254
NE vegyél szőrmét!
-
Izé...he?
Hogyhogy egy fa nem képes magától szaporodni? -
ezmeg sztem hülyeség mivel egy pl: egy fa vagy egy virág nem képes saját magától szaporodni:DDDDDDD
amúgymeg az egész bolygó egy élőlény:DDD mi vagyunk rajta a paraziták:=) -
ezt csak ugye viccnek szántad, hogy a növények nem nezhetőek élőlényeknek?:DDDD -
Nem a tudat tesz valamit élőlénnyé, hanem egészen más dolgok.
Hivatalosan: Élőlény minden olyan rendszer, ami képes saját dinamikus komplexitását fenntartani, szaporodni, és a tulajdonságait átörökíteni. Ennek alapján a növények (vagy éppen a gombák) ugyanolyan élőlények mint az állatok. Ha megesszük őket ugyanúgy egy másik élőlényt pusztítunk el.
Ugyanakkor azzal teljesen egyetértek, hogy a lehető leghumánusabb körülményeket biztosítsuk a haszonállatainknak, és ne szenvedjenek miattunk, hiszen mi vagyunk a felelősek értük. De nem érzek lelkiismeretfurdalást ha miattam meg kell halnia egy csirkének vagy disznónak, vagy esetleg ha épp én ölök meg mondjuk egy halat, hogy megegyem. Ugyanígy nincs lelkiismeretfurdalásom ha brokkolit vagy karfiolt eszem, és akkor sem ha lecsapok egy szúnyogot.
Ellenben például ha pókot találok a szobában akkor óvatosan megfogom és kidobom, és igyekszek nem agyonlépni semmit miközben sétálok. És nekem nincs semmi bajom a vegetáriánusokkal, ha őnekik jó az ahogy élnek akkor csak tessék. Az egyetlen baj az ilyesmivel csak akkor van, ha az illető megpróbál mindenkit "megtéríteni" maga körül. Volt ilyen ismerősöm és iszonyú idegesítő... -
Technikailag? Semmiben. Csakhogy itt a "technika" szó már eleve magyarázat.
Amúgy egyes húsok (pl halak) tartalmaznak olyan dolgot amit semmi más sem. -
Gondolod te. Nem hinném, hogy belelátsz a fejembe. Nem tudod, hogy fogom fel a dolgot. Igen valaki ezt önámításra használja, nem tagadom. -
Ronny #208 nézd meg a táplálkozásban használt növények életciklusát és, hogy ennek megrövidítésében mennyire játszik szerepet az ember. -
Takezó #207 a fájdalomérzet hiánya -
Takezó #206 Technikailag - és most ez számít - mennyiben más, mint egy húspótló? -
Ronny #205 persze, mindent meg lehet szépen magyarázni...természet hatalma, meg amúgy sem tehetsz semmit,természeti népek, satöbbi, de ez csak önámítás. -
Goth #204 deh a grínpíszesek tüntetnek értük pl. (:
A növények sztem nem nevezhetők élőlénynek, mert nincs meg bennük az, ami élőlénnyé teszi őket, a tudat. Nah viszont itt jön a kérdés akkor, hogy miért ér többet egy tudattal rendelkező egy tudattalannál. -
zsoke #203 egyebkent szormet en sem veszek, mert mas is jo arra, hogy melegitsen, meg nem is tetszik, meg draga is, meg azert ezert tenyleg kar leolni egy allatot. de az osember is "vett" szormet...nem tudom, ez a kerdes eleg gaz. -
zsoke #202 :) -
zsoke #201 a kajalas meg mas dolog. nem lehet egy allatot meg egy novenyt sem SZEPEN megolni, azert, hogy megegyed. a kinzas meg hatalomharc. es az emberek pszichesen is kinozzak egymast. -
köszönjük professzor úr.
ték. -
zsoke #199 szerintem az ember az ember es hatalomra torekszik, ill. a hatalmat fitogtatja, igy vagy ugy. sajnos! nem mindenki normalis, es nem mindenki probalja az "osztoneit" visszafogni. de az ember az emberrel szemben is gyakorolja a hatalmat, pl. egy szolidabb, nem allat-noveny-ember kinzo ember is, a sajat csaladjan belul harcol a hatalomert, a velemenyeert, az akarataert. mi ez ha nem hatalom harc? persze ez nem feltetlenul rossz, csak ha valaki paraszt akkor paraszt az allattal, a novennyel, es a sajat embertarsaival is. nyilvan vannak fokozatok. -
és a növénye4kkel mi van? ők is élőlények nem? értük miért nem tüntet senki? mert nem tudnak olyan aranyosan nézni? -
Mindenki ezt mondja, de én nem így látom.
ELőször is:
Nem használom ki az állatokat! Nagyon szeretem és tisztelem őket. Mindig felháborít, hogy pl hogy élnek a baromfik a nagy húsfeldolgozó üzemekben. Vagy ha állatokat kínoznak, istent játszanak felettük.
De! Eszem húst. Használok bőrcipőt. Azt mondod lehet úgy is élni, hogy nem használom ki az állatokat. Megsúgom: nem lehet! Legalábbis nekünk magyaroknak nem, , hisz nem egy erdőben élő törzs vagyunk, akik meg azok, nekik úgyis szükségük van állatokra. Azért mert nem eszel húst, vagy nem hordasz bőrt, ugyanúgy csinálsz olyan dolgokat, amik ártalmasak a környezetre, ergo az állatokra. Ha pedig a táplálkozásról beszélünk, igen meglehet szerezni azokat a tépanyagokat a növényekből, amik a húsban is megvannak (szója meg egyéb fehérjepótlók), de őszintén szólva ez nagyon nem természetes. Az ember mindenevő, ennie kell húst és szvsz a hús akkor is más, mint a külön-külön felzabált egyéb összetevőjű húspótlók. Egyszóval: eszem húst, mert embernek születtem és másokkal ellentétben nekem nem célom kibújni a természet hatalma alól. -
Takezó #196 ha lehet élni úgy is, miért használd ki az állatokat? -
Követnéd a nyájat? Na nekem meg már ezzel van tele a hócipőm! Az "egyedi vagyok" felfogással.
Csakhogy nem mindegy mivel akarsz egyedi lenni...
Amúgy én nem különösebben szeretem az elfogult vega-mozgalmakat. Az embernek szüksége van az állatokra, mint létszükséglet. Az ember mindenevő, nem pedig növényevő.
Viszont egy dolgot nem szeretek:
Ha az emberek nem adják meg a tiszteletet annak, amit arra használnak fel, hogy élhessenek, vagy jobb életük legyen.
Véleményem szerint a videón a tisztelet nem egészen érzékelhető. -
a csirkének elvágják a nyakát, meghal, nem szenved. ezt a mosómedvékkel miért nem tudják megcsinálni, ha már meg kell ölni őket? én pl soha nem vertem csirkét a földhöz nem tapostam rá -
Goth #193 Relatív dolog hogy mi az amin van értelme felháborodni.
Nincsen olyan dolog, ami természetaszerűleg, különböző egyéni felfogásoktól függetlenül rendekezne egy olyan értelemmel, amin fel lehet háborodni. Az, hogy mit ruházol fel olyan negatív tényezőkkel hogy aztán felháborodhass rajta, a te dolgot, mindenki ezt teszi saját maga számára.
Te sem tettél semmi mást, mint hogy felháborodtál azon, hogy mi felháborodunk a szadistákon. Mi pedig felháborodunk azon, hogy felháborodsz az olyanokon, akik felháborodnak a szadistákon. És hogy melyik felháborodásnak van értelme? Eredendően egyiknek sincs. A vita nem szolgál más célt, minthogy megosszuk a saját nézeteinket másokkal, amin aztán nyugodtan fel lehet háborodni, és nyugodtan minősíthetjük a másikat az alapján hogy min háborodik fel. Úgyis csak a saját szemszügünkből miénk az általunk létrehozott igazságunk. -
De igen, legalább annyi értelme biztos van, hogy érzem, hogy én nem vagyok olyan mint azok az undorító mészárosok a videón. Az én véleményem az, hogy aki ilyet tesz azt egy életre be kéne zárni legalább. És nemcsak az állatok miatt. Annál az embernél aki képes ilyesmit megtenni egy másik élő és érző lénnyel alantasabbat nem tudok elképzelni. És sajnos úgy tűnik, hogy nagyon sokan képesek rá.
A felháborodásról meg csak annyit, hogy annyi de annyi felesleges dolgot fel lehetne hozni amin az emberek felháborodnak, hogy el se férne a fórumban. Sokan felháborodnak azon, hogy a másik milyen zenét hallgat, melyik csapatnak drukkol, kivel fekszik le, kire szavaz és még egy csomó-szerintem- teljesen értelmetlen dolgon. Itt legalább van min felháborodni. De ez persze magánvélemény. -
"És igenis van értelme felháborodni, meg hőzöngeni, mert ha senki nem tenné, akkor még ennél is roszabb lenne."
Nem, nincs.
A tiszai ciánszennyezés miatt fel lehetne háborodni.
A haszonállatok rossz körülményei, meg néhány aberált videója miatt is fel lehet, csak nincs értelme ;-)
-
Ne haragudj, de szerintem te vagy az, aki általánossítasz elég keményen.
Persze, hogy nincs olyan, hogy mindenki és minden boldogan heverészik egy virágos mezőn, az oroszlány a báránnyal és hasonlók... Minden ember csak úgy maradhat életben, ha más élőlényeket gyilkol-ha nem is közvetlenül. De igenis sokat számít, hogy hogyan történik a dolog. És még ha ez a videó az "internetre készült" akkor is tény, hogy a legtöbb állatkínzás a szőrmetenyésztő telepeken történik. Az állatokat olyan kis ketrecekben tartják, hogy megfordulni sincs helyük, megcsonkítják őket, hogy ne legyen esélyük kárt tenni magukban és általában kegyetlenül ölik meg, hogy ne sérüljön a drága szőrme...
Hasonlóan kegyetlen még a nagyüzemi baromfi és nyúltartás, úgyhogy akinek van lehetősége, az jól teszi, ha nem vásárol ilyen terméket.
És igenis van értelme felháborodni, meg hőzöngeni, mert ha senki nem tenné, akkor még ennél is roszabb lenne. A mai állatvédelmi törvények sem maguktól születtek meg, és sokan vannak akik még mindig azt tartják, hogy az ember a "teremtés koronája" azt tehet minden mással amit akar. És ez nem jó. -
Nemtudom olvastátok-e Orwelltől az 1984-et. Abban is volt egy un. "gyűlölet órája". Mért emlékeztet engem ez a topic az ott leírtakhoz?
Gyűlölni szabad. Én pl. az emberi butaságot gyűlölöm.
"Ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy senki ne egyen húst, mert állatok halnak meg miatta."
Néhány embertársunk utcára is vonul ezért az elvért, őket hívjuk vegetáriánusnak.És láss csodát, a veganok meg az antibundások elég jól megférnek egymás mellett.
Robot lennék? Szerintem akkor lennék robot a követném a nyájat.
Tiltakoztak nemrég a sintérek ellen. A cél az volt hogy a kóbor kutyákat ne lehessen lelőni. Az már másodlagos hogy egy veszett/kóbor kutya tönkre tehet egy egész ökoszisztémát, elvadul, széttépi az őzgidákat, de nehogy kilőjük, mert szegény kutyus, és különbenis ez a fajata magatartás nem felel meg az eu-s normáknak.
Ha megfigyeled, ennél a példánál is, fellépnek az érzelmek egy szerencsétlen elkóborolt kutyáért, akit csak azért kell kilőni mert a felelőtlen gazdája hagyta elszökni. Szomorú, de ez van.
Amit még nehezményezek, hogy az ilyen agyatlan biohippik miatt az egyszerű ember összemossa pl. a vegákat, állatvédőket stb.. a környezetvédőkkel. Márpedig a környezetvéők valós problémákkal foglalkoznak, rájuk szükség lenne. -
Goth #188 Nincs pénz az állatok elaltatására?
Ne mondd már, hogy kell ahhoz pénz, hogy rendesen, jó erőből odaverjenek neki egy vascsövel, hogy egyből megdögöljön, vagyhogy eltörjék a nyakát.
Hát nem láttad mit cisnáltak az állattal a videó elején, laza mozdulattal a földhöz csapták. Ez semmi más, csak értelmetlen szadizmus. Ha az lett volna a céljuk hogy agyonüssék az állatot, biztosan nem úgy csinálták volna hogy lazán nekieresztik a földnek, hanem keményen odacsapnak neki. -
Goth #187 Még szép hogy felháborodik mindenki.
Ez annak a jele, hogy nem vagyunk érzéketlen parasztok.
Tudsz jobbat tanácsolni az embereknek azon kívül, hogy háborognak, hogy ezek mekkora szadisták? Gyűjtsünk egy sereget és rohanjuk le ezt a kínai bundafarmot vagy hogy gondolod? Vagy ne is beszéljünk róla? Ha elítéled azokat az emberekt akik rossz szemmel nézik az állatok élve megnyúzását, az a te érzéketlenségedre utal. A felháborodás egy természetes emberi reakció ha valaki ilyet lát, azt jelenti, hogy vannak érzéseink.
Egyébként sem arról szól a téma igazán, hogy senki ne vegyen szőrmét. Ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy senki ne egyen húst, mert állatok halnak meg miatta. A lényeg a módszerben van. Bármilyen csórók is ott a farmon, biztos hogy el tudnák törni az állat nyakát mielőtt megnyúznák, és még a bunda sem károsodna. -
Ez csak vicc volt! Nem kell komolyan venned, csakmert punk vagy. -
Abban igazad van, hogy az emberek zöme nem csinál semmit és feleslegesen megy a szidkozódás, de azt nem értem, hogy mi a baj ebben. Én amikor végignéztem a videót, gyűlöletet éreztem. Te bejöttél a topikba és gyűlöletet (vagy legalábbis valamilyen negatív érzést) érzel a többiek iránt.
Most akkor mi a különbség?
Nem kell észérvekkel elfojtani az érzelmeket, mert annak semmi értelme és csak egy robot leszel tőle.
És igenis szörnyű dolgok a videókon látottak. Azt ugyan nem mondom, hogy én megnyúznám őket, de nem lesznek a puszipajtásaim ezek a fickók.
-
Goth #184 punk agyonverné az állatvédőt?
Hát megbocsássál de ez qrvanagy hülyeség -
"özben meg rosszul az érvelsz, mert nem veszed észre, hogy nem az állat megölésének ténye miatt háborodnak fel az emberek, hanem annak módja miatt."
1, az emberek nyitottak egy topikot a szörmevásárlás ellen(nem pedig a szadizmus ellen), ami egy felesleges, naív nyálverés az én szememben.
2, Szerinted én kacarászva néztem végig a videót? Mindeensetre miután megnéztem a hozzászólásokat sem lettem vidámabb. Tipikus. Az emberek a saját lelkiismeretük nyugtatgatására felháborodnak. Megy a szadizás: "ki kíván brutálisabb halált a szadistáknak?" Aki nem lövetné tarkón mindet, az már nem is ember. Naív siránkozás, nem létező problémák kerálása. Nem veszitek észre a fától az erdőt, de nem is akarjátok. A nyavajgás, meg a dühkitörések kényelmesebbek. Végre lehet vmit utálni. A bátrabbak lefújják sprével az öreg néniket. Akik kevésbé tettrekésszek csak itt jártatják a pofájukat"szoljunk a fókusznak! Majd az RTL klub segít rajtunk!". Ezzel meg van nyugtatva a lelkiismeret.
OFF: Nekem van egy félvad szarkám, fiókakorában találtam, Most próbálom teljesen visszavadítani. -
G_ArchAngel #182 nem, törpeschnauzer, de még kölyök és vicces, ha kétlábra áll - ilyenkor a fenekére lecsúszik a bőre és ott összegyűrődik - egy-két hónap kell, mire belenő:) -
Ezt a videot,én sokkal elöbb már végignéztem,minthogy megnyilt volna ez a topik,de arra nem gondoltam,hogy kéne neki egy uj topik,igyhát ide irtam!
a #293-as hsz
Abban a tápigban már irtam,hogy a fokúsznak már irtam,de azóta se érkezett visszajelzés! -
GregMaui #180 SHARPEI -
ümmmmmmmmmmmm csak nem ojan izé kutyad van? nem tom mien fajta de ijen logó gyűrodt szőre van:DDDD és tök szépes.... nah segítsetekmá mien kutya az:DDDDDDDDD -
ÉN4
-
G_ArchAngel #177 lehet nem belevaló, mert még lötyög rajta:) -
Biztos a cég ajándéka. -
G_ArchAngel #175 én vettem szőrmét, de volt benne egy kutya:)))