4307
  • BaLeeX
    Rendben, nem tudtam hogy ez ennyire erőforrásigényes játék. De ki fogom próbálni amit ajánlottatok. Thx.
  • Prince of Máté
    Tedd vissza high-ra a grafikát, és próbáld ki úgy könnyebb-e vezetni...
  • Japep
    Nem tudom...a grafika maxon van, és nem szaggat egy picit sem.
    Engem az zavar, hogy kicsit érzékeny a gombnyomásokra. Ezért gondoltam, hátha másnak is "idegesítő" egy kicsit, de be tudott állítani egy jobbat...ezek érdekelnének engem.
  • arty
    lehet frameráta problémád van ... tedd fel a frapsot és addig butitsd a játékot, amig 30kepkocka/másodperc-el legalább nem megy
  • [HUN]FaTaL
    Hogy játszotok ti a játékkal? 1.2 nem indul nekem sehogysem, 1.1el meg elszáll a mentés...
  • Japep
    Hello!
    Nem tudtok egy jó "irányítás-beállítást" (kormány, gáz, fék) mondani nekem, mert az "alap" nekem nagyon nem teszik...próbálgattam már állítgatni rajta, de én nem nagyon tudom kitapasztalni. Szóval a százalékokra lennék kíváncsi, hogy ki mit használ!

Előre is kössz! :D
  • csbazs
    Lehet, hogy nagyon balfasz vagyok, de nem tudom beállítani. Baszakodtam vele egy csomót, de a játékon belül meg sem jelenik, mint controller...
  • csbazs
    Köszi! Megpróbálom még1X, nemkem billentyűzettel nem megy:D
  • totya4
    Te írtad:
    Pont azért kérdezek hátha van valakinek valami ötlete azon kívül, hogy "rakjál xp-t mert a vista fos". :)

Nem egészen így fogalmaztam, hanem hogy ha már valaki valamilyen indíttatásból egy új, nem kiforrott oprendszert tesz fel, érdemes a korábbi oprendszert is megtartani, vagy újonnan feltenni egy kisebb (de elégséges méretű) partíciót adva neki. A vistának is nyilván vannak előnyei, mint ahogy az XP-nek is vannak hibái.

Látom vetted a fáradságot leírni a haverod gépét, erősebb procija van, és ahogy látom már mások is írták, ez a játék bizony rettentő erőforrás igényes, nem mintha nem vetted volna észre magad is - hiszen ez a problémád.
    Akkor elmondom hogy én, 3ghz-re rángatott core2-vel 1950pro-val ha nyomtam, akkor ha eléggé legyengítettem a grafikát akkor futott ugyan akár magasabb fps-el is, de nem olyan gördülékenyen és simán mint ahogy azt egy autóverseny programtól el lehessen várni. Szóval ez nem egy flatout2.
    De tényleg, ahogy az előttem szóló is elmondta, vegyél le mindent minimumra, azaz minden beállítást+felbontást, a control centerben tegyél mindent auto-ra (azaz defaultra) vagy a minimumra hogy úgy hogy megy. Ha úgy számodra elfogadható, akkor lehet eljátszadozni azzal hogy egyesével adagolni neki a minőséget melyiken hal ki.
  • Balumann
    Az én gépemen is tökéletesen fut a játék, 1024-ben medium-high beállításokkal. Nemtudom mi lehet a gond nálad, esetleg próbálj a Catalist Control Centerbe minimumra levenni mindent (antialanising, stb.).
  • Prince of Máté
    Pedig kb dupla akkor gépigénye van mint a bioshocknak.
    Dirt nekem Mediumon 1024-ben 2x-es AA-val 30-35 fps-sel megy, Bioshock Highon 1280x1024-ben 50 fps-sel megy, és ha ezt leveszem 1024be még 20 fps-t jelent.
    Dirt-t nagyon szarué optimizálták
  • w77d
    "Meg nem hiszem, hogy a Dirtnek komolyabb gép kell, mint egy Bioshocknak, Strangleholdnak esetleg MoH:Airborne-nek amik maxon mentek 30fps felett. "
    ezt erősen cáfolnám! a dirt már most elhíresült irreálisan nagy gépigényéről!
  • Tomcika
    ment a válasz!
  • jofer
    Tomcika!

Küldtem neked privit! Lenne pár kérdésem hozzád! :)
  • BaLeeX
    Kipróbáltam régebben, nekem sem ment. Ami még nem ment az a Hitman Blood money, Silent Hunter 4, MOH PA. Hirtelen ennyi, a többi game amit próbáltam az mind ment szerencsére. Bocsi az offért.
  • Tomcika
    megteszed hogy kipróbállod vistán a Dark of Messiah-t? Nekem viste ultimate van fent.
  • BaLeeX
    Hasonló konfig az azt jelenti, hogy 5600+ amd x2, 2gb ram szintén és 1950pro. Azaz a processzor valamivel erősebb a videókari meg valamivel gyengébb. Driver ugyanaz mondjuk neki XPje van. Kipróbáltuk ugyanazon a pályán neki minden high-on elég stabil 30fps körüli eredmény, nálam mediumon, élsimítás nélkül 10-15fps.
    Az lehet, hogy van pár fps eltérés XP és Vista alatt de nem ennyi. Meg nem hiszem, hogy a Dirtnek komolyabb gép kell, mint egy Bioshocknak, Strangleholdnak esetleg MoH:Airborne-nek amik maxon mentek 30fps felett.

"Nézd ha semmit nem próbálsz meg akkor minek kérdezel "
    Ez jó. :) Pont azért kérdezek hátha van valakinek valami ötlete azon kívül, hogy "rakjál xp-t mert a vista fos". :)
    Ha ötlet nem is volt de az kiderült, hogy másnak vista alatt megy gond nélkül így nem feltétlenül az a gond.
  • totya4
    Új játéknál főleg a hivatalos oldalon (faq/forum/news) ott lesz az infó.
  • Balumann
    Jah, nekem is így van, hogy külön partición fennvan a Vista meg XP is, csak lusta vagyok beállítani a Vista-t, meg csomó idő mire megszoknám.

Tomcika: Nekem a Dark Messiah a régi gépemen elindult Vista-n simán (bár sajna az a játék nekem XP-n és Vista-n is játszhatatlan volt, gyenge volt a gépem). Ezen a gépemen még Vista-n nem próbáltam.
  • Tomcika
    Nekem minden fullos vistán! "nekem" stabilabnak is tűnik...
    Bár 2 game nem indul el az egyik a Lord of the Rings 2 a másik a Dark of Messiah
    32-bites-t használok, legújabb driverekkel. Nincs valakinek valami ötlete hogy ezek miért nem futnak? vagy van valami orvosság erre?
  • totya4
    Nézd ha semmit nem próbálsz meg akkor minek kérdezel :)
    Én elhiszem hogy valaki nagyon szeretne egy új kinézetű, de nem eléggé kiforrott oprendszert ami ráadásul tesztek szerint játékokban lassabb/jóval lassabb, de akkor minimum csinálja úgy, hogy legyen a gépén egy XP-s partíció is, hogy ilyen esetekben ott is ki tudja próbálni, és így ki legyen zárva az oprendszer, helyesebben az oprendszer + az oprendszerhez való driverek.
    Egyébként az a "hasonló" konfig még üti a fülem, pontosan mije van a havernak?
  • arty
    lassabb játék = vga driver. neki 8800GTX-e van, nyilván nem zavarja h az XP-s 79fps itt csak 55 ;)

a vista amugy sztem is fos, 2g ram mellett is lassabb mint az XP, de a fő baj h létezik 32bitre is és nem elég "kompatibilis".
  • BaLeeX
    Ha egy játék elindul 64bitesen nagy valószínűséggel nem lesz lassabb, mint 32-esen a probléma akkor szokott lenni ha el sem indul 64-esen (nem sok ilyen volt eddig szerencsére).

Amúgy sztem nem kell a vistát fikázni, ha fos lenne akkor nem azt használnám de szebb is meg gyorsabb is mint az xp volt. De ahogy látom másnál simán megy szóval valami más probléma lesz. :(
  • w77d
    én viszont igen, és ugyanaz az eredmény, mint xp alatt
  • Prince of Máté
    Igen, de gondolom te nem 64 bitest használsz!
  • Balumann
    Nekem Vista -n teljesen ugyan úgy fut a játék, mint XP-n (pedig még a teljesítmény javító patchek sincsenek fenn).
    /nem használok még vista-t, de fennvan és ezt a játékot próbáltam ott is, 1-2 hónappal ezelőtt/
  • Prince of Máté
    ott vmi OP rendszer hiba lesz, nem a fos Vistával kéne használni...
  • totya4
    Hát én 1950Pro-val inkább nem izzítom ezt a játékot, tehát megértelek. Ha a játékbeli és a közvetlen vga driver beállítások ugyanazok (!), akkor lehet gond még az oprendszer is, nemlehet hogy neki teszem az XP-je van? Catalyst is olyan verzió legyen, mint a havernak... akkor lehet hasonlítani :)
  • BaLeeX
    Valamiért szaggat a game csak nem értem miért. 1.1-es patch fent van, aláírásomban szereplő konfig, plusz vista64.
    Ha mediumra tettem, levettem a képsimítást, felbontás 1024x768 még a motiun blurt is levettem na úgy ha egyedül megyek akkor 20-30fps ha rendes verseny több autóval akkor nem ritkán 10-11fps.
    Van valami ötletetek mi lehet a probléma? Haveromnak hasonló konfiggal gond nélkül megy és nekem is minden más játék maxon élvezhetően függ szóval itt valami más gond lesz.
    Legújabb catalyst és hangkártya driver is van. Ötlet?
  • [HUN]FaTaL
    Leszedtem a Clonet mert azt hittem az 1.2 elindul ha lehúzom a meghajtót. Hát tévedtem:( Akkor shift+del a mentés bug miatt :/
  • ajem kisa
    Ezt találtam...:S
  • Prince of Máté
    Nem tud senki konkrét dátumot a magyar verzió megjelenéséről?
    Valaki tolja már a magyart?
    Mert már mondta 1 gyerek.
  • Grimo
    Köszi
    Gti Racing-al kapcsolatban tudsz segiteni?
  • Bence94
    á ne se próbálkozz nagyon kevés ramod van,a vga iszonyat gyenge ehhez meg nem sm 3-as.nyugi nekem se menne jól vagy nem meg se próbáltam enyémen talán elindulna de 2 fps-el.
  • Grimo
    Sziasztok
    P4,768mb ram g force fx5500 128mb 3.3ghz
    ezekkel elindul ez a játék vagy ne is próbálkozzam?
    Előre is köszi
  • arty
    hja, h te nem vagy érzékeny a 20fps-re ... értem. én az vagyok és kurvára zavar, főleg konzolon idegesit.

a meghajto egy PC fejes samu, mindent zabál, tökéletesen.
  • Skyline
    Nemtom milyen boxon nézted de dirt-el toltam haveromnál boxon és egy deka szaggatás nem volt...
    Esetleg mehgajtó csere?;)
  • arty
    jah, vszeg itthon nem a codemasters adja ki, igy nem csoda, ha nem is tudnak rola ... (eleve ilyen nagyobb multiknál nincs infoáramlás :D )
  • grayfox
    ez pedig így van. vegas is beszaggatott vadul x360-on :D
  • grebber
    Szerintem nem kell hogy a fordításnak köze legyen a kiadóhoz!