423
Romanii-in-spatiu azaz Románok az űrben..scifi a javábol:)
  • Tetsuo
    #423
    Azt tedd hozza, h azt a szamot (a 6 milliot) sok fejlett orszagban TILOS megkerdojelezni. Megcsak feltenni sem szabad olyan kerdest nyilvanossag elott, h nem lehet, h megiscsak kevesebb volt?, kulonben bunteto eljarast von maga utan..
  • Montanosz
    #422
    full verzió
    letoltes
  • Szabi1991
    #421
    :: Romanians in Space :: Demó
  • Csirke4
    #420
    "hogy a miniszter az magyar" rofl xDDDDDDDD
  • SZU
    #419
    Ebben van valami. Mondjuk 2. SS néven (Székely Squad =)) elit pilótákat toborozni.
  • Axon
    #418
    Írásaitokat végigolvasva egy valami van amivel 100 %-ig egyetértek. Az, hogy teljesen elkanyarodtunk a témától, így most én ezt a szálat részemről elvarrom.

    Történtek azért a játékkal is érdekes fejlemények az utóbbi időben. A romániai informatikai miniszter felszólítására törölték a magyarokat a kiírtandó faj közül. Számomra is meglepő - de nagyon örvendetes - volt az a tény, hogy a miniszter az magyar. Sokan el akarták hitetni velünk, hogy milyen jó, hogy végre mi is benne vagyunk egy játékban. Igazuk van. Mi vagyunk a kiírtandó faj a galaxisban. Nos ezt már nem tartottam olyan ünneplésre való dolognak. A készítő azt nyilatkozta, hogy neki semmi baja a magyarokkal. Akkor felvetődik bennem a kérdés, hogy ha már az erdélyi magyarok román állampolgárnak számítanak, akikkel együtt ugye meghódítják a galaxist, akkor miért nem lehet a magyarokkal vállvetve kűzdeni a galaxis meghódításáért? Esetleg egy-egy küldetés elején választani lehetne a pilóták közül, ahol románok és magyarok is vannak. Ez lett volna egy igazi gesztus egy olyan játék készítő részéről, akinek semmi baja a magyarokkal.
  • Braveheart
    #417
    Remélem most azt hiszed hogy jól megmondtad nekem. Persze hogy bárkivel megeshet az hogy elgépel vmit, de utána ne álljon neki csesztetni másokat ha félreértik a mondanivalódat emiatt...
    Képzeld el az én családomban is van akinek nagyon közeli élménye volt a német vagy az orosz katonákkal. De nem kezdek el erről is dumálni, rengeteg ilyen ember van amúgyis, meg így is elkanyarodtunk már a témától.
    Hülyét csináltam magamból? Érdekes ezt csak Te látod így.
    A legsajnálatosabb dolog az, hogy teljesen félreértesz mindenkit, köztük engem is. Olvass már vissza, légyszíves! Nekem a 40 magyar is sok volt, nemhogy 40 ezer! De ez a legnagyobb poén hogy már többször megpróbáltam elmagyarázni a dolgokat úgy is, hogy értsed, de te csak nyomatod a nagymagyar dumád meg fikázol. És én csinálok magamból hülyét
  • SZU
    #416
    Ne csak nézz, olvass is. Neked semmit nem jelent, hogy az x szigeten kivégeztek mittom én 50.000 civilt a japán katonák. De erről SEM szólnak a történetek, sem hírek. Arról sem, hogy olasz katonákat tapostattak tankokkal halálra az amerikaiak. Arról sem, hogy jugó partizánok kiheréltek és megvakítottak egy német helyőrséget, arról is elvétve, hogy cserében az akt. falu minden férfi tagját felkoncolták.

    Szelektív a látásod? Qrva sok mindenről nem írnak, pedig megtörtént. Szomorú, ami velük történt, ami a 40.000 magyarral történt.
    TE csak ezt látod: "na de az kit érdekel hiszen nem zsidók voltak. " A f*szt csak azért, mert zsidók voltak. Azért mert belőlük közel 6.000.000-t öltek meg, s ez egy olyan szám, ami még a töri könyvben is szerepel. Én csak azt írtam, hogy nem írhatnak le egy normál történelem könyvben minden egyes gyilkosságot ember!

    Olvasd el még egyszer TE mit írtál, és hogy ÉN mit válaszoltam erre. Nem azt mondtam, hogy fitymarudi 40K magyar halt meg, akkó nem is érdekel ENGEM, mert nem 6 számjegyű!
  • Axon
    #415
    Vajon, akkor is "csak" 4 %-ot emlegetnél, ha a fél családodat ott írtották volna ki? Esetleg a maradék másik félnek a szeme láttára.
  • Axon
    #414
    Most gondolom azt hiszed, hogy vicces vagy...
  • Axon
    #413
    Előfordul bárkivel, hogy kihagy valamit a mondandójából, pláne amikor nagyon siet. Ezért korrigáltam, hogy a pontos adat 40000, de látom, hogy ez akár 4 millió is lehetne, te akkor is gajdolnád a kis hülye elméletedet az arányokról meg az 50 milliós veszteségről. Két nagyapám és az egyik nagyapám testvére maradt ott a fronton a közvetlen családomból. Egy cseppet sem vigasztalta egyik nagyanyámat sem, hogy ez elhanyagolható veszteség az 50 millióhoz. Ugyan így nem vigasztalta a 40 ezer magyar csaldtagját sem ez az adat és nem vigasztal egyetlen igaz magyar embert sem. Na, de ezt te hogyan is érthetnéd.
    Hogy neked miből van eleged az pedig a kutyát sem érdekli. Mások szellemi állapotának felemlegetése és minősítése pedig mindig a kisebbrendűségi érzésben szenvedők ócska kis eszköze. Szánalmat kelt és nevetségessé tesz. Máskor jobban ügyelj rá, hogy mikor csinálsz hülyét magadból.
  • FLeK0
    #412
    ha magyarok voltak mit kerestek ott?
  • SZU
    #411
    Akkor sem változik a lényeg. Jugóban kb. 1.000.000 ember halt meg a háború alatt, ebből "csak" 4% magyar. A többi 960.000 emberről sem nagyon hallani.
  • Braveheart
    #410
    Megsúgom, hogy eleinte csak 40et írtál, és nem 40 ezret. Rohadtul nem ugyanaz!
    Kezd elegem lenni ebből... nem figyeled, hogy a másik mit ír, fel sem fogod, de még arra sem emlékszel hogy te mit írtál. LoL.
    Ráadásul nem tartottam jelentéktelennek, sőt! Ironikusan odaírtam hogy a 40(ezer) magyart nem érdekelte hogy máshol hányan haltak meg sztem, mert nekik is ez lett a sorsuk. Leírjam úgy is hogy egy 12 éves is megértse vagy így felfogod már?
  • Axon
    #409
    Mint alább írtam 40 ezer magyarról volt szó. Kíváncsi vagyok, hogy ezt is olyan jelentéktelennek tartod-e majd.
  • Axon
    #408
    Kimaradt az ezer szó. Bácskában ugyanis 40 ezer magyart mészároltak le. Lefejezés, élvenyúzás, karóbahúzás és szimpla agyonverés kíséretében.
  • Lammer
    #407
    "Ugyanolyan rossz volt, mint a többi"
    PONTOSAN!
    csak itt egy gebasz van, nincs eloterben a "tobbi" ... hanem ezen az egy diktatoron lovagolnak
    mikor lattal te (erted Magyarorszag, itt elunk a hazank estebe, csakhogy emlekeztesselek :DDD) a mediabol, vagy barhonnan, hogy milliokat kuldott lapatra Sztalin, koztuk rengeteg honfitarunkat is? "erdekes" ezeket a dolgokat nem "reklamozzak" sehol sem, nincs megemlekezes, csak a holokauszt...
    amugy Hykao fogalmazott nagyon korreten: a gyoztesek irjak a tortenelemkonyveket... es iranyitjak a XXI. szazad agykontrolljat: media+info(rmatika)
    gg norehtx

    NODE EZ MAR OFF :DDDD

    ps: plz Tomcattel ne riogassal... :DDDDD eltavolodok tole eleg erosen(*megvan a velemenye rola* :c )
  • Lammer
    #406
    "afrikai törzsek naponta SZÁZAKAT"
    es ez is ugyanolyan szornyu... csak azoknak a szerencsetleneknek nincs a kezukben a media igy ezek az esemenyek lassan urban-legende fognak fajulni... :o
  • SZU
    #405
    "Biztos van még rengeteg magyar halott, akiről nem szól a fáma. ;)"
    S rengeteg egyéb nemzetiségű, szal nem csak a magyar mészárlásokat hallgatják el a gonosz történelemkönyv írók!
  • SZU
    #404
    "Ott minden héten emlékeztetnek mindenkit, hogy mily szörnyű volt a holokauszt és érezzétek magatokat rosszul miatta. Arról még sosem hallottam a tv-ben, hogy mily szörnyű is volt a 2. vh befejezése után az, amikor Bácskában 40 magyart mészároltak le a szerbek középkori módszerekkel. Vagy sorolhatnám az erdélyi és felvidéki magyarellenes mészárlásokat, na de az kit érdekel hiszen nem zsidók voltak."

    Erre ment a válasz. Nyílván nem örült az az egy darab Kovács János főtörzs sem, aki megbotlott a Don partján, s beleesett a jeges vízbe, s meghalt. Senki sem örült, aki meghalt, sem a családtagjaik. S senkit nem érdekelt, aki gyászolt, hogy a szerettein kívül még 50 millióan haltak meg. De a fenti mondatra reagáltam, kit érdekel, hisz nem zsidók voltak.

    Kicsit tápos lenne a történelemkönyv, ha minden áldozatot név szerint felsorolnának nem? Szimpla ügy. Biztos van még rengeteg magyar halott, akiről nem szól a fáma. ;)
  • Braveheart
    #403
    Azt a 40 magyart nem érdekelte akkor sztem, hogy 50 millóan haltak meg rajtuk kívül...
  • Braveheart
    #402
    Itt asszem súlyos félreértés van. 5ösre érettségiztem töriből tavaly pont a nácikból ráadásul, és tökéletesen tisztában vagyok a 2.vh áldozatainak számával, és a "főgonoszokkal" (Hitler, Sztálin, Mussolini stb) is.
    A Hitleres mondaton azért akadtam ki, mert Hitler senkihez képest sem volt Teréz anya. Ugyanolyan rossz volt, mint a többi, ha lett volna rá lehetősége sokkal több zsidót, cigányt ereszt szélnek (a kéményen át). És ez egy nagyon szomorú dolog.
    Kár hogy minden kijelentés után magyarázkodni kell.
    Ha meg már szóba került Tomcat... én is olvasom a blogját, volt egy idő amikor szinte példaképem volt már, de az utóbbi időben kissé elvetette a sulykot... úgy vettem észre hogy rengeteg ellenfele van, és ha vki ezt szóvá teszi, úgy reagál hogy még többet szerez. Ha látná ezt a kommentem tuti kiírná a blogra hogy "na már az sg-n is fikáznak, most épp egy Braveheart nevű köcsög tahó cigány"
    Remélem nem haragítom magamra a moderátorokat ezzel a hsz-el, de ha már kérdőre vonnak akkor megvédem magam.
  • SZU
    #401
    A 40 magyar lemészárlása nem nagy tétel 50millió halott után. Nem érzed a különbséget?

    A történelemkönyvekben SEM és a hírekben SEM hallasz arról, hogy afrikai törzsek naponta SZÁZAKAT ölnek meg a szomszéd törzsek között dúló háborúkban!
  • Axon
    #400
    Jó a bőgés kisürü :-)
  • Axon
    #399
    Ajánlom figyelmedbe az általános iskola 8. osztályos történelem tankönyvét, és a középiskolák, gimnáziumok utolsó évfolyamának tankönyvét. Érdemes belenézned, már nem is hasonlít a néhány évvel ezelőttire.
    Na, de az is igaz, hogy a fiatalok nem igazán szeretnek tanulni, de annál inkább szeretik nézni a tv-t. Ott minden héten emlékeztetnek mindenkit, hogy mily szörnyű volt a holokauszt és érezzétek magatokat rosszul miatta. Arról még sosem hallottam a tv-ben, hogy mily szörnyű is volt a 2. vh befejezése után az, amikor Bácskában 40 magyart mészároltak le a szerbek középkori módszerekkel. Vagy sorolhatnám az erdélyi és felvidéki magyarellenes mészárlásokat, na de az kit érdekel hiszen nem zsidók voltak.
  • _Atti_
    #398
    íszter eggnek / vagy inkáb gondolatébresztőnek berakhatnák egyszer játékba amint mészároljuk a tengelyes sorkatonák hadát (teszem azt a Don-nál) az egyik beszólna egy szép magyar k@rta anyádat...biztos meglepődnének páran:)
  • Lammer
    #397
    nagyon diplomatikus volt es korrekt ;)
  • hykao #396
    Hát erre csak azt tudom mondani, hogy szomorú vagy sem, de nagy igazság, hogy: "Mindig a győztesek írják a történelmet" (vagy valami ilyesmi...:D)

    ...dehát azok a kölkök, akik a különböző FPS-ekben nagy erőkkel, lelkesen, megunhatatlanul lődözik a tengelyhatalmak gonosz seregeit, nyilván bele sem gondolnak, hogy Magyarország is a németek szövetségese volt. Persze nagy része van ebben az elmúlt 50 év gondos propagandájának, ami révén az egyszeri ember úgy érezhette, hogy bizony már időtlen idők óta a Szovjetunió szövetségesei a magyarok... :) Talán majd ha magyarokat is kell lődözni valamelyik hadszíntéren, már nem lesz akkora fíling a II.VH-s FPS témakör... :)
  • Muki100
    #395
    Ugyanígy lehetne játékokban az örmény holokausztot meggátolni vagy izraelt elpusztítani... de mivel nem örmények és nem arabok irányítják a világot ezért marad hogy a gonosz németeket irtod.
    Hitler azért rászolgált a nevére, viszont tény hogy a rákövetkező 50 évben még rátettek..ugyanez szaddammal is.
  • grizzly21
    #394
    márpedig ezt tanulják! Van 1-2 kivétel azért ,pl én előző sulimban azért nyomatékosították, hogy Sztálin sokkal több ember halálát okozta. Nem tudom ki vagy hogy megcáfolod amit adatok bizonyitanak, és a történelemtanárok is kivétel nélkül elfogadnak.
    Hogy miért divatos ez a Hitel utálás? Az oroszok már nem sok vizet kavarnak, elmaradott ország, nem fog sok szerepet játszani a történelemben egy jó darabig. De mi van az USAval ? Kik irányítják az USa gazdaságát? A médiát? :) nem nehéz kérdés
  • Lammer
    #393
    hmmm erdekes ha szambelileg nezzuk a dolgokat, sztalin apunk sokkal nagyobb meszaros volt... dehat ez kit erdekel??? kit erdekelnek a voros munkataborok, ahol megannyi ember halt meg(stb.)... aaa lolshit... ()
    ez igazsagtalansag, hogy csak azon reteg fajdalmat es nyomorat ismerjuk el... erdekes miert nincs olyan jatek, ahol voros munkataborbol menekitunk ki embereket? es meg sorolhatnam... ehelyett a májti voros hadsereggel mehetunk az unalomig jatszott gonosz nemetek ellen...
    ez fair valoban..
    ps: es a legszomorubb, hogy ha embertelenseg, nepirtas stbstb... borzalmas szavak kerulnek elo, akkor egybol mindenki Hitlerre asszocial, HOLOTT melle kene mondani ugyanugy SZtalint ISCH!!!44, siman(soot) raszolgalt erre... es erdekes mindenki kussol... (sajat hazankban ahol ugyanugy megvolt a terror SEM beszelhetunk rola... lol?)
  • Vlala #392
    Tisztában? Minek? Megy a vezérürü után, ha ez tomketnek nem tetszik, és felháborodik rajta, akkor ő is okosnak akar látszani, és ő is ezt mondogatja... (a vezérürü érdekes módon az oláhactionnel kapcsolatban elnézőbb volt - ott a magyarok voltak a vadászok, és nem rájuk vadásztak...)
  • Braveheart
    #391
    Nemtom honnét vetted ezt a hatalmas baromságot hogy a mai fiatalok ezt tanulják...
    Meg vegyetek kicsit vissza az ilyen kijelentésekkel hogy Hitler hozzá képest Teréz anya volt meg stb...
    Ebből látszik mennyire nincs tisztában pár dologgal 1-2 ember.
  • Csirke4
    #390
  • Lammer
    #389
    /fejehez csap...
    igen?
  • Randal
    #388
    "omg Hitler hozza kepest Terez anya volt"

    Nana, vigyázzunk az ilyen kijelentésekkel. Attól még hogy az egyik nagyobb marha volt a másiknál, egyik bűne se csökken.
  • Csirke4
    #387
    Te valamit elnéztél ez a közel keleten volt izraelben...
  • Lammer
    #386
    latom leszurted a lenyeget... -.-
  • Lammer
    #385
    bizony am! a 2vh.ban nem is halt meg mas... nem vittek konc. taborba romakat, egyeb naciokat sem... aaah az bullshit... es sztalin sem nyiratott ki egy deka embert sem a 2vh. alatt sem... plane az uralkodasa alatt se... (omg Hitler hozza kepest Terez anya volt... hamar statisztikazunk... de psszt... )
  • Lammer
    #384
    en csak az emberrol dobtam infot... .)