2459
Portal
-
#737 ehhez kell a portál gém vagy csak elég a sima HL2? -
xido #736 nem kövezünk...98% többség azt hiszem egyetért veled:))
remélem a privát pályagyártók egyre jobban belejönnek majd és elég sokáig fog élni..azt nem remélem,hogy a készítők is meglepődnek majd saját sikerükön és hivatalos pályákat is csinálnak hozzá...:) -
#735 Most vittem végig.
Mérföldkő az FPS műfajban, ekkora hangulatot és eredetiséget már nagyon rég láttam. Kocka/Hyperkocka feeling is megvolt. 10/10!
Kövezzetek bátran halálra főtéren, de nekem ez (sokszor x sok)x sokszor nagyobb élményt nyújtott mint a HL2 mindenféle kiegje együttvéve.
Kezdtem nagyon nem szeretni a Valvet, de ez... minden hibájukat elfelejtettem ezennel. Valve 4 president!
Szenzációs élmény volt, nagyon rég éreztem ilyet
-
#734 Miközben zuhansz a portálba másodszor, nézz felfelé. -
#733 én még a vizen se jutottam át... nyilván ugrani kéne, de még a legjobb ugrásommal is pont a túloldal peremébe fejelek bele...
(ami eléggé idegesítő, kevesebb mint fél méter hiányzik, már vagy 6 féle képpen kipróbáltam hátha kitudok sajtolni még egy kis sebességet de nem megy...) -
#732 Evvel itt mit kellene csinálni? Hiába nyomkodom meg sem mozdul, még hangja sincsen: (orange box)
http://transformersplay.extra.hu/portal4.jpg -
#731 Mert maga a fix írja át ezt a számot... -
#730 Oh köszi szépen, működik!
Van egy readme fájl meg egy nfo, egyikbe se volt ilyen :S -
#729 Olvass vissza, párszor be lett linkelve :D -
SyneT #728 köszi szépen most láttam meg azt amit meg kelett eddig nem láttam deh köffi :) -
#727 Baazeeg a végén a dal. A szöveg... :D HATALMAS. Kegyetlen. -
#726 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Vizsgáld meg alaposan a 3. gépágyú fészkét: még nyitva az ablak, ahol berakták, onnan meg már keresd meg magad, hogy azon kilőve hol tapad meg értelmes helyen a portal kapu ;)
-
strebacom #725 Köszi a forditást.... -
SyneT #724 helló!
help elakadtam,ha már van válasz erre a kérdésre akkor sorszámot mondjatok plox! ty
Szóval ott tartok hogy van egy kis szoba ahova csak gugolva tudok bemenni és a földre az van írva hogy HELP vérrel nah most ez egy zárt szoba ez nem is lényeg megyek elöre elöre fele pedig van 3 ilyen behúzható cső ami össze van csukva és azon ha átmennék szembe ott van az út folytatása nah most elindulok rajta át és amikor a másodikon vagyok szétnyílik és leesek lennt van 3 szoba amiknek az ajtaja zárva van és szép lassan egyessével kinyílnak és bennt ien Turretek vannak amik ugye lézerrel lönek nah most ezek kiiktatom és ennyi itt elakadtam nem tudok mit csinálni 3 kis szoba van amikben azok a rohadt turretek voltak azokkal végzek és ennyi van még a szobába 1-2-3 hordó deh nem igazán tudok mit kezdeni velük help pls! -
#723 melyik-hez adják?:) -
Dodo55 #722 Nem.
Sima HL2 meg EP1 nincs benne. De nincs Black Box, csak VGA-khoz adják.
Lett volna, csak az EA... -
#721 Asszem a HL2E2 nincs benne, csak Teamfortress2 meg portal.
Ilyen jár most sok VGA hoz gyárilag pl. -
R4zoR #720 Az orange meg a black box között mi a különbség?
-
#719 "A hl2.exe mellett találsz egy SteamEmu.ini fáylt, nah és ott a MountCacheManual = 405 legyen, ne pedig 428."
de ha nem tetszik/nem jó, akkor töltsd le ezt: Portal FIX-Unleashed (pár kilobyte)
ha még most sem, akkor vedd meg^^
-
#718 A mozgó tereptárgy emberre emlékeztető kinézettel, meg az NPC nekem nem ugyanaz :) -
#717 Hello mindnekinek! Van egy kis problémám, nem indul el a játék. Kicsomagoltam a dolgokat, megcsináltam a parancsikont is úgy ahogy kell az nfo fájl szerint. De nem indul el a játék, azt írja; MountAppFilesystem() failed. Ilyen problémával találkozott vki? -
#716 Ennyi a lényeg:
- Készíts másolatot a portal mappádról, bla bla bla...
- Szedd le a GCFScape-et, ezzel tudsz turkálni a source motoros játékok *.gcf fájlaiban.
- Keresd meg ezt a mappát, itt lesznek ezek a fájlok: ..\Steam\steamapps\
- Nyisd meg ezt GCFScape-l: half-life 2 content.gcf
Bal oldalon látni fogod a gcf fás szerkezetét. Klikkelj a bal oldalon található "hl2"-re (nemtom, hogy ikon formájában lesz vagy, hogy, mert nem használtam még ezt a programot).
Most jobb klikk a "maps"-ra, válaszd ki az "extract"-ot és csomagold ki a teljes mappát ide: \Steam\steamapps\the_great_bundini\portal\portal
- Tedd meg ugyanezt a "scenes" mappával
- Steam be, Portálba go. Console elő (az advanced options-nál kell bekapcsolni, ha jól emléxem)
- consoleba írd be ezt (idézőjelek nélkül): "map *"
kilistázza a mappokat, az impotált hl2-eseket is
- consoleba most ezt: "map" és utána a map nevét amit be akarsz tölteni. Pl. : "map d1_canals_01"
- még mindig consoleba (miután a pálya betöltött): "sv_cheats 1", ezzel engedélyezed a cheateket.
- console...: "impulse 101" ez megdob az összes fegyóval (és asszem összes tölténnyel is ha jól emléxem)
- upgradeld fel a portalgunt, úgy, hogy ezt beírod a consoleba: "upgrade_portalgun"
- aztán kill them all! XD Jah, és ne fürggyé le! -
#715 NPC = non-player character, nem emberi játékos... -
#714 Hát ezeket NPC-nek nem nevezném :) Waypointra indulnak, s kerülésen kívül mást nem tudnak.
Oblivionban, azok NPC :) Mennek vadásznak, megharagszanak és csatáznak :) -
Dodo55 #713 Ha kijön végre az SDK update, és a Valve ígéretei szerint közzé teszi a forráskódot, akkor igen. -
#712 npc-k :P nem? :D
am szerintem lehetne csinálni source SDKval ilyen multi portált. nem? -
#711 Valami ilyesmit kiabálnak az Ai-k futás közben jaaa :) -
strebacom #710 Azt leirná esetleg valaki magyarul hogy hogyan kell ezt a portal/hl2 keverést megcsinálni, valaki leforditaná.....
Köszi!! -
#709 Nem hiszem, sztem nem fog átesni a lába a portálon. -
#708 Hát igen, most, hogy elolvastam a leírást, ez így még elég gyér, de lehet majd valamikor kipróbálom. -
Dodo55 #707 Nem tudom, próbáld ki :D
Striderre gondolsz amúgy? Barnás-sárgás bazi nagy 3 lábú izé. -
#706 Ténleg ha egy ilyen tripódnak az egyik lába alá nyitok egyet, és egyett alá középre, akkor feldugja a lábát a seggébe ? :D -
#705 Akkor ma még csak combine gonosz fickókat reptetünk :D
Meeeg szörnyiket :) -
Dodo55 #704 Én azt mondtam, hogy ezzel a módszerrel lehetetlen.
A Valve természetesen meg tudná csinálni, fél perc alatt akár.
De mi nem. Mert a Portal és a CSS is mind különálló játékok, külön egyedi funkciókkal, amiket egyesíteni csak programozással lehetne, ahhoz meg forráskód kéne, meg az Engine elég alapos belső ismerete.
A HL2 pályák(meg még mondjuk az EP1, EP2) futtatása azért lehetséges, mert mint mondtam a Half-Life 2 az a Source Engine mondjuk úgy mintajátéka, az engine-t ahhoz írták, és a Half-Life 2 alapfunkcióit önmagában tartalmazza.
Persze mint mondtam, annyit lehet, hogy elindítani egy CSS-es pályát, és egyedül futkosni rajta HL2-es fegyverekkel, meg a Portal Gunnal. -
Dodo55 #703 Fordítva. A HL2 pályáit lehet a Portalba. De ha figyelmesen elolvasnád, láthatnád, hogy a HL2 gcf-jéből másolják ki a pályákat, és a scene fájlokat, amik valami animációs fájlok lehetnek sejtésem szerint. -
#702 Szerintem egyáltalán nem lehetetlen, a portal is source grafikai enginet és havok 2-es fizikai enginet használ, mint a css, bár nem tudom milyen átalakításokkal. -
#701 thx -
#700 #638 -
#699 valakinek sikerült márdobozzal a falon mászni? ha igen ,írjátok már be ide, mert nem nagyon megy! kösz -
#698 Pedig a hírben nem ezt mondják..
Ott az van, hogy a portal fegyverét lehet a HL2-be beleültetni...