Portal

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem tudom, próbáld ki :D
Striderre gondolsz amúgy? Barnás-sárgás bazi nagy 3 lábú izé.
pointer4
Ténleg ha egy ilyen tripódnak az egyik lába alá nyitok egyet, és egyett alá középre, akkor feldugja a lábát a seggébe ? :D
pointer4
Akkor ma még csak combine gonosz fickókat reptetünk :D
Meeeg szörnyiket :)
Én azt mondtam, hogy ezzel a módszerrel lehetetlen.
A Valve természetesen meg tudná csinálni, fél perc alatt akár.

De mi nem. Mert a Portal és a CSS is mind különálló játékok, külön egyedi funkciókkal, amiket egyesíteni csak programozással lehetne, ahhoz meg forráskód kéne, meg az Engine elég alapos belsõ ismerete.

A HL2 pályák(meg még mondjuk az EP1, EP2) futtatása azért lehetséges, mert mint mondtam a Half-Life 2 az a Source Engine mondjuk úgy mintajátéka, az engine-t ahhoz írták, és a Half-Life 2 alapfunkcióit önmagában tartalmazza.

Persze mint mondtam, annyit lehet, hogy elindítani egy CSS-es pályát, és egyedül futkosni rajta HL2-es fegyverekkel, meg a Portal Gunnal.
Fordítva. A HL2 pályáit lehet a Portalba. De ha figyelmesen elolvasnád, láthatnád, hogy a HL2 gcf-jébõl másolják ki a pályákat, és a scene fájlokat, amik valami animációs fájlok lehetnek sejtésem szerint.
TreDoR
Szerintem egyáltalán nem lehetetlen, a portal is source grafikai enginet és havok 2-es fizikai enginet használ, mint a css, bár nem tudom milyen átalakításokkal.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

ocskoszilard
thx<#email><#taps>

pointer4
ocskoszilard
valakinek sikerült márdobozzal a falon mászni? ha igen ,írjátok már be ide, mert nem nagyon megy! kösz<#banplz>

DarkSector
Pedig a hírben nem ezt mondják..
Ott az van, hogy a portal fegyverét lehet a HL2-be beleültetni...

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

pointer4
Jajjmá, ami a számítástechnikában ma lehetetlen, holnap már elavult... :)
Pont most mondtam el, hogy soha az életbe nem lesz Portal modos CSS, hacsak a Valve nem csinál, mert nincs szó semmi Portal modról, csak arról, hogy más játékok pályáit viszi a Portal, de mivel singleplayer játék, a CSS meg multiplayer, ráadásul nem alap HL2-es fegyverek vannak benne, így FIZIKAI LEHETLENSÉG ezzel a módszerrel keverni a 2 játékot.
pointer4
Én már látom szemem elõtt, a portal modos css szervereket :)
Amikor úgy ölöd meg terrort, hogy magasba a falon nyitsz egyet, egyet meg alája :)
Azért van itt egy kis tévedés.
Nincs itt szó semmi féle játék keverésrõl, egyszerûen arról van szó, hogy a Portal viszi sok más Source Engines játék PÁLYÁIT.

Tehát pl CSS-t felejtsétek el, mert a Portal(egyelõre) csak Single Player játék, tehát hiába lehet vele ugyanúgy a CSS pályáin is játszani, HL2-es fegyverek lesznek, és egyedül tudtok majd mászkálni az üres pályán.

Amúgy HL2-es fegyverek is csak azért vannak benne, mert a Source Engine sokkal jobban kötõdik a HL2-höz, mint más játékok az enginejükhöz, ugye minden játék exe fájlja hl2.exe, mindenhol ott a hl2 mappa, stb. Ez azért van, mert nem úgy fejlesztették annak idején, hogy külön az engine-t, azt arra a játékot, hanem félig-meddig együtt, persze nyitva hagyva a lehetõségeket az átalakításhoz, de minden Source Engines játék igazából egy Half-Life 2 mod. Szóval visszatérve a fegyverekre, vagy szándékosan, vagy nem szándékosan, de egyszerûen nem vették ki a Portalból õket.
DarkSector
Igen az valóban faxa lenne.<#vigyor3>

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

herczeg
dark messiahval nemmegy, megöli az AI-t, senki sme mozdul (legalábbis ezt írták pára...)

@herczeg (Defiant/Union) A politika egy nagy sakkjátszma, amiben mindkét oldalon sötét parasztok állnak!

Zomil
ehh "minden source játékkal müködik" azért ez durva, képzeljétek már el dark messiah-t portálokkal, vagy a counter strike-ot portal-os moddal, az de durvaaaaaa:DDD

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Blekk Síp
Jah az lemaradt, hogy akkora a hangulata, hogy az vmi fenomenális.
Über mega szuper csúcs gáma!

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

Blekk Síp
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ baaazegggg a véggeeee kegyetleeennn, SZANA MEG SZÉJJEL RÖHÖGTEM magammm :'DDDDDDDDD
Láláláláááááá... Kegyetlen!!! :D :D

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

herczeg
leesik középen a dumáló géprõl egy gömb, azt beledobod a tûzbe. akkor jönnek a rakéták, feléportálozol egyet, megint leesik egy gömb, megint tûzbe és így tovább

@herczeg (Defiant/Union) A politika egy nagy sakkjátszma, amiben mindkét oldalon sötét parasztok állnak!

Hi!!! végén elakadtam a játékban...amikor eresztik ránk a mérgezõ zöld füstöt h lehet ovábbjutni?
DarkSector
Srácok EZT nézzétek meg....!!!!4
2 kúl játékból egy még kúlabb?!!!!!!!!!!!
HL2 + Portal jobban kapcsolódik egymáshoz, mint hittük!

Zomil
nah ittvan mindenkinek a 7végi házija: itt :DDD

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

DarkSector
Én ini-t nem írtam át...
Csak mindkettõnél a parancsikont változtattam meg a leírás szerint, és csak egyedül a portalhoz kellett fix...
Jah és én még kiegészítettem a beirandó szöveget:
-steam -game portal -w 1024 - h 768

Mert nálam a " -w 1024 - h 768" nélkül csak hang volt, és kép nem mert a monitor nem bírta az alapfelbontást.

Több tippem nincs.

Sikerült elinditanoma Hl2 episode Two-t ugy mint a portálst hogy az inibe át kellet irni a 420 at 400 ra.Ez mind szép és jó eli is idnul a játék csak a new game re kattintva bejön aza balak ott arra katintik hogy start new game és semmi se történk, már ott hibázik a dolog hogy a szörke ablakba kép sincsen.:(

Valaki ere orvoslást tud?
Facek
hajrá, nem rossz 5let =)
samsung123
Hali. annyira bejött a játék, hogy ugydöntöttem építek egy Portálos számítógép házat:). olyan lesz amilyen a játékban is van, kicsit húzós lesz megépíteni, de hagyszóljon:) ugy tervezem 20e bõl ki is jön, csak el ne barmoljam:), majd linkelek be képet hol járok. jó éjt

HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014

Ez akkora játék hogy nem találok szavakat. Újra hiszek abban hogy lesznek még jó játékok...
Elindult a portal és ugy belejöttem hogy végig is vittem, azt hittem nehezebb lessz.

Lehet a Episode Two hoz is fix kell? azért nem megy?
Zomil
áhh, gw-t meguntam, 2.5év alatt totál kiveséztem,nem maradt már kihivás, de igy legalább ujra tudom élvezni a cod2 szépségeit, és most kupázgatunk a klánommal :)

amugy legalább a sok lövöldözés után tök jól kikapcsol ez a gém:)
jókat lehet vele szorakozni challange mapokon, mién keveseb portállal stb :)

Tinman
OFF:

Zomil mester személyesen ^^
Semmi GW? Csak ez a fincsi kis portal? :-D

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Zomil
/hátba vereget téged :DDDD

ocskoszilard
nem használtad a portal fix-et nélküle nem megy

Tinman
Hatalmas gáma... báááz ez karikákat ver nálam a HL2 EP2-re <#nyes>
Test Chamber 17-nél vagyok annak is végén... sajna nem vágom egyelõre a liftek szerepét ebben a teremben, de rájövök, válasz nem kell. Eddig mindent pár perc alatt megoldottam /hátbaveregeti magát.
Brutál nehéz bevinni az energiagömböt a legbelsõ leárnyékolt kapcsolóhoz, már állandóan szögeket számolok fejben.<#eljen>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Nekem valamiért most ezel a hibaüzenettel áll le hogy :

MountAppFilesystem()faild:
laca133
Én ezzel a verzíóval végig is vittem a portalt meg a hl-t :DDDD
Ott a hl2 topik FAQ :) az segít.
TreDoR
Vazz, én már 3 különbözõ tervet is kitaláltam, hogyan kéne átjutni, nem csoda, hogy egyik sem jön össze <#idiota>

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Seth
aki letöltötte,az ezt a verziót töltötte, és többség már végig is vitte

PSN ID.: Beegabor

Hello!

Tudom nem ide kellne irni de nektek ment a hl2 episode two?
Én elinditottam a -steam -game ep2 parancsal csak utána kidobott hogy ninc smeg valami txt file.Állitolag ez a=unleashead) verzió nem is müködik.Szoval várjak még mig megjelenik valmi normálisabb verzió vagy nektek már sikerült valahogy ezt elindítani?
blackcalibra
Na kedves mindenki! Van még olyan valaki akinek nem indul el a játék valamilyen okból? Csak mert nekem is sikerült elindítani!!
Ha van rá "igény" szivesen segítek, leírom lépésrõl lépésre hogy hogyan lett jó nekem.
herczeg
hmmm... érdekes a kamerás megoldás én átugrottam lelöktem és visza...

doncarlos
kösz mindenkinek ez egy jó fórum

doncarlos
Köszi, de a youtube-on láttam... az eleje ment, de azt hogy oda fel hogy kerül a portal, az... nem semmi.

Zomil
amikor az elözö helyröl repülsz ide ennek a tömbnek a tetejére kell nyomni egy portalt :)

herczeg
késõ^^

herczeg
raksz egy portált gecimagasra tõled balra az ajtó fölé ahol kijössz és egy másikat arra a falra ahová pont nézel olyan magasra hogy bele tudj ugrani.
beleugrasz és ahogy esel le gyors raksz egy portált magad alá. (ne azt a színt ami felül van de szerintem innen már érted az ötletet)
ahogy elõrerebülsz balra majd tudsz rakni egy portált a padlóra. és voila, chekpoint

doncarlos
Na jó... bazz. Eddig 2x akadtam el egész játék során, de ennyire még nem. Erre sose jöttem volna rá. Megleltem a megoldást itt:

http://www.youtube.com/watch?v=_cBmUbVffMU

doncarlos
Hali.. vaaki megmondaná hogy hogyan tovább? test chamber 18 advanced legeleje:

RelakS
Igen, a 16-os pályától kezd izgalmas lenni :) (asszem onnan vannak automata fegyverek telepítve teszt eszköz "meghibásodás" vagy mi miatt)

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE