Füstbomba és bűzbomba készítése

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szerintem ezüst ^^

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

ColdFire
hát arany biztos nem 😄

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Flamer
LOÁL!! 😄

http://loal.atw.hu

Fantos
de az volt pennyt szögeket meg nermtom mit dobot egy lábosba akkor lett réz utána tûzön melengete és arany lett

blendeguz
Galvanizálással, nem?!

Fantos
Brainiacban volt hogy egy penny-t hogyan szinezhetünk aranyszinüre nagyon tutin nézett ki

blendeguz
Ha gyõzitek kivárni és van érdeklõdés/visszajelzés, akkor egyéb kipróbált dolgaim is vannak, amiket szívesen megosztok...

blendeguz
Beszerzés:
Ha nagyon szívóznak a patikában, akkor menj át egy másikba.
Ha abszolúte nem kapsz, akkor:
http://www.donauchem.hu/dl/oxidalo_anyagok_persok.pdf

blendeguz
A cifrázás:
Ezt az egész cuccot meg lehet spékelni fémsókkal illetve magnéziummal és egész biztos, hogy másnap az egész utca ufókról fog beszélni, meg furcsa fényjelenségekrõl... <#alien2>

blendeguz
Ja, és mindenki otthon végezze és ne éljen vissza vele.
Egyébként ez a recept benne van a Römpp Vegyészeti Lexikonban,
tehát nem az én agyszüleményem.

blendeguz
na itt vagyok...
bocs a késésért.
szóval itt már valaki pedzegette a hipermangánt.
igen az kell hozzá. hipermangán, vagy más néven kálium-permanganát.
A képlete: kmno4 és a végén lévõ 4db oxigén kell nekünk, meg hát a kölcsönhatásból származó hõ, ami égésre bírja.
Recept: 2:1 arányban káliumpermanganát+glicerin.
Mindkettõ kapható patikában.
Ne ugyanabban a patikában szerezzétek be, mert az gyanús.
1. Az egyikben kérjetek glicerint. Ha kérdik, hogy mihez kell, akkor mondjátok, hogy bõrkeményedés puhításához.
2. A másikban kérjetek kálium-permanganátot. Valószínû, hogy nagyobb mennyiségben nem lesz, ezért érdemes eleve úgy odamenni, hogy szeretnétek nagyobb mennyiségben rendelni, mert istáló fertõtlenítéshez kell több száz négyzetméterre (ugyanis pár gramm is elég egy négyzetméterre).
Érdemes elõször kicsiben kipróbálni, mert könnyebb is beszerezni egy kis anyagot (mondjuk 100g kmno4).
Késleltetés: több módszerem is van. Ebbõl az egyik leghatékonyabb, ha gligerines végbélkúpot (lázcsillapító) pengével felvágunk leheletvékony szeletekre és ezt tesszük a kmno4-re.
Konkrét látványos recept:
1. gyufásskatulyát csomagolj be alufóliába (hõszigetel) úgy, hogy ki tudd húzni a fiókját és utána egyszerûen be tudd csomagolni.
2. a skatulyát töltsd félig kálium-permanganáttal (ne tegyél többet, mert besül a reakció)
3. a felszeletelt glicerines kúpból tegyél a kmno4 tetejére annyit, hogy fedje és csak 3/4-ig legyen tele a skatulya (maradjon fent egy kis luft) és nyomkodd meg kicsit, hogy erõsebb legyen a kontakt a két anyag közt.
4. csomagold vissza az alufóliába a cuccot és állj arrébb úgy 2-3 méterre (a biztonság kedvéért.
Ha friss a kálium-permanganátod és nem szúrtál el semmit, akkor úgy 10 perc múlva beindul a reakció: elõször kis füst, majd 5 másodperc múlva hevesen kétfelé kicsapó láng.
Ha ez a kúpos dolog nem jött be, akkor vagy a kúpban nincs elég glicerin (vagy régi a kúp), vagy "öreg" a kmno4.
Ugyanezt nyugodtan folyékony glicerinnel is megteheted, de javaslom, hogy gyorsan mozogjon a kezed, mert nincs több idõd, mint 5-8mp.
A folyékony glicerin esetén ügyelj arra, hogy ne túl sok glicerint önts rá, mert akkor csak fortyog, meg bugyborékol.
Na, röviden ennyi; de lehet ezt még "cifrázni".

Fantos
pest jó szar 😛

pest jó (Y)

Flamer
pest szar. :C

😄

Nuxa
Én nekem a régi sulimból visszamaradva van még egy csipettel <#vigyor1>

Because cheese...

hipermangánt sehol se kapsz mert mindenhol kifogyottt (pesten) (tapasztalat)

Flamer
két patikába kell mennii :C

elõször nekemis az jutott eszembe de:
hogy késlelteted 10-15 percig?
gyújtóbomba?

és ha ugyanazokat a komponenseket kéred egy és ugyanazon patikustól, csak afrikáig fog elküldeni melegebb éghajlatokra... 😄DDDDD

uniu
bar sztem a glicerinre es hipermanganra gondolhatott.

\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"

Czdano
😄

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

aza gond hogy én má semmin se lepõdök meg 😄

uniu
sztem meg be lettetek szopatva 😊)

\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"

ColdFire
énsenemse <#gonosz1>

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Czdano
énis irtam már neki <#gonosz1>

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

mondom írtam privátot, majd jön ha akar...

Dawe13
Engem igen!

ColdFire
engem iiiiissss.....

Flamer
"patikai alapanyagokból gyújtóbomba...
akár 10-15 percig is késleltethetõ...
és nagyon egyszerû...
érdekel valakit?"

engem ez érdekell :Cc

ColdFire
nekem is JeeeeEEEEeeeee!!!!4444
vagyez nemaz a topik? 😄

Flamer
nekemiskell!!4

szeretnél?
bendegúznak ment...

ColdFire
nekem nem? :|
😄

pü ment :]

Nuxa
Mondom JÁ!!!!!! 4 embert érdekel, ennyi nem elég, nincs meg az elõírt létszám?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ebbõl se lesz semmi 😞

Because cheese...

alap 😄 jól hangzik, fogékonyak vagyunk újdonságokra ^^

Nuxa
Já!

Because cheese...

Flamer
naná. 😄

Czdano
<#buck><#beka2> johet

blendeguz
patikai alapanyagokból gyújtóbomba...
akár 10-15 percig is késleltethetõ...
és nagyon egyszerû...
érdekel valakit?

Nuxa
Ja 😄

Because cheese...

Czdano
kira =)

ugye, a kísérletezés és felfedezés öröme?! 😄DD

Nuxa
Kipróbáltam a "gyújtózsinór készítése otthon" technikát, bevált! Olyannyia, hogy a földre fektetve is égett a fonal. A gyufa mérgét kevés, langyos vízbe tördeltem kombinált fogóval (tehát nem levágdostam a fejüket!), egy kémcsõre hasonlító üvegcsébe töltöttem a keveréket(azért nevezem keveréknek, mert nem oldódik fel a vízben a gyufa mérge, hanem csak elkeveredik benne-olyan lesz, mint a homok ), belelógattam a fonalat, jól összeráztam, kivettem, megszárítottam a radiátoron, meggyújtottam, LOÁL!! A lényeg a keverék sûrûségében rejtõzik; minél sûrûbb a keverék, annál hatékonyabb a gyújtózsinór.

Because cheese...

Nuxa
A fõ hatóanyaga a kén-dioxid, az eléggé mérgezõ, nem?!

Because cheese...

Czdano
lál

Czdano
TÉK

lehet hogy fel van hígítva hogy többet kelljen venni <#hehe>

Czdano
"a vakond vígan röhög rajta" õõõ akkor mért van ráirva hogy belégzése tilos +mérgezõ?

Czdano
😄DDDDDDDDDDDDD
most jut eszembe tegnap bicozás közben láttnuk 1 eltévedt vakondot ami nekem ment haverom bicajának mer 2 macska kergette,igaz nemtudák miaz