2023
Eurovíziós Dalfesztivál
-
#1783 Hehe.
"Grúzia 2009-es versenydalát betiltották, a benne található szörnyűséges szóvicc miatt. Igen, valóban sérti az Eurovízió szabályait, mert nyíltan politikai állásfoglalást tartalmazott a dalszöveg. “We dont wanna Put In”, azaz nem akarjuk berakni, illetve más értelmezésben nem akarjuk “Puty int”. A dal szerzői köztudottan ellenzik az oroszok politikáját, élén Vlagyimir Putyin miniszterelnökkel. Grúzia nem volt hajlandó újraírni a dalt, így visszaléptek." -
#1782 Szombaton.
01.France
02.Lithuania
03.Moldova
04.Finland
05.Spain
06.Belgium
07.Estonia
08.Belarus
09.Malta
10.Russia
11.Germany
12.Armenia
13.The Netherlands
14.Romania
15.United Kingdom
16.Sweden
17.Hungary
18.Denmark
19.Iceland
20.Azerbaijan
21.Greece
22.Ukraine
23.Italy
24.Norway
25.Georgia
26.Ireland
Tavaly a 17. helyről nyert a svéd marokkói. :) -
#1781 Kell utolsó helyezett is. Kiváncsi lennék ki volt a 11.? -
#1780 Azon lepődtem meg leginkább, hogy minden "szakértő" a tavalyi svéd nyertesre hajazó dinamikusabb, vocal-trance szerű (direkt nem europop-ot írok, ahogy az amerikaiak definiálnak mindent, ami innen származik és nem tudják hová tenni :)) dalok előretörését jósolta és ehhez képest túlnyomóan lassabb (sőt számos hagyományos San Remo-i hangulatot idéző dal is) számok szerepeltek.
A román tiszta Vásáry André szimulátor volt, abszolút meglepő volt, hogy egy ilyen bennmaradhatott. Persze el kell ismerni a faszi énektudását, de ez a fajta férfiszoprán (ha lehet így nevezni) számomra (és szerintem sokak számára) annyira komikus, hogy egyszerűen nem lehet komolyan venni. Ahhoz persze, hogy igazán nevetni tudjak rajta, meg nem elég jó :) -
#1779 -
#1778 Az orosz nagyon szar. Szerintem. A csütörtöki számok lezavarása után a mostani bejutók közül csak a letteket nem találtam el és minket. :)
Én is örülök, hogy a tradicionális gagyit már annyira nem díjazzák. A román volt az egyetlen produkció amit nem értettem, és a svájci, ami élőben mindennél szarabb volt idén. -
#1777 Meglepődnél, ha ismernél. A trendet próbáltam követni. :) -
#1776 Hagyjuk már ezt a baltásozást, ez olyan mintha a németeket Hitler alapján ítélnénk meg - szűklátókörűségre vall :)
Ha úgy érted, hogy a környékünkről csak a románok maradtak benn, akkor igazad van, de ez még nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a kiesett "kisantant" országok ne szavazzanak valami más nagy favoritra (pl. ugye a történelmet figyelembe véve köztudottan húznak a franciákhoz, vagy a nagy orosz bátyushoz), tehát attól, hogy kiestek még simán húzhatnak 1 irányba.
Igen, sikerült visszaszorítani egy kissé az igénytelenséget ebben az évben, bár ez nem csak a közönség és a szakmai zsűri érdeme, hanem az indulóké is, hiszen annyira mély színvonalú produkció csak elvétve akadt idén (amik korábban a mezőny kb. felét alkották).
Izraelnek jár a körülrajongás (ajánlom figyelmedbe a legutóbbi hazánkat sújtó FIFA döntést ezzel kapcsolatban, illetve, hogy mi történik, ha pl. románok magyarokat gyalázó feliratokat tartanak fel egy focimeccsen), ehhez hozzá kell szokni, mint ahogy ahhoz is, hogy ott vannak az Európa Bajnokságokon számos sportágban, holott ugye földrajzilag nem éppen ebbe a régióba esnek :)
A Mel Gibson-os kérdés azért kemény volt ;)
-
#1775 A letteken csodálkoztam. Rendkívül összerakott produkció volt, az azeri baltásoké meg a nagyon profi koreográfiával ütött. Szerintem ők nyerik, ismerve a EV viszonyait.
Viszont, van esélyünk, mivel csak a Románokkal kell megküzdenünk a KMben.
Az is kijelenthető, hogy a tradicionális balkanpopra végre kevésbé kíváncsi az EV közönsége.
Magyarázza már el nekem valaki, hogy miért volt ez a hatalmas Izrael rajongás? Csak izraeli zászlót lehetett látni, és egyetlen közönség közeli volt, az is két meleg fasziról. A riportnál is hová mentek? Izraelhez. Mondjuk a közönségnek Malmön túl nem jött be a dolog. :) -
#1774 Ilyen mezőnyben talán már meg sem lepődöm. -
#1773 Az egész Balkán hoppon maradt. Csak a román "zsenit" tolták be, de ugye kellenek utolsók is. -
#1772 Ez jó hír. Köszi :) -
#1771 elsőre bemondták hogy hungary, tehát döntős -
#1770 az a finn lezbicsók ..hmmm :D -
#1769 Úgy hallottam ByeAlex is fellépett ma este.
Vidéken vagyok, lemaradtam róla :(
Meséljetek már: milyen volt a fogadtatás? :) -
#1768 senki se nézi?
vannak durva produkciók... svájc, jajj. -
#1767 A Fehéroroszok bekerülése szintén meglepetés. :) -
#1766 Epic volt, ahogy a Balkán kiejtette saját magát. :)
Látva, hogy mi történt, még ennek a Márta gyereknek is van esélye bekerülni a döntőbe. :) -
#1765 süllyesztőbe -
#1764 Rááldoztam az életemből 14 percet.
Úgy hallom mindig van lejjebb és lejjebb.
Öt szám ami egyáltalán labdába rúghat nálam.
Azerbaijan
Denmark
Georgia
Russia
Ukraine
Hol vannak már az olyan igazán populáris, Euroviziós dalok mint a
Euroband - This Is My Life (Iceland)
Charlotte Perrelli - Hero (Sweden)
-
#1763 Bravó!!!
Nem csak a dal egy óvodás vicc kategória, de illik hozzá ez a nívós színpadkép is. -
#1762 -
#1761 Ráhangolásnak :)
-
Kedvesem - One for me
nemám my sweety meg my darling...:D -
Rotcsa #1759 Ja, látom, majd májusban. Na, majd kiderül, mások mit mondanak..
De szerintem folytatódik majd a haveri országok egymásra szavazása, mint eddig.. :S -
Rotcsa #1758 Nem is olyan rossz...
Mikor lesz a verseny? :) -
#1757 ByeAlex - Kedvesem -
Rotcsa #1756 ki? mivel? -
#1755 van -
Rotcsa #1754 Magyar induló van? Mostanában nem követem ezt a versenyt. -
#1753 Egyébként, elég erős az idei mezőny.
Van pár dal, ami tényleg jó, de természetesen atomszutykok ismét megtalálhatóak. A korábbi erős indulók közül a román és moldáv daloknak nagyon saját haveri körükre kell támaszkodniuk, hogy egyáltalán döntőbe kerüljenek. A bolgár egy katasztrófa. Rég láttam ennyire szart, pedig mindig van pár. Ciprus és Görögország nem nagyon akar nyerni, ez egyértelmű. Ha a német csajt anno kajálták a népek akkor dánt is fogják.
Két kérdés.
Birgit Öigemeel anyukája és apukája vajh milyen néven futhatott a szovjet eraban?
Mikor disszidált Macedóniába a PaDöDö? -
#1752 Várható volt. :) -
#1751 http://velvet.hu/blogok/gumicukor/2013/04/05/kimarad_a_sved_refren_byealex_dalabol_az_eurovizion/ -
evilman1984 #1750 Nagy rakás szar az egész. -
Bullitt #1749 Megint 90%-ban nyálas szar. A montenegrói dubstepen néztem egy nagyot, de a legjobb a görögök alkoholos muzsikája :D -
#1748 Nagyon komoly. Mintha a tavalyit nézném, csak más a zászló. A finn és ciprusi totál egyforma. :) -
#1747 Az indulók :)
-
Eredeti cikk -
#1745 inkább "Az én fogsorom..." -
#1744 A 61 éves Bonnie Tyler is indul az Eurovízión