2459
Portal
  • csimpok
    :) lehet, hogy olyan mentést töltöttem be, hogy a turreteket már kinyírtam, de a kockát még nem raktam a helyére. Lnyeg hogy most jó lett.
  • csimpok
    Megint eljutottam ugyanarra a pontra, megnyomtam a gombot, és most meg széttört az üveg. Most nem teljesen tiszta, hogy miért tört szét, ehhez kellett az első kockát a gombra tenni?
  • Killberk #655
    Spoiler!

Pedig ott van a kijárat. Tuti jól ráraktad kockát nyomógombra? Elvileg hallanod kellett volna üvegcsörömpölést is, mert akkor törik össze üveg, ami miatt most nem tudsz kimenni exit résznél.
  • csimpok
    Advanced mapek nem rosszak, főleg az utolsó 4 érdekes (Előbb végig kell vinned az alapjátékot, ami szintén tartogat kisebb meglepetéseket majd). Vagy próbáld ki a lentebb belinkelt bónuszpályát, még most sem sikerült túljotnom rajta.
  • Tinman #653
    1.5 órája kezdtem 16-os portálnál vagyok, lesz még nehezebb is, mert eddig elég lightos? /Myst feladványok után ez elég cukormentes rejsz :-D/
  • csimpok
    Vagy egy turrettel kell azt is szétlövetni? Az azért durva lenne.
  • csimpok
    Köszi- Most sikerült átugrani egy nyomógombhoz, ami előtt egy üvegfal van, mögötte meg egy kis helyiségben egy kocka meg egy fekvő turret. Nyomom a gombot, de nem történik semmi (illetve a hangból ítélve nem tudom megnyomni a gombot). Sőt vissza se tudok menni, mert sehova nem tudok portált lőni magam köré.
  • Killberk #650
    #646-ra akartam, csak mikor ráklikkeltem "válasz erre" gombra, bejelentkezést kért, utána meg már nem jegyezte meg, hogy mire akartam válaszolni csak új bejegyzésként küldte el.
  • Killberk #649
    Spoiler!

Ha a kocka a helyén van, menj vissza arra a platformra, ahonnan be tudtál lönni robotokhoz portált. Ellenkező irányba keresd a megoldást.
  • csimpok
    Hát nekem is vagy 10ből egyszer sikerül. Az is számít, hogy hogyan lövöd magad alá a portált az esés közben, meg nekem az jött be, hogy nem magam alá lövök, hanem a z oldalsó falba, és nekifutásbólbeleugrok, hogy még nagyobb lendület legyen.
  • fsgh
    hogy jutsz át a vizen? hiába teszek leg felülre egy portált meg magam alá s gyorsulok fel...nem dob át...
  • csimpok
    Én is elakadtam. Átjutok a vízen, kinyírom fent az egyik oldalon a két turretet, a kockát átviszem a másik oldalra a gombra, aztán azt gondoltam hogy az elején a sok ajutó közül valamelyik biztos kinyílt, visszamentem ea kiindulási pontra, de semmi nem változott..
  • fsgh
    na megvan. működik:) csak már a víznél elakadtam...:P
  • csimpok
    Na most már megy. Befejeztem a jáékot úgy, hogy nem állítottam le a creditset, így kiadta a tortát a menübe, meg már a bonuspálya is megy.
  • fsgh
    de pl a materials mappa nincs...annak a tartalmát hova másoljam?
  • csimpok
    "Just copy the 'portal' map from the 'Install' folder into your steam username directory (steamsteamappsyourusername). If you copied the file correct you can now start Portal."

Hát dögöljek meg de ezt nem értem. Milyen install folder, nekem ilyen nincs is. Meg mi az, hogy portal map? Ezt a zipet tegyem a steam/username mappába? vagy kitötmírítve? Az más kérdés, hogy nekem nonsteam verzióm van, és a fájlokat egyesével betettem a megfelelő mappába (ahol uilyen kiterjesztésű fájlok voltak), és ha New Gamet választok, akkor látszik is Chapter 12-ként, de nem tudom kiválasztani (csak halványan van ott, mint a még nem teljesített chapeterek. (És már végigvittem a játékot).
  • pointer4
    Hmm este próba
    azthittem gyorsan kell, még scriptet is írtam hogy egy gomlenyomásra jump+use, de azzal is olyan 1 kockamagasság után leestem.
    Majd rakok bele wait parancsot ha ütemre kell :D
  • NEOreg3
    Portal-Unleashed (2.38GB) és ehhez a verzióhoz még Portal FIX-Unleashed (0.45kB)
  • xulon
    Akkor honnan vagy melyik Hl2-t kell letölteni hogy legyen portals om? vagy hogy van ez most?
  • TreDoR
    Én úgy szoktam, hogy berakom a jobb sarokba a kockát, aztán átbindelem a gombokat (use - e-ről mouse1-re, jump - space-ről mouse 2-re), majd ráugrok. Ezek után lenyomom a gugolást + előre + jobbra gombokat és nyomva tartom, és jöhet a mouse1 + mouse 2 nyomogatása (közben a kockát nézem, de nem nézek teljesen lefelé). Így talán a legkönnyebb, legalábbis nekem, igazából túl gyorsan sem kell csinálni, csak "ütemre". Aztán ha felértél, el kell kapni a kockát, ez már húzossabb.
  • herczeg
    köszi
  • pointer4
    Nekem az istenér nem sikerül, mindig visszaesek, mennyire kell gyilkolni a gombokat???
  • runner78
    Tuti külön, mert a HL2:E2 4,6 giga.
    Ez csak ahogy olvastam telepitős változat, ennyi.
    Szoval külön van a Portal.
  • xulon
    Letöltöttem az PCDVD9 Half Life 2 Episode Two [English] [www.torrentspain.com] ebbe benne van a potals vagy azt külön kell letölteni?
  • runner78
    Van a játékban asszem MAPS könyvtár és oda.
    De amugy néztem most és benne van egy readme.txt a zip fájlokban, abban leirják.
    Amugy:
    mikor inditanád a parancs sorral a játékot még ird oda mögé, hogy:
    - console
    Igy inditás után bejön a konzol.
    oda meg ird be, hogy:
    map xxxxx (a txt-ben irják mi a pálya neve)
  • herczeg
    azokat a mapokat amikhez nemraktak cfg-t meg materials mappát thát egy sima bsp, azokat hogyan lehet belevarázsolni a játékba?
  • Killberk #631
    portalmaps.net-es pályák egyelőre nem olyan jók. Quake-s pályába azért van kihívás. Ez a két pálya viszont elég jó: link.
  • AleXXXXX
    Vááááá:))))
    Köszi a linket:)
    Erre vártam):):):):)
  • Killberk #629
    Nem steam mappába másoltam, hanem portal könyvtárba. Tehát ami a zip-be van cfg, maps meg material könyvtár, az kerüljön oda, ahol játék is tárolja ezeket a könyvtárakat.
  • armageddon666
    játszd végig commentary módban és megtudod :P
  • fsgh
    akkor írhatnál róla vmit hogy hogy kell belevarásolni a gémbe?:D
  • Killberk #626
    Na megcsináltam. Hát el lehet lenni vele egy ideig, mire ember kitalálja mit hogyan.
  • herczeg
    fölfelé...
  • Killberk #624
    Ezt a pályát is ajánlom, ez elég jól kidolgozott és nehéznek is tűnik.
    OrangeBox
  • Zomil
    ez szvsz normális mert dx9-el is igy néz ki :)
  • TreDoR
    Hozzá is adtam a kedvencekhez :), holnap tesztelem őket. THX!
  • gabriel08
    ADAMMMMMMMMMM. nekem is ugyanaz a bajom, hogy szabálytalan műveletet hajt végre, de nekem ékezet nélküli mappában van és mégsem megy. mit csináltál pontosan??
  • RocKY2
    Nem tudjátok mitcsináljak a tűz utánegy jó ideővel van ey szoba ahol egy rakétás robot van de arra felé nincs tovább út most mi kéne csinálni?
    KÖszi
  • Killberk #619
    www.portalmaps.net
  • TreDoR
    Én, ha belépek a játékba és utána win gombbal ki majd vissza, ezekután elindítok egy pályát, akkor majdnem az összes textúra lilában pompázik. Egyszerűen x*rul kezeli a törtverzió a dx-et, ennyi...