9242
  • mama2
    Na, újra leszedtem, mivel új gépem van, mindent maxra véve nem szaggat csak a lovaglós részek. Na szóval a véleményem:
    Menű szépen kidolgozott, tök szép. A játék ahogy kezdődik, az valami borzalom. Ugye homályos az egész, nem lehet látni semmit. Na nem baj, ezen túlverekedtem magam. Attán jön az intro. Az hogy nem lehet átugorni, hihetetlen idegesítő, főleg annak aki nem tud angolul. Igazán rakhattak volna bele egy SKIP gombot. Aztán a játék, vagyis teljesen nem játék ez még csak a tutorial. Engem az a kék háttér rohadtul idegesített, meg aztán az a fehér fény, kivakította a szemem. Na nem baj, ez is megvolt. Aztán jön egy kis ugrálós rész, addig ok, bár néha leestem a kamera miatt. Aztán persze megint vagy 5 percig beszélenk, mire történik valami. Oké ez is megvolt. Kijutottam a városba, tök szép, az emberek járkálnak, szóval tök jó. Megkaptam az irányítást. Felugrottam a háztetőre, nem volt vele gond, kamera nem zavart be(néha igen, de meglehet szokni). Elmentem a várba, megint beszéllnek 10 percet, aztán HARC. Miböl is áll a harc? Vagy a bal egérgombot nyomkodjátok(játék szerint a 0-ás egér gomb, simán támadni lehet vele.), Vagy jobb egérgomb(játék szerint 1-es egérgomb, védekeztek vele). Szóval nyomva tartjátok a jobb egérgombot, és amikor az ellenfél emeli fel a kardját, megakar titeket csapni, megnyomjátok a bal egérgombot és combot visztek be. Ez is megvolt. Megyünk a várba, követünk egy csávót, aki felvezet minket egy lelátóra, jó magasra. Látjuk az ellenfeleket. Beszélnek a Mester, egy idő után ránkmutat, mi megkapjuk az irányítást, és le kell ugrani(jobb egérgomb + space). Bele esünk egy széna kazalba(érdeeks pont ott volt alattunk), kimászunk, majd elmegyünk egy épülethez, amire fel kell m ászni(jobb egérgomb ++ space), majd lelökni a sok farönköt az ellenfelekre. Oké, a kamera ránk váltm és a Mesterre. Szokás szerint, megint végig kell hallgatni amit dumálnak, majd a Mester leszúr minket. Átváltunk a jövőbe, a laborba, kimászunk a gépezetből, majd a doktornő és a Professzor, elvonul, nekünk meg ki kell hallgatni őket(itt mondtátok hogy fehér valamelyik szoba, hát nekem semelyik nem volt fehér), ha kihallgadtuk őket, akkor vissza a gépezethez, belefeküdni és lehet folytatni a játékot. A Mester szobájában találjuk magunkat(igen amgunkat, mert ÉLÜNK!!!). Leszúrtak minket de élünk. Altair el is csodálkozik, hogy hogy-hogy élek, hát leszurtál. 5 perces beszéd után, a Mester, elveszi a fegyvereinket, és mindent amit tudunk. Ad egy feladatot, hogy halgassunk ki két embver beszélgetését. Elmegyünk a helyszinre(a térkép egy fejjel jelzi), majd leülünk a padra, megnyomjuk az E gombot, majd az F gombot, és kihallgatjuk őket. Ezek után, elkell menni a várba, megverni valakit, a Mester elé állítani, majd amikor -akit elfogtunk- elmondja mit tud, a Mester megöli, a kardot meg nekünk adja(és minden fegyvert amit elvett tőlünk, kivéve a képességeinket). Kimegyünk a Mester szobájából, a várból, és lehet gyakorolni. Ha nem akarunk simán ki lehet lépni. Most, egy lefelé mutató nyilhoz kell elmenni(a térkép így jelzi), felpattani egy lóra, és elmenni Damaszkuszba. Ott felmászni a legmagasabb toronyba, beszélni az ottani Assassin'S bázis főnőkével, aztán megcsinálni amit tudunk(Picpocket, civil mentés, kihallgatás. Persze hogy ezeket megtudjuk hol vannak, felkell menni a toronyba, és szétnézni az E gombbal). Aztán amikor az Assassin 'S bázis jele elkezd villogni, elmenni oda, a főnök ad egy tollat, és megadja azt a helyet, ahol van a kivégezendő személy, elmegyünk oda, megölljük, lerázzuk az őröket ha észrevettek, vissza megyünk az AC bázisra, odaadjuk a tollat, amivel Altair vért vett le a megölt személy nyakárol bizonyítékként, majd véfeztünk. Az egész játék ebböl áll, de nem lehet megunni. A grafika szép, a tetőn ugrálás élvezetes, szóval egy jó játék, de többet vártam tőle.

Pozitívumok: Grafika, a tetőn ugrálás élvezetes, a játékmenet élvezetes attol független hogy csak 4 küldetés fajta van.

Negatívumok: Átugorhatatlan beszélgetések, Csak 4 küldetés fajta.

Értékelésem:87!%
  • Broafka
    ez most annyira ember függő szerintem, nekem pl teljesen tökéletes volt az irányítás, ki kell ismerni!
    Az hogy most gerendára vagy a háztetőre ugrik, mondjuk ha 2 centi különbség van a gerenda is a háztető között akkor anynira ne csodálkozz hogy a másikra fog ugrani, nekem is volt ilyan, én nem szenvedtem ezzel, nyomtam a (jobb egér gombbal együtt) space-t mint állat, azt ugrott az!
    Most nyomd meg az egér 0-as gombját, szerintem azért annyira nem volt nehéz rájönni hogy az a bal egér gomb, tekintve, hogy egy játék nem azért készül hogy halálra szivasson, és az egeret a fejeden kell irányítani... max azt cserélhetted fel hogy nem tudtad hogy a 0-as a bal az 1-es a jobb, ennyi, azért szerintem ez se olyan bonyolult.

Az első 20 perces intro videótól én is a falra mászom mondjuk, ez egyébként ilyen tipikus UBIsoft dolog: "DÖGÖLJ MEG FELHASZNÁLÓ, NÉZD VÉGIG A TETVES SZÉPEN MEGCSINÁLT VIDEÓMAT!" hát igen, ebben igazad van mondjuk
  • Broafka
    hát ha engem kérdezel én nem szenvedtem ilyenekkel! :)

legtöbbször megpróbáltam csak a fő emberkét megölni, úgy hogy az őrök ne jöjjenek rám, de a 9 emberkéből csak 2-nél sikerült, a többinél bumm bele ott csaptam hol értem! :)
  • Zeller01
    Engedjétek meg, hogy elmondjam szerény véleményem a játékról:
    A játék indítása után az átugorhatatlan introk nagyon unalmasak. Főleg annak még rosszabb lehet aki nem tud angolul. Nekem megy, de a szöveg... előre ki lehet találni miről is van szó. 20 perc szinte tömény unalom. Végre játszunk. Huhh, rég nem látott idegesítő irányítás fogad! (Bezzeg a Sands of time de j volt!) Az, hogy a gép találja ki, hogy "szerinte" hova akarunk ugrani na aaaz borzalmas. Éppen száguldok az engem üldöző kb. 10 katona elől mennék fel egy tetőre, de a gép azt hiszi nem is oda, hanem valami gerendára. Felmászik és elkezd guggolva haladni jó lassan. Persze meg nem fordulhatok mert leszednek mint a sz*rt. Mondhatjátok comboval egyszerű lenne. Már az ideg szétvert mire ráéreztem, hogy mikor mit kell nyomni. Ja, a kedvencem kiírja, hogy nyomd meg az egér 0-s gombját! Mit? Hol? 0? Nehogy értelmesen írd még a végén rájövök! Az egeremen van 8 gomb de neki a 0ás kell . Nehéz főleg mikor 10 katona van veled szemben. A másik menekülés közben ugrok le egy háztetőről, teljesen véletlen beugrok egy teraszra, ahol elférünk kb. 4en. Persze az összes (10) katona oda akart jönni és csak elfértünk :D Leszámítva, hogy vagy 3 a levegőben voltak. Na itt combozzon valaki, még magadat sem látod. Legalább a küldetések változatosak :D hol? van 4 féle!
    A legjobban várt játék volt számomra az Assassin's Creed, de nagyot csalódtam!
    Köszönettel
  • Imperat
    Hello! A memory block4-ben Jerusalemben van egy kis gondom a gyilkossággal. Amikor végigmegy a kis interaktív videó, és végre mozoghatok, a végén be szeretnék állni a zserzeteskhez, hogy a kivégzés helyére kísérjenek. De ott van egy bolond, aki állandóan belelök a tömegbe. A szerzetesek egy fal L alakú fal mögött ácsorognak. Ha átmászom rajta, rögtön riasztás, a bolondon meg nem tudom átverekedni magam. Valakinek van valami tippje hogyan lehetne ezt megcsin?
  • MyCream
    Kossz. Azt hittem az intro alapjan, hogy van, csak nem vettem eszre.
  • davidka003
    Nincs ilyen a játékban.
  • MyCream
    Tud valaki segiteni abban, hogy hol es hogyan lehet megszerezni az ijpuskat? Mar vegigvittem, de nem talaltam meg.
  • Adam69852
    azért mert nem elég hozzá a procid
    amugymeg olvasd el azt a hosszu spoilert és megtudod mi a lényege
  • JaSoN HuNTeR #6449
    ennek a játéknak van valami lényege?Mert eddig csak ilyen pontokat gyüjtöttem.Amugy nálam nagyon sokszor akad.Kinél még?
  • elitehun
    nincs mit
  • Broafka
    egyetértek, thx a spoilerért, tulajdonképpen örülök hogy mindent értettem a storyból, csak a végét nem miután utoljára kelünk fel az animusból!

THX! :)
  • CroftManor
    Nagyon szívesen :) Örömet okozott a videó készítése
    ..de még fogok
  • Dante73
    És köszönöm is!
  • CroftManor
    Tudom, de nem neked raktam fel, hanem Dantenak, mivel ő kérdezte, h mi a különbség a...
  • elitehun
    jó vidi de már felraktad 1X
  • CroftManor
    Ez meg vegyes
    (saját ez is)
  • csabika1982
    nagyon rendes vagy KÖSZI SZÉPEN szerintem sokunk nevében mondom ezt
  • CroftManor
    Na, ezt a videót én csináltam. A legelső countert leszámítva, végig kombó kill van benne.
    counter+kombo
  • tommyg
    No warez, thx!
  • elitehun
    Full spoiler, aki fél az ilyesmitől ne olvassa

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A játék a jövőben (egészen pontosan 2012-ben) kezdődik, Desmond-ot irányítod, akit egy társaság tart magánál akarata ellenére. A cég felfedezte, hogy elődeink emlékeit a DNS-ünkbe ágyazva mi is továbbvisszük, egyfajta genetikai emlékezetként. Egy Animus nevű géppel ezen emlékek újraélhetőkké válnak, és ezen gép használatára kényszerítik főszereplőnket. Egy konkrét emléket keresnek (azt nem hajlandóak közölni miért), amelyet Desmond egyik őse, Altair élt át, aki a középkorban a Creed rend bérgyilkosa volt. Viszont Desmond agya valamiért blokkolja ezt az emléket, így egy korábbi időpontról kell indulni, kvázi "újraélni" az emlékhez vezető pár napot, így kezdődik Altair története.

Altair sztorija elég szerencsétlenül indul: egy rosszul sikerült misszió után megfosztja a rend a rangjától és felszerelésétől,még meg is szúrják egy tőrrel (kis híján meg is hal) . A küldetés a templomos lovagok egy becses tárgyának megszerzésére irányult, mely végül is főszereplőnk "kollégájának" jóvoltából sikerrel járt. Hogy visszaszerezze becsületét, Altair-nak 9 nagyhatalmú templomos vezetőt kell eliminálnia, szép lassan visszanyerve felszerelését és képességeit.

A gyilkolás-sorozat meg is kezdődik, azonban az áldozatok a haláluk előtti vallomásokban meglepő dolgokat mondanak. A rend tájékoztatása szerint, ezek mind gonosz emberek (ezért is kell őket eliminálni), a népet sanyargatják, ám haláluk előtt mindannyian meg vannak arról győződve, hogy cselekedeteikkel valamilyen módon a jót kívánták szolgálni. Ez elég sok kérdést vet fel Altair-ban, a rend vezetőjét rendszeresen kérdőre vonja, aki (biztosítva hősünket arról, hogy a rend feladata továbbra is a béke és a harmónia fenntartása) minden alkalommal lecsillapítja őt.

Mindeközben 2012-ben Desmondnak rendszeres szüneteket kell tartania a gép használatában, így marad egy kis ideje pihenni, illetve a kísérlet vezetőjének asszisztensével Lucy-val beszélgetni. Kiderül, hogy bár öként jelentkezett a programba, Lucy is ugyanolyan fogoly mint Desmond, és várja, hogy mikor szabadulhat el a cégtől. Továbbá Lucy, egy kolléganője sajnálatos haláláról érdeklődik a vezetőségtől, de mindig elutasító választ kap, és semmit sem sikerül kiderítenie (email levelezésben olvasható ez a szál). Mindeközben Desmond-ot fura álmok is gyötrik az Animus használatának szüneteiben.

Közeledve a cél-emlékhez Altairnak már csak 1 célszemély marad: egy templomos vezető. Folyamatos kérdései miatt a rend vezetője kénytelen fényt deríteni a legelső (Altair számára szégyent hozó) küldetés céljára: egy nagyhatalmú szent relikviát szereztek meg a templomosoktól (kis gömb, világít nagyon), melyet a templomosok vissza akarnak szerezni. A 9 célszemély az a 9 ember volt aki tud a relikvia létezéséről, ezért kell őket eliminálni.

A templomosok, hogy megszerezzék a relikviát, közben csellel maguk mellé állították a helyi uralkodót és közös támadást akartak az Assasin-ok városa ellen indítani. Altair rájött a veszélyre, és az utolsó pillanapban rámutatott az uralkodó előtt a templomosok hazugságaira. Az uralkodó úgy dönt Isten kezébe adja a döntést, így hősünk és a templomos vezető párbajjal döntik el ki hazudik. Altair győz, ám halála előtti vallomásában érdekes dolgokról rántja le a leplet. Eredetileg 10 templomosnak volt köze a relikviához, és az utolsó bérgyilkos rend vezetője, aki végig kihasználta Altair-t, hogy a konkurenciát eliminálja.

Végre elértünk a keresett emlékhez, Altair leszámolása volt mentorával, ahol végül bérgyilkosunknak sikerül felülkerekednie a relikvia által emberfeletti képességekre szert tett mesterén.

Az emlék ekkor véget ér, és Desmond arra ébred, hogy az Assasinok leszármazottai a létesítményt ostromolják, őt akarják kiszabadítani. Mint kiderül a cég a templomosokból áll, és a céljuk a szent tárgyak begyűjtése, amely egyikéről szóltak Altair emlékei. A támadás végül sikertelenül végződik, és ezzel a rendnek vége is, a templomosok az elmúlt egy évben módszeresen kiirtották a rend ma élő tagjait, a rohamozó csapat volt az utolsó.

A kísérletet vezető professzor beszámol a feletteseinek az eredményről, ha Lucy nem lépne közbe Desmondot (mivel hogy már nincs rá szükség) még ott kivégezték volna. Végül is megmarad, de egy furcsa változást vesz magán észre, képes Altair "látó" képességét használni. Mikor így körbenéz, látja, hogy a szobája falát valaki teleírta szövegel, számokkal, szimbólumokkal, melyek láthatóan vérrel vannak írva.

The end, jön a stáblista, ám még nem érdemes sehova sem menni, mert a létesítmény pár szobáját még be lehet Desmonddal barangolni. Amennyiben sikerült az Animus használata közbeni szünetekben megszerezni a szükséges kódokat pár email lesz a jutalmunk, amelyek érdekes dolgokat fednek fel:

-A cég egy rosszul sikerült kísérletében évekkel ezelőtt sokan meghaltak, ezt eltussolták, most viszont egy ismeretlen azzal fenyeget névtelenül, hogy nyilvánosságra hozza az ügyet.

-Lucy ezzel az ismeretlennel dolgozik együtt, és kémkedik a cég után titokban.

-Az "incidenssel" egy időben tragikus módon Afrika lakosságának 95%-a kihalt. A nagyhatalmak most Afrika felosztását végzik.

-A falon és a padlón lévő jeleket a Desmond előtti subject írta, miután emlékei összekeveredtek saját ősével (ezt hívják Bleeding Effect-nek).

-Ez csak egy projekt a sok közül, elég sok különböző relikviára rá van kattanva a cég.

-Mindez valahogy összefügg egy új, modern, telekommunikációs műhold fellövésével.

KB. ennyi. Elég sok kérdés maradt nyitva (szinte mindegyik), várjuk a folytatást szeretettel.

• CroftManor
    Hát, sztem egyszerűbb először is, ha átállítod a futást tooglera, azaz, h ne kelljen mindíg nyomva tartani a futás gombot, védekezésnél meg főleg ne kelljen nyomva tartani.
    Kombonál te támadsz és ha összecsattan a ét kard háromszor, akkor jön be a kombó.
    Counternél te vagy a csali, megnyomod a védekezést és scak akkor támadsz (nyomsz), ha az ellen neked esik.
  • Iscariah
    Az elején amikor visszakapom a kardot van egy tutorial fight. A combo kill-t meg tudom csinálni, de a pracitce fight-nál mit kell csinálni, hogy tovább engedjen? Előre is köszi
  • Dante73
    Akkor kérdezek egy nagyon lámát; Mi a különbség az előcsalogatása közt? mert mindkettőnél ugyanazt teszem, azaz; jobb nyomva, balt nyomom, mikor támad. (egérke természetesen...)
  • CroftManor
    Counter attacknál szokta gyomron vágni az ellent,nem kombónál.
  • Dante73
    A kombó összejön mindig, de attól idegbajt kapok, mikor csak gyomronvágja Altair az ellent. Állnak körülöttem 6-an, erre 10x kell kombóznom, hogy mind fekve is maradjon...
    Vagy valamit rosszul csinálok? Mert akkor még nem jöttem rá, mit csinálok másként egyiknél, mint a másiknál...
  • csabika1982
    Én ma fejeztem be a játékot és én is örülnék neki ha valaki volna olyan rendes és pár gondolatban leírná a végén történteket h 1kicsit értsem.
  • MerlinW
    Ott van minden küldi előtt a tutorial aréna. Ott mindent elmondanak, leírnak
  • tommyg
    Én is így vagyok ezzel, amikor akarok kombót alig jön össze, amikor csak úgy megyek akkor sikerül mindig! :D

De a shiftel a space-el meg az egér gombjaival kell szórakázni! :D
  • CroftManor
    Vedd le a hardveres gyorsítást a dxdiagban a hangnál, és akkor nem lessz hang csúszás se...
  • blackfire001
    Az ilyen kombókhoz milyen gombot kell nyomni??? Amikor nem gondolok rá, akkor sikerül, amikor pedig ezért gürizek (fáradozok), akkor meg nem sikerül. :( Azt tom, hogy indulásként a védekezés. Eddig ok.. :D
  • Prince23
    Tegnap kiakasztottam e gémet...
    Végső osztályzatom:
    Grafika: 9.5
    Hangok: 9-----> bár van hangcsúszás, ezér nem ér 10-et
    Küldetésfelépítés: 5
    Hangulat: 9

öööö a játék ugyebár a 12. században játszódik, de Al Mualim legyőzése után (amit kezdettől tudtam h ő a hunyó:DD) még is felvázolják nekünk a a világ AC leleplezési területeket... 1492-ig európa nem ismeri amerikát és ausztráliát, de ez a gyilkosok rendje fura módon: igen:S

Késrdésem a következő az angol tudással rendelkezők felé:
    Akkor Al Mualim csak játszadozott Altairral? Gondolok én a 9 névre ill meggyilkolásukra... ez mind csak színjáték, megtévesztés volt? Egyáltalán volt valami értelem a 9 keresztes rend tagjainak a neutralizálásának?????!!!!
    Tuti választ megköszönném előre is, meg gondolom nem csak én vagyok így....mert ide alapfokú nyelvtudás édes kevés... nagyon komolynak tűnik a története.
  • Adam69852
    hehe wtf... töröltétek?? nah mind1
    végülis nekem csak jó ha tudok a többi nem érdekel :D

amugy ON: feltettem a ratyi gépemre (ati 9600pro, 3ghz intel proci és 1,5giga ram, vistán) gyerekek.... ELINDULT!!!! A hangokkal nincs probléma halljátok fantasztikus... már csak valahogy megkéne oldani hogy képet is adjon a dolog XD vágjátok már a bevezetö intro is csak feketén "hallatszott" mert amugy van hang hehe :D legalább jót nevettem
  • CroftManor
    Jaja, de így még magyarításra se számíthatunk, mert a menün kívül nincs mit magyarítani
  • elitehun
    sztem is érdekes h kiadnak egy csomó pénzt egy jó játékra és meg nem raknak bele feliratot
  • CroftManor
    Az életszint már akkor emelkedett, mikor elvégeztem egy küldit és szép sorjában visszakaptam a cuccaimat az öregtől ,pl kard,tőr,dobókések.
  • Shep
    Azért mentségükre legyen mondva elég egyszerű a dialógusok mondatszerkezete és érthetően is beszélnek, persze a felirat azét szerintem is alap lenne, nem lett volna nagy kunszt egy fileból kiiratni a képernyőre a szöveget, de hát ők tudják.
  • Shep
    DX10 alatt jó a fraps is :)
  • gabesz752
    Ha összegyűjtitek a zászlókat, megölitek a kereszteseket egyre feljebb megy a max életszint.
  • tommyg
    64