1249
-
#723 CBS-en természetesen -
#722 AXN-en? Asszem hétfőn volt. -
#721 lehet már tudni h mikor lesz folytatás? -
#720 Ja, főleg az mikor a srác elment a végén az olyan volt mint mikor a Fallout végén a Vault 13-ból elküldik a Menedéklakót:D
De izgalmas volt, az tény. -
#719 noh végre azt mondom,hogy egy fasza rész volt!
Cselekménydús,stb.
Tetszett! -
#718 Én is emiatt nyergeltem át a Jericho-ra, és nem bántam meg. Nagyon jó lett ez a sorozat is, tetszik. :) -
#717 Köszi -
davos80 #716 Michael Andrews - Mad World
(Donnie Darko) -
#715 Jaja ez a 17-es rész állati volt.nemtudja valaki a szám cimét ami a végén szólt?már sok helyen hallottam. -
davos80 #714 A 17. epizód elég durva,jó lett:
[spoiler]Négerünkről kiderül,hogy terrorista,de jó terrorista,avagy beépített ember,hiszen nem adja el a bombát.[/spoiler -
#713 jah oksa -
#712 Mittomén.
Én most az első hat részt fogom megnézni. -
#711 23.-án akart lenni -
#710 heroes?
az nem csak 2.-án folytatódik? -
#709 Észre én, de ebben a sorozatban nem hiszem hogy sűrűn lesznek akciók. Ezt kicsit sajnálom n is, de majd hátha.
Viszont kijött a 17. részhez az angol felirat, úgyhogy lesz mit néznem hétvégén a Firefly meg a Heroes mellé:D -
#708 jójó,én akcióra gondoltam,mint ahogy látom észrevetted :-p -
#707 Nem szólt semmiről sem? Szerintem tévedsz. Az lehet hogy akció nem történt benne, de jópár dolog került felszínre ami érdekes lehet.
Pl. ott van Hawkins és családja, Hawkins túrája (ami majd lesz), az élelem hiánya, szélerőművek készítése miatt elvitt emberek, akik talán rabszolgák lesznek, vagy vmi hasonló, mivel ott se tiszta minden, a boltos kissrác és csaja viselkedése és jövőbeni üzleteléseik...stb. stb.
Lesznek itt dolgok hidd el. Nem mindig az akció a fontos. -
#706 hát ez a 16-os end of winter rész eléggé nem szólt semmirőlsem...
Nagyjából semmi nem történt benne.
Nah de mind1,mert kinnt van az új rész,remélem ez már jobb lesz :-p -
#705 ha akarsz még egy sorozatot amire rá lehet kattanni akkor hajrá... -
Cat #704 első részt nézd meg és döntsd el. -
#703 Próba cseresznye. -
#702 Sziasztok!
Én egy Prison break fan vok , és mivel vége a 2. évadnak, nem tom mit nézzek helyette! a Jericho-t megérné?? -
#701 Semmi probléma a kívülről beleugatásba, legalább értesz hozzá és az ilyen és ehhez hasonló hozzászólásokat szívesen veszem. Nameg a cikkeidet is:D
Amit írtál azzal teljesen egyetértek, de én inkább az emberi tényezőt veszem figyelembe, ill. azon gondolkodom (jó amcsi filmekből vett sablon szerint:D ), hogy ugye mi van akkor ha pl. a felettesét elvesztő izgó-mozgó kis hataloméhes emberke kezébe kerül az adott egység és nemigen hajlandó azt ilyen helyzetben kiadni a kezéből. Így ezen az alapon, már összejöhet az a szintű szétszakadás amire én gondolok.
Várom ezzel kapcsolatban a véleményed/véleményetek
DJ BP: Thx, hálisten mielőtt hazaindultam megtaláltam, így meg tudtam nézni.
Grove4: Spoilerhez: Valóban nem volt elsőnek egyértelmű, de azért az érzelmek kinyílvánításából, nameg a környezetből lehetett rá következtetni.
Engem most eléggé érdekel, hogy mi lesz a göndör hajú boltosgyerekkel és bnőjével. Szeritnem eléggé csibész lesz a kölyök. Érdekes vezető válhat majd belőle.
Ja ige, és hír a CBS-ről, a sorozat első évada az tuti lefut és úgy néz ki a második is:D
Fene ezekbe, mindig hagynak a sorozat végére olyat, hogy továbbnézd:D
-
winnie #700 " Feliratok.hura meg egyéb oldalakra nemigazán hajlandóak kitenni"
mivel egy olyan sorozat fordításáról van szó, amelyet már fordít valaki és nem jelezte senki, hogy ő is fordítaná, ez természetes. ha jelzed, hogy fordítod, akkor kikerül, ez is természetes. (mondjuk az más kérdés, hogy nem sok értelme van két embernek ugyanazt csinálnia hetente, hiszen ilyen erővel lehetne másik sorozat feliratához is hozzájuttetni a népet. -
#699 Pardon a kivülről beleugatásba, csak e téren esetleg egy kicsit meg tudok világítani pár dolgot. Remélem nem probléma. ;)
Szóval nem hinném hogy van ott egység a katonai vezetésben ill. a katonaságnál.
Amerika katonai gépezete eléggé összetett, de alapvetően a következő képpen épül fel:
Van négy fő katonai erő, a szárazföldi hadsereg (US ARMY), a légierő (USAF), a haditengerészet (US NAVY) valamint a tengerészgyalogság (USMC). Egy ötödik "fél" is van, a parti őrség (USCG), akik szegről-végről a haditengerészettel együtt vannak. A négy brancs kb. olyasmi, mint egy négy párti kormány a parlamentben. Mindegyiknek saját vezetése, saját központja, saját egyenruhája, saját eszközei, saját gondolkodásmódja, saját története van. A cél többé-kevésbé azonos, de a vélemények, a megoldások és a többi egyáltalán nem biztos, hogy azonos. Ezt olyan szinten tessék elképzelni, hogy például mindegyik erőnek saját speciális egységei (kommandósai) vannak, ha azt mondom, hogy Rangers (US ARMY), NAVY SEALS (US NAVY) mindenki tudja hogy amerikai - de ezek például nem is olyan régen egymástól teljesen elszeparáltak voltak. Csak kb. egy évtizede működik a speciális egységek közös parancsnoksága, az US SOCOM. De az USMC úgy vélte, hogy egy közös lónak túrós a háta, és nem kivánta a speciális egységét beolvasztani a SOCOM-ba, így az ő speciális egységük továbbra is a saját fennhatóságuk alatt van (és így ők sem kapják meg pl. közvetlenül a SOCOM információt, tapasztalatait, stb.). A négy fegyveres erő közös központja alapvetően a Pentagonban van, itt van a négy erőt valóban összefogó szervezet, az Egyesített Vezérkar (Joint Chiefs of Staff). Csakhogy. Van két további központja is az amerikai hadigépezetnek. Az egyik Európában, a Rammstain-i légibázison, a másik ázsiában, Dél-Koreában, nem messze Szöultól. A vezetést további mobil bázisok teszik lehetővé, ezek lehetnek konténeralapúak, de léteznek Boeing 747-es fedélzetére telepítettek is. Ezek a bázisok gyakorlatilag az összes fegyvernek kommunikációs hálózatával (plusz a Pentagon ill. a Fehér Ház elnöki kommunikációs hálózatával) képesek folyamatosan kapcsolatot tartani (alapvetően műholdakon keresztül, de minden létező hullámhosszon üzemelő rádiókkal is rendelkeznek).
Tehát egy elvi "lefejezés" esetén az amerikai hadigépezet nem lesz fejvesztett. Előre felállított Vezetési Lánc (Chain of Command) van, ahol ha ki is hullanak a felső emberek, akkor is rövid idő alatt fel lehet építeni egy új vezetést. Legalábbis ami a katonai vezetést illeti.
Ehhez még annyit kell hozzátenni, hogy a legtöbb nyugati hadsereg, így az amerikai is ugyanakkor nagy hangsúlyt fektet a parancsnoki rétegek saját lábon való megállására is. Tehát ha egy dandárparancsnok nem tud kapcsolatba lépni a felettesével, neki akkor a saját felelőssége alapján kell lépnie. Egyetlen dolog van, ahol csak a legfelső parancsnoki szint dönthet, ez a nukleáris fegyverek bevetése. Elvileg.
A sorozatot nem követem, de ami elmondható, hogy külső támadás esetén az amerikai katonaság legalábbis biztos, hogy nem lenne fejetlen. -
palika1999 #698 http://jerichosub.extra.hu/ a feliratok mostantól innen lesznek elérhetők. Feliratok.hura meg egyéb oldalakra nemigazán hajlandóak kitenni feliratainkat szóval érdemes péntek esténként, szombat regellenként ellenőrizni (ha péntek reggel már van angol felirat). -
DJ BP #697 tuti -
#696 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!April meghal amúgy mert nem igazán derül ki? -
DJ BP #695 köszi köszi -
#694 köszi!!!
délután meg is sasolom! -
palika1999 #693 üdv, tegnap este elkészítettük a 16. részhez a feliratot.
több idő még, mire felkerül a különböző feliratos oldalakra (nem rajtunk múlik), ezért elérhetővé tettük:
http://lastc.extra.hu/downloads/jericho.116.hdtv-lol.rar
aki szeretné magyar felirattal nézni, az már töltheti is! :-)
többi részeket is megcsináljuk hasonló idő alatt, ha van rá igény. üdv!
-
DJ BP #692 tessék -
#691 aham belenéztem ez új rész,csak elírták a címét -
#690 Kizárt dolog.
Ennek a címe: Winter's End.
-
#689 létezik,hogy ugyanaz a címe,mint a 15-nek? Semper Fidelis?
Mert ahonnan töltöm ott ezt írták... -
#688 na, kinnt van a 16. rész is, már csak angol felirat kellene hozzá:( -
#687 A nemzeti gárdát vagy pár tankot láttak a távolban, de nem tudják, hogy barát vagy ellenség. A rakéta meg pont ugyanez. Azt tudják, hogy ami földről lőtték, de hogy kik hova és mi célból, az rejtély. -
#686 de az akkor is fura h eltelt több mind 2 hónap és sehol egy katonai egység v legalább nemzeti gárda, ezeket a hamis tengerészeket kivéve....vmilyen katonai vezetésnek csakkell lennie hiszen még az első részek vmelyikében ugye kilőttek jópá rakétát de azt a szálat is elfelejtették h kire és miért lőttek...szóval bőven van itt esemény amit még nem mutattak be
-
hatezgaz #685 Én Jericho lakosságát ugy ismertem meg, hogy nagyrészük már több éve nem hagyta el a várost.
Ilyen nagyvárosi dolgok mint atomrobbanás, szerintem nem izgatják őket, a hideg már annál inkább. Elég hülyén hangzik, dehát ilyen a kispolgári élet.
Én ha elég élelmet, vizet, benzint és még ólomruhát is tudnék szerezni, akkor sem indulnék el. Hülye leszek kockáztatni az életem a semmiért.
Aki pedig elindul, nem azért indul el, hogy visszatérjen. Azért indul el mert kiváncsi, kalandvágyó, és ezek szerintem mindenfelé vezetni fogják, csak haza nem.
-
hatezgaz #684 Persze, hogy maradtak gépek, Jerichoban is van 1-2. A szerverek, szerverparkok nagy része már az atomtámadás idején elpusztult, nem kellet hozzá még az Emp sem. Valószinüleg az internet és a mobilelefon hálózat már akkor haldokolt. Az emp után amerikában csak a katonai hálózat maradhatott fennt.Valószínű a katonaság (vagy az annak megfelelő valami) stratégiai okokból a müholdas távközlésre is rátette a kezét.
Számomra pont az EMP támadás érdekes. Mivel saját magukat támadták , ezért ebböl 2 dolgra gondoltam. Vagy minden ilyen katonai rendszer mint az EMP a kitervelők kezében van, vagy annyira szerteágazó és kiterjedt akcióról volt szó, hogy igy probálta a vezetőség megbénítani őket.
Számomra mindkét variáció elég magyarázat a katonaság és a vezetőség hiányára.
Akik elindították a teherautókat a bombákkal, nekem nem titkosügyököknek, kommandósoknak, teroristáknak tüntek , hanem katonának. Nem hiszem a katonákon, és néhány déli paraszton kivül öltözik igy valaki.
Igen Irakban csak az amerikaiakból 175000 állomásozik, ezért el lehet képzelni egész amerikában hány millió katona kellene.Ráadásul az amerikai hadsreg nem erre van kitalálva, nem egy tömeghadsereg. Egy másik hadsereg gyors pontos elpusztítására tökéletes, de erre?
Ha ilyesmibe fognának, szerintem beletörne a bicskájuk.
Megprobálkoztak már ilyen kisebb méretű békefenntartó katonai akcióval. Mivel akkor is kevés volt az ember, felbérelték a Ravenhood-ot (vagy mit). Tudjuk mi lett az eredménye.
A piacon azt is elmondták hol van a katonaság. Van belőle hat darab.
Kb ennyi jutot erről eszembe.