9242
-
gaspijoci #6154 Nem olvasni nehéz, hanem elhinni. 2 gigával kisebb a progi. Ennyit a nyelvi file-ok nem foglalnak le. -
#6153 Amit írsz, igaz is, meg nem is. Azért igaz, mert a jelenlegi(!!?) dx10 effekteket egy dx9-es kártya is kinyomja magából. Azért nem igaz viszont, hogy menne a dolog XP-n, mert eleve más a két oprendszer grafikai alapja. Eleve nem letiltva van XP-n, hanem nem tartalmazza az XP a megfelelő parancsokat, illetve parancsrendszert. És mivel a kettő más alapokon nyugszik, kernel szinten, így bele sem lehet tenni. Elvileg, ill legjobb tudásom szerint, Crysis is azért megy XP-n "dx10"-ben, mert nem abban, hanem openGL-ben fut. A leszedhető (asszem orosz) dx10 ala Xp semmi mást nem tesz, mint OpenGL-re fordítja a dx10-es utasításokat. -
#6152 OFF
Egyetéertek.
Ez igaz és én is mondtam már sok embernek, Hogy a DX10 az egy olyan dolog, mint mondjuk a proci...csak gyorsabb...
De itt éppen ez a poén, hogy az effectek DX9-ben is futnának, csak ugye a Vista terjesztése és eladása érdekében letiltják XP-re az úgymond DX10-et.
Jah és itt szó sincsen nem megy ezen meg azon, egyszerűen ezek a DX10-es karik is ilyen etetések, csak annyi hogy erősebbek a régebbi kártyáknál.
Az egyetlen különbség akkor lenne látványban, ha SM4.0-ba térnénk át, ami valszeg még odébb lesz.
Véleményem szerint ha valaki fogna egy XP-t meg egy erősebb DX9-es kártyát, akkor a Very High-ot ugyanúgy menne, csak max kevessebb FPS lenne.
ON -
#6151 Gyakorlatilag tökéletes hallás utáni(!) szövegértés kell (felirat nem lévén), különben fogalmad se lesz, mi történik (és nem egyszerű a sztori, igen csavaros), csak mész a térképen az ikonok után. -
ig002 #6150 Üdv!
Elolvastam a FAQ-ot! Ki is próbáltam de nem működött.
A problémám az lenne, hogy csúszik a hang. Van meg hangos is, de előbb hallom a hangot mint ahogy kellene.
Valakinek volt ilyen problémája? Megoldás?
Kösz! -
#6149 Ki kell ábrándítsalak.
Amit a vállalatokról mondtam, sajnos nagyon is igaz. (eleve nem egy mondat)
A Crysis kivételével, (ott se nagyon) az összes játéknál észrevehetetlen a különbség, a Crysis pedig legujabb pecs után, legujabb driverrel 22-30 FPS-t produkál nálam stabilan, időnkét sokkal többet, Vista alatt. Oké, ritkán megröccen. A két árnyék kivételével minden Very High beálitáson van! Ami pedig az XP alatti dx10--et érinti...
Olvastam anno a topikot. Legtöbb embernek a dx10-es kártya hiányzott hozzá, nem a Vista...
Másrészt, fel kellene végre fognia sok embernek, (itt nem csak rólad beszélek) hogy a dx10 nem egy effekt-pakk. Egy másik technologiáról van szó! (nagy vonalakban; a shaderező és texturázó szalagok egyesítése, hogy a gép dönthesse el, mikor melyikből kell több, de ez csak NAGYON NAGY vonalakban fedi a dolgokat)
Harmadrészt.
Elég sok ismerősőm akad számtech vonalon. Mikor kiderül, hogy Vista van az itthoni gépemen, szabályosan kiröhögnek. Mikor kérdezem, mi a gond, a válasz annyi, hogy a Vista szar. Mikor a részletek felöl érdeklődöm, hogy ugyanmár, támaszd alá a véleményed, vagy a játékok lassúságával jönnek, (ami szerintem teljesen mellékes annyira csekély a különbség) vagy hatalmas csönd lessz. Valódi érvet eddig egyszer sem sikerült hallanom ellene!
Részemről ennyi a témáról, ne menjünk át Crysis topikba, ahol még mindig ezen megy a déta...
ON!! -
zsotesz #6148 Amikor az átvezető közben valami ilyesmit ír ki, hogy push any button to see a glitch akkor az mi, mert én hiába nyomok bármit nem veszek észre változást. Meg valaki írja már le legyen szíves, hogy az elején miért ölik meg Altairt? Azt nem igazán értettem. -
#6147 Durván mint a többi tps-hez. -
#6146 Beszarok.
2-3 éves játékok simán futnak nálad?!?
Na elárulom neked, hogy ezt nem a Vista-nak köszönheted.
És ne haragudj, de kit izgat, hogy 4-5 másodperccel hamarabb boot-ol?
Jah és mondjuk én már próbáltam a jobb játékoknál a DX10-et.
De ahogy hallom valszeg nálad másmilyen DX lehet a Vista-ban, mert én semmi eltérést nem láttam.
Élsimítás meg csak max ugy szeretné látni az ember, de U3-nál tutira nem fogsz élsimítást elérné, mert nem is támogatja!!!
Nézd csak meg ugyanolyan recés marad a játék.
Bár érdekes, hogy RBSV2-ben most van, de ahhoz meg nem kell Vista!
Én szeretném ha úgy lenne ahhogy te mondod, de ehhez nem ártana bizonyíték is... -
Madmano #6145 Hali.Mennyire kell az angol ehhez a játékhoz?Mivel abbéli tudásom,minimálisnak nevezhető.....Meg úgy összességében:érdemes meg(be)szerezni? -
#6144 Látom olvasni nehéz.
Írja is annál a verziónál, hogy: "Teljes játék,angol nyelvre lokalizálva."
Minden benne van, csak a többi nyelv van kiszedve. -
#6143 Én még megjelenéskor félretettem a Vistát, de úgy fél éve végleg váltottam. A sok negatív "vélemény" (mert többnyire csak félinformáció) nevetséges. Felső-közép gépemmel a régebbi (2-3 éves) játékok így is simán elfutnak maxon, a durvábbak pedig XP-n sem. A Crysis pl. 1680-ban a büdös életben nem fog rendesen menni. Amit napi szinten, komolyan játszok, jellemzően nem mai cuccok (SC:BW, TfT, DoW, TF2), röhögve mennek Vistán. Valóban tapasztaltam minimális FPS esést pl. Witcher, CB's Jericho esetében, de ezeknél meg annyira mindegy, hogy 50 vagy 55 FPS-el futnak. DX10 miatt is érdemes váltani. Arról pedig még nem is tettem említést, hogy a gép alapvető működése (fájlkezelés etc.) nagyságrendekkel gyorsul Vista alatt, sokkal jobbak a szolgáltatásai (pl. Vista alvó módból 2 sec alatt betölt, XP hibernálása ehhez képest...). -
Szabis #6142 pályárol -
Szabis #6141 már meg öltem mind a 3 embert amikor ki megyek a pálárol ki hoza hogy acre
damaskusz jeruzsálem kingdom ha meg rá megyek akkkor ki hoza hogy izé meg buera vagy mi -
#6140 Egyéni vélemény:
OFF
Jah ebből 1 mondat az igaz!!!!!!!!
"Én, merem álitani, hogy egy korszerű gépen, ha nem is gyorsabb (egyenlőre -CSAK 64BITES PROGIKNÁL-) a Vista, mint ugyanazon a konfigon az XP, de a különbség annyira csekély, hogy elhanyagolható!"
Játék szempontjából nem véletlenül használ a többség XP-t.
Gondold csak végig, hogy hány ember keresett rá a neten pl...a Crysis Very configra...
És nem azért, mert nem megy a gépükön a Vista...
Én is közéjük tartozom.
ON -
#6139 Az info hatalom. A szűrés nélküli infó-> káosz. Sokan nem is tudják, mit beszélnek. Neten olvasták, hogy szar a Vista, akkor biztos az is... Azt végiggondolni, hogy miért nem sikeres a Vista, nem egyszerű! Ezért elárulom. A Fő bevételi forrás, illetve az eladások döntő többsége a vállalatok, közhivatalok, egyebek lelkén szárad. Itt felmerül egy gond, ami két részre osztható. Egyrészt, MINDEN új oprendszert KORSZERŰ (nem bika!) vasra terveznek, ez pedig pénz, nem is kevés. Másrészt, Pirikét is át kell képezni Vistához, ami megint nem két forint... Ergó, egy vállalatnak, hivatalnak, nem csak az oprendszer árába kerül az átálás, hanem egyéb, nem elhanyagolható költségekkel is jár, persze hogy berzenkednek ellene! (És akkor a "lusta" rendszergizdáról ne is beszéljünk, akinek új hálózatot kellene öszedobnia, pedig alig 2-3-4 éve állitotta át a céget XP-re...)
Én, merem álitani, hogy egy korszerű gépen, ha nem is gyorsabb (egyenlőre) a Vista, mint ugyanazon a konfigon az XP, de a különbség annyira csekély, hogy elhanyagolható! A többi dologban pedig annyival jobb, stabilabb, etc, hogy csak mosolyogni tudok azokon, akik állandóan fikázzák a Vistát! Pedig a legtöbbje 2 méternél sosem volt közelebb a Vistához, esetleg egy Low-end laptopon látta, amire viszont tényleg hiba volt feltenni...
Mindegy, sorry az off-ért.
On! -
#6138 Háát igen régen én is erre kényszerültem, hogy először kártya és utána proci.
Igaz, hogy akkor is gyorsabban és jobban mentek a játékok, de a proci még szépen lefogta úgy is a VGA-mat.
Én még mindig azt tanácsolom, hogy ha valaki részletekben fejleszt, akkor inkább a VGA-val kezdje......!!!! -
#6137 Anno mikor kijött a Stalker már megvol a 8800 GTS 640 MB-os kártyám, mellé egy 3.2 GHz-es HT -nem celeron- Intel proci.
Mindent maxra tettem és átlag 25-30 FPS-el szaladt, az Arénában pedig 8-14 FPS-el!
Betettem a Core2Duo procit. Az átlag FPS 45-65 FPS lett, az Arénában pedig 40-45 FPS.
Ennyit jelent ha egy játékhoz azt írják, hogy nem árt hozzá a Dual Core. Te tudod. -
#6136 Butítottnak nem nevezném, mert az a grafikára szokták mondani, és abba csak a fejlesztők tudnak belepiszkálni.
Én inkább nélkülözésekre gondolnék.
Olyan mint feliratok, vagy hangok vagy tudomisén... -
gaspijoci #6135 A DVD5-ös verzió szerintetek játék szempontjábol teljes, vagy butított?? -
#6134 OFF:
A Vista mögül őrült lenne a Microsoft kihátrálni ... az pedig, hogy újraindították az XPk eladását badarság.
hír
Az pedig kemény demagógia, hogy a Windows 7en azért dolgoznak, mert szar a Vista :). Emlékezzünk csak vissza amikor Windows 98ról kellett váltani XPre, akkor is mindenki fikázta, mert trendi volt (meg SP1-2ig egy kalap kaka is volt).
ON -
#6133 Új verzió = "demó" (legalábbis mentésügyileg ... ha van demós mentésed nézd meg a FAQt) -
#6132 Nem is kell minden emberkén segíteni ... az csak olyan mellékküldi.
Tocika, lehet hogy kitette a pali az asztalra a tollat, de te nem vetted fel (menj hozzá közel). -
#6131 ölni ölni ölni :) -
Szabis #6130 a memoria block 4 mit kel csinálni ? -
Skyline #6129 De a 86-os széria helyett esetleg szerintem talán 7950-est kéne venned...Enyhén korrektebb,árban kb hasonlót találsz apróneten... -
Neton #6128 Amikor elsőre bemész Damascusban a büróba, akkor nem mondja meg hol lesz a tag meg hogy tudod megtalálni. Az összes alküldetést meg kell csinálni (segíts a civileken, lopd el az összes lehető dolgot), ehhez a térkép elég nagy segítséget ad (TAB gomb). A legfontosabb, hogy 2 embert ki kell hallgatni. Az egyik 1 szónok, a másik meg 1 árus. Ha ezek megvannak, visszamész a büróba, akkor ott utána már egyértelmű. :) -
#6127 ki mondta hogy nem fut el?? azt mondtam hogy lehúzza, szövegértelmezés rulz -
#6126 Tükörsimán fut a játék, szerintem javult a warez óta, nagy gratula a készítőknek! -
#6125 Fut vele a kártya kb 30%-os teljesítménnyel. -
#6124 nem tudnál 1 kommentbe bazd? celeron procival mit akarsz?! alapból 2 magos cpu-t ajánlanak a játéknak, nc :) -
Rogerke #6123 Proci majd később lesz csak nem fogok belehalni :D -
Rogerke #6122 nemond már azt hogy 1 celeron mellet nem futna el a 8600gt (csak mert még nincs meg a kártya...)
elkell futnia mellette... -
#6121 háh, kereshet de nem látom sok értelmét, mert úgy lehúzza a proci azt a kártyát hogy nemigaz -
#6120 #6113 valaki légyszives, senki nem hal bele egy e-mailbe... -
Rogerke #6119 Mért ne kereshetne? -__________-"
-
#6118 Miért nem nézel utána? Csak beírod a keresőbe... Gépigény -
#6117 8600gt mellett nemtom mit keres 1 celeron -
#6116 Valószinüleg kezdenek megismerkedni a fejlesztők a dx10-el... Elöbb utóbb lehet akár sokkal gyorsabb is lessz!
Elvégre, pl a Crysis-nál is az volt, hogy a kijövetelkor aktuális, és a jelenlegi driver közt, ugyanazon a konfigon, akár 10-20 FPS is lehet a különbség. És ez csak a driver... -
Skyline #6115 No kipróbáztam hogy szebb-e dx10 vs dx9 hááát ezt nemtudom...De ennél a játéknál vettem észre először hogy 3-4 fps-el gyorsabban fut vista dx10 full alatt mint xp dx9 full alatt..