9242
-
#3340 nem szoktam kiírni, letöltöm. -
xido #3339 :DDDDD -
xido #3338 akkor meg miben különbözik..vagy hogy bizonyítod,hogy azon a verbatimon legálisan letöltött licenszelt program van?:) -
#3337 Benne van az is a pakliban hogy mindenki játék fejlesztő akar lenni, mert az olyan jó ha egy game végén a stáblistánál ott a neve.
Igy aztán mindenki belefog, de talán ha kevesebben állnának neki akkor igaz kevesebb lenne de szinvonalasabb a kínálat. Igy az átlag eladások is magasabbak lennének talán... máris lejebb lennének az árak ami méginkább növelné az eladásokat.
-
#3336 Vannak színvonalas játékok. Ez tény.
Ebből a felsorolásból szerintem ugyancsak a Bioshock az, de ezen nem veszünk össze. Mass effect-et nem ismerem, CoD4 pedig nem tetszett, túl lineáris NEKEM. Viszont ami megéri a pénzét, megveszem.
De az indokokra visszatérve, amiket felsoroltál;
1; Ha nincs pénz rá, nem kell játszani! -Egyetértünk.
2; Demó soxor csalóka, legutóbb pl a demo alapján MoH:A bejött, de a teljes szörnyü volt. (unalamas, lapos, egy fps-nek ugyan elment, de NEM MoH-nak!)
3; Ugyanaz a válaszom, ami a 2.ra Igaz, soxor nem derül ki a demo-ból a dolog, és ez az EGYETLEN ok, amiért szerintem a warez-nak van létjogosultsága.
Tételezzük fel, leszedek egy játékot, és TETSZIK! Akkor igenis megtisztelem a fejlesztőket, kiadókat azzal, hogy megveszem. Csak az a gondom ezzel, hogy sajnos egyre kevesebb a szinvonalas játék. Ez a játék eddig annak néz ki, esélyes, hogy megveszem.
Abban persze igazad van, hogy sok huszárnak meg sem fordul a fejében a vásárlás, de rengeteg hozzám hasonló fazont vesztenek a kiadók az előző hsz-emben leírt okmok miatt, inkább sírnak az elkerülhetetlenen, pedig ha DOLGOZNÁNAK nem lenne ennyire zavaró a warez aránya, egyetlen kiadó / fejlesztő sem menne csődbe.
Szerintem. -
#3335 sztem a steam a legjobb megoldás, a doboz csak porfogó.:)) -
#3334 -
xido #3333 na ezzel a steam legális letöltéssel meg az a bajom...hogy "csak adat",amit én írok ki lemezre:)...se íze,se szaga..én szeretem a dobozt,a szitázást,az egyéb kellékeket,az teszi nekem gyűjteményi darabbá:) -
#3332 Lehet hogy fárasztó a siránkozás. De ugyanúgy a másik oldal siránkozása is az néha. Bemész bárhova mindenhol vasvillával kergetnek szinte ki mert "rohadék warezos vagy" játszák az álszentet többen is lehet hogy te jogosan birálsz másokat mert megveszed a játékaidat. De jócskán akad olyan aki teszi a fejét most, közben elötte ő is ezt sinálta vagy még most is ezt csinálja csak képmutató egy alak. Ez az egész lassan már olyan mint a politika...
-
#3331 Ezt egyébként tök egyszerűen meg lehetne oldani, mondjuk úgy, hogy a játékprogramokat az internetről lehetne letölteni az általad említett 3-4-5000 forintos árakon, megkerülve ezzel az adathordozóra történő sokszorosítás, illetve a forgalmazói, szállítási, csomagolási költségek, vámok és egyéb költségek (adók) játékosokkal történő megfizettetését...akinek nincsen internethozzáférése, az pedig közvetlenül a kiadótól rendelhetne DVD-re nyomott példányt a programból.
Ez lehetséges is, technikailag megoldható, és igazából mindenkinek jobb lenne, ha ez így menne. Csak éppen...vannak érdekcsoportosulások, akik porhintéssel, szemfényvesztéssel, szemét, aljas marketingkampánnyal akarják az emberből a termékek ellenértékének a többszörösét kihúzni...és szakszervezetük, "érdekvédelmi csoportosulásuk" is van...
A zeneiparban ezt a szervezetet RIAA-nak hívják...a játékiparban nem tudom hogyan hívják, de biztosan létezik ugyanez a fajta csoportosulás...és nem jut el az agyukig, hogy ők maguk a felelősek az egész warez-jelenségért...
Az a helyzet, hogy megpróbálnak minket hülyére venni, és mivel mi nem hagyjuk magunkat, ezért ők elesnek olyan pénzösszegektől, ami igazából nem is illetné meg őket...
Egy szó mint száz: az fáj nekik, hogy nem tudnak minket átvágni... -
#3330 warezhuszár :) nem tetszik? :) nem én neveztem el, így hívják őket :) -
#3329 Nincs normálisan működő verzió?? Hét az hoy lehet?:O. -
retek683 #3328 őőő csak annyi a bajom a kártyával hogy minimumon is 20-23 fgps-t csinál :):) -
xido #3327 huszár:) -
#3326 igaz, egyet értek főleg a végével, egy hozzáfűzni valóm lenne: "A különböző adófajtákról már nem is beszélve...pl. ÁFA..."
A sok sok emelt díjas sms árát összeadva, eljuttatva a kiadóknak, szép nagy summát kapnának :) -
#3325 1. Minél tovább fejlesztik, annál magasabbak a költésgek, annál többért kéne adni.
2. A bejáratott stílusoknak van stabil rajongótábora, egy teljesen új kezdeményezés bebukhat nagyon csúnyán (meg kaszálhat is, de csak tőkeerős háttérrel érdemes belevágni, meg olyan zsenikkel a fedélzeten, mint Will Weight).
3. Ez nemcsak a kiadón múlik, egy soklépcsős rendszer minden tagja meg akarja magát szedni rajta. Pl. egy átlagos dvd film gyártási költsége 10 ezer darabnál tokkal-vonóval olyan 180 Ft+áfa. Találd ki, hogy hová vándorol a több ezer forintos kiadvány árának nagyobbik része!
Amúgy szerintem ha egy több (10) ezer forintos játékhoz nem adnak ki demót, akkor az a józan ész minimuma, hogy az ember előbb kipróbálha warezban, pláne ha egy teljesen új széria első része. -
Tibbee #3324 Gratulálni tudok magamnak, körülbelül fél óra játék után már meg is akadtam. :D Éppen ott járok, hogy egy faszit kell kizsebelni, de folyamatosan forgolódik, így mindig Warningot ír ki. Hogy kell? :S -
#3323 Jogod van letölteni a demót, megnézegetni a képeket-videókat, elolvasni minden értékelést a játékról, és ezek alapján eldönteni, hogy megveszed-e...na és persze jogodban áll hallgatni is! :PPP
(hagyjuk már az ilyen melldöngetős szövegeket...ha olyan nagyra értékeled a saját munkádat, akkor mások munkáját is értékeld nagyra...a fejlesztők is szeretnék, ha értékelnéd a munkájukat, ha fizetnél a munkájukért, és nem ingyen élveznéd annak gyümölcsét...) -
#3322 igazán pedig vannak jó játékok, pl. Bioshock, Call of Duty 4, Mass Effect stb. stb. ezek mind nagyon színvonalasak, csak hogy a huszár 3 indokot ismétel folyamatosan:
1. nincs pénz rá
2. nincs demó
3. nem jó a játék
1. Nézzük, az első ugye, hogy nincs pénz egy negyed milliós gép mellett, vagy, hogy 2 havonta nem tud félre rakni 7-9e Ft az egyszerűen nevetséges, egy átlagos hétvégi bulin eltapsolja a huszár, azt jön be sírni
2. Nincs demó, nos éppen az általam említettekből voltak demók (mondjuk a Mass Effect még kérdéses), de általában használható a warez, mint demó, csak hát ugye huszárunk, ha már megvan neki, nem fogja megvenni
3. Nem jók a mai játékok, átlagosak, unalmasak, nos, a felsorolásból az derül ki, hogy már pedig vannak színvonalas játékok -
#3321 Hány vonalkás a Staminátok? Lehet tudni mitől növekszik? -
#3320 A Kiadók persze, hogy a warezt szidják. Pedig;
1; Ha nem siettetnék a játékok kiadását, hanem a minőségre mennének,
2; Nem húznának le minden játékról 9 bőrt,
3; Megpróbálnák emberi áron piacra dobni a termékeiket, nem pedig a 9. ferrari-ra gyúrnának,
Egy sem menne csődbe! A warez aránya pedig sokkal kisebb lenne. De egyszerübb sírni, meg a részvényesekre hivatkozni, mint DOLGOZNI!
Én is megdolgozom a pénzemért, JOGOM van eldönteni veszek-e szemetet, v nem. Ha egy játék nem szemét, letöltés után megveszem. Ha szemét, végig sem játszom, hanem törlöm. Persze, ettől warezhuszár vagyok. És miattam mennek csődbe. Ugyanmár...
Dante. -
csoola #3319 jaja az hatalmas:A -
xido #3318 és csak ujjhegyen nyomja magát..aztaaa:))) -
#3317 Hosszú raszta hajat neki! :) -
#3316 -
#3315 -
#3314 Konkrétan a Brian életéből :) -
xido #3313 :))) -
#3312 Te, ez most a játékból van, vagy a vallóéletből? :O -
#3311 Ne beszélj már marhaságokat lol...szerinted a hazai forgalmazók ingyen dolgoznak, nonprofit cégekben lol??? :))) A különböző adófajtákról már nem is beszélve...pl. ÁFA...
Másrészt azt is meg kéne talán érteni még, hogyha mindenki csak letöltené, akkor nem lennének játékok, merthogy ingyen nemigen fog senki dolgozni ugye...úgyhogy lehet gépet fejlesztgetni a kis pénzecskékből, csak épp játszani nem lesz mivel rajta lassan...
Nincs pénz, nem kell annyit játszani...sok ember szinte minden játékot letölt, és ezért ideje sincs igazán mindegyikben elmélyedni...gyorsan végigszaladgál rajtuk, úgy, hogy azt se tudja hol, mikor, ki kivel van benne, mi a történet stb...így aztán értékelni sem értékeli annyira őket...ha pénzért venné, esetleg évente csak néhányat: mindjárt nagyobb becsben tartaná...
Nekem sincs pénzem mondjuk egy Bentley-re, mégse húzom ki a pirosnál a tulajdonost belőle... :) (mégha a GTA-ban ezt láttam is... :P)
Egy csomó játék jelenik meg egyre olcsóbban, 3-5-7 ezer forintokért! 10 csomag cigi ára...van aki pár nap alatt elfüstöl ennyit...
De ami a legidegesítőbb: az az ostoba hozzászólások garmadája!
pl: "már töltöm én is", "már ennyi-annyi %-nál vagyok", "már kint van a csiribiri smswebes oldalon", "hogy kell elindítani", "nem indul" stb. stb... -
mallamut #3310 :) -
#3309 hehe
A Júdeai Nemzeti Front már bevette Jeruzsálemet?! -
xido #3308 le vagy szerződtetve egy hónapig...utána fűzzük és kiadjuk:))) -
#3307 Hát na ha nincs jeruzsálem akkor van helyette Altair poénok -
#3306 jah értem.
.THX -
#3305 Pontosan hanyas mission ezt nem lehet megmondani, mert Damascus után 2 választásod lesz: vagy Acre vagy Jeruzsálem. Inkább előbbi... előszőr, aztán nuked jeru -
xido #3304 látja valaki,van-e rajta alsó,vagy nincs?..ja..ez nem az Elemi ösztön?:) -
#3303 ennyire unatkozol:D:D:D -
#3302 LOOOL
Mit tesz egyes emberekkel ez a Jeruzsálem portája XDXDXD
de nagyon jók amúgy, tiszta képregény
-
xido #3301 :DDDD
csúnya is lett volna ezt a pados magaslabdát kihagyni..nagyon állat,ahogy ott ül:)