5187
Foci EB 2012
-
#3825 köszi, így már érthető a les -
Takezó #3824 Azért az elég nehezen megítélhető helyzet volt. Másrészről pedig azt az esetet nem kellene felhozni, mert ott elsősorban a sportemberségről volt szó, és csak másodsorban a szabályokról. Suárez azóta több ízben bizonyította, hogy nem lenne labdarúgópályán a helye. -
#3823 Én is azt gondoltam, hogy minden probléma nélkül be lehetne vezetni a technikai ellenőrzéseket. Simán lehetne olyat, hogy egy kétes gólnál egyszerűen visszajátszások alapján a teljes támadást kivizsgálják (mint ahogy mi is tesszük a közvetítés alatt) és ha érvénytelen a gól, akkor visszavonják. Sima ügy. De ha megnézitek akkor kb. 10 gólból 7-et vissza lehetne vonni mert a támadás alatt mindig vannak kisebb nagyobb szabálytalanságok. Mezhúzás, lábrugdosás, les, stb. Hol húznánk meg a határt? Azért ne adjanak meg egy gólt mert majd a lassításon látszódni fog, hogy 2 centivel előrébb van a lába? Ugyan már (számomra már így is megöli a játékot a les, annyira nézik). Ugyanannyi felháborodás lenne utána is mint most. Szóval nem olyan egyszerű ez mint ahogy itt gondoljuk. -
#3822 Pontosan!
Ez egy játék! Amikor a játékosok a pályára lépnek, akkor elfogadják azt, hogy a játékvezető fog bíráskodni. Ennyi! Vitának helye nincs, az emberi tévedés simán benne van ebben a játékban. Ez így is volt és így is lesz :)
UI: partjelző legyen a talpán, aki félpályás passznál meg tudja ítélni lesen volt-e a játékos XD -
#3821 Az egész akció amúgy is érvénytelen volt a les miatt, az eset lényege hogy a gólbíró teljesen haszontalan, nem pedig hogy Ukrajna sorsa múlott ezen. Nyilván ők másképp látják.
Partjelző nem sokkal volt lemaradva de elbambult, az ő hibája hogy nem fújta le egyből Kassai.
Valaki emlékszik még erre?
http://sportgeza.hu/futball/2010/vb/cikkek/appiah_lesen_volt_suarez_kezezese_elott/
Ugyanez, a lest senki sem emlegette fel (bár ezt sokkal nehezebb is volt meglátni oldalról), csak jöttek a képtelen ötletek hogy a gólvonalon történő kezezés érjen gólt stb.
-
HUmanHunter #3820 pedig még a vonalbíró is pont odafigyel, és látszik hogy egy lépéssel a védő mögött van -
#3819 Ez alapján szerintem les volt az indítás. -
#3818 +1 -
wednes #3817 Én se tudtam kivenni, de valószínű. Mert a többi passz már nem volt les. -
#3816 Az 1996-os EB-n egészen jó angol focit is lehetett látni. Az tényleg élvezetes volt. De azóta? -
#3815 Szólhatna már valaki az angoloknak, hogy qurva unalmas beívelős focit játszanak, és az évezred vicce, hogy ezzel csoportelsők lehettek!
Nézni is borzasztó volt. -
#3814 az ívelés volt egyébként les? mert az ismétlésből én nem tudtam kivenni. -
wednes #3813 Igen. Akkor viszont az összes szituációra videót kéne használni. Mert most mondjuk nagy nehezem belemennének, hogy jó, a gólvonalnál döntsön egy kamera és leveszik onnan 2 embert...Na most ebben a helyzetben pont abból született volna egy hibás eredmény, hiszen lesgól lett volna. -
#3812 ráférne egy technikai újítás már a focira
vagy el kell fogadni, hogy az emberi szem ennyire képes, és nem kell fennakadni egy meg nem adott gólon vagy egy tévesen be(nem)fújt lesen
komolyan mondom, mindenki hőbörög, amikor egy villámgyors szituációnál a távolból néző partjelző nem veszi észre a pár centis lest... tessék odaállni vazzeg és kipróbálni, hogy milyen :D nézik a lassítást az emberek, szépek kikockázzák nekünk, a lövés pillanatában meg is állítják a képet, és akkor tudjuk csak megmondani biztosra, hogy mi van
ezzel szemben, élőben, realtime, ember legyen a talpán aki egyszerre két helyre figyelve (lövő játékos lába mikor ér hozzá a labdához, illetve céljátékos poziciója) pontosan látja a szituációt
kell videobíró, partjelzők karjára rögzíteni egy "okostelefont" amire ilyen helyzetekben menne automatikusan az a visszajátszás amit mi is látunk, az egész 10 másodperc lenne
plusz labda belsejébe egy mikro gps érzékelő vagy ilyesmi, ami szintén jelet küld a partjelző karján lévő cuccra ha a labda teljes terjedelmében áthalad a gólvonalon
de nem... ez már maga lenne a sátánizmus :D -
wednes #3811 Mindenhol a meg nem adott gólról cikkeznek, a les szóba se kerül. Van olyan videó ahol normálisan látszik az egész indítás?
Tényleg videó bíró kéne, mert ezt videóról lehet látni egyértelműen. Ezt normál sebességnél eldönteni, hogy a fehér cipős, fehér stoplis védő épp kivágja a fehér labdát egy tized másodperc alatt, hát... -
Odacsap77 #3810 Az a baj, hogy ez csak tovább súlyosbítja a helyzetet
1., Az, hogy az ukránok az 1-1 után ugyanúgy kiestek volna, nem menti a hibát. (Amúgy 1-1 már egy új játék- és pszichológiai helyzet, és akkor egy újabb góllal már továbbmehettek volna az ukránok a franciák meg a levesbe!
2., Az, hogy Erős asszisztens úr átaludta az indításnál Milevszkíj leshelyzetét, nem menti, inkább súlyosbítja a bírók helyzetét.
3., Az, hogy a "bűnösök" Vad II ill. Erős, sajnálatosan nem enyhíti Kassai megítélését, ahogy azt nagyon helyesen megjegyezte itt valaki, ez csapatmunka a bírók részéről is.
4., Kipukkadt egy túlfújt lufi: Kassai néhány kifejezetten jól vezetett és sok sima meccs mellett már a sokadik óriási bakiját követi el. És ennek végre olyan súlya van, hogy ezt már nem lehet letagadni a s.ggnyaló magyar médiumok által sem.
Ugyanakkor tudjuk, h. Webb sem állította ki az Alonsot mellbe talpaló De Jongot, mégis ugyanúgy futtatják, mintha mindig hiba nélkül vezetne.
Annyira kevés az igazán jó bíró, h. még ekkora bakik után sem felejtik el a hibázókat.
5., És végül: Legnagyobb hibázó a FIFA-UEFA kettős, amelyik még mindig próbál kibújni a technika bevezetése alól.
És persze az se mindegy, h. így lehet a sok (és sokat) hibázó bírókat az UEFA/FIFA bíróküldőinek "zsebben tartani", mert lássuk be: egy BL-, EL-, vagy EB-meccs igen-igen jól fizet még a hatodik bírónak is. Akinek meg vaj van a fején, jobban figyel arra, mit is várnak el tőle például egy EB-nyitómeccsen! És lám-lám, a spanyol még egy ekkora kamu kiállítás , meg nem adott tizenegyes után is kapott új lehetőséget. -
SuLtAN17 #3809 Platini tényleg emblematikus figura, de hogy nem ért az egészhez, és ez a legyenek egyenlők a feltételek járás 2-ben és a vb is duma eléggé gyenge, mert akkor a tét is legyen hasonló, meg a kár/fizetség. Kell videobíró és kész van ami olyan gyors lövés, hogy szabad szemmel nem láthatod bármennyire sasolsz. -
SuLtAN17 #3808 Remélem a nagy Kassai és Vad 2 gyalázás közben leesik valamelyikőtöknek, hogy Milevskiy majd 1 méteres lesen kapta a labdát amit továbbadott, ergo már ott a partjelzőnek kellett volna észbe kapni. Lesgólért háborognak az ukránok meg mindenki, aki csak a "gólra" fókuszált a lest előtte meg nem látta. -
#3807 Mit nem értesz?
A1 - B2
A2 - B1
C1 - D2
D1 - C2 a párosítások, az ágak nem így jönnek sorrendben. -
#3806 A mechanikát nem értem hogy ezt hogyan álmodták meg
En még a további meccseket is megtudom így mondani xD
Német-Olasz
Portugál-Spanyol
Végül Német-XXXX -
#3805 A. Német
B. Portugál
C. Spanyol
D. ...passz...de inkább Olasz egyelőre.
Akik tovább mennek. (szerintem)
És ha így lenne akkor utána Német és Spanyol. Magyarul megint e két csapat fog döntőzni (szerintem). -
Gabe18 #3804 Úgy lesz tovább ahogy a #3783-ban írtam. -
#3803 jah de ezt már így lehet tudni ki kivel nem lesz ilyen sorsolás megint? -
#3802 De nem is erős a csapatuk. Ma sem játszottak jól, mert nem is akartak, bár tény hogy egy EB-n nem szép ilyen játékkal szerepelni. A svédek passzív focit játszottak, aminek a mai meccsen kívül meg is volt az eredménye. A franciáknak sem volt szebb játékuk. Az ukránok meg küzdöttek becsülettel házigazdaként, talán ma x-et érdemeltek volna, de ilyen a sors.
A csoportmeccseknek egy célja van: a továbbjutás, a negyedben majd kiderülnek a valódi erőviszonyok. -
Micsu #3801 köszönjük majd értesítjük -
Micsu #3800 kassai viszi el a balhét de a gólbíró a fő bűnös -
NB2 #3799 a kiesők: házigazda lengyel és ukrán, orosz, holland, svéd, dán, horvát, ír
lett volna akit fix1-re veszek, hogy továbbmegy:) -
Hunor88 #3798 Nem szoktam tippmixelni :) Én csak adok tippeket -
Micsu #3797 tedd meg őket akkor tipmixen -
Hunor88 #3796 A németek nem fognak nyerni. Hajrá görögök :D -
NB2 #3795 én sajnálom is a svédeket
3 meccsen 3x vezettek, akár 9 pontjuk is lehetett volna, csak ott az a volna...
hogy ki játszott jól? SeNKI. A németeken kívül senkinek nincs maximális pontja, talán épp ők a kivételek. Per pillanat ők nálam az esélyesek. -
Hunor88 #3794 De ez olyan tipikus angol foci, ki szélre onnan be, és egy fejes -
Hunor88 #3793 Igen, én a svédeket tettem volna meg a franciák mellett továbbjutóknak. -
Odacsap77 #3792 Akkor ne is történjen meg, de ha már megtörtént, akkor elvettek jogtalanul egy gólt.
3788:
Kinek nem?Ki lőtte a legkevesebbet kapura? Ki támadott a legkevesebbet?
Mindenki próbált focizni, ezek meg hátul kipasszolték jobb, vagy bal szélre aki beadta és fejeltek 4 gólt a csoportokba 1-et meg rúgtak. -
Hunor88 #3791 Szerintem a franciák ha összekapják magukat, elverhetik a spanyolokat. Bár kitudja. Az angoloknak nekem nem tetszett a játékuk. Csoda hogy "találtak" egy gólt. -
Gabe18 #3790 Hát ez az, hogy senkinek. Ezzel együtt az Angolok mindhárom meccse akár másképp is elsülhetett volna, egyiken se érződött hogy "simán behúzták".
És ennek a fordítottja a Svédek, akik legelőször estek ki innen, pedig mind a két vesztes meccsükben benne volt a pontszerzés. -
#3789 Azért volt ezt 'jobb' nem megadni, mert ha meg megadják és nem gól akkor meg az lett volna hogy az ukránok megvették a meccset. -
#3788 Miért kinek volt jobb játéka a csoportban? -
#3787 Érdekes, hogy mindenki a meg nem adott gólról beszél, ám az egésznek odáig sem szabadott volna megtörténni, ugyanis Milevsky óriási lesen volt akkor is meg a fejesénél 2 perccel előtte. -
HUmanHunter #3786 a spanyol olaszt a francia-olasz és az angol-spanyolra értettem :) szerintem is a németeknek áll a zászló