Egyre több gyerek lóg a hálón
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
illetve van, de az extrám eset, de most a nagy átlagról van szó, mégha te imádsz is az extremitás felé elhajlani
vagy ha nem ez akkor meg az, hogy egész nap csak ül a TV elõtt
ti vagytok az örök elégedetlenek, a "skatulya bácsik"
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
a szgép egy eszköz ne fetiszáld túl
ennyi energiával ne kapcsolja be a mikrót
mi lesz? amit mondtam: kõmûves
bár szép szakma az is, én nem nézem le a kétkezi munkást
de már mondjuk autószerelõnek ne menjen
te mennyi vagy? 23? vagy több?
na majd én megadom azt neked, amit te neki, szal ne gondold azt, hogy a23 évecskéddel nem vagy kispöcs
mi ez a neopuritanizmus?
te mindent csak vmi magasztos célzattal teszel? könyvet csak azért olvasol, hogy tudásod nagyobb legyen? színházba is mûvelõdni mész? Operába is?
részvétem
a játék a szórakozás fontos, és hasznos dolog, és már megbocsáss, de egy gyereknek elsõ és legfontosabb dolga a játék, a gyerwek enm egy kis felnõtt
megdöbbentõnek tartom, hogy egyesek már 30 fölött milyen konzervatívok
azon, hogy a 18-25 évesek miket írnak különösebben nem csodálozom, ez a korosztály ilyen, mindenrõl van véleménye, mindent jobban tud mindenkinél, a kisebbeket idiótának tartja, õ már nem gyerek, ugyanakkor még mindig gyermekien kiméletlen mindekivel szemben
nem kell szépíteni, az
ez nem valami divat, amirõl majd jól leszokunk
jaja, így lesz majd a gyerkedbõl kõmûves
höhöhö, ugye milyen vicces?
de ettõl még nerm retardált
Te nem így nõttél fel
más meg igen
ami neked nem természetes, az másnak az
szoktam csítelni és kurvaanyázni is
pedig 34 vagyok
de 10 évvel ezelõtt is csíteltem és kurvanyáztam már
ja meg tudod mi a különbség? leszarom amikor valaki a helyesírás miatt köt belém. ugyanis én már nem kapok karót érte :)
hát Sadist, ne gondold magadat annyira idõsnek, te is ekkora idióta voltál kicsinek? vagy mibõl gondolod mindezt?
és ha valaki nem tud valamit, nyugodtan megkérdezheti, max nem kap rá választ
nem leugatni, kitiltani kell a kis csórikákat, hanem segíteni nekik
pl. mire való a google, mit irjon be, hogy meg is találja amit akar
azt se felejtsd el, hogy a legtöbb gyereknek nincs akkora jövedelme, hogy csak úgy bármit megvegyen magának, inséges idõk ezek, ezen a téren, tehát 1-2 ünnep kivételével nem igazán jut eredeti játékokhoz (ami persze nem biztosíték arra, hogy futni is fog, meg el is indul, stb)
Anyukám szerint kocka vok, mert hozzá képest sokat tévézek és számítógépezek (megjegyzem õ nem TV-zik szinte és csak munkához használ netet is szinte), másrészt én marhára nem tartom magam kockának, mert nem vagyok sem azon a hozzáértési szinten (sajna), sem azon a pszichológiai szinten (szerencsére), a számítógéphasználat meg nem egyenlõ a netezéssel, vannak akik kisujjból szétszedik és összerakják a gépet, de max az E-mail-t használják, meg néha a wikipédiát, és vannak olyanok (sajna többségben), akik nem értenek tényleg semmihez a PC szintjén, csak hogy ON-Explorer-Internet, mégis ott van alattuk egy drága gép, amit rájuk sóztak:-( (nekem meg jól jönnwe:-)
A sport, hát ezzel nekem gondjaim vannak, nem jött be, de pl. tisztelem azokat akik sportolnak (az más mikor mindenük a sport, mert azt nem szeretem), a sport nézése meg majdnem értelmetlen szerintem, mert inkább focizzon, mint bambulja azt (apám legalább mindkettõt csinálja:-).
A társadalom színvonala romlik ,ez van, én sem szeretem, sõt...
A kultúra általános szintje romlik, ez is igaz. Én pl. szeretném, ha majd vmikor talán gyerekem lesz, legyen széles látokörû inkább, mint vagy kockafej vagy sportbunkó, az arany közéút a megoldás, de ezt nem mi a magtaláljuk itt, az nagyon jó dolog lenne, mert ha átültetnénk a netrõl az életbe, hatnánk más emberekre és jobb lenne ez a hely, de ez sajna nem lesz, mert az arany középút ez esetben nem létezik, mert az emberek sokfélék és sajna egyre többen is vannak.
Sztem nem tudtam azt írni amire valójában gondoltam, de remélem vmennyire mégis sikerült<#nemtudom>#nemtudom>
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
Csak pontosan... :)
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
a másikról meg annyit, hogy nem én beszéltem értékes és kevésbé értékes emberekrõl, anyagi vonatkozásban meg végképp nem. talán érdemes lenne belegondolni, hogy ezek a gondolatok hova vezetnek, és visszakozni kicsit.
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Én sosem mondtam, hogy saját kezûleg megölnék százezer embert, hogy megmentsek egymilliót. Én azt mondtam, hogy a százezer ember legyen a szerves része az egymilliónak, különben pont ezutóbbiak "ölik meg" õket (szociológiailag kitaszítják).
A kereszténységnek semmi köze ehhez. Te mennyire "segítesz" embereken? Ez nem szarkasztikus gecizés, ez egy komoly kérdés.
tudott ott a különbség köztünk, hogy te megölnél saját kezûleg százezer embert, hogy megments egymilliót, amit persze el nem ítélhetek, mert logikus döntés, csak éppen a keresztény értékrendem nem engedi, hogy embert öljek. persze a fogyasztói társadalom értékrendje praktikusabb, de ez engem rohadtul nem érdekel.
Monetár-szociológiai szempontból van az eladó, és a vevõ. Ha valaki vevõ, akkor ezzel táplálja az eladót, aki eladó, az kielégíti a vevõ igényeit. A keresleti/kínálati piacot most hagyjuk.
Ha van a tahó, minimálbérre bejelentett milkás, és baszik mindenre, semmit nem csinál, de költekezik, akkor õ igenis fontosabb ember, mint a tahó, aki nem csinál semmit, de nem is költekezik. A milkás legalább vásárol, ezzel soksok embert ellát.
Amúgy megjegyzem, miért lenne egy milliárdos tahó? Arról nem is beszélve, hogy miért tahó valaki attól, mert minimálbérre hazduja magát? Mindenki rühell adót és juttatásokat fizetni...
A különbség a világnézetünkben egyetlen egy dolog. Én az ambíciót kurva sokra tartom, és rosszul vagyok az olyan emberektõl, akiknek nincsen. Nem akarom megváltoztatni az életüket, egyszerûen lenézem õket.
szóval szerinted értéktelen mert nem csinál és nem költ pénzt (a "hasznos" szót ebben a környezetben máshogy nem tudom értelmezni.)
szóval szerinted a tahó minimálbéren bejelentett milliárdosok az értékes emberek, érdekes.
Nem akarnám meghatározni egy utcaseprõ, egy kukás, egy marketinges, egy ügyvéd vagy egy államfõ értékességét. Legalább ennyire nem akarnám meghatározni egy író, egy festõ, egy filmrendezõ, egy matematika tudós, vagy egy programozózseni értékességét.
De igenis meghatározom azt a szép kerek, üreshasú nullát, amit egy olyan ember ér, amit te leírtál, és foggal-körömmel védelmezel.
Értéktelen, mert
1. Sosem fog semmi hasznosat csinálni.
2. Még pénzt sem költ, amivel másokat gazdagíthatna.
Szóval még mindig nem baromság.
Csak ne számíts rá, hogy a társadalom el- illetve befogad.
Ettõl függetlenül az igaz, hogy nem lehet meghatározni, mi a normális, de azt nagyon is meg lehet, hogy mi az, ami már nem indul kicsi eséllyel sem a "normális élet" pályázaton.
Minden olyan jellegû függés, ami azt eredményezi, hogy az életed egyetlen középpont körül forog, KIVÉTEL NÉLKÜL valamiféle pszichotikus tünettel társul. Azaz NEM LEHET ELÉGEDETT valaki pusztán azzal, hogy egész nap számítógépbuzul. Ahogyan attól sem, ha egész nap sportol, vagy akármizik. Aki mégis ilyen, az beteg, jobb esetben gyógyítani, rosszabb esetben elzárni kell.
1. NEM azt mondtam nem megyek sehova! Leírtam mit csinálok még a gépen kívûl!
2. Megyünk nyaralni tehát 1 hétig nem leszek gépközelben és tapasztalni fogom milyen nélküle!
3. Szeretem a Póker tehát valaki írta hogy nem tudják azok akik neteznek ,hogy mi benne az élvezetes! Rendszeresen nézem a Sport1-rt meg a Sport 2-õt is meg a Vb-t is!
4. Nem vagyok sport ember de nem vagyok kövér! Kerékpározok! És igen is sajnálom azt a srácot! VAlki írta azt hogy 16 évesen nem mondja azt az apjánk hogy jaj de jó csaj úgy megb@sznám én most is mondom! tehát nem értem mi a baj! Teljes életet élek a net mellet! Igaz hiányozna ha nem lenne... Nem vitázom tovább nem érdekel az egész had netezzen aki akar és ahogy akar! bye all
Nem állítottam az ellenkezõjét. Továbbmegyek: egyetértek Veled.
De az ott begyûjthetõ információ nyers, olyan, mintha tudásszomj nélkül akarnál magadba önteni több vödör információt. A tudás megszerzése nem lehet erõszak, de a neten (jó használat esetén) ez elkerülhetetlen. (Nem mintha bárki is el akarná kerülni szándékosan...)
„Egy élsportoló sem feltétlenül egy furkó gyökér”
Ezt sem állítottam. Csupán arra akartam rámutatni, hogy a neten igenis lehet tanulni, és tanultam is, míg a szóban forgó élsportoló most is kint rohangál a dög melegben. :)
3, Jah :), hat ha csak vegletekrol beszelunk akkor egyetertek, csak te sztem atesel a lo masik oldalara es a masik vegletet "istenited".
4, Gondolom nagy hatranyba kerult volna, ha amikor valosagban szuksege volt az emlitett tudasra akkor mar eleve adott lett volna es nem ott es akkor kellett volna megszerezni.
5. Alairom, de en ismet csak az _is_-t emeltem ki es nem a _csak_-ot.
6. Ok :) A fontossag meg nyilvan mindenkinek egyeni ertekrendszere szerint sorolja be. En gyk. ebbol elek, nekem eletbevago (bar ha betiltanak sem halnek meg rogton, legfeljebb "kisse" roszabbul menne a sorom (gazdasagi halal :) ).
Az, hogy mi lesz belolle az kb. vegtelen faktortol fugg. A net lehet pozitiv es negativ hatassal is ra, nem hinnem, hogy kulon lehetne visgalni a net hatasat (vagy csak igen pontatlanul).
En azt mondtanam inkabb, hogy vannak mas jellemformalo dolgok is es sztem ezek kozul ma (es holnap is) az egyik legfontosabb a net.
(Lasd mi is itt beszelgetunk, nem nagyon latom, hogy hogy lenne net nelkul erre mashogy lehetoseg, tekintve, hogy sem foldrajzilag sem egyeb szempontbol sem ismerjuk egymast.)
caddie
Egy élsportoló sem feltétlenül egy furkó gyökér (hogy jött ez ide, na mindegy).
Olyan a net, ahogyan használják, és aki használja. Ha egész nap csak játszol, akkor némi roppant kétes értékû, és inkább szánalomra méltó angol tudáson kívül semmi nem ragad rád, ahogyan akkor sem, ha egész nap a chat elõtt ülsz.
Szóval akinek nem inge, ne vegye magára.
Amúgy persze megtanulod, de mégis jó ha van alapod mikor oda jutsz hogy meg kell tanulni.
Mint ahogy vhol elõbb te is leírtad a T-Mobilos ismerõsödnél, megtanulta !ott! és ez a lényeg, hiszen ha van 2 ember aki közül lehet választani...
Na mind1 hagyjuk értem mire gondolsz és sok igaz van abban amit mondasz de a most kialakult ellentábornál is van igazság jócskán és sztem vhol a középút lenne a legjobb, de azt úgyse találjuk. <#nevetes1>#nevetes1>
Na én mentem mert így is sok lesz már a mai gép elõtt ülésem További szép napot és jó vitázást. <#awink>#awink>
Ha élsportoló lennék és ba+oznék LOL-ozás helyett (megjegyzem: élõben tartózkodom mindkettõtõl), akkor ezt sem tudtam volna meg, maximum a Bazinagy Révai Überlexikonból, azt pedig nem fogom Bibliaként olvasni. Itt a neten olyan, mintha egy játékos tanórán ülnél, ahol akaratod ellenére is ragad Rád valami a poron kívül.
Az amerikanizációt pedig úgy értettem, hogy az amerikai szokások/hagyományok átvétele.
De az amerikanizációt ne keverd ide, az egy kicsit más, gazdasági és szociológiai változás, gyakran a globalizáció társ-jelensége.
Az internetet több szögbõl megközelíthetjük. Egyfelõl hatalmas információhalmaz, mint az alant is elhangzott. Én személy használom a wikipédiát, a sourceforge-ot, ami azért nem jellemzõ erre a korosztályra. E-mailezek, programozgatok (elsõsorban web-alapú alkalmazásokat, ezért köthetõ a nethez). És hellyel-közzel elégedett vagyok a kocka élettel.
Másfelõl viszont egy barbárkodási lehetõség az ominózus (6-1x) korosztály számára. Ha azon kövér b_zi gyereknek, aki eddig a chipset zabálta a tv elõtt, választania kell, hogy az utcán éli ki magát graffitiken keresztül, vagy felmegy a chat-re szivatni, nyilvánvalóan az utóbbit választja. Egyrészt kényelmesebb: ültében bosszanthat néhány (?) embert. Másrészt biztonságosabb, mert a célszemély nem tud átlépni az éteren, míg az utcai vandálkodást helyben meg lehet torolni. Harmadrészt pedig gyors, mert azonnal látja a „mûvének” eredményét.
És ez a baj, hogy látja. Azok a huszon- harmincéves illetõk (moderátorok/operátorok/stb), akik nap, mint nap sajnálkoznak néhány ovis miatt, önmaguk alatt vágják a fát azzal, hogy hagyják a borsot törni az orruk alá. Amíg a tízéves Ödönke látja, hogy felmérgeli az illetõt, és sikerélmény önti el, nem fog leállni. Szóval a fiatal korosztály „cseszegetése” csak azért nem üt vissza, mert a felnõttek nem látják be a saját hibájukat (más szemében a szálkát...)
Ez most csak konkrétan a fiatal, még csecsemõkort élõ személyek vandálkodására vonatkozott. Az pedig, hogy egyre inkább rászokunk az internetre, nyugodtan nevezhetjük modernizálódásnak, nyugatizálódásnak, vagy határozottaban amerikanizálódásnak, bárminek, elõbb-utóbb (és a fejlõdés rohamosságát figyelve elõbb) be fog épülni a közéletbe. (Vagy ez már megtörtént?)
A társadalom folyamatosan változik, különcök mindig voltak/lesznek, de a többség mindig meghatározó. És az arányokat figyelve egyre inkább többségbe kerül az internetezõk gyarapodó tömege.
Boáh, jó hosszú lettem. :P
2. Oké:)
3. Csak a végletekrõl érdemes beszélni, mert másról egy fórumon, személytelenül nem is lehet.
4. Nem jó a példa. Az exem is nagyon jól tudott kutatni a vizsgáihoz meg házidolgozataihoz, pedig 19 éves koráig 10 ujján meg tudta volna számolni, hogy hányszor látott netet.
5. Az elsõ és egyetlen igazi érv eddig, amivel én is egyetértek. De ha egy suliba járnak, akkor feltételezem, hogy nem laknak túl messze egymástól, legalábbis egy részük nem. Találkozzanak személyesen. Az sem rosszabb, mint az msn, sõõõõt.
Ez a példa sajna nagyon kezelhetetlen. Gondolom arra akartál reflektálni, hogy a közös érdeklõdésû/érdekeltségû emberek inkább közösködnek, tehát szociálisan klikkesednek. Ez jópofa dolog, de nem lehet ráhúzni semmire sem. Példák és ellenpéldák tucatjai sorolhatók fel még egy ilyen absztrakt szinten is.
De ha levetítem, arra következtetek, hogy aki a WoW-val játszik, az inkább a WoW-osokkal közösködik. Máris bukta az egész propaganda, mert a szocializáció egyik legnagyobb lényege, hogy ne csõben láss. A netnek roppant kicsi a szórása (ezért van irgalmatlan marketingértéke). Magyarán sokkal valószínûbb, hogy a neten valóban a hozzád hasonlókkal találkozol.
Hogy értsd: ha beülsz egy kocsmába, melléd leülhet egy marketinges, egy jogász, egy taxis, egy csöves, egy cigány, egy román, egy néger, meg egy kínai is.
Ha neten belép a WoW-ba egy játékos, akkor õ egy WoW-játékos. Nincsen szórás, illetve minimális.
6. Nem sugalltam a kizárását, a fontosságát vontam kétségbe.
Ez jópofa duma, hogy nem a tegnapról meg a máról, hanem a holnapról van szó. Csak nem igaz. Nem ezekrõl, hanem a gyerekedrõl van szó. Nem arról, hogy mi lesz belõle, vagy érteni fog-e a nethez, hanem hogy MILYEN EMBER, MILYEN JELLEM lesz belõle. És bizony vannak jobb jellemformáló dolgok, mint a net. Azt pedig te sem tagadhatod, hogy a fiatal gyerekek igencsak befolyásolhatóak, szinte minden létezõ dolog, amivel interakciót létesítenek, kihat a személyiségük fejlõdésére.