1249
jericho2006-79330.png
  • Randal
    A CBS honlapján olvastam a kommentek között miszerint a képzeletbeli Jericho képzeletbeli sziklás tájékon fekszik. A valóságban azon a helyen síkság van.

Denver környékén valóban vannak hegyek, de csak tiszta időben látszanak és nagyon távol, és nem olyan közel mint a sorozatban.

Jericho helyét viszonylag könnyen be lehet lőni, ugye ott van az útjelző tábla amin rajta van, hogy Jericho, Denver, Topeka hány mérföldre van az adott helytől.
  • Shaman
    jó akkor nem pörgős a lost.

viszont a Denver dologgal nem értek teljesen egyet,az ott fekszik a Sziklás hegység lábánál,szal van ott hegy bőven,bár nyílván mivel nem ott élek nemtom,hogy látótávolságban vannak-e... ráadásul nem látom az összefüggést,mert ez a kisváros nem Denver...
    Egyébként meg anno olvastam egy könyvet amiben szintén a Denver környéki hegyekbe található rakéta silókról is esett szó.
  • Randal
    Nem megbántani akarlak, de hogy a Lost az pörgős lenne... az túlzás.
    Volt hogy egy hónapig nem néztem, megkérdeztem anyám mi történt, erre ő: elmentek megnézték az eltemetett léggömb helyét és elkezdték kiásni aztán megtalálták. Hmmm. 4 rész alatt. Meg úgy általában se volt szvsz túl gyors. node mindegy, nem annyira kötekedésnek szántam.

Jerichóhoz hozzászólva érdekes dolgokat írnak a CBS fórumán:
    - Denver környékén ilyen közelségben nincsenek hegyek, látni lehet őket, de csak tiszta időben, Kansas egy lapos tájék szal végképp fura az ilyen közelség.
    Plusz még írnak arról, hogy azon a tájékon nincs ilyen kis lélekszámú város, meg az utak többsávosak, rakétasiló sincs a közelben ahonnan kilőhették volna a rakétákat. Mondjuk ez utóbbiak lényegtelenek, de a város ilyen elhelyezése egy olyan körülbelüli helyzetben ahol a valóságban nincs hegység, de a sorozatban van, kicsit gáz. Nem hiszem hogy nagyon sok energiába került volna kicsit átgondolni az elhelyezést.

Amúgy meg jó kis sorozat. Megy a kavarás rendesen Jake és a néger faszi körül. Eyikről se tudjuk valójában kicsoda ill. kinek dolgozik.

De azért jó egy ilyen Mad Max ill Fallout light sorozatot látni:)
  • Trisztin
    talán itt?
  • 5w0rdf15h
    nem fuccsolt be elvileg megyeget még, anno énis belenéztem de nem fogott meg :)
  • Monoton
    remélem nem probléma hogy ide irom:

szval nem nyitnék uj topikot :)

a The Nine befuccsolt?

mert elkezdtem tölteni anno de még nem kezdtem el nézni és eddig pár részt szedtem csak le
  • Kontrakcio
    ne ütögest a fejed mert hülyébb leszel... amugy oké, igazad van... :I
  • Calver
    összesen 1 hozzászólást kellett volna visszaolvasnod. egy rohadt hozzászólást.
  • Kontrakcio
    basszus, nem tudjátok mikor nyomják tovább?:I már unom h csak a 11. részig láttam :(
  • winnie
    majd február közepén és 22 részes lesz az 1. évad, mint a sorozatok 99%-a.
  • danikarate
    Még régebbi rész. Sajnos.:(
  • Lyan Kyj
    cbs-en ez a 11-es az új rész? vagy még nem kezdődött el a tavaszi menet?
  • kirol
    Nem 13?
  • Monoton
    hi

22 részes az első évad?
  • Kontrakcio
    köszi a segitséget, a .srt-mel volt a gond... de a puskáról leszedtem azt müxik :) ! Hy
  • Mayday
    En a feliratokat vagy a hosszupuskarol, vagy a feliratok.hu-rol szedem mindig. A filmeket meg en speciel torrentrol szoktam, neha, ha sok evadot, meg visszamenoleg toltok valamit, nagy mennyisegben, akkor sms...

Tkp. ha arra odafigyelsz, hogy az adott release-hez tartozzon a felirat is, nemigen lehet gond.
  • Kontrakcio
    hmm... sorozatoknál szeditek a részeket gondolom! a feliratokat is onnan szerváljátok?
  • Mayday
    Mi a 11.-nel, es a felirat minden resz alatt normalisan megjelenik!
  • Kontrakcio
    ti hanyadik résznél tartotok és felirat h viselkedik neketek?
  • Trisztin
    bsplayer?? nem mondod,hogy csak egy lejátszó progi van a gépen... sok olyan filmnéző van,amivel igen kevés a macera...
  • Kontrakcio
    nektem megjeleniti, vagy nem feliratosan nézitek?
  • Zsoltika 007
    Mplayernél nem kell megegyeznie a névnek. Persze ha ő a Windows Media Playerre gondolt akkor meg kell.
  • Cat #473
    hát állítsd be. Sima text fájl, simogasd egy kicsit: nézz bele szövegszerkesztővel, hogy valóban felirat e, nézd meg azonos e a neve, mint a filmé, stb.
  • Kontrakcio
    szevasztok! nekem a 6. részre nem jó a felirat... nem jeleniti meg (mplayer) :( tudtok segiteni?

előre is köszi!
  • Zsoltika 007
  • Shep
    Nekem tetszik ez a sorozat, pl a lost nagyon nem tetszett az valahogy bejön nekem. Egy dolog idfegesít, hogy az a sunyi néger minent tud, de toszik elmondani, de hogy a falazáshoz nem sok köze van az tuti :)
  • Rio81
    Cat utolsó mondatánál a pont :)
  • Cat #468
    igen, ez egyén szintjén valóban igy működik a dolog, minden azt diktálja, hogy halmozz fel bazinagy készleteket (élelem, benzin, fegyverek), barikádozd el magad, és várj. De csoport, közösség szintjén, 5e embernél már nem. Itt már kell(ene) egy erős vezető, biztonság megszervezése, őrjáratok rakétapisztollyal, hogy tudjanak jelezni, szirénák beüzemelése, kiürítési tervek, barrikádok gyors felhuzásának lehetősége (roncsautok, amikkel lezárják a főutakat), élelmiszerjegyek bevezetése, és millióegy dolog. Ott a könyvtár, nem nagy cucc a legszükségesebb teendőknek utanánézni, de egyébként egy ekkora városban már kell hogy legyen katasztrófavédelmi felelős, illetve a rendőrségen/tuzoltóságon többeknek vizsgáznia kell ebből. (magyarországon is igy működik az árvizvédelem, pár száz fős faluk is fel vannak készülve).

Ezzel szemben itt történik egy esemény, és arra reagálnak valahogy, tökéletesen ötletszerűen. Persze ez a forgatókönyvírók hibája, hisz attól még hogy készülnek az emberek (realizmus felé tolodunk), attól még simán össze lehetne hozni kemény helyzeteket, egy magasabb síkon. De minek, ha a nép megeszi a szart is...
  • Prof William
    Kint potyogtak a bombák. Nekem sem lenne kedvem kimenni a városból, mer mi van ha egy sugárzó zonába futok? Akkor nekem reszeltek. Ez sokkal alatomosoabb mint ha mondjuk metorok csapódtak volna be vagy valami. Szóval nem árt az óvatosság. + talán mindenki azt várja hogy a másik csináljon valamit. Tipikus hozzáállás.
  • Rio81
    nem tom, nekem ez a birka-nép effektus nagyon a lostra emlékeztet, de amíg ott el tudom fogadni, itt nem annyira. de sebaj, majd az új polgármester feltámasztja a büszke állampolgári öntudatot a statisztákban :)
  • Cat #465
    naezaz ami leginkább bassza a csőrömet, hogy nincs vezetőség. Nálunk a 20 lakásos társasházban erősebb a vezetés mint ebben a városban.
  • bigfoot
    hát jah érdekes,de gondolj bele
    van egy kis város 5000 lakos,mindnki ismer mindekit,nem járnak sehova városon kívül
    látják bomba mindennek vége,de semmit se észlelnek,
    ugyanúgy élnek tovább,ha te lennél ott mit tennél?jó mi lehet kinéznénk de hogyan?oda ahova a bombát dobták?ott sugárzás van,máshova meg nem lehet
    szal azért vannak partyk mert attól az életmegy tovább,nem ülhetnek egésznap hogy jajeltűnt a világmost milesz,de jgos hogy azér a vezetőségnek kéne szerveznie vmi eksönt hogy kiderítse miez
  • Rio81
    az hogy 1-1 ember szétnéz egy kicsit a környéken, még mindig nem túl meggyőző...
  • Calver
    The Four Horseman c. rész?
  • Rio81
    szerintem gáz úgy nézni egy sorozatot, hogy az ember a valóság tükrét lássa viszont benne, viszont hey, nektek nem büdös egy kicsit, hogy másfél hónap eltelt az atomrobbanások után, de még egy "civilnek" se jutott eszébe, hogy egy kicsit messzebb elbámészkodjon a várostól megnézni hogy WTF az ország többi részén? ehelyett halloweeneznek meg választósdit játszanak ezerrel. inkább forgattak volna egy sorozatot egy 30-40 fős közösségről, akkor nem lennének ilyen problémák...

egyébként úgy a 6-7. rész környékén már eltemettem magamban a sorozatot (ahogy ti is írtátok: az irritáló lúzersrác + boltospicsa miatt elsősorban), de végre kezd normális szaga lenni a dolognak most, hogy ellőtték nagyjából az összes sablont (eltünt busz, kigyulladt könyvtár, családi drámák tömkelege)... remélem a folytatás egy kicsit profibb lesz.
  • Shaman
    aham...

úgy az 5. résztől éreztem,hogy ez nem teljesen arról fog szólni amire számítottam. Nem csodálkozom,hisz előtte pörgős,fordulatokkal teli sorozatokat néztem (The 4400,Lost,Heroes,Prison Brake)
    Szóval azt hittem itt is felpörögnek az események,de annyira nem. Aztán rájöttem,hogy ez más típusú sorozat,mint ahogy winnie is mondja.
    Csak a beharangozóból azt hittem más lesz...

Ettől független nem rossz,csak nekem picit lassú folyású.
  • Calver
    a második azért-ot húzzuk ki a mondatból, szóismétlés rulz
  • Calver
    Jeremiah se volt azért sokkal keményebb mint Jericho... na jó, "isten keze" és hasonlók mókássá tették azért
  • Prof William
    Aztán majd a 12. részben gyilkos mutáns hörgőborzok lepik el a várost és mivel karácsony lessz a Vérapó is benéz és elkezdődik az írtás!
  • winnie
    nem beindulásra kell várni, hanem átvenni a fílinget. ha nem jön be a 4. részgig, akkor hagyd, szerintem. részemről 2-3 rész elég, hogy tudjam, hogy bejön-e a sorozat vagy sem. (ilyenkorra kedveled vagy nem kedveled meg a karaktereket, szóval el tudod dönteni, hogy a te sorozatod-e.)