Füstbomba és bûzbomba készítése

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

:D én még nem láttam ilyet szóval nem nyilatkozom...
van ott a közelben cimkéd, be tudod írni mik vannak benne? :)

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

Nincs benne semmi mérgezõ, mert a vakond vígan röhög rajta. Tapasztalatból tudom.Elnézést hogy ismeretlenül beleszóltam
Nuxa
Sztem jó sok kén van benne, meg talán KNO3 is. Meg egyéb baromságok :D

Because cheese...

Nuxa
Sztem nagyon megéri kiprószálni!!

Because cheese...

ja hogy a két olvadék dolog? én pont a karamelizálódás miatt nem csinálom, (értem ez alatt azt hogy eddig meg se kockáztattam:)
de kipróbálom a példádon felbuzdulva (a videót még nem néztem meg de lehet hogy jóXD)

Fantos
szerintem az új idézési módszer nem jó

Czdano
kicsit érdekes xDD

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

Nuxa
Nekem tetszik:D

Because cheese...

ColdFire
a forum is uj :D

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Sziasztok, uj vagyok a forumon es a legelso beirasnal leirt recepttel kapcsolatban szeretnek megsugni egy dolgot: a KNO3 es cukor nem keverve, hanem osszeolvasztva a legtokeletesebb. Ezt kis langon kell, mivelhogy ha tul folmelegitjuk, akar be is gyulhat es hat nem igazan ajanlott akkor a kozeleben tartozkodni. :-) Lenyeg, hogy addig melegitsuk es kavargassuk, amig a cukor meg nem olvad es enyhen barnas szinu nem lesz.
Ime egy video a sajat fustbombamrol: http://video.google.com/videoplay?docid=-633525942600382527&q=smokebomb&hl=en
Ez kb. 100 gramm KNO3-bol keszult, 50-50% aranyban cukorral.
Sajna Erdelyben elegge nehez KNO3-at szerezni, remelhetoleg nalunk is megjelenik elobb-utobb a patikaban. :-)
sry nem, valami boltban ahol ilyet lehet venni, kérdezd meg :)

Fantos
H2O2(hidrogén per oxid)+jód=nagy nagy habozás (érdemes egy csatornafedõ közelében csinálni) de egsébkénjt a jódban nem avgyok biztos

Czdano
nemtudja vki vakondpatronba milyen anyagok vannak? ha ki birnánk szedni belõle a mérgezõ anyagokat tök jó füstbomba lenne belõle xD

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

Czdano
szia

hajj^^

Dawe13
Szasztok!

Czdano
:D

:)
pont a szórakoztatás és az izgalom a cél ahogy mondod ^^ ezért szép a vegyész szakma (többek között!!:)

revizor
a füstbomba készítés szórakoztatóbb, mint gondolná az ember, lassan szinte életcéllá válhat

Fantos
ez a topic is ezt bizonyítja mármintfecsegtetek mindenféle tudományos izét amit hs megcsináltok az szórakoztató

Szímpatikus arc :DDD
"Roy Lowry, a University of Plymouth kémikusa éppen arra vár, hogy rekordjának hitelesítésével bekerülhessen a Guiness Rekordok Könyvébe.
Kísérletében 55000 boltban is beszerezhetõ tûzijáték rakétát indított öt másodperc alatt. A korábbi rekord 39210 volt.
A brit kémikus elmondása szerint a célja legfõképpen az volt, hogy a tudósok levetkõzhessék a "fehér köpenyes férfiak" imázst. "Ezzel azt akarom demonstrálni, hogy a tudomány szórakoztató.""

revizor
már nem tom mikor, addig nem emlékszem vissza

elmúltál 18?

revizor
mármint a füst

revizor
mindegy az csak füstöljön, paintballozni kéne

füstgránátot akarsz vagy elfüstölni, a környéket pl egy kísérlet felállításából?

revizor
...az esõcseppet....

és sikerült e kocka alakúra kristályosítani? (kockajég<#hehe>)

revizor
Tudománytalanok vagytok! :D

nf1
még nem probáltam, eddig csak nedvesjeget csináltam :PP

o.O XDD

neked sikerült?

nf1
ugyan... fogsz egy zacskót és megtöltöd vízzel majd beteszed a fagyasztóba egy nap múlva kiveszed és hajszárítóval elkezded szárítani, ha elég száraz lett akkor kész a szárazjég <#idiota>

revizor
könnyû hozzájutni, kilóra vehetsz a (ha jól eml.) Linde v. minél Pesten, (ócsó)

köszi, SZEREZZÉL szárazjeget!!4 :D (elméletileg már az kihívás)

revizor
:DDDDD
Már van rajta általában!

Tanács: Ha jót akarsz magadnak, thermoszba nem teszel szárazjeget (idõzitett bomba!!!) LOL

:D

akkor fúrj lyukat egy termoszra oszt jólvan :D

revizor
tudok ám hejesen is írni:D

revizor
hát mert szépen elpárolog :D

egyszer be akartuk zárni egy hõszigetelt dobozba (hûtõtáskaában volt a többi doboz) kb 2 óra múlva akkorát robbant, hogy kitörte a vitrinajtót, aszt hittem beszrok ijedtemben :D

Fantos
ménem lehet?

Czdano
:/

revizor
úgy hallottam, hogy a színpadtechnikában szárazjeget használnak az effektekhez, csak az a baj, higy azt meg nem lehet tárolni

Czdano
figy haveromnál szomszéd utcákban landoltak ezek a palackok és ezeken nemvoltak nyomásmérõ.füstbombára viszont egyik ilyen megoldás se alkalmas mert hirtelen kijön belõle

Fantos
nem, nem ugratlak

revizor
A vastagabbik PET palack kibír akár 5 bart is ha nem többet, de ez még kevés, hogy tetemes mennyiségû füstöt töltsünk belé. Pl. a paintballos palackok 200 bar fölöttiek. Különben gyújtásos sajna nem jó, ha azt szeretnék egyszerûen meggyújtanék egy pingpong labdát, annak baromi füstje van :D

Czdano
figy én egy rakétát csináltam egy 2 Les colás palackból parafadugóba beleraktam 1 szelepet és már felis lehetett fujni..1.2 barig simán fellehetett fujni

revizor
csak az a baj, hogy az ilyenféle palackok drágák, vm. ocsó megoldás kéne

revizor
ez nem is hülyeség

revizor
most csak ugratsz ugye?

Czdano
megoldható lenne egy nyomás alatt álló palacka füstöt nyomatni vhogy és hirtelen kiengedni

Czdano
a vakondpatron is füstöl csak nemszabad belélegezni xD