5187
Foci EB 2012
  • ReszegKoldus
    Kb olyan lenne, mint amikor játékvezetői labdával folytatják, vagy amikor sérülésnél kirúgja a labdát az egyik csapat. Akkor is visszaadják, akinél volt, csak átrúgják a pálya másik végébe :)
  • AnuluWork #3944
    De ha már hülyék, ezt komolyan el kell olvasni.

Bármelyik megye 2-es csapat húszat vágna Puskáséknak

Először is, mintha az íreket nem vertük volna meg az EB előtt!

Az LMPs szerint pedig egy jó magyar csapat a brazilokat is megverné. Ja, tízből 1x.

Puskásékhoz pedig csak annyit, hogy amíg nem láttam a "hathármat", addig én is abban a hitben voltam, hogy lazán szét lehetne őket futni, de látva azt, nagyon simán alkalmazkodtak az összes akkori körülményhez, kivétel az eső, Bernben ... (de ott meg a németek trükköztek a stoplival. :D) Ráadásul akkoriban cserélni se lehetett, haza lehetett adni, szóval sokat pihent a labda, nem volt ennyire szoros játékos vs játékos elleni "harc".

Emlékszem arra a jelenetre. Rijkaard kétszer is leköpte Völlert, és amikor kiállították, Völlert is kiállították, mert a Koemantól az összes majom hollandig mind húzta, provokálta, hogy szálljon el az agya. Aki abban a pillanatban benyögte volna, hogy a németek nyerik a VBt, az kibaszott nagy jós. :)

Kicsit olyan szaga van a dolgonak, mint amikor KK benyögte Svájcot ... :D
  • AnuluWork #3943
    Rá kellett valahogy fogni a vereséget valamire. Agyaltak is, hogy miként fogják megmagyarázni a kiesést, és mint egy falat kenyér, olyan jól jött nekik a gólbíró és a partjelző bénázása. Az ilyen Colinna-félék meg basztak megemlíteni, hogy les volt a "gól" előtt, mert nekik is marha jól jött, hogy nem holmi KEi vezeti majd a döntőt, hanem valamelyik nagyfejű NYEi.

Ha véget ér az EB, előjön majd a les dolog, és szerintem a média is megkérdezi ezeket a bohóc ukrán vezetőket is, hogy miért volt ennyire szar a csapat, miért egy vénember volt a csapat legjobbja, de addig is jó abban a hitben élni, hogy ha 1-1, az ukránok "biztosan" továbbjutnak ...

De tény, hogy az ukrán pénz és nyomás miatt ezt a szerencsétlen Kassait hazazavarták, holott neki volt a legkevesebb köze a négy hülyéből három szerencsétlenkedéséhez.
  • noname23
    Ez van nmás sportokban is már rég feltalálták a videó mágikus igazmondó erejét sajnos a foci még mindig középkori játék ahol ilyen begyepesedett ember döntenek hogy inkább két ember is nézze az hátha biztos bravó.

Ott van a tenisz ott is van hasonló a játékos felől 2x kérheti a vidó megnézését ha nem elégedett a birói döntéssel és megvan oldva.
  • Gabe18
    Nagyon egyszerű. Ha nem 100% hogy les, akkor partjelző nem int. Gólnál alap lenne hogy visszanézik az akciót, ha les volt nem adják meg, és meg van oldva.
    Ha ilyen lehetőségek lennének a partjelző se lengetne be mindent, mert manapság is azért int 10 kétes esetből 9x lest, mert úgy van vele, azzal nem bukik akkorát mintha elengedi és gól.
    Ha pedig nem gól a szitu, akkor az NFL-ből is alkalmazott szabály szerint pl. egy edzőnek lenne 3 megnézési lehetősége. Például az előző eset elmegy, de nem lesz gól hanem szöglet. Akkor az edző dönthet. Megér neki egy megnézést elvesztegetni azért hogy les volt és ők jönnek onnan, vagy elfogadja a döntést és jöhet a szöglet.
    Nyilván ha valaki 8 méteres lesen van, azt ezután is beinti a partjelző mint ahogy most is.
  • LasDen #3940
    a FIFA is pont emiatt keres olyan megoldást a videóbíróra, ami nem jár megszakítással...
  • [HUN]FaTaL
    Tegyük fel, hogy megállítják a játékot les miatt 100%-os ziccerben. Kérnek videóbírót, kiderül, hogy nem volt les, ilyenkor mi van? Tizenegyes? Szabadrúgás? Ugyanonnan folytatod (hogy lesz ugyanaz a szituáció)?

Teniszben más a helyzet, vagy kint volt a labda, vagy nem, vagy ide megy a pont, vagy oda, nem nehéz, a foci ennél egy pöttyet komplikáltabb.
  • paj01
    Birom mikor néha belebotlok egy tennis meccsbe aztán néha kétes eseteknél kérnek sasszemet a játékosok. Visszajátszák 3d be a labdamenetet és milimeter pontossaggal megmutatjak, hogy a labda, hol volt a vonalhoz képest. Fociba ezt mi a faszért nem lehet megcsinálni? Golbironak nem ott kéne állni, hanem egy TV előtt ülni, nézni a visszajátszást...Kétes eseteknel megszakitjak a jatekot mig ki nem derül, hogy mi volt.Ebbe mi olyan kurva bonyolult? Hány ilyen eset kell még? Kassai csóri meg nem is láthatott semmit. Bár én is szidtam mert jot tett volna a meccsnek ha egyenlitenek az ukranok. Ha már kétes eset volt injább a támadó focit kéne favorizálni.
  • Narxis
    Am. nem akarom Vad2-t védeni de nem vezettem még EB meccset, mi nézőként is azt látjuk, hogy a modern foci eléggé felgyorsult(vagy csak az nb1-hez vagyunk szokva). Lehet ott még a vonalról se tudta 100% megállapítani a pillanat törtrésze alatt(mert ugye nem szólhat később, hogy há mégis gól volt). Hozott egy rossz döntést, bár előtte meg a lest nem látták a partjelzők. Egyértelműen videóbíró kell de a szaruefa inkább hazaküldi őket nehogy elismerjék, hogy tényleg az kéne.
  • Interstate 95
    Ha nem olvastam volna a korábbi hozzászólásaidat, még komolyan is venném a cinizmusod. Apropó szemüveg, #3932.
  • noname23
    Jézusom hagyd már abba ennyire nyomorék nem lehet valaki komolyan ne lovagoljál már a hülyeségeden vegyél egy szemüveget ha már az észt nem adják pénzért
  • arsnl
    (Sheva sérüléssel bajlódott)
  • [HUN]FaTaL
    Igen, mert az angolok kitámadtak a második félidőben, nem kicsit. Szerinted akkor is kitámadnak, ha 2-2-vel mennek a szünetre? Mondjuk semmi jelentősége már...

Mondjuk, hogy a meccset eldöntötte volna, az túlzás.
  • Interstate 95
    Ok, a vitát részemről lezártam, elég nyugodt most az estém.
  • Casillas
    Így van. Meg most hiába jönnek azzal, hogy Kassai felülbírálhatta volna, nyilván nem fogja azt hinni, hogy 30 méterről jobban látta, mint Vad2 öt méterről, vonalból...
  • Narxis
    Kösz, hát igen... de az akkor is Vak 2 sara...
  • Casillas
    hát, nekem már az élőkép alapján is 45 fokos szögből kurvamessziről is inkább tűnt gólnak, mint nem, de akkor biztos velem van a baj.
    az a rögtön bekapott két gól meg... a 40. perc körül volt az eset, a következő két gólt meg a 67-70. percben kapták. a csapatmorált a szünetben helyre lehetett volna tenni, megbeszélni hogy szarni kell rá, és beverni még egyet. ukránoknak se a padon kellett volna kezdetni a legjobb csatárukat például, és akkor lehet hogy nem keverednek ilyen helyzetbe se. utólag könnyű a kifogásokat keresni.
  • SuLtAN17
    Ne is mondd, azt nem értem, hogy a bundaügybe keveredett Colinna, hogy lehet a bírok feje? Vagy azt már elfelejtette a kedves Uefa?
  • Interstate 95
    Eldöntötte a meccset, rögtön utána az angolok bekaptak még két gólt a németektől ha jól emlékszem, szerinted mennyire képes kifacsarni a csapatmorált egy ilyen döntés ? A labda minden szögből jól láthatóan a gólvonal mögött pattant le, míg az ukrán esetben a labda alig-alig ért túl a gólvonalon, de már reptében ki lett halászva, és azt is csak felülről lehet egyértelműen látni ! Ha van ember aki ezt képes leagyalni a másodperc töredéke alatt akkor az emberfeletti képességekkel rendelkezik, a les az pedig hagyján, a két eset össze nem hasonlítható.
  • szabii98
  • Mor3llo
    Az ukrán gól nem volt egyértelmű (most nem tekintve a lest)? :DD
    Ha azt nézzük, ez sem döntötte el a meccset, ugyanis 2-1 volt az állás, a vége 4-1 lett. Vagy akkor a tegnapi 1-0-nál történt eset is "eldöntötte a meccset".
  • Casillas
    ez is egyértelmű, és akkor mi van? senki sem állította, hogy nem az.
    az meg hogy "eldöntötte a meccset" lol, első félidő végén történt.
  • AnuluWork #3923

A kép aláírása: "A francia focisták feleségei"

Az ősz úr kié? :D
  • Interstate 95
    Tudod mi az egyértelmű ? Ez ! És a meccset is eldöntötte !

• AnuluWork #3921
    Végre ...
  • Tomy Lee
    Mario Balotelli egyes beszámolók szerint összetűzésbe keveredett néhány lesifotóssal, akik nem hagyták békén, miközben vásárolni ment Krakkóban, az olasz válogatott bázisának közelében. „Miért követtek? Mit akartok? Semmi rosszat nem csinálok. Jégkrémet eszem, aztán visszamegyek a szállodába vacsorázni” – veszekedett szegény, üldözési mániás Balotelli a fotósokkal, aki a mai edzés után gyerekeknek osztogatott autogramot. Csak nehogy őt válasszák példaképnek...
  • Steve Downie
    Ez egy Zenszkij-féle poén lenne (szerintem), és ez még a jobbik fajtából van tőle. Vagy legalábbis remélem, hogy így van, mert ilyen buta csak nem lehet valaki...
  • Casillas
    de a gatyája nem a sípcsontján van :D és igen, a sportszára is fehér, de nem kerek. őszintén nem értem azokat, akik még ezután a kép után is vitatják az esetet (most a lestől függetlenül), tök egyértelmű.
  • Zenszkij
    ez hol gól?, fehér a gatyája Terrynek összeolvad a kép...
  • Casillas
  • Narxis
    Valaki tegye már be a felülnézetes képet az ukrán állítólag gólról. Mert amit én eddig láttam az alapján azt mondom, hogy nem volt bent teljes terjedelmében a labda.
  • AnuluWork #3914
    És? Évszázadon át cserélni sem lehetett, max. ha valaki lesérült. Volt hazaadás is, három feketeruhás futott ki a csapatokkal, és az egyiket bírónak, a másik kettőt partjelzőnek hívták, nem asszisztensnek. :D
  • AnuluWork #3913
    Az a botrány, hogy Colinna egy qurva szót nem ejtett a lesről ...
  • Interstate 95
    Több mint 70 hozzászólás, de azt hiszem a tiednél nem olvasom tovább... Azt írta itt valaki korábban hogy megváltozott az évek során a játék, kell a videóbíró !? Mi változott meg az évek során ? Hogy otthon is lehet követni a meccset HD minőségben, és sok a szakértő a lassítások után ? Mert ha erről van szó nem a játék változott meg, hanem a körítés, de nem tudom hogy egy ilyen eset a századforduló előtt is balhét szült volna-e.
  • Coolfire
    Kassai már szerintem az Olimpián ott lesz.:)Ha Collina vezette volna a meccset,nem mertek volna pattogni.Bazzeg az a nézés..neki szinte soha senki sem mert visszapofázni.:))
    A döntő valszeg Webb-é lesz.
  • Muki100
    Szerintem is jobb ha nem vezet most többet mert ha 1 meccs után közellenséggé válik egy tornán utána benne maradna a feszültség. Gondolom ez a logika a keretszűkítés mögött is.
    A legdurvább elfogultság viszont az ukrán részről jön, pont a házigazdának nem adtak meg egy szabálytalan gólt. De ha megadják akkor meg Angliában utálnák a partjelzővel együtt.
  • szucsy89
    "Én személyesen ismerem Kassait ugyanis a földim..."

Na látod, itt a gond. Te elfogult vagy, veled ellentétben én totálisan "semlegesként" ítéltem meg ezt az esetet.

Én egy szóval sem mondtam, hogy Kassai rossz bíró lenne, viszont semmivel sem jobb azoknál, akiket jelenleg az UEFA a legmagasabban jegyez. A magyar sajtó hajlamos túlsztárolni a magyarokat sajnos, ez történt Kassaival is. Emberek vagyunk, tehát tévedhetünk, és tévedünk is. Hosszú pályafutás áll még Kassai és stábja előtt. Egy ilyen hosszú karriert, amilyen (remélhetőleg) lesz az övék, nem lehet hiba nélkül levezényelni. És most ezt a hibázási valószínűséget még szorozd meg néggyel, mivel ennyien tevékenykednek meccsenként, és az egyik hibája, az összes többi hibáját vonja maga után. Ez történt most is. Nem Kassai hibázott közvetlenül, viszont az UEFA szabályai szerint ő viszi el a balhét az egész stábbal együtt (arról már nem is beszélve, hogy a közvélemény csak őt fogja hibássá tenni, és csak az ő nevére fognak emlékezni, nem a vonalbíróéra...). Amikor bíró lett gondolom vállalta ezt a fajta kockázatot. Azzal meg teljesen egyetértek, hogy nem vezet most több meccset. Hibázott, "bűnhődjön" meg érte, majd legközelebb jobban oda fognak figyelni az ilyenekre, és biztos vagyok benne, hogy lesz legközelebb. Bírónak lenni az egyik leghálátlanabb dolog, lehet tökéletes a karriered egész életedben, ha életed utolsó meccsén, mondjuk egy világbajnoki döntőben vétesz egy hatalmas hibát, onnantól kezdve már csak arra fognak emlékezni...
  • wednes
    Annyi, hogy tartósan max az ukránok megjegyezték a nevét, tehát nekik inkább ne vezessen meccset.
    Ha most minden bírót tartósan eltiltanának minden hiba után, akkor azért kéne a videóbíró, mert elfogynának az emberek egyszerűen.
  • Tomy Lee
    Vagyis nem ő tévedett csak nem bírálta felül.Ezt is figyelembe veszik még ráadásul..
  • Tomy Lee
    Nem lesz büntetve egyáltalán.Annyi,hogy ezen a Nemzeti tornán nem kap több szerepet.Sehol nem fogják ezt a tévedést jegyezni