2023
Eurovíziós Dalfesztivál
-
COOLancs #1663 A daluk sztem is jó, csak az előadásuk lehetne jobb. -
#1662 Ezt a kibaszott nagy csalást. -
Dean Winchester #1661 Szerintem Agárdi Szilvia és Pál Dénes produkciója a legjobb az összes közül. Nem mondom, hogy világszám de ha választani kell akkor őket választanám. Ez az az a dal amelyet ha kell többször is szívesen meghallgatok.. -
#1660 Akárki is kerül ki, Azerbajdzsántól van 10 pontunk. :) -
#1659 Továbbra is A Dalban marad az „Úgy fáj”, Radics Gigi dala -
#1658 Sok igazság van abban amit leírsz, valóban a vicc kategória sok esetben az Euróvízió (én is hallottam, hogy az USA-ban pl. sokan nézik, mivel szeretnek jókat nevetni az idétlen dalokon).
Amikor azonban benyomod a rádiót és hallgatod a rágógumi popot és a mélyen átlag alatti fekete rapet, akkor azért érdemes elgondolkozni azon, hogy kinek kellene röhögni kin.
Azt se felejtsd el, hogy az ABBA és Celine Dion is az Euróvízión tűnt fel és annak nyomán lett világhírű.
Szerintem a mostani mezőny sokkal erősebb, mint a tavalyi és eddig a továbbjutókat is sikerült úgy ahogy eltalálnom (ez utóbbi mondjuk nem jelent semmit, hacsak azt nem hogy tömegízlésem van, vagy hogy nincs akkora ízlésficamom :)) -
#1657 de azért a zsűri is beleszól abba hogy ki jut tovább
a végső döntést valóban a nézők döntik el -
COOLancs #1656 "nem az előadókkal van bajom mert többségük nagyon jó énekes, hanem ezzel az egész kiválasztási rendszerrel."
A nézők döntik el ki jut tovább, milyen igazságosabb kiválasztási rendszer lehetséges? -
#1655 Kicsit hasonlít a refrén ez aztán komoly.:D
-
#1654 Az egész kereskedelmi rádiózás elhasznált szarokról szól. Ezek semmivel sem rosszabbak, mint a naponta hallható dalipari kisiparos kreálmányok itthonról és külföldről. -
FL Zoli #1653 nekem ez vette el anno a kedvem az egész marhaságtól
Ukrajna 2007
..de ahogy láttam képeket sok hasonló "produkció" van minden évben.
2-3 értelmes dalért nem ülök végig egy b#ziparádét -
#1652 Én igazából nem értem hogy mi ez a felhajtás az Eurovízió körül évek óta, miért gondolják a magyar előadók azt hogy ez egy hatalmas ugrás a karrierjükben. Az Eurovíziós dalfesztivál inkább a nevetséges kategória számomra.
Szerintem szánalmas az egész, egy hatalmas giccs, ahol abszolút középszerű dalok versenyeznek egymással, és általában nem az győz aki megérdemelné (értsd jó a zene).
Értem én hogy hatalmas ismertséget hoz meg ilyesmik, de én speciel ha magyar énekes lennék akkor minél távolabb tartanám magam ettől a "verseny"-től.
Én nevetségesnek tartom hogy egy szakmai zsűri hónapokon át mindenféle teljesen közepes dalokat versenyeztet egymással, és a végén kiválaszt egy olyat ami tényleg a legrosszabb, semmi figyelemfelkeltő nincs benne, de még csak nem is fülbemászó. Csiszár Jenő zsűritag pl.(akinek az "apukám világa" c. műsorát régen sokat hallgattam és nagyon szerettem), nem érti hogy a Bye Alex miért teszik annyira az embereknek. Talán nem csak a Class FM által játszott 20 évvel ezelőtti zenéket kéne egész nap hallgatni, és akkor rájönne hogy van élet a A-Ha Take me on-on és az One Direction-on kívül is. Hihetetlen ahogy a sok totálisan semmitmondó dalt ajnározzák (pl. I love my baby ugye, amiből kb. ennyit lehet megjegyezni, és 138 nagy nevü producer közreműködött a megírásában, nyilván több ezer munkaórát beleöltek mire eme zseniális mű megszületett). A másik amit nagyon nevetségesnek tartok hogy a magyar énekesek között micsoda vérre menő küzdelem folyik azért hogy részt vehessenek a versenyen. Szerencsétlenek...
Szóval ja, nem egyszerű a helyzet. Persze ez csak az én véleményem, nem kötelező velem egyetérteni, nem az előadókkal van bajom mert többségük nagyon jó énekes, hanem ezzel az egész kiválasztási rendszerrel.
-
#1651 Egymás után meghallgattam, és kezdtem a román csajjal. Szerintem ez biza baromira hasonlít. Tudom, minden évben ugyanez megy, de akkor is. -
#1650 "Egyébként semmi, ha összehasonlítod, akkor kb. annyi a különbség, hogy a refrén hasonló stílusú."
*annyi a hasonlóság -
#1649 2 napos hír kb. a Blikk megint le van maradva kissé :)
Egyébként semmi, ha összehasonlítod, akkor kb. annyi a különbség, hogy a refrén hasonló stílusú.
"- A két dalban számos átfedés van, dallamfordulatokban, de még ritmusképletben is, a hangvételük pedig szintén nagyon hasonló - jelentette ki a szakember, aki szerint a mai popdalok annyira egyszerűek, hogy az ilyen átfedések szinte mindennaposak."
Persze, hogy már az MTVA is vizsgálja, nyilván komolyabb az ügy, de ez semmi. Rengeteg a hasonlóság manapság és ez itt annyira nem nyilvánvaló.
Ami miatt Gigi sokkal nagyobb hátrányt szenved, az ez a szánalmas kortesbeszéd-gyűjtemény:
Tv2 celebek korteskednek Gigi mellett -
#1648 Na, Giginek annyi ...
Ez bizony baromira kopp ... -
#1647 Szilvi, Dénes és Gigi is jól énekel angolul. Dénes franciául is. Ennek ellenére a Pál-Agárdi kettős esetében TILOS ezt angolul nyomni. De lehet, hogy a sors megadja majd erre a választ, és Gigi megy Malmöbe. -
#1646 Abszolút jogosak az észrevételeid és a kérdésed is.
Gigi és a Szilvi-Dénes duó magasan a legjobbak, nekem mégis a páros az abszolút favorit, mivel rendkívül jól illenek egymáshoz.
Az a vicc, hogy Magyarország eddig magas helyezést (Bayer Friderika és Rúzsa Magdi) úgy ért el, amikor magyarul énekelt, emiatt aztán pláne nem érthető miért akarják ennyire az angol szöveget.
A válasz egyébként szerintem prózai: azt akarják, hogy a közönség is megértse a szöveget. Ebben az esetben viszont azt nem értem, hogy miért nem egyből az angol verziót énekelték már az előválogatók alkalmával? -
#1645 nekem ők nagyon ttszenek egyébként, tényleg aranyosak, stb.
amugy kiváncsi lettem volna odett angol dalára. de a többiekre is. nem értem miért nem lehet monjduk a maradék 8 dalt már angolul hallgatni. -
#1644 PSZSZ hazajött Angliából? Pedig 2010 után megjárta Ausztráliát is.
-
#1643 Gigi és a Pál-Agárdi kettős között fog eldőlni, mert nem a zsűri által tolt emberanyag közül szoktak választani. ByeAlexet is valamiért szeretik, bár fogalmam sincs ki az.
Egyébként sokan mondták, hogy hamisak, de szerintem az első élő adásban tökléletesek voltak. Jó ez a dal. A másodikban Szilvi baromira izgult, egyszerűen szarul szólt. Dénes meg kereste a kezét, és nem találta meg elsőre, és belebakiztak az előadásba.
Más koreográfia kellene. Nem kellene mozogniuk, mint Giginek. De lennének más ötleteim is ...
Megmondaná valaki, hogy miért erőltetik azt, hogy a döntőben, Svédországban angolul szóljon a dal? -
COOLancs #1642 Nem kell neked az egész adás, itt a lényeg Jó tartja magát a harmadik X felé.
http://www.youtube.com/watch?v=k3xw3-BjASo -
Dean Winchester #1641 hol lehet a tegnapi adást megtekinteni? :Dyutuben nincs fent az egész adás? -
COOLancs #1640 Tuti hogy Keresztes megy ki mert az ismertségével megnyeri, de a dal űberszar, hamar hazaküldik Malmöből.
Az olajbogyónak a legslágeresebb a dala, a másik kettő nem is értem mit keres a legjobb 4 között. -
#1639 Odett voltam koncertjén, ő az akinek szorítok, hogy jusson ki. -
Dean Winchester #1638 Gabi nekem sem jött be, főleg ahogy elkezdte az éneklést az vmi förmedelem volt, aztán a dal közepére a refrént már egész jól hozta.
mind1, eddig én nem találkoztam egy olyan dallal sem amitől olyan "húúúú de brutál jó ez " érzésem lehetne.
Remélem jövőhéten lesz ilyen :D
azt lehet tudni,hogy jövőhéten kik lépnek fel? -
Retsu #1637 Milyen értelemben érted a visszafogottságot? Gabi simán megérdemelte volna a 3. megkockáztatom a 2. helyet is! Visszafogottság... szerintem 1 ilyen válogatásnak tényleg a dal kellene h középpontjában álljon, nem az h ki hogy rakja ki a kiraknivalót, meg h mennyire "erotikusan" énekel. És itt visszatérhetünk a hszed első részére, amivel viszont egyetértek. Az első 2 helyezett abszolút nem érdemelte ki nemhogy a helyét, de a továbbjutást se! De ahogy írtad, ez van. -
#1636 Az egyik norvég elődöntős pályamű:
:D -
#1635 A srác - nem tudom mi a neve -, aki a szünetekben nyomja viszont őstehetség. Ennyire lazán baromi rég láttam emberkét műsort vezetni. Nem erőltetett, jók a beszólásai, laza.
Az a nagy kár, hogy maga a műsor brutál szar dalokkal van tele. Egekbe magasztalnak mindenkit, majd lehúzzák pontokkal, majd a sok szart, csak mert Celeb A v B valamilyen tehetségkutatóból, na azt simán továbbnyomják.
Pál Dénesék nem szóltak jól egy hete. Tény, hogy kb. ilyennel lehetne kint befutni, de nem voltak jók.
Nagyon beégnek olyanok, mint Völgyesi Gabi is, de nála az összkép nem volt jó, túlzottan visszafogottan alakított. -
#1634 Mondjuk, ha már tévé, akkor Jegyes-Tóth Kriszta hosszabb hajjal, mint most, de NÉ benne van a legjobb háromban. ;) -
#1633 És nem ordítja, hogy SZAVAZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ, geci! :D -
#1632 ja főleg így két gyerek után :) -
#1631 Ez a Novodomszky Éva egész korrekt, bármilyen szart is erőltetnek rá ruha címén. :D -
Dean Winchester #1630 Eddig nem találkoztam olyan produkcióval ami brutál jó lenne...
-
Retsu #1629 "ezt látnod kell" :D nagyon drukkolok neki de komolyan, jót lehet rajta röhögni, én aszondom Palcsó FTW! Igazi parodista véna! -
#1628 -
#1627 -
#1626 fogadnok baricak a a szavazógyáros rajongotábora szavazott erdélybü -
#1625 annak a csajank az a piercing mint egy mammernak egy pattanás, egy szemölcs, egy bibircsók ugy néz ki :D -
COOLancs #1624 Jaj úgy izgulok