104
  • Astera
    Nem, a Hold túl közel van.

De ugyan ez van a szabványokat kihasználókkal.
    Vannak ezer éve kitalált, nem szabványosított dolgok, erre jön egy fasz aki azt mondja ő találta ki és leszabványosítja és jogdíjat szed érte.
    Normális dolog ez?
    Ez is hasonló.
    Mindenki (90%) Windows-t használ. Nem azért, mert csak ez van a monopoliuma miatt, hanem mert kényelmesen használhatják.
    EU-nak ez nem elég. Nehogy már fizessenek a SW-ért, kitalálnak ürügyet, amivel megfejhetik MS-t.

Most majd jössz, hogy MS buzi vagyok. De nem és igen.
    Próbáltam linux-ot is. De az nagy szar. Persze lehet szeretni azért, hogy véget nem érő bütykörészés van vele, hogy működjön, jobb, mint pár Windows platformos játék. És azok a kedves kernel fordítások! Lehet mondani (belekeverve mindent), hogy a linux stabilabb. Hát 5 perc alatt fagyott le SuSE 9 nálam. Öröm volt nézni. Ment is vissza a Windows.

Szóval vissza a témához. Az EU mindenek feletti pénz éhsége az gusztustalan.
    Az is baromság, mikor a francia képviselő felvetette az SMS és e-mail adót. Miből nem akarnak pénz kivenni?
  • medawo
    "amugy én a MS helyében duplájára emelném a Vista és az Office 2007 árát fizessen csak a sok okostojás , ha szerintük 280 millió euró nem sok pénz"

Fizet majd aki hülye. Meg vagyok ezek nélkül a szutykok nélkül is. Felőlem aztán felemelhetik az árát triplájára is. Ha ingyen adnák se kellene.

Neked is mindegy mert ugyis lopod.
  • DjDano
    amugy én a MS helyében duplájára emelném a Vista és az Office 2007 árát fizessen csak a sok okostojás , ha szerintük 280 millió euró nem sok pénz
  • DjDano
    nagyon helyes én az EU-nak egy kanyit sem fizetnék...
  • Yv@n
    Én sem vagyok épp win huszár. Nálam ez úgy működik, hogy ha valakivel dumálni akarok, és ő is akar velem dumálni, akkor felteszi azt amit mondok neki.

Ha neki ez elfogadhatatlan,akkor nem akar velem dumálni gépen keresztül, megadom neki a telefonszámomat, és megoldja, vagy kivárja amíg személyesen találkozunk.

User meg küldheti épp a reklámot, linux boxomra akkor sem fogom tudni feltelepíteni az adott linken elérhető programot :)

MSN elterjedtsége kétségtelenül az emberi lustaságból adódik...felfoghatatlan volt számomra sokáig, hogy hogyan képes IM létezni offline üzenetküldési lehetőség nélkül(igen tudom ez év elejétől már létezik benne, hátle a kalappal :)).

Sajnos az emberektől nem veheted el a jogot, hogy igénytelenek legyenek.
  • TothLaci
    "Perre megy a Microsoft"
    Ezt lehetet tudni előre...
  • turul16
    Vagyunk pl. 5% -an nem win fanatikusak.

Ha én video kamerával akkarok dumálni valkivel, akkor vagy ráveszek mindenkit, hogy tegyen fel, régi netmeetinget, vagy windowsra váltok és zuzom a MSN sok.0 -at. (sok embernek nehéz elmegyarázni, hogy tud velem pl. video konfolni, Messenger nyavaja meg szinte alapbol fentvan nekik bekonfolódik és megy) ..stb

Azon kivül MSN (hálózat) szinte minden, mást kiszorított azzal, hogy alabol fent van egy messenger. Pl. egy olyan IM szoftvert ami tudja azt amit MSN (az MSN hálón) + még valamiket, nem tud írni senki még windosra se igazándibol.
    A win felhasználók meg küldik a reklámokat:

"XY nevű partnere animációt küldött, amelynek megtekintéséhez az MSN Messenger legújabb verziója szükséges. Az MSN Messenger legújabb verziójának letöltéséhez keresse fel a következő webhelyet: http://g.msn.com/5meen_us/122."
  • Praetor
    A Bíróság majd eldönti, hogy jogszerű volt-e a bírság. Ha azt mondja hogy igen, akkor meg nem kell pampogni az MS rajongónak, mert a törvényt mindenkinek be kell tartani.
    Mindennek következménye van.
  • Praetor
    Ember, te a holdon élsz.

Ha az APEH adócsalás miatt kiszab rád egy büntetést, akkor az nem zsarolás, hanem jogszerű eljárás. Az Európai Bizottság a versenyjogi határozatainak legalább ekkora ereje van. Meg lehet támadni az Európai Bíróságon, de ha veszít, és kimerültek a jogorvoslati lehetőségek, akkor bizony vagy fizet, vagy teljesíti a határozatot. Egy idő után úgyis olyan mértékűre duzzad a büntetés, hogy jobban megéri majd a jogerős határozatot végrehajtani.
  • Yv@n
    "Na jó de akkor írd már le, hogy mik azok a minimális képességek, amit egy OS nek tudnia kell, ezáltal miben több a win annál."

Írd le, hogyan gátol meg téged abban a WIN, hogy ezen többletfunkciókat nyújtó szoftverek helyett mást használj. :)
  • quentit
    Ha a Microsoft Európában is jelen van akkor alkalmazkodjon az Európai törvényekhez!

Nagyon helyes a bírság!
  • bakterrier
    szerintem te nem arra gondolsz amiről szó van...
    nem a programok futtatásáról van szó hanem a windows server protokoljainak nyilvánossá tételéről...
    arról van szó hogy csinálnak valami (általában a létező szabványok figyelmen kívül hagyásával), és nem dokumentálják le, hogy az mit csinál...
    ez még nem lenne probléma, ha nem lennének monopólhelyzetbe, mert akkor - mivel gyakorlatilag ilyen szempontból rakás szart csinálnak - nem használnák, de ezt ma nem lehet megtenni,
    sőt így választani se lehet, mert más nem tud hasonló rendszert csinálni, mivel nem tudni, hogy egyáltalán mit kéne csinálni...
  • turul16
    H.323 -at NetMeeting nevű szofverében már alkalmazta, de azzal már kompatibilis a világ pl: gnomemeeting
  • besetamas
    Hát ez LOL!
    Én leszarom mi van a M$ -al.
    Ki a fenét érdekli. Eddig sem használtam eztán sem fogom. Sok sikert a loosereknek :DDD
  • turul16
    ""em jól fogadják a Microsoft egyéb szolgáltatásait, például az igen népszerű, világméretű MSN Messenger"
    Aki nem akarja, nem használja. Nekem csak megkönnyíti a munkám hogy egyből van win messenger is, telepítés után, persze egyből felrakom az MSN messengert is, ugyanúgy ahogyan az ICQ-t is. Nem értem ezen mér problémáznak."
    A probléma az ujabb Messengerekkel van első sorban a nem szabványos videó komunikációval, H.323 már szabványnak tekinthető -e téren MS miért nem így csinálta ?

"Windows Media Player" Nem playerel van baj hanem wma, wmv -vel igazándiból. De azt meg nem kell használni, lehet, hogy inkább azt kéne cseszegetni aki .wmv .wma -ba tesz fel anyagot a netre.

IE helyet, miért nem tesznek FireFox-ot a windowsba pl.? Nekik nem kell IE-re költeni, a fejlesztőknek nem kell anyázni a kétféle böngésző miatt. (Mert ugyebár,pl. Opera és FF miatti külömbségek miatt nincs akkora szívás )

Egyébként kik a konkurensek?
    Mik azok amiket még akarnak tudni?
    Miért nem nyiltá kérik tenni a specifikációt pl. MSN Videó nak. (Igy jöhetne szóba Linux, mint konkurens de most Mi Vaaan? )
  • NEXUS6
    "Bármilyen programot meglehet írni rá, csak érteni kell hozzá, és foglalkozni vele, persze perekkel könnyebb pénzt összeszedni mitn melóval."
    Na ja csak azt se feledd el, hogy a M$ szépen beledolgoz jó sok mindent a winbe, hogy a legfontosabb, de nem konkurens programokkal való kompatibilitást biztosítsa!!! Ha csak egyszerüen nyílt, hozzáferhető szabványokkal dolgozna akkor lenne igazad.

"Aki nem akarja, nem használja. Nekem csak megkönnyíti a munkám hogy egyből van win messenger is, telepítés után, persze egyből felrakom az MSN messengert is, ugyanúgy ahogyan az ICQ-t is. Nem értem ezen mér problémáznak"
    Na jó de akkor írd már le, hogy mik azok a minimális képességek, amit egy OS nek tudnia kell, ezáltal miben több a win annál. És hogy amikor te fizetsz x összeget az OS-ért akkor valójában miért fizetsz mit kapsz ingyen? (Az árukapcsolás a trösztellenes törvények értelmében tilos!!!)

"Persze ez itt az erőfitoktatásról szól, és ki a keményebb... Az EU azért is megmutatja. Programot írni nem tudnak, de mivel ez nem megy, akkor perrel szedik össze a pénzt..."
    Igen erőfitogtatásról is szó van, de azért a EU bizottság fő területe nem a szoftver fejlesztés kiadás, bár lehet hogy valamiről lemaradtam.;)

"kérdés: melyik az a cég, amelyik ha hatalomra kerül nem arra törekszik hogy még több hatalma legyen? A kiscégeknek most fáj hogy nem ők a nagyok és a nagyok megpróbálják őket eltaposni. De kérdezem én, ha ők lennének a nagyok, ők nem törekednének monopóliumra és a többi cég eltaposására? ez tiszta üzlet. Felesleges ez a hőbörgés. Akinek nem tetszik hogy a M$-t ekkora részt hasít ki ezekbőla szegmensekből az nyugodtan áttérhet Linux-ra vagy ami épp tetszik, van választék."
    Kérdés: hallottál már olyanról, hogy gazdasági versenyhivatal? Mert amiket itt most leírtál azok alapján ez a szervezet fel fog jelenteni, ha ilyet csinálsz!

"megfelelni megfelel, de úgyis belefognak kötni valamibe. Ha nincs mibe, akkor miért van naptár meg óra, meg számológép benne. Passziánszt is szedjék ki mert monopól helyzetbe hozza a windowst a játék piacon.."
    Nem felel meg. Az M$ már rég monopol helyzetben van bizonyos szempotkból, ez pedig törvényellenes.

"szánalom."
    Egyetértünk!;)
  • Astera
    Ez ha élesen nézed zsarolás az EU részéről, mert ha nem fizetsz, akkor...

A zsarolás nem büntetendő? Tényleg, az EU-t fel lehet jelenteni?
  • Astera
    És mi van ha nem fizet?
    Nem adhat el Windows-t, Office-t az EU-ban?
    Majd csinálnak on-line letöltőset és forgalmazzák úgy.
    Én nem fizetnék.
  • juzosch
    Nembiztos h hirtelen van annyi kp-juk.
    Egyébként meg képzeld el, hogy van 1 millád, erre valaki el akar szedni tőled 50ezret. Mi az az 50e a millához képest. Mégse adod oda neki csak úgy.
  • mikloss
    Beszarás ennek sosem lesz vége!!!!!!!!!?????????
    280,5 millió euró, mi az a Microsoftnak? zsebből kifizetik faszért kell szarakodni...
  • Darth Sith
    "nem segítette elő a teljes kompatibilitás megteremtését saját operációs rendszere, valamint a konkurensek szoftverei között."
    ezt hogy kell érteni? nem futnak el a M$ Windows-on a Linuxra írt progik? jééé..

"A Windows műszaki dokumentációjának hiányos ismerete miatt a versenytársak különféle termékei vagy nem mind, vagy nehezen működnek együtt a Windows kezelőrendszerrel"
    ez fasság. Csak jól kell megírni. Ha foglalkoznak vele, lehet Maya, 3Dsmay vagy AutoCAD szinvonalú programokat írni, amely az utolsó kódsorig optimalizálva van megírva és tökéletesen fut. Bármilyen programot meglehet írni rá, csak érteni kell hozzá, és foglalkozni vele, persze perekkel könnyebb pénzt összeszedni mitn melóval.

"em jól fogadják a Microsoft egyéb szolgáltatásait, például az igen népszerű, világméretű MSN Messenger"
    Aki nem akarja, nem használja. Nekem csak megkönnyíti a munkám hogy egyből van win messenger is, telepítés után, persze egyből felrakom az MSN messengert is, ugyanúgy ahogyan az ICQ-t is. Nem értem ezen mér problémáznak.

"Az ítélet értelmében amennyiben a cég nem teljesíti a teljes dokumentáció átadásáról szóló kitételt"
    már átadta, sőt még kódrészleteket is megadott. Ez már csak kötözködés. Adhatnak akármilyen dokumentációt, már elvan döntve hogy az szar, akármilyen is. Az EU biztosokon kívül, akik persze mind win-t hazsnálnak, és kb életükben háromszor láttak számítógépet, helyettük esetleg olyas valakiknek kéne átnézni a dokumentációt akik értenek hozzá és eldöntik hogy jó e az vagy sem. Persze ez itt az erőfitoktatásról szól, és ki a keményebb... Az EU azért is megmutatja. Programot írni nem tudnak, de mivel ez nem megy, akkor perrel szedik össze a pénzt...

"Nagyon sajnálom, hogy a vállalat még mindig nem hagyott fel illegális magatartásával"
    kérdés: melyik az a cég, amelyik ha hatalomra kerül nem arra törekszik hogy még több hatalma legyen? A kiscégeknek most fáj hogy nem ők a nagyok és a nagyok megpróbálják őket eltaposni. De kérdezem én, ha ők lennének a nagyok, ők nem törekednének monopóliumra és a többi cég eltaposására? ez tiszta üzlet. Felesleges ez a hőbörgés. Akinek nem tetszik hogy a M$-t ekkora részt hasít ki ezekbőla szegmensekből az nyugodtan áttérhet Linux-ra vagy ami épp tetszik, van választék.

"Ez a legnagyobb büntetés, amit az Európai Bizottság valaha kiszabott"
    naná, mert fitogtatják hogy ők megtehetik.. Meg sok zsebet kell ám betömni, meg valamiből lekell fizetni a sok szakértőt... Millió egy céget meglehetne bünetni azért mert monopóliumra törekszik, kezdve bankoktól különböző üzletláncokon át. Mivel ők nagyok, többet tudnak fizetni, jobban le kell húzni őket?...

"A testület ugyanis márciusban óvta a Microsoftot attól, hogy ismét egy olyan operációs rendszert dobjon piacra az Európai Unió tagországaiban, amely nem felel meg az európai verseny-követelményeknek."
    megfelelni megfelel, de úgyis belefognak kötni valamibe. Ha nincs mibe, akkor miért van naptár meg óra, meg számológép benne. Passziánszt is szedjék ki mert monopól helyzetbe hozza a windowst a játék piacon..

szánalom.
  • NEXUS6
    Az EU és az USA közötti háború tovább eszkalálódott, mert valójában ez az igazi háború a XXI. szd-ban, nem pedig hogy lődözünk az utcán!
    ;)
  • Sir Quno Jedi
    Ennyi pénzért bármelyik állam elnökét likvidáltatni lehet, családostúl, kényelmesen.
  • Sir Quno Jedi
    Ekkora büntipénznek a feléből is pereskedhetnek akár addig, míg embert juttatunk az Alfa Centauri-ba...