98
  • Genin
    #98
    Férfitársaim!!!

    hagyjuk már a rasszizmust, inkább vegyük észre a "pénisz" hiányát erről a képről. Mindjárt fel is jelentem őket, hogy ez a nemi megkülönböztetés ékes példája. :)
    kb ennyire magyarázható ebbe a képbe a rasszizmus is.
    Amúgy elárulom, hogy ez egy műalkotás, nem egy családi életkép, ahol a gyerekek verekednek. Itt két modelt látunk, akik a sony két termékét szimbolizálják, és azt hogy az új design milyen aggresszióval tör be a piacra.
    /apropó, ha a sony rasszista, akkor miért alkalmaznak feketéket. amúgy meg a sony jappán, és a jappánok inkább gyűlölik a fehéreket, mint a feketéket :/
    szerintem inkább az a rasszista, aki ebben a képben a rasszizmust látja meg.
    amúgy mindenkiben eredendően benne van a rasszizmus, ugyanis az emberek barnát sz@rnak, és ezzel tudtukon kívűl utalnak arra, hogy a barna emberek olyanok mint a sz@r. hígak, büdösek, és barnák. szóval már nem kerülünk a paradicsomba :)
  • Morden23
    #97
    Akkor most összefoglalom, mert nem hiszem, hogy megértetted, amit mondtam.
    1. Nem a statisztikáról beszéltem, pont magas ívben teszek a statisztikákra.
    2. Teljes mértékben tudom, hogy hogyan áll a kisebbség a magyar oktatásban. Szarul. Ezen ne vitatkozzunk, és ne próbáld nekem megmagyarázni, mert tudom.
    3. "Bizonyos társadalmi rétegek" -> na és ez az, amire azt mondtam, hogy lehet, a statisztika ezt mutatja, de elég 5 példát ismerned ahhoz, hogy kimondhasd: ha valaki akarja, akkor meg is tudja csinálni, mert amire az egyik ember képes, arra képesnek kell lennie a másiknak is (szociális értelemben ofkorsz).
    Mindig vannak, és mindig lesznek "elveszett" emberek (hogy ez az anyagi helyzetükből, vagy a mentalitásukból adódik, az most lényegtelen). Nem tudsz olyan rendszert csinálni, ami mindenkinek jó, és ugyanakkor mindenkinek UGYANÚGY jó.

    Igen, tudok erről a bővebben meg nem határozható "járulékról" amit elvileg majd fizetni kell. Ezt én is egy masszív gyökérségnek tartom, csak igazából az a helyzet, hogy jelenleg túltermelés van diplomásból, és alultermelés "jómunkásemberből", ezt próbálják most visszaállítani egyensúlyba, csak egy gusztustalan módszerrel. Pont.

    A kisebbség nagy része sem ingyen, sem pénzért nem tanul, ezt mutatja a statisztika. Nem fogok fikázni senkit, mert nem kenyerem, de ez tény. És ez csak az ő hibájuk. ->Mentalitásbeli probléma<-
  • Tetsuo
    #96
    kiegészítés:
    ...és örülnek (úgy vélik, a legkevésbé rossz) hogy fennáll a status quo.
  • Tetsuo
    #95
    Nem mondtam h tudok megoldást. De a jelenlegi pozitív diszkrimináció biztos h rossz. Ezzel nem segítjük elő az integrálódást egyáltalán, ezt csak kihasználja a kisebbség (én is azt tenném) és örülnek (úgy vélik, a legkevésbé rossz) a status quonak.
    A magyar szegények ugyanúgy nem tudnak tanulni mint a cigány szegények főleg jövőre; a társadalmunkban nem nemzetiségi 'káros különbségek' vannak, hanem vagyon szerinti. Ami egyre súlyosabb lesz.
    Erre nem hiszem h van reális megoldás.
  • Tetsuo
    #94
    LÁL, neked kimosták az agyad ember...
    ...Most itt kitöröltem egy prédikációt, mert úgyis hiába lenne... áááh
  • echo
    #93
    Lassan feladom: értsd meg, az hogy láttam már olyat, meg hogy vannak olyanok, abból nem következik, hogy statisztikailag ne tök más legyen a realitás. Ugyan ez az egyéni hibára is igaz, ha a statisztika azt mutatja, hogy bizonyos társadalmi rétegek nem képesek élni bizonyos szolgáltatásokkal, akkor ott már kevés arra hivatkozni, hogy de hát az ő mentalitásának a hibája. Igen "jártam már" egyetemen és egy kezemen meg tudom számolni, hány romát láttam az x év alatt(de ez tök mindegy, hogy én mit láttam, mert ez objektíve mérhető tény).
  • Morden23
    #92
    Amit ezzel el akartam mondani, az még VÉLETLENÜL SEM AZ, hogy igazából minden roma, illetve kőművesgyerek egyetemi padokban mereszti a seggét, hanem az, hogy a kivételek (amik erősítik a szabályt) sem feltétlenül a kékvérű diaszpórából érkeznek, hanem nagyon is vannak olyanok, akik a büdös semmiből jutottak odáig, ameddig jutottak.
    Lehet, hogy meglepő, de Magyarországon nem az Olsen-ikrek meg Paris Hilton jár a főiskolákra/egyetemekre.
  • Morden23
    #91
    Találkoztam romával, meglepő módon az ELTE, PPKE, ÁVF, MÜTF, BGF, de jobbat mondok neked, még az SzFE keretein belül is.
    Finoman megemlíteném még, hogy nem néhány esetből általánosítok. A mostani gazdasági helyzet mutatja a diplomások "túltermelését", a szakmunkás szektor egyre sekélyesebbé válását és kiöregedését mind technikailag, mind emberileg.
    Nem tudom, hogy te jártál-e felsőoktatási intézményben, de azért Magyarországon nem úgy néz ki, mint a Kegyetlen játékokban.

    Amúgy nem akarok példákat hozni, mert bizony hosszasan sorolhatnám, de a legtöbb esetben egyéni hiba és az ambíció hiánya okozza azt, hogy nem felvételiznek az emberek. képzeld, láttam már putriból érkezett romát egyetemi padban, ismerek is ilyet.
    De még jobbat mondok: ismerek olyan embert, aki 15 éves kora óta a családjának fő keresője, ennek ellenére elvégzett egy gimnáziumot, utána egy egyetemet, mindeközben még melózott is, és le is diplomázott.

    Szóval senki ne mondja nekem, hogy a rendsser hibája az, ha a kőműves gyereke nem felvételizik. Vannak már olyan ócska helyek, ahová két kocsmázás között tartott pihenő alatt is be lehet kerülni.

    Talán az már elgondolkodtatóbb, hogy milyen a mentalitás... ez lenne az igazán lehangoló vita.
  • echo
    #90
    "A diplomás sztoriban nincsen igazad. Nekem szinte a teljes baráti köröm diplomásokból áll, és nagyobb százalékban vannak közöttük a "nemdiplomás anyuapus", meg a nem kőgazdag kékvérű famíliák"

    Tök jellemző ez a hsz a következtetéseidre. Valami néhány esetből általánosítgatsz. Lehet ez meglep de arányaiban nem az a jellemző, hogy a falusi kőműves gyereke megy az egyetemre... Anélkül, hogy ismernél adatokat, nem kéne kinyilatkoztatgatni. Ha tényleg sikerült elvégezned egy egyetemet, akkor gondolj csak vissza hány romával találkoztál. Bár gondolom ez meg az ő hibájuk és ha te születsz oda, te akkor is max ponttal felvételizel... Lehangoló ez a vita.
  • UNREG
    #89
    Túlagyaljátok ezt az egészet. :)
    Egyszerüen arról van szó, hogy ez a Tem Leland Yee, aki eddig egy tökismeretlen ember volt, akart egy kis hírnevet szerezni magának, erre a legjobb lehetőség, ha megvádol egy óriáscéget.
    Ez a plakát jól jött neki.

    Még az sem érdekli őket, hogy Japánban kb. nulla előítélet van a feketék felé, mert miért is lenne... Ez a Tem Leland Yee csak magából indult ki. :)
  • Sepu
    #88
    szerintem csak annyi a probléma a plakáttal, hogy igen sok fekete tinta megy el rá, sötétben meg végképp nem lehetne látni a fekete embert, még ha meg is lesz világítva.
  • LaPalma
    #87
    ennek tudatában azt gondolom, hogy a sárgák perelték be a sony-t, mert ők kimaradtak a kampány-plakátokról és ez a létező legkomolyabb negatív diszkrimináció
  • peca
    #86
    Muhhhahaha, vegyel Grundigot.. 20 eves es meg birja lol
  • stremix
    #85
    Minden ember más.
    Ezért biztos vannak olyanok, akik nem fogadják el, hogy minden ember más.
    És ezt el kell fogadni!
  • Unas
    #84
    Jozinho:
    Az afrikaiak nagyon jól megvoltak a "civilizáció" nélkül, és marhára nem kértek belőle, érthető okokból. Amerikába sem önszántukból mentek, ha nem csal az emlékezetem.

    Amúgy jó lenne ha utánanéznél mit jelent az, hogy szemita. Akkor nem kevernéd a szezont a fazonnal...
  • Unas
    #83
    Ha egy fehér nő nem szereti az anyajegyeit, az is rasszizmus?!
  • Mike65
    #82
    az hogy a filmekben kit szídnak? pff nem a filmekből kell véleményt alkotni dikk az csak egy színész, egy szereppel, amit lehet hogy mondjuk fehér rendezett...
  • Mike65
    #81
    a dolog amit mondsz ott veszik el ,hogy amerikában az afroamerikaiaknak, főleg a 80 as évek, 90-es évek elejéig, nem nagyon volt lehetőségük a tanulásra stb. a gettókba (mint ahogy a mai napig afrikában is ritka) ahova meg a fehér ember miatt került, innentől kezdve a fehér embernek tényleg furcsán hat ha még le is ugatná, ezért veszik az ilyen dolgokat ilyen szigorúan

    és kiváncsi vagyok ha hasonló körülmények között nőnél fel belőled más ember lett volna...
    az értelem nem a bőrszíntől függ, hanem attól hogy milyen hatások érnek téged életed során, vagy hogy mennyit jársz iskolába stb. ettől leszel az aki
  • vttomi
    #80
    neked volt angol foglalkozás oviban?
  • Morden23
    #79
    És vannak más helyek, ahol fehérek ölnek halomra megint másokat (akár fehéreket, akár színesbőrűeket).
    Kurva sok igazság lenne a dolgokban, amiket mondasz, ha nem mindegyik valami rosszabb fajta televíziós sorozat aktuális részeként jelenne meg. Ha egy fehér kinyír egy feketét, akkor faji bűntett, ha egy fekete kinyír egy fehéret, akkor meg genetika.

    Hát hogy mind a kettő közröhej, az is tuti. A "niggerekkel" az volt, hogy sokminden a geológiai adottságoknak köszönhető. Pl. ne várd el, hogy a sivatagi busmanok mesteri hajósok legyenek.
    Amúgy ha már itt tartunk, akkor a kínaiak elég sok mindent feltaláltak már akkor, amikor nálunk még Aranybulla sem volt. Petárda, lőpor, szénnel ötvözött acélpengék (jó, ez konkrétan a mongoloknál volt, nemes egyszerűséggel az izzó pengét beelszúrták egy fogolyba vagy hasonló szerencsétlen komába), tengerjáró hajók, sárkány. Azok meg koszos sárgák, és nekik is alacsonyabb az IQ-juk?
    Nem azt mondom, hogy legyen mindenki pacifista, és ölelkezzünk össze, de Chris05nek abban igaza van, hogy nagyon sok mindent a társadalom testrál rád. És ugye, ha neked 100 ember a környezeted (a világ), és mind a 100 azt mondja, hogy te egy bűnöző vagy, akkor az már tökmindegy, hogy te mit gondolsz magadról.
  • Jozinho
    #78
    Annyira rühellem ezt a teljesen szemita felfogász hogy mindenki mindenben a rasszistát látja. Elárulom mindenkinek hogy van olyan hely Amerikában ahol a niggerek gyilkolnak meg lopnak a fehérektől szal sose lesz itt béke nem tudom mit kell mindenen felkapni a fejünket.
  • Jozinho
    #77
    De figyu most télleg gondolj már bele egy kicsit van amibe igaza van a gyereknek pl h télleg a fehéreket szidják a filmekben meg minden filmben a rendőrfőnök nigger azért hogy ne keltsen faji diszkriminációra okot. Meg abba a lemaradásban is van valami nem gondolod ? Mi volt a niggerekkel pár ezer évig amig a fehér ember feltalált mindent és civilizált lett ?
  • Chris05
    #76
    De Te 15.000 évvel vagy lemaradva tőlük is, ha engem kérdezel. Ekkora baromnak billenytyűzetet adni, édes Istenem mit tettél!
  • Chris05
    #75
    Azt Te sem gondolhatod komolyan, hogy a négerek intelligenciája alacsonyabb a tiédnél. Ez csak Téged minősít IQ-ilag. Ekkora elszállt f..szt még nem láttam. Fogadjunk, hogy 100 kiló vagy és teljesen babaarcú. Soha sem fogod (fogjuk) megtudni, hogy milyen annak az X vagy Y embernek a bőrében lenni, vagy hogy mi mit tennénk. Pl a barátnőm amikor vásárol mindig átnézi a blokkot. Én mondom neki, hogy ne égessen már, mikor a sor áll mögöttünk, erre ő azt szokta mondani, hogy az ő pénze, őt még 16 forinttal se vágják át. Valószínű, hogy Te nem vagy ilyen (Én sem), de a barátnőm anyja történetesen ugyanilyen. Szóval ne gondold azt, hogy Te különb vagy másoknál és mindent jobban tudsz. Te is úgy viselkednél, mint a "csimpánzok", ha a helyükben lennél. A viselkedés nem csak genetikailag adott, hanem a társadalom is meghatározza (család, egyéb emberek).
  • Mike65
    #74
    a te gondolkozásod is cseppet elmaradt, ennyi hülyeséget normális ember nem hord össze az tuti
  • borz1
    #73
    Szerintem Yurij-t ilyen "helyesírással" akármelyik csimpánz csapat azonnal kiközösítené,de nem baj, mert biztos lenne pár papucsállatka-kolónia, ahol kifejthetné a zavaros elképzeléseit.
    Nagyon szomorú, hogy vannak emberek, akik a pár gondolkodásra szánt agysejtüket ilyen hozzászólásokra fordítják . . .
  • CodeRed
    #72
    Úgyérzem kezdünk ezekkel a dolgokkal átesni a ló túloldalára. Lassan ki sem lehet majd mondani karácsonykor, hogy fehér karácsony, mert az is rasszizmusnak fogják majd fel a nagy emberjogi védelmezők. Szánalom amit a rasszizmus visszaszorítása nevében tesznek egyesek. Ezzel szépen az ellenkezőjét fogják elérni mindenhol a világon.
  • Runo
    #71
    ITT Nokia!! 14 éves én tökéletesen működik :D
  • Inquisitor
    #70
    "Nyugi, szövetségben voltunk vele anno úgyhogy nem lett volna gond."
    Hogy lehet ekkora baromságot leírni a történelmi tények ismeretében? Ráadásul egy nyugatókkal és izgatószerekkel roncsolt agyu pszihopatáról, akinek még Isten-komplexusa is volt?
  • Inquisitor
    #69
    "A Sonyt eddig nem jellemezték a félreérthető reklámok ...."

    T. cikkíró utánanézhetne, mert elmúlt 1,5 évben több is volt, például volt egy balhé a vatikánnal azt hiszem.
  • PíszLávJuniti
    #68
    lál :D
  • Morden23
    #67
    A diplomás sztoriban nincsen igazad. Nekem szinte a teljes baráti köröm diplomásokból áll, és nagyobb százalékban vannak közöttük a "nemdiplomás anyuapus", meg a nem kőgazdag kékvérű famíliák. Arról nem is beszélve, hogy több éven át laktam koleszban, ott sem az általad említett diplomás szülő példáját követő, esetleg nagyon gazdag kölykök voltak többségben. Bár tagadhatatlan, hogy meg lehetne tölteni nem egy stadiont az általad említett komákkal is, de azért ácsi.

    Mellesleg a kérdésedre én pl. már reflektáltam. Nem szeretném magamat idézni, lásd a #48as kommentemet.

    Yurij: Megjegyzem, nem egy néger született már, akinek magasabb az IQ-ja, mint itt bármelyikünknek (no offense). A probléma az, hogy a tévé meg a bulvár nem ezekről cikkez, hanem a prosztó senkiháziról meg a fű- és kokainszívó rapbárókról.
    Pluszban megjegyezném, hogy szerintem nem egy négernek jobb a "hejesírása", mint neked. Megint no offense.

    Szerintem emberek vannak, akik lassan zárkóznak fel "hozzánk". Esetleg kultúrák. Amúgy meg mi ez a hozzánk? Hozzánk, magyarokhoz, hozzánk Európához, vagy hozzánk, mint kaukázusi (azaz fehér) rasszhoz?
  • Yurij
    #66
    Na megint egy kreált rasszista duma.
    Ha forditva lenne akkor fogadjunk hogy nem lázadnának a csimpánzok.Ellég megnézni egy amarikai filmet folyamatosan szidják a fehéreket a csimpánzok.Akkor kérdem én mirröl beszélünk ilyen felfujt hülye plakát dologrol ugyan.
    Különben is egy fekete soha nem fogja elérni egy fehér ember gondolkozási és feltalálo képpeségét kb 10.000 ével vannak csak le maradva a mi IQ-tol ha annak idelyén nem hurcolták volna be europába,amerikába stb,ökket akkor a mai napig szalma kunyhoban laknának és egymást ennék még mindig.
    Ez van el kell fogadni hogy vannak olyan fajok amik lassabban zárkoznak fel hozzánk,nem rasszizmus-al vádolni mindent.
  • echo
    #65
    A kérdés az miben látod a megoldást. Persze lehet utálni, ha épp tőled lop, de azért nem árt megpróbálni kilátni a szituból(nem állítom, hogy ez mindig megy). Ha te szölettél volna abba a családba, nem ugyan olyan lennél mint ő? Ha igen, akkor valahol mélyebben vannak elbaszva a dolgok.. Az pedig nagyon gyenge szöveg, hogy de hát miért nem tanul és akkor kaphatna rendes állást, mert ez baromira nem ilyen egyszerű, az adott szituból nem látszik mit kellene csinálni, ha nincs aki példát mutat, ha az akit jól élni látsz, az nem ezt az utat követi. A felsőoktatásban is azok ülnek akiknek már a szüleik is diplomások voltak, plusz aki valami véletlen folytán bekerült egy olyan közép suliba, ahol a többség olyan családból jött. Szerintem igenis pozitív diszkrimináció kell, szépen önteni bele a pénzt, aztán aztán jónéhány generáció alt, ha többen végik el a középiskolát, mennek egyetemre, majd lesz változás. Másképp nem lehet ezeket a szociálisan felhúzott falakat áttörni. Addig meg szerintem tűrni kell. Vagy ha van más működő elképzelésed fejtsd ki...
  • echo
    #64
    NEm tudom ennek és az ehhez hasonló többi hsznek, mégis mi köze ahhoz, hogy ez a plakát bántó lehet vagy sem? Senki nem válaszolt a kérdésre: románnal és magyarral rendben lenne és röhögnétek?
  • Praetor
    #63
    A reklámkampány félreértésekre adhat okot. A Sony ebbe belement, most "issza" (?) a levét. Az "antireklám legalább olyan jó" felfogással neki mind1. így most jóval nagyobb reklámot csináltak neki az újságírók, mint amennyit meg akart volna fizetni. Ügyes húzás.
  • Emmegki
    #62
    A sakk a legrasszistább játék, abban nekimegy a fehér hadsereg a feketéknek!
  • Morden23
    #61
    Ilyen alapon szinte mindenre lehetne tiltótáblát állítani, mert gyakorlatilag mindennel meg tudsz sérteni egy másik valakit.
    És akkor még nem is számoltunk a krónikus kötözködőkkel, akiknek egyszerűen mindennel bajuk van.

    És pluszban már meg sem szeretném említeni, hogy nem feltétlenül nagy baj a Sonynak, ha ezen citylight-juk terjedését dupla sebességre gyorsítja pár hülye akadékoskodó.
  • Morden23
    #60
    Nekem sincsen semmi bajom a plakáttal, nem olvastál vissza eléggé, közben kicsit én is elkanyarodtam. Ellenben köszönöm, most elkezdtem éhezni, majd szólok, ha már a végét járom:)

    Sepu: A kendőbe csavarásnak meg a segélyeknek semmi közük egymáshoz. Az egyikhez elidegeníthetetlen joguk van, a másik meg egy szar helyzet szar megoldása.
  • Tetsuo
    #59
    Ha egy népcsoport tagjai (pl romák), tőle független okokból (csak tegyük fel), mondjuk más népek társadalma által nem tudnak tanulni, meggazdagodni (feltételezés persze), kultúrát fejleszteni.. stb, attól még buták és primitívek.. stb lesznek; teljesen mind1 kinek a hibájából!
    Ez a hipotézis pedig a romák esetében egy sci-fi, hiszen az idevonatkozó sztereotípiák (amiket elítélsz) nap mint nap beigazolódnak a környezetemben és egyéb eseményekben amiről (objektív) hírt kapok. A %-os arány megdöbbentő.
    Persze ez nem reprezentatív, de a világképemen fordított egy nagyot (mikoris Sopron mellől, Győr mellé költöztem). Te csak örülhetsz annak h nem tapasztaltad még 'cigányok szterotíp megnyilvánulásainak folyamát', mert (pl) Budán laksz és kedvenc műsorod a TV2 Tények c agymosó műsora. De ha esetleg megnéznéd a másik oldalt is, ajánlom (pl) Győrszemerét, Miskolc szegény negyedeibe(n a kilós aranylánctulajdonosokat) v Győrben a Kossuth utcát.
    Neked is meg fog változni a véleményed..