ...merthogy a topic a halálbüntirõl szólt, ugye.
nem tudom mi lett azzal a szerencsétlen sráccal
nem tudom mi lett azzal a hajléktalannal, de akkora gyûlölet fogott el utána, ahogy láttam azt a férfit a földön. biztos röhögve bevonult a börtönbe ahol meleg kaját kap és fedél van a feje fölött
1. Inkább szabaduljon ezer bûnös, mint haljon egy ártatlan?
2. A bûn éppen azért/akkor történik mert/amikor az elkövetés pillanatában nem mérlegel az elkövetõ. Vagyis mérlegelés hiánya = bûn. Namost akkor, hogy jön ide az un. elrettentõ ítélet? Sehogy. Mindent figylembe vesz a bûnös csak épp azt nem, amivel el akarják rettenteni, ha nem így lenne akkor bizony soha egy gyilkosság nem fordulna elõ, hiszen elég gyakran kiderült már (pár millió példa, pár ezer év), hogy az rossz lesz hosszútávon, nem?
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
https://supermario4ever.wordpress.com
A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.
Ez így mind rendben is volna. Csakhogy van egy nagyon nagy probléma a halálbüntetéssel. A törvény, és a törvényes eljárások ugyebár emberi kreálmányok, tehát nem tökéletesek. Mindenki tévedhet. Hanyagul lefolytatott eljárás, vagy valami apró tévedés, és ártatlanul is halálra ítélhetnek valakit. Vot már rá példa. Úgy, hogy megvan az esélye annak, hogy akár csak ezerbõl egy kivégzett is ártatlan, úgy nem lehet alkalmazni a halálbüntetést.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Zénó, a NEMZETI NINJA! http://ninja.freeblog.hu/ Saját, napi frissítésû, kézzel rajzolt képregényblog!
Zénó, a NEMZETI NINJA! http://ninja.freeblog.hu/ Saját, napi frissítésû, kézzel rajzolt képregényblog!
Ha valakit varázslattal végeznek ki, az tényleg szörnyû lehet. <#ravasz1>#ravasz1>
De te nyilván máglyát akartál írni. :)
szerinted az ilyen nem érdemli meg a villamosszéket? ja és mi van akkor hogyha fájdalmat érez? a gyilkosok áldozatai sem fájdalom nélkül halnak meg
Bazinga!
Ahhoz sincs joga senkinek, hogy elvegye más ember életét mégis sokan gyilkolnak. Ha én lennék a "vezír" visszaállna a szemet-szemért történet..