4307
  • Matte
    Okés, értem én mit mondasz barátom, egyedül csak azt nem, hogy miért kell a jó magyar szokásnak előjönnie....(baromságokat). Én azt mondtam csupán, hogy a teljes élvezeti értékhez egy HDTV kellhet egy x360, vagy PS3 mellé. Nem DVI csatlakozásról regéltem hanem direkt HDTV kimenetről, ami a full HD-t támogatja, mint az új konzolod "barátom". Persze, lehet kötni egy jó monitorra is, szép lesz azon meg minden, csak nem az "igazi". PC-hez is nagyon jó a HDTV, csak 100%-osan nem használja ki. (semmilyen szempontból) Ennyi, téma lezárva, élvezd az xboxot, hiszem, hogy jó befektetés volt. szia
  • Dante73
    Nemrég, kb 2 hónapja vettem egy HD-s, pip-es, merevlemezes, azthiszem 44, v 42'-os LG-t, 300 pénz volt. Egy konzol, (akkor már inkább PS3) 80-150 közt van. Akárhogy nézem, ez 400. NÁLAM a nappaliban van az LG, a család ott tévézik, többnyire, így kényelmetlen ott játszani, bár nemcsak ezért, hanem a bútorok sem olyanok, hogy egyszerü legyen egy kormányt kényelmesen elhelyezni. Hangsúlyozom, ez NÁLAM van így!
    Szerintem a konzolnak is vannak előnyei, (főként, hogy szinte minden arra jön ki, aztán b@-nak rendesen optimalizálni pc-re), és a PC-nek is. A mostani gépembe max még 2 Gb memória, kerül a kövi 1-2 évben, esetleg egy Quad proci, ha lemegy 40 alá, (és már kell) Videókártya meg nemtudom. De az elkövetkező 3 évben 100-120 fölött, tuti nem költök rá, inkább lehúzom a grafikát, esetleg nem játszok...
    Mind1, én már meggyőztem magam, hogy nekem nem kell konzol, elég a PC, Hiába van a konzol játékra kitalálva...

Dante.
  • samsung123
    én pcről egy 82cm lcd HDTV-n játszok és a legjobb benne a 16:9 arány:)
    persze minden zsémet erre a szar tvre költöttem, de hihetetlen nagy élmény belső nézetből nyomni a colint, igaz a nyáron nem nyaralok:)
    szerintem aki megteheti már nem érdemes 21 colos vagy nagyobb monitorra költeni hanem inkább már egy 32colos hdtv(vagy még nagyobb de kozelről monitornak használva kb 80cm-ről nem érdemes nagyobat venni mert már nagyok lesznek a pixelek a tvn és meszebbről kell nézni,kivéve ha full hds:), jó befektetés, megéri
  • arty
    OFF

mi 4 kilo? (egy jobb LCD/plazma mondjuk eleve 250-ért már megvan, 100 centi körül)

- x360 78ezer + 19" wide tft monitor 40ezer

h ezt a grafikát/framerátát elérd a pc oldalon a következő kell:
    - geforce8800gts/radeon2900XT, 60-90ezerért + 19" wide tft monitor itt is 40ezer (a gép többi részét nem irtam, de ott is kell költened)

Igy mindkét konfigon azonos grafikán játszol, csak sajnos a PC-re egy év mulva ismét költeni ildomos ... :( Pláne, ha a vista-biznisz beindul :(
    Pár év mulva mondjuk az akkori csucskártyán a játékok szebbek lesznek, mint a konzolon, ez tény. (már ami kijön majd PC-re, azért reméljük egyre több!)

Nekem egyébként most lett elég, miután sem az nvidia, sem az ATI nem hozott ki ELÉRHETŐ ársávban középkategoriás kártyát, pedig a játékok igénylik, ha jobb grafikán akarod tolni őket. Pár napja vettem egy x360at, a PC-t pedig másodvonalba száműztem (játékszempontbol).
  • arty
    Matte: magadat akkor idézd, ha nem baromságot irsz barátom ;) Minden PC-n van vga vagy DVI kimenet, azt azért elég könnyen lehet rákötni a HDTV vga vagy HDMI bemenetére(ez utobbihoz kell egy ezer forintos átalakito). Igy a PC-vel is 100 centis képen nyomod.

A boxhoz sem véletlenül van VGA kábel: rákötöd a nagyfelbontásu monitorodra, ha nincs HDTV-d, igy a mai csucskártyás PC-s grafikát kapod - monitoron. Mondjuk egy 1280x1024 vagy 1680x1050es felbontásu megjelenitő, 19-24" méretben kurvára nem a zsiguli vonohorga kategoria ...

Kérlek, magyarázd el még1x, mondjuk ÉRVEKKEL, miért KELL konzolt HDTV-re kötni és PC-t miért NEM ? Mi a különbség ? Mind a kettőn futhat ugyan az a játék csak az egyik PC a másik KONZOL.

Felejtsd már el a buta beidegződést, ami a ps1/ps2 korábol ered, amikor a konzolt a CRT tévére kötötték, mert ahoz volt kb. kimenet, ill a konzol felbontásai is illett hozzá (SD)... elvileg az xbox360/ps3 (minimum) 1280x720ban renderel, igy ehez ilyen felbontásu megjelenitő dukál. Az, hogy ez egy monitor vagy HDTV a pénztárcád dönti el. Ha van pénzed, akkor a PC-re kötött monitorod sem 17"-es, hanem mondjuk 22-24" vagy még nagyobb (pl egy 40"-es LCD HDTV) .... ez pénzkérdés egyedül ezt kellene már megértened :)
  • Dante73
    Én, finoman szólva nem rajongok a konzolokért. Szerintem 4kiló nagyon sok, akkor is, ha a plazmát nem csak játékra használod. A játékok nekem drágák rá. Szerintem, többe van a leves, mint a hús, persze, ez csak vélemény. Maradok a Pc-nél, vaan egy 1 éves 19'-es LG-m, Konfigom az aláírásomban, egy darabig most el leszek vele.
    Persze, ettöl még bosszant, hogy egyre gyakrabban elfelejtik optimalizálni a játékokat. Konzol miatt szívunk mi, Pc-sek.
    De ez van, sajnos. A pénz az úr, és ezekszerint, az nem a mi oldalunkon van. ill próbálják kisajtólni, amit lehet, hardwereken keresztül.

Dante.
  • Matte
    Hát roppant érdekes amit mondasz.....csak idézni tudom magam...egy zsiguli vonóhorgára is rá lehet kötni barátom. Semmivel nem kell jobban konzolhoz HDTV mint PC-hez? Persze. Ha PC-n van olyan videókártyád amin van HDTV kimenet (az enyémen van, de az ASUS az ASUS), egyébként a mi a ráknak kötnél PC-re HDTV-t? Az X360 HDTV kimenettel rendelkezik ARRA VAN KITALÁLVA barátom 720p 1080i vagy mi a szösszenet, ez így semmit nem mond? Persze rá lehet kötni a monitort, de hát azért az mégsem az igazi...Van egy Ferrarid, de az ötödiket már nem veszi....Kell az a HDTV...nézd meg azon milyen képet ad, meg milyen képet ad egy monitoron. DE nem is ez a lényeg. Tudom hogy jön a Gears Of War, csak épp hogy annyira nem izgat az a gamma. A khmm Sega Rallyról meg ne beszéljünk, néztetek már róla ingame videókat? Szánalom gyenge játék lesz.
  • arty
    OFF

GOW jön PC-re, pár honap ... :)

És HDTV nélkül is remekül néz ki, de persze, ahogy más is irta, lehet monitorra is kötni. (miért kéne xbox alá 100 centis hdtv? vagy miért ne kéne PC alá is? bármelyiket rákötheted bármire...) Semmivel nem kell jobban a konzolhoz HDTV, mint amennyire a PC-hez kell: ugyan azt kapod mindkettő esetén: nagyobb kép, jobban betölti a látotered, nagyobb játékélmény (elvben...).

Konzolon kisebb a warezolok aránya, igy nagyobb az eladás -> ezért szorult vissza mára a PC. Ez az MS hozzáállása miatt változik, a Vistát játékplatformnak is ajánlják (Games for Windows...), nem véletlen lett szabvány USB-s az x360 kontoller ... csak ugye kb. kelletlenül adják ki PC-re a játékokat, optimalizálni elfelejtik ... fillérekért átrakják, aztán ha bejön belőle pénz, az jo, de költeni rá(optimalizácio)... na azt nem :)
  • Dante73
    A napokban beszereztem egy új géprt, a régi már elég vacak volt, meg sem nyikkant rajta a DIRT, pedig R6-Vegas, Stalker, SCDA, stb akadás nélkül, TDU akadozgatva, de ment rajta.
    Ez a játék, gyönyörű! Nekem nagyon tetszik, bár az, hogy 30-40 FPS az átlag, elég furcsa... A TDU, ami abszolút nincsen optimalizálva, is simán 70 körüli fps-t produkál, Csak városban, 300-nál, kilincsel előre esik le 40-50 közé.
    Sajnos, tényleg arra mennek, hogy vegyél konzolt, pedig ugye, a reklámszöveg szerint "veszítenek" rajta a gyártók...
    Az az igazság, hogy nem értem a logikát ebben. Miért nem lehet normálisan optimalizálni egy játékot? Ha nincs optimalizálva egy játék sem, szép lassan leszoknak az emberek a vásárlásról. Pedig, nem kevés PC van az embereknél, hatalmas piac, talán(!) nagyobb is, mint a konzol-piac. Az, hogy egy mai gépen, alig fut el a játék, szerintem nagy szégyen. És még codemasters-nek nevezik magukat...
    Durva, hogy ennyire hülyének nézik az embereket...

Dante.
  • grebber
    Nemsokára jön majd a Sega Rally annak talán nem lesz ilyen irreális gépigénye!
  • wrx
    Úgy látszik a DIRT szó a fejlesztőkre vonatkozik!
  • totya4
    Mármint a gépigény egy vicc.
  • totya4
    Igy igaz.
  • Matte
    Sajnos. Persze jogosan felmerül a kérdés hogy ha én nem veszem vettem meg, akkor mit hőbölgök itt........de ha bemegyek és elolvasgatom a gépigényt, megveszem hazviszem és szétakadja magát...na mindegy.....arcátlanok
  • ajem kisa
    Sajnos a játékbol az elsö héten eladtak több, mit 500.000 db-ot...
  • Matte
    Persze hogy ráköthető. Meg egy zsiguli vonóhorgára is ráköthető, attól még nem azt kapod amit szeretnél. A 360-hoz HDTV kell.
  • gplay
    És???
  • Balumann
    X360 ráköthető monitorra is
  • Matte
    Nem teljesen értek egyet ezzel, bár így ez egy kicsit off. Az én konfigomon a Dirt-ön kívül semmi nem akad (azaz megy fullon, vagy ahhoz nagyon közel) és ez nem egy drága konfig. Jó a videókártya nehezen beszerezhető, ha igen, akkor is kurva drága, de messze nem a leggyorsabb már (az a 3DMARK03 14000 pont nem egy nagy valami amit tud). Mégis Stalker, R6Vegas, TDU, és társai maxon mennek nálam. Konzolosok korát éljük? Igen. Sok minden van ami előnyben részesíti a konzolt és ha tehetném, vennék egyet, hisz a játékok beszerezhetők arra is. Ja lnézést, itt mindenki megveszi a konzol játékokat is 20 ezerért ugye...A gond azonban az a konzollal, hogy egy szép plazma HDTV nélkül süthetsz rajta tojást meg szalonnát, mert olyan vizuális világot dob ki neked egy Videoton tévén, hogy sírva viszed vissza. Úgy pedig már meggondolandó a beszerzése (mondjuk PS3 + HDTV), mert 400 rugódba majdnem kerül a buli. És azért számítógép sem árt.... Nem az a baj, hogy jobbnál jobb játékokat szórnak a nextgen konzolokra...az a baj hogy PC-re nem adják ki, vagy ha igen akkor ilyen selejt optimalizációval. Hisz hányan rákapnának a sokat baszogatott EA Games Fight Night-jára ha LENNE pc-n...Gears Of War? Anélkül elvagyok... de vannak nagy nevek, igazán nagyon jó játékok, melyet meg lehet(ne) csinálni....mégsem teszik. Kényelmesebb így, és a fejlesztői környezet is jobb konzolra. De akkor is felháborító lett a Dirt. 8800 GTS kell hozzá? Szívem mélyéből remélem, hogy egy darabot nem adnak el belőle PC-n és vagy nem csinál több rallygyalázó játékot a Codemasters, vagy magukhoz térnek egy picit. Mindenkitől sorry az offért.
  • samsung123
    tudnátok segiteni abban hogy, hogy az autó setupjában mit kellene állitani hogy kcsit jobbna csússzon az autó? magyarul elrontani a beálltásokat hogy kicsit élethűbb legyen ehhez az "útra tapadok mint az állat" irányitástól?
  • totya4
    Csakhogy a gef9900 korában megint az akkori aktuális konzolról jönnek az átiratok, tehát...
  • arty
    TDU azért jobban sikerült a kategoriájában ... de persze ott is vannak gépigénybeli gondok ill. h fél év alatt jött ki hozzá 1(!) darab szánalmas kis peccs ... pedig ...

és valoban sajnos a konzolok korát éljük, a PC portok meg olyanok, amilyenek (lassuak) :( nem lesz ez gond, ha majd a gef9900gtx/radeon3900xt lesz az általános, 30k küröli gamer kártya ... de addig ...
  • totya4
    Nem nagy kívánság szerintem hogy egy szaros autóversennyel normálisan lehessen tépni :)
  • Matte
    Az legalább adja amit ígér és ha azt várod, 100%-ra megkapod. Bár nem tökéletes...de ez......Richard Burns Rally....az verseny...TDU...az meg grafika. na ennyi.
  • totya4
    TDU is egy fos.. :)
  • Matte
    Azért arra befizetek, hogy ennek a sok okosnak mind eredetiben van meg a gamma...mert osztjátok rendesen aki bevallja hogy letöltötte, de ha valamelyikőtöknek másolt van, akkor is csak arcoskodtok. Szvsz ezt a játékot aki megveszi, nem ép eszű, de izlések és pofonok...Test ŰDrive Unlimited, az megéri a pénzét, itt már demóból látszik hogy a "kódolómesterek" mekkora trehány szutyok munkát végeztek....4 GB RAM? Hol élsz te barátom?
  • lee56
    Mer szarul van megirva, valószinüleg azér van :), de manapság már szinte ez a normális saynos...
  • grebber
    Ahhoz hogy menjen normálisan Xbox 360-kell. Basznak a pc-sekre az van :(
  • Evogordon
    Na az miért van?:S

Így a normális?
  • berczely
    Nekem is oylan problémám lenne hogy felveszem az árnyékot ultra-ra de high-ra visszaáll
  • Gear
    Megnézem majd ...köszi
  • matt taylor
    Mármint ezt : [PC] Colin Mcrae DiRT NO INTRO + HDR TWEAKER [dopeman]
  • matt taylor
    Probáld meg 640X480-as kompatibilis felbontásban futtatni vagy probáld ki ezt
    http://search.utorrent.com/search.php?q=colin%20mcrae%20dirt&e=http%3a%2f%2fthepiratebay%2eorg%2fsearch%2ephp%3fq%3d&u=1
  • Evogordon
    Azt megtudja valaki mondani miért van az ha felveszem az árnyékokat ultra-ra aztán kilépek a beállításokból már megint csak high-on van. ??
  • Balumann
    Nem az hogy frissíti, hanem a patch az indítófájlt is módosítja, amibe a védelem is van, 1.02 -es verziójú védelemnélküli (crack) indítófájlt meg még nem csináltak. Úgytűnik tényleg nem fognak, így viszont nálam nem jó a savegame, ma is próbáltam 1.01 -es crackeléssel... :( Van 3 save-m is már, egyik 100-as letölött lenne, és mindegyik corrupt damaged... :( nemtom így nem nagyon látom értelmét hogy játszak vele.
  • Evogordon
    Akkor maradok az 1.1-nél.
  • grebber
    Én az iso gameket csakis az ImgBurn nevű programmal irom.
    Semmit nem irt ki amikor irtam ki az image-et lazán kiirta hiba nélkül ezt a kis progit csak ajánlani tudom csak image fájlok irásásra lehet használni.
  • w77d
    nem, sokan beleestek ebbe a hibába
  • Evogordon
    Na mi a pics kijött egy új pecs és frissíti a SF-ot? Ha lehúznám a meghajtót menne a gamma?
  • FLeT
    Darabold fel a fájlt a t. commanderrel és írd ki 2dvd-re!