Heroes | Reborn

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sõt, van kvibli is, aki rendelkezett képességgel, de elvesztette! 😉
Igen, a Kensei-s példában a mesék szerint a hõs megmentette a falut, amikor Hiro visszament, elbénázta kicsit a dolgokat és a falu nem menekült meg, leégették (paradoxon, kicsi, de az). Egyébként nem õ faragott hõst Kenseibõl, hanem õ maga volt Kensei, csak a hõstetteit Adam cuccában vitte véghez.

Különbséget kell tenni még a között, hogy véletlenül visszakerülsz a múltba vagy direkt, azzal a céllal mész, hogy változtass valamin. Ha csak véletlenül kerülsz vissza, akkor minden, amit teszel a most hatalma szerint történik és a te normál jelenedben már megtörtént, ismert eseményként van jelen. De ha céllal mész vissza, akkor bizony már paradoxont idézel elõ.
Egy nagyon remek példával tudom neked vázolni, hogy mire is gondolok: te vissza akarsz menni mondjuk úgy 200 évet, mert vmi pofa nem tetszik neked a töri könyvben és úgy döntesz, hogy kicsinálod amíg még pelenkás kis lurkó, de ez a krapek véletlenül pont a te õsapád, akit ha megölsz, nem tud utódokat hátra hagyni, így végeredményben te meg se születsz - nem tudsz visszamenni megölni. De ha nem tudsz visszamenni megölni, akkor nem is ölik meg, felnõ, utókad nemz és 200 év múlva megszületsz te is, aki, mint tudjuk, vissza mész, hogy megöld és a kör így forog idõtlen-idõkig.

A heroes-ban Hiro és Claire nem a jelenben döntötte el, hogy mit tesz, hanem miután visszamentek a múltba és az a jelenükké változott. Nem szándékos változtatás történt. Ha viszont Claire még a jelenben eldönti, hogy visszamegy a múltba és megakadályozza a katalizátorságát, akkor az már paradoxon lenne és változtatna a jelenen, jövõn is.
Fresh Duke
Nem, itt nem arról volt szó, hogy ki sárvérû. 😄
Vagyis, lehet arról is szó, hisz itt is van olyan, aki eredetileg rendelkezett képességgel (aranyvérû) és aki úgy kapta (sárvérû). <#idiota>

A heavy cost. I pay it gladly.

Enosh Chan
Az lehet, de ha a multba mesz vissza akkor honnan tudod hogy nem ugy tortent alapbol hogy vissza mentel? nem tudom ertheto-e :S

Pl.: Hiro visszamegy a multba Kensei-hez azthiszi tonkretette es msot nem lesz hos kensei, pedig nem, elvileg nem lett volna hos kensei ha nem jon, ugyhogy neki hala jott letre a kensei mesek meg minden egyeb, o faragott host kenseibol

...for eg. u say \"n00bx0rz3rz0r jajajjajajjajajaajjajajajjja\" after u shot 20 arrow into an AFK player... DividedByZero LvL3x Rouge [SH][L2] *818*GyaMoltalan [BF2142]

Flamer
heri plotter

http://loal.atw.hu

Claire-nek és Peternek is volt már vmi az agyában és mégis meggyógyult.

Fresh Duke: sajnos én most nem tudtam újra nézni az említett jelenetet, rosszul emlékeztem a video szövegére, így már más a dolog fekvése, valóban bárki lehetett a katalizátor és nincs paradoxon.

#10382: Ha a múltban megváltozik vmi, annak hatása van a jelenre és a jövõre is. Ha vmi történt a múltban, de te visszamész az idõben arra az idõpontra, számodra az jelenné válik és nem egy már megtörtént esemény lesz.
Enosh Chan
Amugy szerintem valahogy az apja kepessegeit kapja meg Peter, mert nezzuk ahogy a jovobeli peter elkuldi Matt Parkmant-t a sivatagba es ahogy Arthur elkuldi Claire-t ki tudja hova, godnolom valami koze lehet ehhez annak a fenynek ami kijott a testebol mikor meghalt, vagy nem tudom 😮

...for eg. u say \"n00bx0rz3rz0r jajajjajajjajajaajjajajajjja\" after u shot 20 arrow into an AFK player... DividedByZero LvL3x Rouge [SH][L2] *818*GyaMoltalan [BF2142]

Mi ez HP ? 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

arthur már csak azér is meghalt mer ugyebár induljunk ki sylarböl... a képességeket úgy veszi el hogy az aggyal csinál valamit és megérti. tehát a képességek az agyban vannak... na már most arthurt fejbe lõtték szét lõtték az agyát(kb azzal egyenlõ hogy elvették a képességeit) így ha regenerálódna elég érdekes lenne... a katalizátorrol meg annyit hogy a jövõ az változik így bárkibe lehetett, de ugyebár eddig úgy volt hogy Clairebe volt csak ugye most Claire meg Hiro visszamentek és megváltoztatták a jövõt vagyis ami a jelen. aztán ugye arthur is visszament elvette Hirotól megcsináltak egy adagot belövik Andonak meg Peternek meg még Hironak félre raknak egyet gondolom és kész... megvan oldva a problémájuk.😊 ááá várom a következõ részt....😄
hátha te látsz egy golyót jó szemed van !
látni, hogy fröccsen hátulról, és ha fröccsen akkor az ott ki is jön, nemhiszem hogyaz agy nyomja ki a koponyát, hogy hagyjon helyet a golyónak
Fresh Duke
Megnéztem azt a részt, nem láttam, hogy ki jött volna a golyó. (Amúgy pont hátulról látni, mikor belemegy a golyó, látszott volna, ha kijött volna.)

Enosh Chan
azt probalom mondani, hogy a jovon lehet valtoztatni de a mult az allando, szoval barmit is tesz a multban hiro az nem jar semmi kovetkezmennyel mert megtortent mar...

de arthurból ki jött a golyó, hátulsó snitt, fej fröccsen szét
Fresh Duke
Én egy szóval se állítottam ennek az ellenkezõjét, csak annyit mondtam, hogy ez sztem nem volt amúgy se paradoxon. De amúgy is kár ezen agyalni. Megtörtént, szóval lehetséges. (Azt, meg hogy nem lehetséges, addig nehéz lenne bebizonyítani, ameddig nem épít v.melyikõtök egy mûködõ idõgépet. 😄)
Akinek nem tetszik, nézzen lostot vagy amit akar. A Hõsökben amúgy se a hibát kellene keresni, sztem.

A fejlövéses dologhoz meg annyit fûznék hozzá (azoknak, akik még mindig nem értik), Arthur feje azért nm löki ki a golyót, mert (feltételezem) a golyó akadályozza a képessége mûködését (mint Peternél az üveg, vagy Clairenél a fa). Ha v.ki kiszedné a golyót (pl a helyszínelõk), akkor (feltételezem) feltámadna Arthur, ezért célszerû lenne Peternek meg a Haitinak eltûntetni a holttestet. 😄

Fresh Duke
seth_greven fordításában ez szerepel:

Kaito:
"Ha rossz kezekbe kerülne, csak egy reményünk marad. Egy kiválasztott közületek, akinek tiszta a vére, aki ragyogva óv a sötétségtõl."

Egy szó sem esett itt aranyhajról, meg hasonlókról. Az egyetlen, ami itt érdekes, az a tiszta vér, de ez bárki lehet.

Zomil
amugy se biztos, h lineáris sikon mozog az idö 😊
simán lehet több egymás mellett, és ugy azért konyebb lenne megmagyarázni a dolgokat 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Zomil
a fejböl nem löki ki.
amikor Claire fejébe beleállt a faág addig nem regenerálodott mig ki nem huzták, Peter is addig halott volt amig az üveget ki nem vették a fejéböl, vagyis ha kiveszik Artur fejéböl a golyot akkor regenerálodna, ami valoszinüleg esélytelen ugy, h a fejében ne tegyenek más kárt 😊

amugy meg nem tudom, mit kell kavarni ezzel az idö paradoxonnal...
A jövö folyamatosan változik, Hiro-ék megváltoztatták a jövöt. Ennyi, felesleges tovább agyalni rajta 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Fresh Duke
1. Nem értem, hogy miért lenne itt paradoxon. (Sokan állíjták, hogy jó a logikám, szóval nem hinném, hogy nálam van a gond.)
2. Arra nem gondoltál, hogy mások is megnézhetik a videot? Lehet, hogy Kaito direkt akart mindenkit félrevezetni... De a kedvedért megkeresem a gépen azt a részt, és megnézem.

Bulykin
de akkor még Clairben volt a katalizátor...mondjuk nemhiszem h lenne köze hozzá😄

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. &#12385;&#12403; Kicsi

Szvsz idõutazás még mindig parás 😊

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

hülyeség az egész, nem kell vele foglalkozni (idõparadoxon, ki katalizátor stb.):-D nekem csak az volt bibis minek volt az a nagy katalizátor keresés ha arthur ilyen könnyen megoldja:-)
Most már inkább kérdésként írom le, hátha úgy leesik:
Szerinted/szerintetek Kaito tényleg olyan hülye és szenilis volt, hogy nem szerzett tudomást arról, hogy a felesége meghalt és nem került Claire-hez a katalizátor?
Amúgy igen, tudtam már azóta, hogy Hiro megnézte a videot a nem tom hanyadik részben, hogy Claire-rõl volt szó.
Enosh Chan
<#eljen><#eljen><#eljen>

Kicsikiraly
miért, te 100%-ra tudtad h Claire a katalizátor? eleve nem volt az. soha nem derült ki, csak õ kombinálta ki, ÚGY TUDTA hogy õ a katalizátor. de Hiro anyjának halál után a jövõbeli Arthur elvette a katalizátort, és utána addig a pillanatig míg visszautazott a jövõbe (a sorozat jelenjébe) addig SENKINÉL nem volt a katalizátor.

mi ezen olyan bonyolult? 😄

DFTBA &#3232;_&#3232;

De Arthur simán kiteleportál onnan, szal nem lenne jó megoldás. 😊 Inkább lecsapni a fejét és az egyik részét az északi-sarkon, másikat a délin elásni. 😄
Enosh Chan
De nem ugy mutattak most nehany reszbe a gogyulast, hogy kinyomja a teste a golyot es meggyogyul?

"alapbol nem claire volt a katalizator hanem hiro mindvegig"
Na pont erre írtam, hogy Kaito biztos nem volt olyan hülye, hogy nem tudta, hogy Claire nem kapta meg a katalizátort, ugyanis róla beszél a videofelvételen, amit Hiro megnéz Andoval még az évad elején. A pontos megfogalmazásra nem emlékszem, vmi olyasmi volt, hogy aranyhajú fény, ami nem igazán lehet Hiro, sõt, senki nem lehet Claire-n kívül.
És addig Claire se kelt fel mig az a hegyes izé a fejébe volt falezsg petrelli papa is addig nem fog mig fejébe a golyó. Szal azt kéne vele csinálni mint Adammal be egy sírba jó mélyre😄
Enosh Chan
Nem ugy volt hogy 25 reszes lesz?
#10364:
Szerintem ahogy a dolgok tortentek, alapbol nem claire volt a katalizator hanem hiro mindvegig.

ToCsEk
kérdés: idén a 13. rész lesz az utolsó rész igaz? jövõre meg folytatják 23ig és aztán 4évad? Vagy most hogyan lesz ez?

&#175;_(&#12484;)_/&#175; (&#12494;&#3232;&#30410;&#3232;)&#12494;&#24417;&#9531;&#9473;&#9531; &#12542;(&#8976;&#9632;_&#9632;)&#12494; &#3900; &#9632;Å&#815;&#9632; &#831; &#3901; ?(???)?

Claire-nek átdöfte a fejét az elsõ évadban vmi éles, hegyed rúd, felnyitották a mellkasát is már, mégis simán felkelt utána.

Zomil: párhuzamos idõsík, na persze, most akkor majd Claire biztos egy másik univerzumba is került, amikor Arthur elküldte, nemde? Ez egy egyszerû paradoxon, meg ugye ha párhuzamos idõsík lenne, akkor Claire továbbra is katalizátor lenne a saját idõsíkjában..
Bulykin
naja, Sylar-t nem fejbe lõtték, ha fejbe lõtték volna akkor már õ sem élne...

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. &#12385;&#12403; Kicsi

Zomil
1.: Sylar-t nem lötték fejbe...

2.: ezért vannak párhuzamos idösikok

Hát azért ez elég nevetséges, hogy petrelli papa meghal, sylar meg simán felkelt a napfogyatkozás után...

Az idõutazós rész meg egy marha nagy paradoxont idézett elõ. Claire lebeszéli az apját arról, hogy átadja a babát a katalizátor cserére, akkor a jelenben nem lesz katalizátor, nem mehet vissza azért, hogy lebeszélje az apját a dologról, mert nem fog tudni róla, így viszont Noah mégis elviszi a babát, Claire megkapja a katalizátort, aztán visszamegy a múltba ezt megváltoztatni és nem lesz már katalizátor, akkor nincs miért visszamennie és a babát ismét elviszi Noah stb.. Lehetne magyarázni persze, hogy igazából sose volt katalizátor, de az évad elején Hiro apja nem viccbõl mondja a szõke lányt a kulcsnak, annyira biztos nem volt hülye a papa, hogy nem tudott arról, hogy a katalizátort már átadta Hiro anyja valakinek..
Shep
Túl sok logikai buktató van az idõutazás miatt, tehát nem kell ezen agyalni, lesz ami lesz.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Bulykin
Sylar azért úgy vette el a nõnek a képességét, mert szereti azt csinálni, jó érzés neki😄 mondta is h már el is felejtette milyen jó érzés

Flamer
17

http://loal.atw.hu

Törölt felhasználó
Lehet már tudni hány részes lesz a 3. évad?

22?
Shiwo
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
az anyjuk még lehet közös <#idiota> vagy kiderülne,hogy Noah az apja <#idiota>

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Shep
Túl sok a kombináció 😊 A sorozati s biztos így készül, minden rész elõtt bedobálnak egy kalapba lehetséges verziókat aztán kihúznak egyet és ahhoz variálják a többi történetszálat 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

de azér rasszizmus....😄 a feketelyukas ember a vortexes fekete bõrü volt vagyis néger... ha megjelenik a fehérlyukas ember akkor az fehér lesz? de akkor majd jönnek a japók hogy legyen sárgalyukas is...😄
Nyilván miután megfogja a rudat 2 perc mulva ott teremnek és elviszik de ez csak személyes véleményem
Hm, én nem értem, de mindegy

Kicsikiraly
számból vetted ki a szót

(ujjaim alól a billentyûzetet? 😄)

DFTBA &#3232;_&#3232;

Fresh Duke
Ha van feketelyukas ember, akkor lehet van fehérlyukas ember is. 😄

Ne is mondd, a nyálas babás részeknél hányingerem volt

Amúgy nagyon rosszul tették az írók, hogy a vortexes csávót megölték, mert õ volt az egyik legérdekesebb karakter, és vele meg tudták volna oldani akárki eltüntetését, anélkül, hogy a rajongók spekuláljanak, vajon visszatér-e.

Kicsikiraly
nem, ando (vagy akárki) rögtön egy perccel azután (vagy az elõtt?) megy oda h arthur lelökte hirot 😄

DFTBA &#3232;_&#3232;

Fresh Duke
Kis karizmával sima ügy. 😄

precision
okay, azóta már leesett 😊
az "apja" szó zavart meg 😊

Bazinga!

precision
iiiigen, és 16 évig ott volt azon a rúdon 😄😄😄 true. 😄

Bazinga!