Már dolgoznak a Windows utódján

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nah abban en nem vagyok biztos hogy a MAC is rendesen ki tudja hasznalni a kapacot.

Mindenesetre lehet hogy valami olyan valtoztatast kellene csinaljanak, aminek kovetkezteben az oprendszer felol latszolagosan csak 1 proci van, de maga az oprendszer ugy optimalizalja az adatok es szalak kezeleset, hogy azt viszonylagosan egyenletes terheles gyanant gyurja az adatokat a magok fele.

Ha ezt megoldja a linux is a MAC is es a Windows is, akkor lesz majd rendes fejlodes, es akkor a programozok ujra atterhetnek 1 szalu program kezelesre mint ujdonsag, most pedig addig is mint ujdonsag tanuljuk a tobbszalusagot meg az ilyen optimalizaciot, es nem csak mi tanuljuk, hanem azok is akik fejlesztik az operacios rendszereket.

S mikor mar jol megtanultuk ezeket a dolgokat, majd akkor lesz ez az 1 szalu programozasi eljaras ujra felkapva, mert sokkal egyszerubb es termelekenyebb eljaras mod, csak onnantol kezdve a fordito es az oprendszer megfeleloen le fogja osztani az utasitasokat, etc.

Ugyanis az elsodleges cel nem az hogy igy vagy ugy vagy amugy csinaljunk dolgokat, hanem csak es kizarolag a TERMELEKENYSEG.

Es ennek koszonheto szinten az, hogy ezek a problemak nincsenek rendesen megoldva, az viszont bagatelizalas, hogy a Microsoft reszerol kiba nagy problemakent vetik fel, szerintem ez a cikk sokkal inkabb errol szol:
Nyugtassuk meg a reszvenyeseket, ne hagyjuk a beka segge ala csuszni a reszvenyeinket, es hazudjunk nekik, meg tulozzunk felejuk, hiszen ugysem ertenek hozza etc, s igy novelni tudjuk iranyukba a cegunk altal tamasztott bizalmat, sot akar meg toke emelest is tudunk csinalni annak reven hogy uj kezdemenyezesu projecteket lebegtetunk, mindazok ellenere, hogy egy rakat futo es meg be nem fejezett projectunk van.

Asus P5E; Q6600@3,4GHZ; Dragon 800MHZ 8G, Asus 8600GT; Samsung 1,25T; Dragon haz; Cooler Master M620; Logitech G5; Schyte Ninja 1100 RevB; Canon LBP810 & Lide 600F; LG L226WTQ & Belinea 21\"; NEC RW

Igen egy éves. Amirõl te beszélsz, az egy másik technológia. És 1-2 éve még nem nagyon lehetett tudni (max sejteni), hogy a fejlõdés a több mag irányába indul meg.
És igen, 20 éve vannak már többprocis rendszerek, és valszeg ezt a tudást fel is használják majd az új windowsban. De ezekre a több procis rendszerekre nem írtak még windowst. Szóval nem értem mirõl beszélsz.

Egyébként meg nem kéne keverni a 'támogatás' és a 'teljes kihasználás' fogalmakat.

Gracie Barra

Mo.Organ
Hát az elérhetõ ár az megközelítés kérdése, de jelen esetben nem vagy képes kihasználni a tudását a procinak. Egy év múlva lehet de én ma élek és használom a gépem, nem pedig holnap.

#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni

on: elõször lehet, hogy a 64 bit-et kellene "TÖKÉLETESRE CSISZOLNI"
Elöször a 32 bitet ... de végül is ja.

"Tehát a Vista nem fog normálisan támogatni egy kb 1 éves technológiát? :)"
Egyéves? Azért mert dupla, meg négyes mag csak most van, azért többprocis rendszerek vannak vagy 20 éve vagy régebben!
És ha jól tévedek a Mac OS X elsõ verziója elég régi, és az már simán megoldotta ezt, egy csomó "alternatív" OS-rõl nem beszélve, vagy az õskövületi Irix-ról.

"... dolgoznak az operációs rendszer utódján, amely teljes mértékben kihasználná a többmagos architektúrák elõnyeit."

Hát akkor ennyit a VISTA által teljes mértékben kihasznált többmagos prickról VS Windows XP témáról.
Azért jó, hogy várhat valaki 2010-ig, mire ki tudná használni a többmagos prociját. <#rinya>

a proci szót cseréljétek magra, elméláztam

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Azért tegyük hozzá, hogy jelenleg néhány nagyon speciális programon kivül egy sem optimalizált többprocesszoros rendszerekre. Jelenleg arról szól a dolog, hogy valamilyen szinten szétosztja az oprendszer a procik között a terhelést, de közel sem ér el vele akkora sebességnövekedést amekkorát lehetne mivel maguk a programok sincsenek erre optimalizálva. Ha valaki tanult infóból architekturákat akkor az ennek a pontos elméletét is tudja. Csak sokan keverik a szezont a fazonnal. Az 5. hozzászólónak teljesen igaza van. És Linux alatt sem jobb a helyzet.

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

azert a tobb magos procik mar elegge elerheto arban vannak
1 ev mulva meg mar termeszetes lesz, hogy az uj gepeket azzal aruljak
NEXUS6
A M$ elõször vett magának bagóért egy OS-t, amit kicsit átpofoztak és kiadtak M$ DOS-ként. Na ezt tovább pofozták és ráhúztak egy GUI-t és eladták windosként.
Aztán hogy legyen fejlõdés az IBM-el közösen elkezdték fejleszteni az OS/2-t. Aztán jól összevesztek és így sikerült az OS/2 v3-at lenyúlniuk, amibõl megcsinálták a winNT-t, abból a 2000-et, abból az XP-t, meg a Vistát.

Sajna nem igen van más a zsákjukba, a lényeges kezdeményezéseket piaci eszközökkel elnyomták. Igazi "alapkutatás" szintrõl induló fejlesztést soha nem csináltak.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Milyen egy éves technológia? Max. a PC-k világában. Arról nem is beszélve, hogy már az NT 3.x-k is futottak többprocesszoros nagygépeken.
Fogalmad nincs a nagy rendszerek életciklusáról. Majd akkor lesznek összefogva a acsapatok, amikor kell.

Gracie Barra

Mo.Organ
nálad már ez az új egy éves technologia van? Szerintem itt senkinek sincs még több magos procija, egyébként jobb ha tudjátok nincs is program még nagyon a hétköznapban ami ki is használja ezt a technologiát. Föleg nem egy game.

#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni

janyikzs
off: hát nem így gondoltam, de mindegy

on: elõször lehet, hogy a 64 bit-et kellene "TÖKÉLETESRE CSISZOLNI"

janyikzs
off topic:

\___/
(o_o)
\/\_/\/
/|\
/ | \

(bocsi unatkoztam)

janyikzs
"A korai stádiumban lévõ projekteket még nem fogták össze"

Azért egy ilyen nagy cégtõl elvártam volna, hogy ennyire elõregondolkoznak, hiszen egy 1 éves technológiára még egységes "csapatmunka" sincs, mármint nem 5-6 csapat külön munkája.

errõl van szó...

ASUS P5Q Deluxe; BFG Tech 8800GTS OC 320MB; Intel Core2Duo E4700; GEIL 4Gb DDR2 800 Ultra Kit, 2x500GB SATA WD HDD, Thermaltake Soprano 600Watt; Logitech Wave + MX620 Laser

Mit értesz nem támogatás alatt? Ha azt, hogy a folyamatokat megfelelõen tudja ütemezni a processorok között és képes több folyamatot párhuzamosan futtatni, akkor természetesen támogatja a több processzort. Ha arra, hogy magának az operációs rendszer és folyamatai úgy vannak e felépítve, hogy kihasználják a több processzort valószínûleg itt van gebasz. Ez a része viszont engem rohadtul nem izgat. Nekem bõven elég, ha tudok majd két videót újratömöríteni egyszerre, miközben játszok. Ennek az ütemezését, meg most is tökéletesen megoldja akár az XP is.
Tehát a Vista nem fog normálisan támogatni egy kb 1 éves technológiát? :)
Vicces :)

Eladó tablet PC http://hardverapro.hu/apro/hp_tx2590eo_2/hsz_1-50.html

Hát azért vár valamit az ember egy mai új oprendszertõl. De még a többmagos procikat sem táámogatja??? Nem mintha kellene még, de 5-6 év az sok idõ. Hát úgy látom örökre linux user maradok!

\"Egy linux user-t, nem megérteni, hanem elfogadni kell...\"

"A többmagos architektúrákban rejlõ elõnyök kihasználására olyan operációs rendszerekre és fejlesztõi eszközökre van szükség, amelyek ma még nem állnak készen" Mármint az MS -nél nem...

Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml

Azért ez vicces ez a cikk, mert a Vista megjelenésének ideje sem tudható pontosan!<#felkialtas>

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV

← ElőzőOldal 2 / 2