Heroes | Reborn

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tudd e helyesen magyarul írni Nathan gyilkosa jobb lene 😄

PS3 ID: kolb@szman

Kojiro
nyissatok egy "Nathan halálától a magyar helyesírásig" c. topikot 😊

Kojiro ergo sum.

AntiHero
ok

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

Ne offoljál már <#mf1><#idiota>

AntiHero
mer megy a simirizsa

Az is az én hibám bocs 😄

AntiHero
Baszott sok off😊

Én szeretek olvasni nagy az érdeklödési köröm is, bár ez inkább a neten olvasásra utal könyvet csak az összes Harry Potter-t,Da vinci kód-ot és pár kötlezöt olvastam el ja meg persze újságokat olvasok meg úgye sorozat anime meg filmek felíratát

Kojiro: Az a baj hogy semmi de a remény hal meg utoljára 😄

Kicsikirály: kösz 😄

Kicsikiraly
amúgy üdv a topikban, nem szoktunk itt az apró dolgokból nagy beszélgetést kezdeni 😄

DFTBA &#3232;_&#3232;

Kojiro
gz <#law>

Kojiro ergo sum.

Kojiro
mert mi változna?
az emberek szokásain nem lehet változtatni.
ha legüberfaszább módszerrel megtanítanának mondjuk második általános végére tökéletesen írni-olvasni, 22 éves korodig kizárólag az iskolában írnál (meg a házit), és szinte kizárólag csak a kötelezõket olvasnád.
22 éves korod után évente 1 könyvet olvasnál el (de lehet, hogy nem jutnál a végére, csak belekezdenél), írni pedig annyit írnál, ami feltétlenül szükséges kölünbözõ formanyomtatványok, táblázatok kitöltéséhez, valamint használnád még neten, ahol a tökéletességre való igény teljes hiányában, valamint jópofaságból <#hehe>, a helyesírást tökéletesen hanygolnád.

Kojiro ergo sum.

ancsie18
Az biztos, hogy olvasással és az érdeklõdéssel függ össze. Én például rengeteg könyvet olvastam, fõleg állatokról, és közben felfedeztem magamnak, hogy vajon melyik szó mibõl ered, közben pedig észre sem vettem, és én lettem a városi elsõ helyesíró.
[na jó, önfényezés befejezve <#wink> ]

\"Nem számít, hogy kik voltunk, vagy mit tettünk a gép lezuhanása előtt. Már nem számít... Három napja meghaltunk. Most újra tiszta lappal indulunk.\"

Bárcsak Keppel Gyula is igy látná 😄
Vagy az oktatásügyi miniszter 😄

Klemice
igaz

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

Kojiro
szerintem a helyesírás romlása szorosan összefügg rohanó elétvitelünkkel és azzal, hogy a bennünket érõ információ-áradatból agyunk kénytelen szelektálni, ez által felületessé válik az olvasásunk.
sokszor egy olvasott szöveg bizonyos részeit átugorjuk, vagy átfutunk rajta, mielõtt értelmeznénk. így nyelvünk írásbeliségének ismétlése nem folyamatos, rögzülése nem tartós.

Kojiro ergo sum.

<#mf1> 😄

Klemice
látszik, hogy épphogy csak javult 😛 kötekedés powaa

"9.ikes vok az osztályom verselemzésen 34emberbõl 26 kapot 1est helyesírára és elvileg mivagyunk a legjobb 9."

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

Jó én már 3 hónapja írok minden nap és épp hogy javult mondjuk elméleti résszel meg matekkal nincs gond 😄

ancsie18
Hát ezért kell tudni jól helyesírni! <#crazya> Én mindig 5-ös voltam belõle!

\"Nem számít, hogy kik voltunk, vagy mit tettünk a gép lezuhanása előtt. Már nem számít... Három napja meghaltunk. Most újra tiszta lappal indulunk.\"

Mondjuk ez szerintem már túl szigorú, bár ez csak az én véleményem és én soha nem szeretem írni rendesen

Pharaoh
Nem nehéz az 1-est összehozni 4db három pontos hiba 3-4 oldalon és már karó is.

9.ikes vok az osztályom verselemzésen 34emberbõl 26 kapot 1est helyesírára és elvileg mivagyunk a legjobb 9. 😄

Shiwo

örömmel látom, hogy valaki tudja értelmezni a mondataimat 😊

hogy a témához is hozzászoljak...sztem is marhaság, hogy a haiti lötte volna le.. õ tényleg másképp is megoldhatta volna, ráadásul nem is szinesbõrü a gyilkos, az látszik...hogy ki lehet ? szerintem fölösleges filózni rajta, hisz ügyebár az írói sztrájk miatt lett megváltoztatva a vége..én azt is eltudom képzelni, hogy nem is az epizódok írói írták meg ezt a véget, csak valami nagyokos kitalálta, hogy így majd drámai lesz, megbíztak egy statisztát, hogy löjje le, és cseppet se gondolkodtak azon, hogy hogyan is lesz ez beültetve a folytatásba...

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

BlackShadow
viszont a haiti 'menekül' a cég elõl, így õt erre nem tudták használni 😊
ill a sajtó érdeklõdését meg matt megoldotta 😊

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Amúgy kicsit hihetetlen, hogy
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
a Haiti Nathan gyilkosa, hiszen ezzel azt akarták megakadályozni, hogy kiderüljön az "igazság". És pont a haiti képes arra, hogy az "igazság" ne derüljön ki, mert õ tudja blokkolni a képességeket. Vagyis "jól beégethette" volna Nathant azzal, hogy Nathan elõadja, hogy õ tud repülni, aztán meg mégsem tudja "megmutatni".

Arról nem is beszélve, hogy ha nem "véresen" zárul az évad, hanem úgy, hogy a haiti blokkolja a képességet, sokkal jobban elejét lehet venni a "további találgatásoknak", mert hiteltelenné vált volna az "elképzelés".

Sajtótájékoztatót "csak úgy" nem tartanak, annak van egy "témája". Arra pedig nem igen ugrik a sajtó, hogy "valami fontosat akarok mondani". Tehát akik ott voltak a sajtótájékoztatón, valószínûleg tudták azt, hogy valami olyat fognak tapasztalni, ami "mérföldkõ lesz". És az "informátor" kivégzése igencsak jó támpont lehet egy riporternek arra, hogy beleássa magát a témába...

SF
BlackShadow
na az még tetszene is ha nem lenne irodalom ^^ tököm kivolt vele 😊 csövesek által írt hablaty amibe néhány okos olyan baromságokat lát bele, hogy azt tanítani kell 😛 (persze vannak jó költõk, írók stb akikrõl érdemes megemlékezni)
az lesz majd szép mikro a fedél nélkül lesz felidézve 50 év múlva ,h ott adott ki vmi jó verset egy mostani költõ ^^

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

skinnyman
Én úgy hallottam valakitõl, hogy olyan is lesz, de lehet, hogy téved, én mindenesetre egyáltalán nem csodálkoznék rajta. Ennyi erõvel meg meg lehetne szüntetni mint kötelezõt az irodalmat is, mert az úgyis csak a bölcsészeknek kell, a történelmet is, mert hát kinek is van szüksége nagyobb látókörre és a múlt megismerésére. Ha ez így megy tovább, lassan már iskolába se kell járni, ott fogunk tartani.

Regards,

ancsie18
Na azért olyan nem lesz, hogy ne lenne kötelezõ. Az érettségi szintje valóban csökkent, de csak a középszintû érettségié, amihez hozzátartozna, hogy amibõl addig felvételizned kellett, abból most emelt szinten érettségizel. Az egyetemek/fõiskolák b@szták el, mert õk nem merik megkövetelni az emelt szintet, pedig a rendszer maga úgy lett kitalálva.

Na jó, nem offolok tovább.

robos
Hehe, de jó lett nem?! <#papakacsint>

Photoshop képeim: http://robos.atw.hu Euro Truck Simulator skin pack by robos: http://robos.atw.hu/eurotruck-simulator.html

öregharcsa
az még komolyabb hogy 8.-ban sem tudnak!...és nem kevesen...elszomorító

http://pspfilez.extra.hu/

Mincsi
majdnem bevettem 😄

Rush!

BlackShadow
Arról nem is beszélve, h az érettségi maga elég szánalmas szerepet tölt be 😊 18. életévedben úgy ahogy vagy elbaszhatod az egész életedet. Fõsulin egy zh idõszak százszor keményebb mint az érettségi 😊

skinnyman
A mai egész oktatási rendszer szánalmas. 1-2 évente változtatják meg a felvételirendszert, most is megint összevariálták a pontokat és még változhat, qrvajó, hogy majd érettségi elõtt 1 hónappal kiderül, hogy milyen is lesz az az érettségi. Olyanokat is hallok, hogy a matek érettségi nem lesz kötelezõ. Ez hiányzik csak a népnek, mostmár számolni sem kell majd tudni. A többi tárgy érettségije is olyan szánalmas, hogy az atlaszból ki lehet olvasni az egész megoldást meg hasonlók. Mintha valakinek az érdekében lenne, hogy elhülyüljön a nép.

Regards,

robos
"az a bongyor haj Sucre-n 😄DDDdd"

Az a Suresh haja... (remélem megismerted) <#ravasz1>

Photoshop képeim: http://robos.atw.hu Euro Truck Simulator skin pack by robos: http://robos.atw.hu/eurotruck-simulator.html

Kicsikiraly
már óvoda alatt meg kéne tanítani az ovisoknak az alpvetõ írás/olvasást, legalább a nagybetûket. akkor még fogékonyabb az agyuk. elvileg, de nem akarok hülyeséget mondani 😄

DFTBA &#3232;_&#3232;

ProGabe
szerintem ezt írta õ is!

de ezt nem itt kéne megbeszélni!

tudom,el kell ütni valamivel az idõt......

robos:nagyon jó lett!az a bongyor haj Sucre-n 😄DDDdd

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Toodmayne
egyetértek, szerintem is elég hülye döntés volt ez.

-Kell kabát? -Kinek? Mennyiért? -Kell-e kabát kintre te hülyegyerek? :)

ancsie18
Én éppen fordítva tapasztalom, amióta nem lehet megbuktatni az alsósokat, azóta sokan 3.-4. osztályban sem tudnak még olvasni. És ez komoly.

Zomil
én ismerek olyan sulit ahol elsöben nem szotagolva tanitanak meg olvasni, hát az a durva :S

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Shiwo
nem diszgráfia, egyszerüen bfasz a tanítási rendszer és az utóbbi 5 évben a szerencsétlen elsõsöknek karácsonyra már írni - olvasni kellene tudniuk...oszt csodálkoznak hogy sok az írni / olvasni helyesen képtelen diák...

precision
<#hehe>

Bazinga!

robos
Szereplõváltás lesz az új évadba majd.
Suresh szerepében a PB-s Sucre lesz látható, azaz Amaury Nolasco... <#nyes>
Na jó ez csak vicc, gondoltam megnézem milyen lenne abba a szerepbe Sucre... <#vigyor1>

Bocs helyesírásomért nyelvtan tanáropm szerint diszgráfiás vok majd mehetek vizsgálatra 😄
Egyébknét sz fasza lesz

Toodmayne
Attól függ, hogy a sztrájk mikor ér véget, ha hamar meg tudnak egyezni, akkor jövõ év elején jön a 3. fejezet, ha sokáig elhúzódik még, akkor csak szeptemberben, és az már egyben a 3. évad is lesz. A sejtést j-vel írják, és nem tudjuk hogy jó-e a sejtésed, mert nekünk sem adtak le egy extra epizódot, amiben minden kiderül, szóval mi sem tudjuk ki ölte meg, csak találgathatunk.

-Kell kabát? -Kinek? Mennyiért? -Kell-e kabát kintre te hülyegyerek? :)

Amugy jó selytésem van hogy Noah ölte meg Nathan-t ?😄

Hello érdeklödni szeretnék hogy mikor lesz következõ rész megint 6 hetet vagy nemtom menyit kell várni a 3. fejezetig ? 😄

Shiwo
amúgy kérdésedre a válasz: a Shanti-vírus MINDEN képességet blokkol..az alapképességét is, hogy megszerezze másokét, és a meglévõeket is..

Shiwo
nem feltétlen csak rád gondoltam.. többen is vetettek fel olyan dolgokat, amit nem gondolhattak komolyan..

Zomil
nem tudtam pontosan hogy kell leirni😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Kicsikiraly
no offense, de candice 😊 (bocs de az ilyenek kiszúrják a szemem 😛)

DFTBA &#3232;_&#3232;