72
-
Equ #32 "Igaz, de a "támogatást" kenheti a user hajára, ha mondjuk 10%-os gyorsul a szívének kedves program a 2 maggal, holott többet is gyorsulhatna ..."
Ha rosszul van megirva a program, akkor linux - vagy bármi más - alatt is 10%-ot gyorsul ma. (bár ott inkább mégkevesebbet) Amiről a cikk szól, hogy még az ilyen programokat is szét fogja tudni osztani több proci között a win, amire jelenleg egyetlen oprendszer sem képes. -
hypno #31 Remélem nem úgy gondolják, hogy az oprendszer tobzódik majd az erőforrásokban, amire meg nincs szüksége azt nagylelkűen átengedi az alkalmazásoknak? -
Inquisitor #30 Igaz, de a "támogatást" kenheti a user hajára, ha mondjuk 10%-os gyorsul a szívének kedves program a 2 maggal, holott többet is gyorsulhatna ... -
#29 de ha valaki játék közben vesz fel, annak a legjobb megoldás a többmagos processzor, egyiken megy a game, másikat terheli a felvétel... -
Equ #28 http://www.sql-server-performance.com/images/jc_high_call_volume4.jpg
itt az látszik, ahogy a windows 2003 szétosztja az sql szerver 17.000 hivás/sec-es terhelését 16 proci között...
Itt meg 32 dualcore-os proci task managerben. -
Equ #27 itt tényleg ennyi a műszaki analfabéta? Nem sima többprocis/többmagos támogatásról van itt szó, mert az már az nt4 is támogatta (a windows 2003 pedig jópár 64 procis gépen fut jelenleg is) hanem egy olyan magasabb szintű kihasználásról, amit jelenleg egyetlen oprendszer sem támogat... -
Xtranz #26 Akkor hiú ábránd marad hogy a Vista kihasználja majd a dualcore-os procimat? -
Emmegki #25 Ez nem a Vienna lesz, azt 2009-12 közé tervezik (inkább 2010 után, nem hiszem, hogy csak 2 évet hagynának a Vistának). Jelenleg fut Singularity néven egy projekt, ami egy teljesen .NET alapú OS lesz amit a Windows utódául szánnak és a Vienna után fog megjelenni. Tehát lehet még várni... -
Alec #24 na nem sinix (mert az is oprendszer és futott rajta) -
Alec #23 azért egy nt-t csak felismerek egy többprocis sinix rendszeren -
RealPhoenixx #22 Nah abban en nem vagyok biztos hogy a MAC is rendesen ki tudja hasznalni a kapacot.
Mindenesetre lehet hogy valami olyan valtoztatast kellene csinaljanak, aminek kovetkezteben az oprendszer felol latszolagosan csak 1 proci van, de maga az oprendszer ugy optimalizalja az adatok es szalak kezeleset, hogy azt viszonylagosan egyenletes terheles gyanant gyurja az adatokat a magok fele.
Ha ezt megoldja a linux is a MAC is es a Windows is, akkor lesz majd rendes fejlodes, es akkor a programozok ujra atterhetnek 1 szalu program kezelesre mint ujdonsag, most pedig addig is mint ujdonsag tanuljuk a tobbszalusagot meg az ilyen optimalizaciot, es nem csak mi tanuljuk, hanem azok is akik fejlesztik az operacios rendszereket.
S mikor mar jol megtanultuk ezeket a dolgokat, majd akkor lesz ez az 1 szalu programozasi eljaras ujra felkapva, mert sokkal egyszerubb es termelekenyebb eljaras mod, csak onnantol kezdve a fordito es az oprendszer megfeleloen le fogja osztani az utasitasokat, etc.
Ugyanis az elsodleges cel nem az hogy igy vagy ugy vagy amugy csinaljunk dolgokat, hanem csak es kizarolag a TERMELEKENYSEG.
Es ennek koszonheto szinten az, hogy ezek a problemak nincsenek rendesen megoldva, az viszont bagatelizalas, hogy a Microsoft reszerol kiba nagy problemakent vetik fel, szerintem ez a cikk sokkal inkabb errol szol:
Nyugtassuk meg a reszvenyeseket, ne hagyjuk a beka segge ala csuszni a reszvenyeinket, es hazudjunk nekik, meg tulozzunk felejuk, hiszen ugysem ertenek hozza etc, s igy novelni tudjuk iranyukba a cegunk altal tamasztott bizalmat, sot akar meg toke emelest is tudunk csinalni annak reven hogy uj kezdemenyezesu projecteket lebegtetunk, mindazok ellenere, hogy egy rakat futo es meg be nem fejezett projectunk van. -
juzosch #21 Igen egy éves. Amiről te beszélsz, az egy másik technológia. És 1-2 éve még nem nagyon lehetett tudni (max sejteni), hogy a fejlődés a több mag irányába indul meg.
És igen, 20 éve vannak már többprocis rendszerek, és valszeg ezt a tudást fel is használják majd az új windowsban. De ezekre a több procis rendszerekre nem írtak még windowst. Szóval nem értem miről beszélsz.
Egyébként meg nem kéne keverni a 'támogatás' és a 'teljes kihasználás' fogalmakat. -
#20 Hát az elérhető ár az megközelítés kérdése, de jelen esetben nem vagy képes kihasználni a tudását a procinak. Egy év múlva lehet de én ma élek és használom a gépem, nem pedig holnap. -
Inquisitor #19 on: először lehet, hogy a 64 bit-et kellene "TÖKÉLETESRE CSISZOLNI"
Elöször a 32 bitet ... de végül is ja. -
Inquisitor #18 "Tehát a Vista nem fog normálisan támogatni egy kb 1 éves technológiát? :)"
Egyéves? Azért mert dupla, meg négyes mag csak most van, azért többprocis rendszerek vannak vagy 20 éve vagy régebben!
És ha jól tévedek a Mac OS X első verziója elég régi, és az már simán megoldotta ezt, egy csomó "alternatív" OS-ről nem beszélve, vagy az őskövületi Irix-ról. -
Inquisitor #17 "... dolgoznak az operációs rendszer utódján, amely teljes mértékben kihasználná a többmagos architektúrák előnyeit."
Hát akkor ennyit a VISTA által teljes mértékben kihasznált többmagos prickról VS Windows XP témáról.
Azért jó, hogy várhat valaki 2010-ig, mire ki tudná használni a többmagos prociját. -
assdf #16 a proci szót cseréljétek magra, elméláztam -
assdf #15 Azért tegyük hozzá, hogy jelenleg néhány nagyon speciális programon kivül egy sem optimalizált többprocesszoros rendszerekre. Jelenleg arról szól a dolog, hogy valamilyen szinten szétosztja az oprendszer a procik között a terhelést, de közel sem ér el vele akkora sebességnövekedést amekkorát lehetne mivel maguk a programok sincsenek erre optimalizálva. Ha valaki tanult infóból architekturákat akkor az ennek a pontos elméletét is tudja. Csak sokan keverik a szezont a fazonnal. Az 5. hozzászólónak teljesen igaza van. És Linux alatt sem jobb a helyzet. -
savior #14 azert a tobb magos procik mar elegge elerheto arban vannak
1 ev mulva meg mar termeszetes lesz, hogy az uj gepeket azzal aruljak -
#13 A M$ először vett magának bagóért egy OS-t, amit kicsit átpofoztak és kiadtak M$ DOS-ként. Na ezt tovább pofozták és ráhúztak egy GUI-t és eladták windosként.
Aztán hogy legyen fejlődés az IBM-el közösen elkezdték fejleszteni az OS/2-t. Aztán jól összevesztek és így sikerült az OS/2 v3-at lenyúlniuk, amiből megcsinálták a winNT-t, abból a 2000-et, abból az XP-t, meg a Vistát.
Sajna nem igen van más a zsákjukba, a lényeges kezdeményezéseket piaci eszközökkel elnyomták. Igazi "alapkutatás" szintről induló fejlesztést soha nem csináltak. -
Alec #12 Milyen egy éves technológia? Max. a PC-k világában. Arról nem is beszélve, hogy már az NT 3.x-k is futottak többprocesszoros nagygépeken. -
juzosch #11 Fogalmad nincs a nagy rendszerek életciklusáról. Majd akkor lesznek összefogva a acsapatok, amikor kell. -
#10 nálad már ez az új egy éves technologia van? Szerintem itt senkinek sincs még több magos procija, egyébként jobb ha tudjátok nincs is program még nagyon a hétköznapban ami ki is használja ezt a technologiát. Föleg nem egy game. -
#9 off: hát nem így gondoltam, de mindegy
on: először lehet, hogy a 64 bit-et kellene "TÖKÉLETESRE CSISZOLNI" -
#8 off topic:
\___/
(o_o)
\/\_/\/
/|\
/ | \
(bocsi unatkoztam) -
#7 "A korai stádiumban lévő projekteket még nem fogták össze"
Azért egy ilyen nagy cégtől elvártam volna, hogy ennyire előregondolkoznak, hiszen egy 1 éves technológiára még egységes "csapatmunka" sincs, mármint nem 5-6 csapat külön munkája.
-
CsabiDuke #6 erről van szó... -
GodBadka #5 Mit értesz nem támogatás alatt? Ha azt, hogy a folyamatokat megfelelően tudja ütemezni a processorok között és képes több folyamatot párhuzamosan futtatni, akkor természetesen támogatja a több processzort. Ha arra, hogy magának az operációs rendszer és folyamatai úgy vannak e felépítve, hogy kihasználják a több processzort valószínűleg itt van gebasz. Ez a része viszont engem rohadtul nem izgat. Nekem bőven elég, ha tudok majd két videót újratömöríteni egyszerre, miközben játszok. Ennek az ütemezését, meg most is tökéletesen megoldja akár az XP is. -
k0zi #4 Tehát a Vista nem fog normálisan támogatni egy kb 1 éves technológiát? :)
Vicces :) -
besetamas #3 Hát azért vár valamit az ember egy mai új oprendszertől. De még a többmagos procikat sem táámogatja??? Nem mintha kellene még, de 5-6 év az sok idő. Hát úgy látom örökre linux user maradok! -
turul16 #2 "A többmagos architektúrákban rejlő előnyök kihasználására olyan operációs rendszerekre és fejlesztői eszközökre van szükség, amelyek ma még nem állnak készen" Mármint az MS -nél nem... -
Athlon64 #1 Azért ez vicces ez a cikk, mert a Vista megjelenésének ideje sem tudható pontosan!