4291
Az Anime aktuális részétől a történetben előrébb mutató információk leírása(pl:manga)esetében mindenki használja a spoiler gombot.
-
#3408 pff az egész sg fórum vicc, mit akarsz? -
EnxTheOne #3407 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nah, spoilerbe irom, igy talán nem szurja senki szemét. Ez narutos forum. És gondokom elég sokan olvasnak mangát, és talán a többsége magyart. És szerintem aki látott naruto-kunos mangát, az tudja hogy tele van hibákal (pedig nem 1 ember csinálja), és hogy a csapat tagja legyél, olyan feltételeket szabnak, amit a jelenlegi tagok se tudnak teljesiteni. Ez kritika. Lehet pozitiv, illetve negativ is. A kritika hozzá tartozik. -
#3406 -
#3405 Nem tetszhet mindig, minden, mindenkinek. -
Monoton #3404 Mehet itt más téma, de érted hát rohadtul nem érdekel a naruto-kun. Fikázni akarjátok? OK. Menjetek a saját fórumukra. -
#3403 Soha nem értettem ezt a -fav dolgot, most akkora veszteség nekünk, ha neked nincs favban ?
Azért, mert nem tudsz röhögni az ilyen dolgokon.. Ez az egész egy vicc ahogy írtad. Mangáról meg animeről nem tud senki 1 hétig beszélni mert nem lehet mit beszélni róla. Más témával kapcsolatos dologgal meg legalább életben van a topic meg pár ember elvan. -
Monoton #3402 Na -fav, vicc lett ez a topik. -
#3401 Tényleg, erre nem is gondoltam =DD Vagy főnököt keresnek maguknak. ^^ -
EnxTheOne #3400 akkor ezek szerint megszünik a naruto-kun? a jelenlegi forditok nem felelnek meg a követelményeknek xD -
#3399 manapság az ember a kötelező és jövedelemmel kecsegtető munkákon kívül csak a szívességi ajánlatokat fogadja el :) -
#3398 Jóhátazegydolog. De jó, hogy diplomám ne legyen egy olyan melóért amiből hasznom nincs de az időm elviszi. -
#3397 szorgalmi feladatként küldök neki egy zacskó szart -
#3396 Bocs a hatalmas terjedelmű szövegért de ezt érdemes elolvasni, hogy mi kell a naruto kun manga szerkesztő pozíció betöltéséhez.
Mangaszerkesztői tesztfeladatok
Néhány segítség, tanács a kezdéshez.
- Először telepítsd a zip-ben található betűtípusokat!
electronik.ttf
EnviroScrN.ttf
ImpressN.ttf
(Win 7-ben jobb klikk a betűtípus nevén, majd telepítés. Korábbi windows verzióknál: Start menü-> Vezérlőpult-> Betűtípusok, majd Fájl menü-> Új betűkészlet telepítése... Itt betallózod a betűket, és OK)
- Nem muszáj Photoshoppot használni a feladatok elvégzéséhez, de célszerű.
- Ha a png kiterjesztésű képed, amire éppen szöveget akarsz írni, PhotoShopban rákattintáskor pirosra vált, kattints bármely más eszközre, majd menüsoron Kép-> Színmód-> RGB szín. Angol PS-ban Image-> Mode-> RGB color. Ezután már tudod használni a szövegírás eszközt.
- A kész képeket psd-ben is mentsd el, hogy a munkád folyamata, rétegei megmaradjanak. (a psd-ket természetesen nem kell elküldeni)
- Minden feladatot meg kell oldanod, a kreativításodra van bízva, hogyan teszed azt. (a szorgalmikat nem kötelező megoldani, de plusz pontot jelentenek)
- Ne csüggedj, ha egy feladatot nem siketül tökéletesen megoldani, ha beveszünk a csapatba, úgyis segítünk, tanítunk új vagy épp régi trükköket. Ez a feladatsor csupán szintfelmérés céljából készült.
Néhány követelmény:
- alapszinten tudj használni PhotoShoppot.
- tudj helyesen szótagolni, olvasd is el a szöveget, amit a képre helyezel, hogy észrevedd, ha esetleg helyesírási, fordítási hiba marad a magyar szövegben. (tehát ne csak Ctrl C, Ctrl V-zz!)
- legyen határozottan sok türelmed, nyitottságod új dolgok megtanulására és ne unj bele a munkába néhány hét után.
- minden mást meg tudunk tanítani neked :D
1. feladat:
A 666_01-szovegbeiras.jpg nevű képre kell egy egyszerű szöveget felvinni.
Tehát törölni a japán szöveget, és beleírni a magyart, odafigyelve az elválasztásokra és a buborékban való szövegelosztásra. Betűtípus az ImpressN.ttf (PS-ban telepítés után "Impress_PFL" lesz a neve) legyen, méretet te választhatsz, a lényeg, hogy olvasható legyen. Majd el kell menteni a képet png formátumban, a legkisebb minőségromlás mellett, lehetőleg minél kisebb méretbe.
!Szorgalmi feladat!
Ha jobban megnézitek a képet, nem mindenhol egységesen feketék a fekete részek. Ezeket kellene javítani anélkül, hogy a szürke részek "elfeketednének", vagy a fehérek beszürkülnének.
A beírandó szöveg (Figyelj,mert jobbról balra indulva kell kitölteni a bubikat!):
Ezeknél tapasztalatlanabbakat még sosem láttam.
Valóban tagadhatatlan, hogy honvágyam van...
Megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért bosszút állok...
Kemény legény...
2. feladat:
A 666_02-megjegyzes-kanji_angol.jpg nevű képen 2 feladat is van.
A felső sor képén található "FUU" és "FART" szövegeket ki kell törölni, és a 666_02-megjegyzes-kanji_raw.jpg képről vissza kell másolni az eredeti feliratokat/kanjikat. Majd a megfelelő bubiba/mellé/alá/fölé (ahol szerinted jól nézne ki), odaírni megjegyzésként, hogy "Fú" illetve "Szellentés, puki".
A másik feladat, hogy a felső kép alatt található "Kishimoto says:...." szöveget ki kell törölni, és a helyére beírni, hogy "Kishimoto elnézést kér azoktól, akik éppen most ettek...". A kis izzadságcsepp, kerüljön a szöveged végére. Szintén az ImpressN.ttf betűtípust használd.
3. feladat:
A 666_03-cim_beiras-angol.png képen kell dolgozni.
A feladat, hogy az angol címet ki kell törölni, a hátteret javítani, majd az EnviroScrN.ttf (PS-ban "EnviroScript_PFL" a neve) betűtípussal beírni a magyar szöveget, a 666_03-cim_beiras-minta.png alapján.
A beírandó cím: 20. rész: A végső harc
A cím hátterének javításában segíthet a 666_03-cim_beiras-raw.jpg kép.
4. feladat:
A 666_04-kep_javitas.jpg képen kell dolgozni.
A feladat hasonló, mint az elsőnél. Itt törölni kell az angol szövegeket, és be kell írni a magyart az ImpressN.ttf betűtípussal, az angol mintájára. Tehát, ahol szürke az angol, ott a magyar is legyen az, illetve kövesd a []-zárójelben levő utasításokat. Fordítási, helyesírási hibák előfordulhatnak a szövegben, ezeket is ahol kell, javítsd!
Vuf~~~~ Vuf~~~~ (gyere csak...) [<- a szivecskék maradjanak a képen, a "gyere csak" pedig dőlt betűs legyen]
Hogy lehet képes bedölni ennek?
Váó! Tényleg lyön! Milyen ostoba kutya!
Pff, és minket átlépett egy hülye kutya annyira sok napon keresztül... [<-ez legyen dőlt betűvel, és legyen körvonala is, de ne túl vastag. Egyszóval ne a körvonal takarja ki a hajból hiányzó részeket. De most nem kapsz segítségként rawot]
Oké, amint közelebb jön [<- szintén dőlt legyen, és körvonallal ellátott, de ne lógjon bele a keretbe, mint az angolban]
teljesen bemutat egy csábító póz.
Most!
5. feladat:
A 666_05-szurke_atmenet.png képen kell dolgoznod.
A kép jobb felső keretéből törölnöd kell az angol szöveget, javítani a hátteret (rajzot is), majd körvonallal ellátva beírni a magyar szöveget, az electronik.ttf(PS-ban "This is Elektronic" a neve) bettűtípussal, 18 pixeles méretben.
A magyar szöveg:
Fürge rókalábak, surranó kis árnyak,
Hipp-hopp, jön Vuk.
Híres nagy vadászok, jobb, ha félreálltok,
Hipp-hopp, jön Vuk.
Ő az éjszakától sohasem fél,
Bár a sűrű erdő csupa veszély,
Azt mesélik róla, ravasz, mint a róka,
Jön, lát, győz, fut.
Felragyog az ég is, felkiáltok én is:
Hipp-hopp, jön Vuk!
És végül egy abszolút szorgalmi feladat (bár örülnék, ha ezzel is megpróbálkoznátok!!!
Sajnos nem mindig jutunk megfelelő, tiszta scanhez munkánk során, így szükség lehet a raw képek tisztítására. A 666_szorgalmi-tisztitas.jpg című képnél, ez a feladat. Próbáld meg úgy helyreállítani a képet, hogy a világosfekete fekete legyen, a piszkosfehér fehér, de közben a szürke részek is megmaradjanak (mint pl. a felhők).
Sok sikert a munkához! -
#3395 fail tényleg bocs -
donoki #3394 hát miután itachi használta sasuke ellen, akkor persze, hogy azt mondja, hogy az az öcsi-féle -
#3393 hmm nemtom, madara meg azt mondta, hogy ez sasuke verziója ergo látta itachiét -
#3392 Sasuke vs Itachi harcnál Zetsu kommentjeiből kb ez jön le^^ -
EnxTheOne #3391 én neji-nél meguntam xD -
donoki #3390 hát ez nem volt vmi hosszú gém :D -
#3389 hogy érted hogy nem tudtak róla? -
#3388 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!na jó de mondjuk ő Susanoo t nem is használta a Sasuke elleni csata előtt, legalábbis akatsuki nem tudott róla, szóval nem szemzett ennyire hardcore módon mint az öcsi:D -
#3387 minnyá' tesztelem :) -
#3386 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!5 év van itachi meg sasuke között, sasuke 7 éves volt a mészárlásnál, itachi 12?... 21 évesen halt meg tehát 9 évig használta, és nem vakult meg teljesen -
EnxTheOne #3385 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!danzou már meghalhattna. Kiváncsi vagyok hogy sasuke mikor fog megvakulni :S -
#3384 Nem sok kellett, hogy bealudjak a mostani részen, az utolsó 20 mp legalább vicces volt.. -
#3383 Jah ez egész pofás, bár, ha csak négy karakterrel lehet tolni.. ajmár :\ -
#3382 ez akár egész jó is lehet, ha majd több játszható karakter lesz -
#3381 ó deidara megölt -
#3380 omg lolz. -
#3379 Con az más dolog , arra énis elmegyek ha van kedvem
de kissebb talalkozokra nem mennék el -
#3378 egy conra azért elmennék:D ott lehet röhögni, de egy ilyen talira nem -
#3377 Ahogy elnéztem más helyeken is az ilyen találkozókat főleg az ilyen cosplay dolgot.. mindig a szénné égés jutott az eszembe. Na meg amúgy is vicces lenne a 8. kerületből elindulnom Tobinak öltözve.. azt a csekély tekintélyem is elásnám :D -
#3376 Én már voltam ilyen anime talin az ember kurva rosszul érzi magat ha NEM hosszuhaju metalos, vagy koszbajszos tinédzser vagy ronda csaj vagy kiskoru :D nekem ezjott le és én ezért kerülöm az ilyesmiket -
#3375 valahogy én is így éreztem :D -
#3374 de miért pont pikacsunak öltözött be mindenki? -
#3373 A képeket elnézve.. valahogy én kilógom ebből az anime közösségből az átlagos, normális kinézetemmel. Szerencse, hogy nem mentem, azt hitték volna, hogy eltévedtem. -
#3372 mekkora buli lehetett -
#3371 A szar ritmusérzéket és rappet leszámítva nem gyenge a tag :D -
#3370 animét is öröm volt nézni most:DD padlófeltörlés powa:D -
#3369 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!danzou-t nem lehet csbcs-zni, nincs mellbimbója