563
Képek, videók óriási természeti rendellenességekről. (Tórnádókról, Villámokról, árvizekről, stb...)
  • NSTSpider
    Én lementettem 2,7 mb ha kell, adsz egy mailcimet és elküldöm.
  • Galy
    a tegnapi képet honnan lehetne megszerezni?
  • Andora
    Ez rossz.
  • Andora
    Nálunk is nagyon dörgött villámlótt egyik fánkat még majdnem kicsavarta olyan szél is volt.
  • Speedbreaker
    hülye :D Biztos túlélte. Amúgy itt magyarországon, asszem Budapesten
  • Hajnalcat
    És túlélte?
  • xy21
    Hol?
  • Speedbreaker
    Hallotta vki, hogy egy kisgyerekbe belecsapott a villám? :S
  • Grave Digger
    Itt Dunaújvárosban eszméletlen, hogy mi van.
    az elmúlt egy órában gyakorlatilag két-három másodpercenként hatalmas villámok. Most meg úgy szakad, hogy ilyet én még életemben nem láttam (pedig 30 év nagy idő)
    volt egy kis jég is, de szerencsére nem sok. Most talán csendesedik az eső, épp ideje lenne már.
  • berlinboy6329
    Itt semmi nem volt,csak kis eső.Mégcsak nem is dörgött,pedig vasárnap este 10-11 kor milyen jó volt az ablakból nézni a villámokat,bár akkoris csak halk-közepes dörgések voltak.
  • Andora
    Hú, ma nálunk mien vihar volt úristen!Elégé esett!
  • NSTSpider
    Ja ez a 32-38 fok már elviselhetetlen volt főleg hogy párás meleg volt.
  • Newfronter
    A következő napokban csapadékos idő várható, főként a délutáni órákban záporokkal, zivatarokkal. A hőmérséklet általában 25 fok körül alakul, de a tartósan felhős területeken 20 fok körül várható. A légmozgás a hét vége felé megélénkülhet, ekkor egy ciklon közelíti meg térségünket. www.metnet.hu

Ez nekem tetszik! :)
  • NSTSpider
    Itt annál több volt:)
  • NSTSpider
    Itt perpill elállt de jöhet még,ha ilyen meleg nyarak lesznek akkor ez minden hidegfrontkor meg fog ismétlődni.
  • Hajnalcat
    Szerencsére itt Egerszegen nem volt semmi, csak egy kis lehűlés.
  • Newfronter
    Nem tudom pontosan a mezociklon jelentését, így nem tudom ezt neked megmondani.

Még mindig szakad, igaz nem olyan nagy intenzitással, de zivatar van továbbra is.

Nemsokára eléri az országhatárt a hidegfront, és akkor az egészet lenyomja DK-re.
  • NSTSpider
    Mezociklonra gondolsz nem?
  • Newfronter
    Sőt újabb vélemény szerint ez egy: cirkuláris mezoléptékű konvektív komplexum
  • NSTSpider
    Hello
    Most végeztem a pince szivattyúzásával amiért ez a szép kifejlett szupercella a felelős több helyről írtak 30-60 mm csapit ,jégesőt, tubát.
  • Newfronter
    Igen szupercella volt itt. De még nincs vége, a dunántúli khg-ben erős cellák pattantak ki és a főváros felé jönnek!
  • Hajnalcat
    Mekkora vihar van megint Budapesten! Tiszta sötét lett este 6-órakor. A Tv-ben láttam az Úszó Eb-t és félbeszakadt a verseny, annyira durva az időjárás. Dörög, villámlik, 100 km/h-s szél fúj, és rengeteg csapadék esett.
  • berlinboy6329
    Nincs semmi?
  • Speedbreaker
    Azigen. Szépek.
  • Newfronter
    Nagyon szép zivatarom volt, habár nem volt egy topik témájához közeli méretű, de nem is akarok. Csak távolban látni!
  • Newfronter
    Akkor most egy újabb előrejelzés, egy lelkes amatőr meteorlógustól. Ha nem jön be nem az ő hibája, ő csak a modellek alapján próbál előrejelezni.
    Készítette: Raymund (szombat 16:14)

Rendkívüli előrejelzés:
    Tőlünk északnyugatra fekvő központtal, Nyugat-Lengyelország fölött egy sekély ciklon húzódik. A Kelet-Európai síkság felett meggyengült anticiklon hatására, a sekély ciklon központja lassan áttevődik Lengyelországról Ukrajna nyugati részére. Eközben egy úgynevezett alacsonynyomású teknőt hoz létre Magyarország fölött, így igen aktív időjárási tevékenységet okoz. A délutáni órákban az eddigi egész légkört jellemző délnyugati áramlás megváltozik és az alsóbb légrétegekben északnyugat felől hűvösebb, nedves levegő áramlik térségünkbe. Eközben, középszinten még igen meleg, nedves és labilis levegő mozog északkeleti irányba. Már most is igen magas a 700hPa-os relatív légnedvesség. A két légtömeg találkozása mentén igen heves záporok, zivatarok, kialakulására kell számítani. A sekély ciklonnal mozgó „teknő” hatására, egyre magasabb szinteken vált az áramlás, a kezdeti gyenge szélnyírás fokozódik, majd az ismét gyengül. A késő esti órákban délnyugat felől egy erős nedvesség konvergencia éri el hazánkat, ezért kiadós záporok, zivatarok alakulnak ki. Igen heves jégesővel, erős, viharos széllel. Helyenként lokálisan nagy mennyiségű csapadékkal. Helyi árvízekkel. Az éjszaka a csapadéktevékenység áttevődik a keleti területekre, főleg az Alföldön okozva heves eseményeket. Holnap főleg már a Tiszántúlon számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, a nyugati területeken megnyugszik az időjárás, túlnyomóan napos időre van kilátás.
  • mila69en
    tom nálunk is vólt:DDD
  • Newfronter
    Bp-i tornádó 2004-ben
  • Newfronter
    Hát sajnos idén nem volt nálam. :( De pl. Siófoknál igen.
  • mila69en
    jöhetne valami szupercella:DDDDDDDDDDDDDDDDDd
  • Newfronter
    Nagy az esély 50-100 km-es átmérőjű zivatargócok, úgynevezett mezoléptékű konvektív komplexumok kialakulására, de a közeli front miatt helyenként a vonalba rendeződésnek is nagy az esélye. Mindezek a zivatarok élettartamát hosszabbítják, intenzitásukat növelik.

bővebben:
    origo
  • mila69en
    jöhet:DDD
  • Speedbreaker
    Ja, nem ték
  • Speedbreaker
    Hát, tornádó, özönvíz, vulkán, ciklon, biztos nem :P

Amúgy ték!
  • Newfronter
    Többfelé számíthatunk intenzív zivatarok kialakulására. A délutáni órákban a Dunántúlon vonalba rendezett zivatarok kilakulása valószínű.
    A vonal délnyugat-északkeleti, keleti irányba haladva várhatóan áthaladva az országon holnap reggel hagyja el keleti határainkat. A vonal mentén heves zivatarok kialakulása valószínű. A vonal mentén több helyen fordulhatnak elő viharos /60-90 km/ó/ széllökések. Helyenként 100 km/ó feletti széllökések is előfordulhatnak, jégeső /több centiméter átmérőjű/, felhőszakadás kiséretében. Helyenként igen jelentős mennyiségű /50 mm-t meghaladó csapadék/ is hullhat. Holnap napközben főként a Dunától keletre számíthatunk zivatarok kialakulására.
    Helyenként heves zivatar is kialakulhat, felhőszakadás, lokálisan jelentőse mennyiségű csapadék, illetve jégeső, viharos /60-90 km/ó/ széllökések kiseretében.
    A napi középhőmérséklet keleten meghaladja a 25, az Alföldön néhol a 27 fokot.

www.met.hu

Kivi vagyok mi lesz belőle!
  • Speedbreaker
    ez elég szopacs lehetet:

• Hajnalcat
    De jó, pont szombat délután megyek esküvőre. :/ Remélem, hogy Egerszegen nem lesz semmi...
  • Newfronter
    Figyelmeztető előrejelzés: 2006. július 29. szombat éjfélig
    Pénteken a középső és a nyugati megyékben alakulhat ki helyi zivatar.
    Szombaton eleinte a Dunántúlon, a délután második felétől az Alföldön is egyre többfelé várható intenzív zivatar, felhőszakadás, jégeső, és viharos szélrohamok /60-90 km/ó/ kíséretében. A nyugati országrészt a késő délutáni, esti óráktól egy vonalba rendezett, igen heves zivatarzóna éri el, amelyet lokálisan 100 km/ó-t meghaladó széllökések, és igen nagy /néhol akár 50 mm-t meghaladó/ mennyiségű csapadék kísérhet.
    A napi középhőmérséklet az ország nagy részén meghaladja a 25, néhol a 27 fokot.
  • Speedbreaker
    Vulkán?
  • Hajnalcat
    Ide csak eső jöjjön. A villámoktól félek.
    Amúgy nálatok hétfőn volt hatalmas vihar. Láttam a hírekben. Térdig érő víz volt az utakon.