2023
Eurovíziós Dalfesztivál
-
#1743 -
#1742 A győztes:
-
#1741 -
#1740 Az észt vizsgadal:
-
#1739 Most voltak Pál Dénesék a nagy duettben. Nem mászkáltak ... Egy hiba nem volt, sőt, még értelmes ruhát is adtak Szilvire. -
#1738 Ja, ez egy kiváló előadás, de fluor-nak ehhez a szövegen kívül nincs sok köze, és én szerintem a többség nem a szöveg miatt szereti ezt a verziót. -
#1737 ha jól emlékszem, abban az évben volt, hogy a kiválasztott produkcióról kiderült, hogy nem indulhat, választottak mást, az mégse vállalta, aztán végül valahonnan kínjukban előrántották ádok zolit... -
#1736 Nesze nektek Fluor!
-
ATi0021 #1735 Úgy általánosságba ahol erről megy a vita, sokan úgy csinálnak, mintha Nekünk lenne bármi esélyünk is nyerni. Eddig is arról szólt ez a "verseny" ki kinek a haverja, nem pedig arról ki mit visz ki. Kicsit tényleg fura lesz amikor kiírják mellé, hogy Hungary, de még a szomszédainkat is beleértve se volt valami nagy megbecsülésünk, szóval sokat nem veszthetünk. Sőt nem volt célom megnézni a Dalt, de most már nagyon kíváncsi leszek a kinti arcokra amikor Alex előadja magát. :)
Én se tartom valami nagy alkotásnak azt amit Alex csinál - szerintem is gagyi, túl egyszerű - mégis valamelyest örülök, hogy Ő megy, mert maga a végső "verseny" is egy nagy nulla. Szóval megérdemlik odakint, hogy egy ilyen produkciót küldünk, van mögötte egy kis kritika az elmúlt évek miatt. Sőt annak is örülök, hogy a nagyképű zsűri és az agyon sztárolt XFaktoros, Megasztáros "tehetségek" akik mindenkinél jobbak, kicsit pofára esetek. Nincs bajom a tehetségkutatókkal, de az hogy minden évben megtalálják az ország legjobbját, már unalmas, utálom. Különösen amikor egy ilyen tehetségkutató (pl. Xfaktor), amolyan Győzike Showhoz hasonló előre megírt forgatókönyv alapján megy.
Arról nem is beszélve, az hogy az emberek megszavazták Alexet jól mutatja általánosságba mi a vélemény a mai magyar zenéről - SP, Antifitnes,Fluor stb. Elegünk van a managerek és RTL, TV2 PR gépezete csinálta "sztárokból". -
#1734 -
#1733 Nem vagyunk undokok, csak annak festenek le minket. Egyébként a rokon népek (törökök, azeriek, kazahok, stb.) azért szoktak ránk szavazni, a határon túli magyarok szintén és néha a lengyelek is (az összes többi meg bónusz :))
Egyébként pedig jó volt a műsor (a ker. tv-k tanulhatnának, ami az igényességet illeti effajta dalversenyeket illetően), csak a zsűri döntései voltak kritikán aluliak. -
#1732 Mert az Eurovízión sem a szakma fog szavazni, hanem a nép :) -
#1731 Akkor Bádog Zoli hogy jutott ki anno? -
#1730 Pedig magasan a legjobb hangú énekes a csapatban. -
#1729 Azért mocskolódik mindenki, mert amit a ByeAlex művel, az nem zene, hanem egy igénytelen, repetitív, összecsapott nóta, ZÉRÓ énekhanggal elénekelve. Fel nem tudom fogni, hogy jöhetett egyáltalán szóba, azt pedig végkép nem, hogy kerülhetett olyan pozícióba, hogy egy országot képviseljen. Szégyen. -
Bullitt #1728 Nem egészen, ha jól emlékszem akkoriban a MAHASZ díjaknak a "legjobb új előadó" cím nyertese mehetett ki, amiről szintén a közönség szavazhatott a neten (és szintén volt zsűri is valamennyire). Javítsatok ki, ha rosszul emlékszem, mert könnyen meglehet.
Viszont ez "A dal" elég röhej volt idén. De még mindig jobb, mint kiküldeni egy esélyesnek gondolt jó zenét és nem feljebb menni az utolsó 10-nél. Sokszor mondták már, ez a verseny nem a zenékről szól, hanem, hogy kinek van több barátja Európában. Sajnos mi meg kurváva egyedül játszunk a saját kis homokozónkban, mert annyira undokok vagyunk :D -
#1727 évekkel ezelőtt csak a szakma döntött, akkor meg az volt a baj. -
#1726 En csak azt nem ertem miert a kozonseg szavaz errol a szakma jo emberei helyett ? (szakma alatt nem feltetlenul a zsurit ertem) -
#1725 pál dénesék dala angolul hol van? -
#1724 Egyébként kb. ezt akarta meglovagolni ByeAlex:
-
#1723 Szar volt a színpadi produkció része. Dénes éneklés helyett folyamatosan arra figyelt, hogy Szilvi odaadja-e neki a kezét, vagy mellényúl, Szilvi pedig arra, hogy ha előrelépek egy métert, akkor leesem a színpadról, vagy pedig még a színpadon maradok. Ezért kb. 3 különböző változatban hallottam a dalt. Ebből kétszer Dénes, háromszor Szilvi változtatott és énekelt össze-vissza, míg a szar koreográfiához 1x sem nyúltak hozzá. Maradt olyan, amilyen.
Gigi esetében változtattak, és végre nem egy vastaglábú Rebekára hasonlonlított, hanem egész jól nézett ki. Letett arról is, hogy a dalt siketeknek szóló előadásmódban adja elő.
A többi közül a hajléktalan gyerek volt még ehető, ill. Cserpes Laura. Az összes többi a totál büdös szar kategóriába tartozott, és nemhogy dalversenyre nem neveztem volna be őket, hanem egyszerűen eldugtam volna a fiók mélyére.
Cserpes Laura esetében viszont a kinézetet karolták fel, ami vagy jó, vagy nem, minden esetre sosem derül ki, mert a zsűri vitte a döntőbe a senki által nem támogatott eladhatatlan szarjait.
Valahogy Kállay és Vastag esetében is ugyanazt éreztem, amit Keresztes esetében: olyan volt, mint az EU parlamenti szavazás, ahol a listákat a kiöregedett, legszívesebben eldugnánk, nehogy itthon kinyissa a száját alakok vezetik.
Egy biztos, Pál Dénesék dalából lehetett volna egy jól megkoreografált számot csinálni (Szilvi angolja is jó), amire az összes külföldi "jaj, de édes ez a vak lány és a elbűvölő tenkintetű fiú"-ra hajlamos emberke elélvezett volna. A TV2nél tökéletesen megoldották ezt a problémát. -
COOLancs #1722 Pál Dénesék dala jó volt, csak helyenként nem találták el a hangszínt, szegény kislányt látva pedig úgy éreztem mintha valami cirkuszi produkciót néztem volna ahol nyomorékokat mutogatnak 500 forintos belépőért. Ami Andrea Bocellinél tetszik, az itt valahogy nekem nem jött be. Persze ez az én szubjektív véleményem.
-
viizo #1721 Egyébként a leggázabb, ami youtube-on ByeAlex dalánál megy: egy csomó ember nem tud beletörődni, hogy ő nyert, és kegyetlenül mocskolódik.
Magyarország, szeretlek! :///
Egyébként magyarul fogja kint előadni a melódiát, azt írta face-en. -
#1720 Évek óta mondom, csak nem Zsülikével, hanem Sláger Tibóval és Bunyós Pityuval. -
#1719 Valószínűleg igen.
A tegnapi döntő nagy vesztese egyértelműen Agárdi Szilvia és Pál Dénes. A zsűri azt a felettébb undorító módszert választotta, hogy esélyt sem adva nekik, nem juttatták be őket a top 4-be (noha jól tudták, hogy a rajongótáboruk hatalmas, a daluk tökéletes és abszolút szívhez szóló).
Kállay-Saundersnek nem volt keresnivalója a döntőben: ilyen tingli-tangli számmal kb. a hollandok vagy a németek szoktak próbálkozni és annak rendje s módja szerint hasalnak is vele.
Radics Gigi dala és hangja abszolút nyertes volt a bejutottak között, bár kétségtelen, hogy az elmúlt napok álbotránya (még mindig nem hasonlít a román versenyző dalára) és a zsűri múltkori tanácsa ("ne hadonássz a karjaiddal" - szegény most végig maga mellett tartotta) nem használt neki (a tv2-s promóról már ne is beszéljünk).
A titkos favorit ByeAlex mindezeket figyelembe véve megérdemelten győzött. A dala bár meglehetősen egyszerű, épp ebben van az ereje: baromi jó a magányos női vokál és a szimpla gitárkíséret. A dal tényleg bemászik az ember fülébe és tele van lélekkel (egyébként szerintem éppen ezért nem kéne lefordítani angolra).
Ha valamivel, akkor ezzel a dallal komoly esélyünk van arra, hogy előkelő helyezést érjen el Magyarország az Eurovízión.
(emlékezzünk Wolf Katira, aki abszolút favorit volt, szuper dal, tökéletes előadás és mégis elhasalt, mert elindult a politikai gőzhenger).
Az Euróvízióra nem szokványos(an jó) dal kell. Hajrá ByeAlex! :) -
viizo #1718 egyszerű a képlet: 'a legkisebb királyfi' jutott be.
Előre borítékolni lehetett, hogy ki az a 3, aki bejut a zsűri által felkarolt négyesfogatba, csak a 4. volt kérdéses.
Bárki jut be negyedikként, a nép vele 'büntette' volna a zsűri, és az agyonajnározott 'nemzetközi szintű' előadókat.
Jól tette a nép, végre nem egy tucatsenki megy. Az összes ismerősöm csak a végén döntött byalex mellett, egyébként sok helyen Dénesék lettek volna a favorit.
-
#1717 Ugye tavaly Wolf Kati Zsűrizett, most Walkó Csaba. Jövőre Márta Alex fog? :D -
#1716 Elsőre talán meglepő a végeredmény. Én sem a Byealexet küldtem volna ki. De gondoljunk csak bele, hogy nem régiben világsikert arattak olyan zenék, amik eltérnek a megszokottól.
Elsősorban Gotye-ra gondolok. Első hallásra az is egy "monoton" zene, mégis mekkora sikert aratott világszinten. Vagy ott van PSY. Persze Gangnam style nem stílusában hasonlít a Kedvesemre, hanem kuriózumában.
A helyzet az, hogy én eddig soha nem azt a dalt hoztam volna ki győztesnek a nagy dalfesztiválon mint amit az országok megszavaztak. Mindig valami olyasmi dal nyert ami kuriózumnak számított. -
Retsu #1715 Abszolút nem mérvadó az ilyen eredmény. Keresztest meg Pál Déneséket sajnálom legjobban, legalább 3.-4. hely körül kellett volna végezniük. Amúgy melyik 3 szóval is végződik a győztes produkciójának a vége? Elég érdekes. -
COOLancs #1714 Sajnos tényleg reális veszély hogy jövőre Fásy Ádám és Zsülike fog kijutni. -
#1713 Sebaj. Ezt tartom:
"Akárki is kerül ki, Azerbajdzsántól van 10 pontunk. :)" -
COOLancs #1712 Természetesen nem lesz, ennyi vót.
Malmőben lesz 2 elődöntö, aztán döntő Május közepén. -
#1711 Jövő heti? Nem ennyi volt? Lesz még egy kör? -
#1710 Nyomták Gigit, jó magyar szokás szerint leépítették mellőle a konkurenciát, nem mérettették meg egy adásban sem, majd csodálkoztak, hogy bosszúból azért, amit Dénesékkel csináltak, hogy egy Keresztesnek több pontot adtak, mint nekik, meg VCS egyáltalán bekerült, na ezért szépen leszavaztak többen arra, aki 2x megmérettette magát és ki tudta ejteni Gigit. Egyébként tipikus a helyzet. Most már arra lennék kíváncsi, hogy a nagy tehetségkutatókban induló, majd sokak szerint iszonyat sok smst kapó arcok közül amikor végre nem kareokezni kell, miért nem tud egy hatalmas tehetségnek tartott Radics Gigi egy byealex nevü senkit egy NEM emeltdíjas sms szavazáson SEM megverni?
Ennyire lehet valós a nézettség is?
Mert - bár itt a dal most saját magát szúrta tökön - tk. olyan epic hibát követett el, amelyet tanítani szoktak médiaiskolákban, miszerint egy nagy esélyest kiejteni egy másik nagy esélyessel szemben ált. veres posztó a másik számára aki nem jutott be. :)
-
Dean Winchester #1709 köszi...
nem tudom ezek közül ki érdemelné meg a döntőt... lehet újranézem a produkciókat de sajnálom,hogy a jövőheti adásba nem került be a Pál-Agárdi duó :( -
COOLancs #1708 Gigi, Vastag, Saunders meg a bi-Alex -
Dean Winchester #1707 melyik 4 maradt bent ? -
COOLancs #1706 Milyen megtiszteltetés lehet a többi előadónak egy ilyennel szemben veszítenie xDDDD -
COOLancs #1705 A szerecsennek slágeres volt a dala, bár buta mint a faék, de működött. -
COOLancs #1704 Ezt szivesebben küldtem volna xDD bár nehezen üt angolul.