4291

Az Anime aktuális részétől a történetben előrébb mutató információk leírása(pl:manga)esetében mindenki használja a spoiler gombot.

• Klemice
    pff az egész sg fórum vicc, mit akarsz?
  • EnxTheOne
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    nah, spoilerbe irom, igy talán nem szurja senki szemét. Ez narutos forum. És gondokom elég sokan olvasnak mangát, és talán a többsége magyart. És szerintem aki látott naruto-kunos mangát, az tudja hogy tele van hibákal (pedig nem 1 ember csinálja), és hogy a csapat tagja legyél, olyan feltételeket szabnak, amit a jelenlegi tagok se tudnak teljesiteni. Ez kritika. Lehet pozitiv, illetve negativ is. A kritika hozzá tartozik.
  • Bulykin
  • Lord Nomak
    Nem tetszhet mindig, minden, mindenkinek.
  • Monoton
    Mehet itt más téma, de érted hát rohadtul nem érdekel a naruto-kun. Fikázni akarjátok? OK. Menjetek a saját fórumukra.
  • Lord Nomak
    Soha nem értettem ezt a -fav dolgot, most akkora veszteség nekünk, ha neked nincs favban ?
    Azért, mert nem tudsz röhögni az ilyen dolgokon.. Ez az egész egy vicc ahogy írtad. Mangáról meg animeről nem tud senki 1 hétig beszélni mert nem lehet mit beszélni róla. Más témával kapcsolatos dologgal meg legalább életben van a topic meg pár ember elvan.
  • Monoton
    Na -fav, vicc lett ez a topik.
  • Lord Nomak
    Tényleg, erre nem is gondoltam =DD Vagy főnököt keresnek maguknak. ^^
  • EnxTheOne
    akkor ezek szerint megszünik a naruto-kun? a jelenlegi forditok nem felelnek meg a követelményeknek xD
  • Klemice
    manapság az ember a kötelező és jövedelemmel kecsegtető munkákon kívül csak a szívességi ajánlatokat fogadja el :)
  • Lord Nomak
    Jóhátazegydolog. De jó, hogy diplomám ne legyen egy olyan melóért amiből hasznom nincs de az időm elviszi.
  • Klemice
    szorgalmi feladatként küldök neki egy zacskó szart
  • Lord Nomak
    Bocs a hatalmas terjedelmű szövegért de ezt érdemes elolvasni, hogy mi kell a naruto kun manga szerkesztő pozíció betöltéséhez.

Mangaszerkesztői tesztfeladatok

Néhány segítség, tanács a kezdéshez.
    - Először telepítsd a zip-ben található betűtípusokat!
    electronik.ttf
    EnviroScrN.ttf
    ImpressN.ttf
    (Win 7-ben jobb klikk a betűtípus nevén, majd telepítés. Korábbi windows verzióknál: Start menü-> Vezérlőpult-> Betűtípusok, majd Fájl menü-> Új betűkészlet telepítése... Itt betallózod a betűket, és OK)
    - Nem muszáj Photoshoppot használni a feladatok elvégzéséhez, de célszerű.
    - Ha a png kiterjesztésű képed, amire éppen szöveget akarsz írni, PhotoShopban rákattintáskor pirosra vált, kattints bármely más eszközre, majd menüsoron Kép-> Színmód-> RGB szín. Angol PS-ban Image-> Mode-> RGB color. Ezután már tudod használni a szövegírás eszközt.
    - A kész képeket psd-ben is mentsd el, hogy a munkád folyamata, rétegei megmaradjanak. (a psd-ket természetesen nem kell elküldeni)
    - Minden feladatot meg kell oldanod, a kreativításodra van bízva, hogyan teszed azt. (a szorgalmikat nem kötelező megoldani, de plusz pontot jelentenek)
    - Ne csüggedj, ha egy feladatot nem siketül tökéletesen megoldani, ha beveszünk a csapatba, úgyis segítünk, tanítunk új vagy épp régi trükköket. Ez a feladatsor csupán szintfelmérés céljából készült.

Néhány követelmény:
    - alapszinten tudj használni PhotoShoppot.
    - tudj helyesen szótagolni, olvasd is el a szöveget, amit a képre helyezel, hogy észrevedd, ha esetleg helyesírási, fordítási hiba marad a magyar szövegben. (tehát ne csak Ctrl C, Ctrl V-zz!)
    - legyen határozottan sok türelmed, nyitottságod új dolgok megtanulására és ne unj bele a munkába néhány hét után.
    - minden mást meg tudunk tanítani neked :D

1. feladat:
    A 666_01-szovegbeiras.jpg nevű képre kell egy egyszerű szöveget felvinni.
    Tehát törölni a japán szöveget, és beleírni a magyart, odafigyelve az elválasztásokra és a buborékban való szövegelosztásra. Betűtípus az ImpressN.ttf (PS-ban telepítés után "Impress_PFL" lesz a neve) legyen, méretet te választhatsz, a lényeg, hogy olvasható legyen. Majd el kell menteni a képet png formátumban, a legkisebb minőségromlás mellett, lehetőleg minél kisebb méretbe.
    !Szorgalmi feladat!
    Ha jobban megnézitek a képet, nem mindenhol egységesen feketék a fekete részek. Ezeket kellene javítani anélkül, hogy a szürke részek "elfeketednének", vagy a fehérek beszürkülnének.

A beírandó szöveg (Figyelj,mert jobbról balra indulva kell kitölteni a bubikat!):

Ezeknél tapasztalatlanabbakat még sosem láttam.

Valóban tagadhatatlan, hogy honvágyam van...

Megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért bosszút állok...

Kemény legény...

2. feladat:
    A 666_02-megjegyzes-kanji_angol.jpg nevű képen 2 feladat is van.
    A felső sor képén található "FUU" és "FART" szövegeket ki kell törölni, és a 666_02-megjegyzes-kanji_raw.jpg képről vissza kell másolni az eredeti feliratokat/kanjikat. Majd a megfelelő bubiba/mellé/alá/fölé (ahol szerinted jól nézne ki), odaírni megjegyzésként, hogy "Fú" illetve "Szellentés, puki".
    A másik feladat, hogy a felső kép alatt található "Kishimoto says:...." szöveget ki kell törölni, és a helyére beírni, hogy "Kishimoto elnézést kér azoktól, akik éppen most ettek...". A kis izzadságcsepp, kerüljön a szöveged végére. Szintén az ImpressN.ttf betűtípust használd.

3. feladat:
    A 666_03-cim_beiras-angol.png képen kell dolgozni.
    A feladat, hogy az angol címet ki kell törölni, a hátteret javítani, majd az EnviroScrN.ttf (PS-ban "EnviroScript_PFL" a neve) betűtípussal beírni a magyar szöveget, a 666_03-cim_beiras-minta.png alapján.
    A beírandó cím: 20. rész: A végső harc
    A cím hátterének javításában segíthet a 666_03-cim_beiras-raw.jpg kép.

4. feladat:
    A 666_04-kep_javitas.jpg képen kell dolgozni.
    A feladat hasonló, mint az elsőnél. Itt törölni kell az angol szövegeket, és be kell írni a magyart az ImpressN.ttf betűtípussal, az angol mintájára. Tehát, ahol szürke az angol, ott a magyar is legyen az, illetve kövesd a []-zárójelben levő utasításokat. Fordítási, helyesírási hibák előfordulhatnak a szövegben, ezeket is ahol kell, javítsd!

Vuf~~~~ Vuf~~~~ (gyere csak...) [<- a szivecskék maradjanak a képen, a "gyere csak" pedig dőlt betűs legyen]

Hogy lehet képes bedölni ennek?

Váó! Tényleg lyön! Milyen ostoba kutya!

Pff, és minket átlépett egy hülye kutya annyira sok napon keresztül... [<-ez legyen dőlt betűvel, és legyen körvonala is, de ne túl vastag. Egyszóval ne a körvonal takarja ki a hajból hiányzó részeket. De most nem kapsz segítségként rawot]

Oké, amint közelebb jön [<- szintén dőlt legyen, és körvonallal ellátott, de ne lógjon bele a keretbe, mint az angolban]

teljesen bemutat egy csábító póz.

Most!

5. feladat:
    A 666_05-szurke_atmenet.png képen kell dolgoznod.
    A kép jobb felső keretéből törölnöd kell az angol szöveget, javítani a hátteret (rajzot is), majd körvonallal ellátva beírni a magyar szöveget, az electronik.ttf(PS-ban "This is Elektronic" a neve) bettűtípussal, 18 pixeles méretben.
    A magyar szöveg:

Fürge rókalábak, surranó kis árnyak,
    Hipp-hopp, jön Vuk.
    Híres nagy vadászok, jobb, ha félreálltok,
    Hipp-hopp, jön Vuk.
    Ő az éjszakától sohasem fél,
    Bár a sűrű erdő csupa veszély,
    Azt mesélik róla, ravasz, mint a róka,
    Jön, lát, győz, fut.
    Felragyog az ég is, felkiáltok én is:
    Hipp-hopp, jön Vuk!

És végül egy abszolút szorgalmi feladat (bár örülnék, ha ezzel is megpróbálkoznátok!!!
    Sajnos nem mindig jutunk megfelelő, tiszta scanhez munkánk során, így szükség lehet a raw képek tisztítására. A 666_szorgalmi-tisztitas.jpg című képnél, ez a feladat. Próbáld meg úgy helyreállítani a képet, hogy a világosfekete fekete legyen, a piszkosfehér fehér, de közben a szürke részek is megmaradjanak (mint pl. a felhők).

Sok sikert a munkához!
  • Klemice
    fail tényleg bocs
  • donoki
    hát miután itachi használta sasuke ellen, akkor persze, hogy azt mondja, hogy az az öcsi-féle
  • Klemice
    hmm nemtom, madara meg azt mondta, hogy ez sasuke verziója ergo látta itachiét
  • Count Adyn
    Sasuke vs Itachi harcnál Zetsu kommentjeiből kb ez jön le^^
  • EnxTheOne
    én neji-nél meguntam xD
  • donoki
    hát ez nem volt vmi hosszú gém :D
  • Klemice
    hogy érted hogy nem tudtak róla?
  • Count Adyn
    na jó de mondjuk ő Susanoo t nem is használta a Sasuke elleni csata előtt, legalábbis akatsuki nem tudott róla, szóval nem szemzett ennyire hardcore módon mint az öcsi:D
  • Timbo
    minnyá' tesztelem :)
  • Klemice
    5 év van itachi meg sasuke között, sasuke 7 éves volt a mészárlásnál, itachi 12?... 21 évesen halt meg tehát 9 évig használta, és nem vakult meg teljesen
  • EnxTheOne
    danzou már meghalhattna. Kiváncsi vagyok hogy sasuke mikor fog megvakulni :S
  • Lord Nomak
    Nem sok kellett, hogy bealudjak a mostani részen, az utolsó 20 mp legalább vicces volt..
  • Lord Nomak
    Jah ez egész pofás, bár, ha csak négy karakterrel lehet tolni.. ajmár :\
  • NEOreg3
    ez akár egész jó is lehet, ha majd több játszható karakter lesz
  • Klemice
    ó deidara megölt
  • Lord Nomak
    omg lolz.
  • kakaoskalacs
    Con az más dolog , arra énis elmegyek ha van kedvem
    de kissebb talalkozokra nem mennék el
  • Bulykin
    egy conra azért elmennék:D ott lehet röhögni, de egy ilyen talira nem
  • Lord Nomak
    Ahogy elnéztem más helyeken is az ilyen találkozókat főleg az ilyen cosplay dolgot.. mindig a szénné égés jutott az eszembe. Na meg amúgy is vicces lenne a 8. kerületből elindulnom Tobinak öltözve.. azt a csekély tekintélyem is elásnám :D
  • kakaoskalacs
    Én már voltam ilyen anime talin az ember kurva rosszul érzi magat ha NEM hosszuhaju metalos, vagy koszbajszos tinédzser vagy ronda csaj vagy kiskoru :D nekem ezjott le és én ezért kerülöm az ilyesmiket
  • Timbo
    valahogy én is így éreztem :D
  • Klemice
    de miért pont pikacsunak öltözött be mindenki?
  • Lord Nomak
    A képeket elnézve.. valahogy én kilógom ebből az anime közösségből az átlagos, normális kinézetemmel. Szerencse, hogy nem mentem, azt hitték volna, hogy eltévedtem.
  • Bulykin
    mekkora buli lehetett
  • Lord Nomak
    A szar ritmusérzéket és rappet leszámítva nem gyenge a tag :D
  • Count Adyn
    animét is öröm volt nézni most:DD padlófeltörlés powa:D
  • Klemice
    danzou-t nem lehet csbcs-zni, nincs mellbimbója