935
A telekinézis(tárgyak mozgatása)
-
#815 "Ami nekem a minden, az lehet, hogy neked a semmi."
Ami szerinted hülység az más embernek nem az. Ilyenek vagyunk mi emberek. Talán kevés az élettapasztalatod ahhoz, hogy ezt megértsd és nem olyan a jellemed, hogy ezt megfelelő szinten toleráld...Nem tudhatom, nem ismerlek.
Azért kösz a "bókot", hogy neked jó vagyok így is...Bár nem szándékom megfelelni az elvárásaidnak azért jól esett...(kinn az eső pár napja):D -
#814 Kell hozzá alany? Csakhogy az alany semmivel sem kevesebbet érő ember mint te, figyelembe vehetnéd a véleményét. -
#813 Gratulálni szeretnék ehhez a hozzászóláshoz. Igazán jól szemlélteti, hogy működik az áltudomány. -
#812 "Én nem értek a fizikához, de egy tárgy megmozdításához szügséges erő lazán kiszámolható."
A tárgy megmozdításához szükséges erő, az addig oké.
Azt is lehet tudni, hogy az elektromágneses tér milyen mértékű módosítása (konyhanyelven megfogalmazva) mozdíthat meg egy tárgyat.
Lehet tudni? Mondok egy példát:
Elektromágneses kölcsönhatás: Adott egy doboz rajzszög egy elektromágnes a bekapcsolásakor magához vonzza az egészet.
Telekinézis: (ahogyan működnie kellene) A doboz rajzszögben elhelyezek még egy rajzszöget, ami meg van jelölve piros festékkel. (egyéb tekintetben ugyanolyan, mint a dobozban levő többi razszög) Na, ezt az egy rajzszöget -pusztán azáltal hogy rágondolok- kiemelem a dobozból (nem csak magamhoz vonzom!), lebegtetem ott egy kicsit, majd óvatosan az előadó székére helyezem, tűvel felfelé, és várom hogy helyet foglaljon.
Később, mivel a jelenség elviekben nem függ a céltárgy anyagától vagy méretétől -ahogy azt Yoda mester is tanítja-, szóval később megteszem ugyanezt a társaságban levő hölgyvendégek bugyijával is. Márminthogy tetszőlegesen mozgatom, pusztán az akaratommal.
Érezhető a különbség az elektromágneses kölcsönhatáshoz képest? A telekinézis volt a téma, és most ott tartunk, hogyhát a mágnes is vonzza a vasat (meg az áramjárta vezetők is hatnak egymásra), szóval miért ne lehetne hatással az elme ereje a tárgyakra.
Márpedig ez olyan okoskodás, mintha azt mondanád, hogy az ember a saját erejéből nyilván képes a repülésre, hiszen a madaraknak is, meg egy csomó gépnek is sikerül, akkor az embereknek miért ne? Ráadásul a repülésre vannak példáink, gépeink, szabályaink, stb. De az, hogy "mér'ne, hiszen a mágnes is a vasat", az nem a telekinézisre példa, hanem az elektromágneses kölcsönhatásra.
Az elektromágneses kölcsönhatásra pedig vonatkoznak bizonyos szabályok, pl. hogy az ereje a távolsággal négyzetesen csökken. -
uwu #811 Az intenzitás, akármiről is legyen szó itt most tök lényegtelen. Pláne úgy, hogy nem tudod minek az intenzitásáról beszélsz.
A lebegtetéshez ki lehet számolni mennyi energia kell. Ezt az energiát kell valahogy biztosítani. ha nehéz tárgyakat akarsz egész nap , mondjuk az egyszerűség kedvéért kézzel trtani, elég sok szalonnát kell enni ahhoz képest, ha nem csinálsz semmit. -
uwu #810 Ez inkáb olyan, mint a középkorban a kivégzések. Ott se a kivégzett lelkét akarták megmenteni. Fogyd fel úgy, hogy te vagy a ross példa, és így jár aki hülyeségeket beszél. -
uwu #809 Ki mondta, hogy én terelni akarlak?
Nekem jó vagy így is. Különben kit szólnék le?
Ez nekem hobbim, kell hozzá alany. -
#808 Nemigazán ismerheted az emberi természetet, ha azt hiszed, hogy ilyen leszólásokkal bárkit a reál tudomány felé tudsz terelni. Sztem, ha egy ember nem tud olyan sokat egy területen, de érdekli az pozitívum, ha lehúzással elveszed a kedvét az nemigazán bölcs dolog, főleg, hogy közben azt hangoztatod, hogy arra terelnéd (csak kicsit logikátlan dolog). Az tuti, hogy nem vagy pszichológus:D:D Vagy esetleg tettem fel olyan kérdéseket, melyeket nem tudtál megválaszolni és ilyen módszerrel próbálod palástolni azt, hogy dunsztod sincs? -
#807 Létezik fizikailag olyan erőhatás, mely intenzívebb fémekre gyakorolt hatásában, mint más anyagú tárgyakra? Ha igen, hogy keletkezhet...stb.
Nicsenek különösebb elvárásaim. Kérdeztem megint, nem válaszolt senki. Meg sem próbálta se tudományosan, se nemtudományosan ( de utálom ezt a kategorizálást, mert szerintem még a hit is tudományhoz kapcsolódik, sőt az élet minden területe: humán meg reál tudományokhoz, na mindegy)
Ez zavar. Bár nekem azt írtad nem áll jól, ha gondolkodni próbálok, azért azt nem írtad, hogy te meg sem próbálsz.
Tessék, okíthatnátok, hamár ezeken a területeken okosabbak vagytok. -
uwu #806 Jaj, már megint ezek az elvárások gondolkozás terén... Elfeledkeztem a képességeidről Zuzukám, bocsi.
Vajon min alapszik ez? hogy is érzed a tárgyak súlyát?
Gondolom van már tapasztalatod tárgyak felemelésében, hasonlítani csak tudsz.
Ha valami mellé odarakod a mérőszalagot, mit is csinálsz tulajdonképen?
Lehet, hogy csak én vagyok vele így, de ha csak egy poharat kel felemelni, nekem az nem nehéz, és érzem a súlyát, de ha egy zongorát, az már necces.
A telekinézis során ugyanúgy el kéne féradnod költözködés közben, mintha kézzel vinnnéd. Ilyesmiről viszont nem szoktak ezek beszélni -csak úgy emelgetnek, mindegy mi az... -
#805 Konkrétumot nem tudsz? Csak azt, hogy érzed is? Ennyire otthonosan mozogtok a fizikában?
Miért van az, hogy ha kérdezt rendszerint nem válaszoltatok, csak "tereltetek"? Vicces játék, bár nem az okosságotokat támasztjátok alá vele. -
uwu #804 Ez nem nehéz.
Megpróbálod felemelni, és már érzed is, mérni se kell.
Aztán elég is, ha csak egy szöszt akarsz odébbrakni a tudatoddal.
Próbáld ki, megygőző tapasztalatra lehet szert tenni. -
#803 Nem beszéltem varázslatról.
Te viszont régebben azt írtad, nem értesz az orvoslához, agyhoz...stb., most meg leszóltál, hogy nem hiszed, hogy többet tudnék ezen a területen mint te. Jó lenne, ha tisztáznád első körben saját magaddal, mihez is konyítasz. Nem annyira nehéz leírni, nézd: ehhez én nem értek, ezt én nem tudom.Tudod, az az okos ember, aki tudja mennyi mindent nem tud... -
#802 Én nem értek a fizikához, de egy tárgy megmozdításához szügséges erő lazán kiszámolható. Azt is lehet tudni, hogy az elektromágneses tér milyen mértékű módosítása (konyhanyelven megfogalmazva) mozdíthat meg egy tárgyat. Hogy egy élő szervezet tudhat-e ekkora hatást gyakorolni egy tárgyra és ha igen hogyan, erről kérdezd az okosokat.
Na akkor téged kérdezlek: mekkora erő kell egy szimpla golyóstoll megmozdításához? Pl. zebratoll és honnan eredhet ekkora erő? Megmozdíthatja légáramlat, "erőtérváltozás" bármi ilyesmi? -
#801 Ha még javaslat lett volna akkor azt mondom.....na mindegy -
#800 -
#799 Látom fel sem fogod a különbséget a két dolog közt. Nem is vártam.
Bocs, hogy azt merészeltem javasolni, hogy talán tanulni kéne, nem pedig meséket olvasgatni varázslásról. Mondjuk neked már amúgy is mindegy, te tanulástól már úgysem leszel értelmesebb. -
#798 Igen!!Te talán nem akarod megmondani a "Frankót" senkinek se, ahogyan a meditáció topicban se tetted.....Te mindent tudsz, mind a biokémiát, mind a fizikát.
Szimplán csak nem látok külömbséget benned mint "tanult" "okos" ember és köztem, vagy talán mégis? JA igen megvan, a külömbség, hogy te tanult ember vagy és képes vagy leállni veszekedni egy nostradamus féle egyénnel.
MIért is? HA ez a két dolog számodra ennyire eltér akkor minek vagy itt? HAHÓÓÓÓÓÓÓÓ, menj az "ÉN VAGYOK A LEGOKOSABB" topicba. -
#797 "Én nem értek a fizikához"
Meg a biokémiához, biológiához, és még sok minden egyébhez sem, aztán mégis kurvára meg akarod mondani a frankót ezekben a témákban. Hát, szólok megint, először talán az alapokat kellene megtanulni, AZTÁN lehet gondolkodni azon, hogy hogy lehet az, amit még nem tudunk.
De tudom, hogy ezt hiába is mondom. Nostradamus meg a varázslás sokkal izgibb, mint egy középiskolás tankönyv.
21. század, aztán itt tartunk. El vagyok keseredve. -
#796 Én nem értek a fizikához, de egy tárgy megmozdításához szügséges erő lazán kiszámolható. Azt is lehet tudni, hogy az elektromágneses tér milyen mértékű módosítása (konyhanyelven megfogalmazva) mozdíthat meg egy tárgyat. Hogy egy élő szervezet tudhat-e ekkora hatást gyakorolni egy tárgyra és ha igen hogyan, erről kérdezd az okosokat. Az tuti, hogy a test folyamatosan temel energiát, az is, hogy képes ide, oda testen belül koncentrálni az "errőit" lásd gyógyulás. Az is tuti, hogy ilyen olyan formában "leadunk" energiát a testünkből az is biztos, hogy ez egyénenként eltérő lehet, sőt helyzetfüggő is.
Azonkívül ott van a lehetőség, hogy külső tényező is szerepet játszat benne. Azért nem muszály alapból feltételezni, hogy minden az emberből ered...Nagyon sok mindent kellene figyelembe venni, "vizsgálni" ahhoz, hogy "reális" következtetést lehessen levonni...Sztem. Ahhoz pedig, hogy "reprodukálható" legyen a lehető legtöbb ilyen tényező komplex ismerete kell. Sok ismeret kellene hozzá, és összehasonlítás, hogy milyen külső, belső tényezők egyezése esetén fordulhat elő iyesmi. Elméletileg...
A gömbvillámos eseteknél például jellemzően fémtárgyak mozgását figyelték meg. Miért pont fémek? Létezik fizikailag olyan erőhatás, mely intenzívebb fémekre gyakorolt hatásában, mint más anyagú tárgyakra? Ha igen, hogy keletkezhet...stb. Sztem hellyelközzel nagyon is megválaszolható kérdések merülnek fel. Már ha az a szándék, hogy komolyan vegyük a kérdést...
Igaz, hogy ez nem telekinéis, de kiindulópontnak megteszi. -
uwu #795 -
#794 -
#793 Na jólvan, elég már a hülyeségből! -
#792 The Killer Zombie Perec's of Doom From Outer Space!
Ha nem lenne ilyen késő, megcsinálnám ehhez a mozihoz a plakátot. -
uwu #791 Csak azért írod ezt, mert irígykedsz a perecek miatt.
Pedig tényleg nem kívánom senkinek ami itt folyik, már zenélnek is. A kézigránát meg nem jön, bizos valaki jobban akarja mint én.
Tudom ám, hogy te buzerálod a gránátjaimat irígységbnől.
Jó lenne, ha hagynád őket tovább lebegni, mer ezek a perecek rohadt hangosak már. -
#790 Akkor viszont úgy kellene feltenni a kérdést, hogy "ha létezne telekinézis, hogyan kellene működnie?"
értsd:
-fizikai alapok: megmozdítani kiválasztott tárgyakat azok megérintése nélkül, távolról, függetlenül azok anyagától. Szükséges energia, mezők modellezése, stb.
-biológiai alapok: szükséges mezők létrehozásához és irányításához szükséges szervek, ezek kialakulásának evolúciós költségei, feltételei, esélyei...
Viszont pl. a StarWars első részében már volt egy ilyen próbálkozás, hogy az erő a "midikloriánok" segítségével hat a dolgok között. Szóval poén ellőve, még akkor is, ha az meg olyan suta magyarázat volt, hogy később már maga Lucas se erőltette. -
#789 Itt egy cikk a telekinézről, most találtam esetleg, ha érdekel valakit.
http://www.nemere.hu/telekinezis.htm -
#788 Látod, akkor mégis teljesült a kívánságod uwu :) Örülök neki.
Lasoabt biztos neked is van némi elképzelésed a telekinézist illetően, szivesen meghallgatlak elvégre azért van a topic.Attól függetlenül hogy létezik e vagy sem, várom a a hszeket és a véleményeket. -
lasoabt #787 De egyébként,ha már személyeskedés.Miért is könyvelsz te engem el hazugnak?Mikor állítottam hogy létezik a telekinézis?A te hozzáállásod,vagyis hogy tagadjunk mindent,mert úgysincs ha azt mondom,az aztán annyira nem tudományos hogy kár is fecsérelni a szót rá.
Miért olyan nehéz az,hogy felteszünk valamit,és akit érdekel a dolog,az megpróbál róla vitázni?Nem mondtam hogy ezzel eldől bármi is,hogy ezzel bármit is bizonyítanánk,csak gondoltam érdekes volna a dolog.Nekem nincs semmi elméletem rá,ami megállná a helyét,ezért kérdezek mást,hátha.
De tudom,ezen nincs értelme vitázni,sőt,bele gonodolni sem,mert úgy sem létezik... -
uwu #786 Már nem kell a szaros pereced, annyi van mint a rohadás.
Tömegével lebegnek a ház körül.
Már kicsit megbántam, mert elég zajosak.
Most kézigránátokra gondolok, hogy rendet vágjak köztük -
uwu #785 EZT NEM FOGJÁTOK ELHINNI!
Bejött!
Nagyon akartam, és erre épp az előbb csengettek. Mikor kinyitottam az ajtót ott lebegett a sós perec, és azt mondta, azért jött el a péktől, mert megérezte, hogy mennire akarom. Azt hitte, nem fogom megenni, különben biztos nem lebegett volna el idáiog, de tévedett.
Sajnos megettem a bizonyítékot.
nem kellesz te ide, mostmár azt lebegtetek magamnak amit akarok. Tényleg nem kell pénz a boldogsághoz, így most minden ingyen van. -
#784 Amúgy meg lényegtelen ,hogy minek könyvelsz el minket, engem az a legkevésbé sem izgat. -
#783 Ha annyira fontos neked az a sósperec akkor vmelyik nap odaadom neked suli után, csak mondj időpontot és helyszínt. -
uwu #782 Már lentebb adtam az igényeimet.
A sós perec is elég lesz, csak had lássam már azt a csodát!
Amíg nincs perec, addig elkönyvellek titeket hazug álszent alattomos szálhámosoknak. -
uwu #781 Akkor csak egy sós perecet szeretbék.
Teremtsd meg nekem az akaratoddal, és hinni fogok neked. -
#780 Ha itt érzi jól magát ,akkor hagy írkáljon ide, ez egy univerzális téma.Legalábbis befogad más témát is.Én meg befogadom az ilyen embereket ide. -
#779 Köszi Iasoabt :) -
lasoabt #778 Jaj értem,tehát ha valami neked nem megy,vagy nem tudsz róla hogy másnak ment,akkor az nem létezik.
A külömbség az az egymillió dolláros példád meg a telekinézis között,hogy ez a telekinézis fórum,és nem a hogyan teremtsünk egymillió dollárt a tudatunkal fórum. -
#777 Először nézz körül ,hogy mi lehet fontosabb a pénznél, de amíg csak azt látod sajnos nem leszel boldog. -
#776 Sajnos érzem benned a hátsó szándékot, a másik meg az, hogy nekem a pénz nem az életet jelenti, ezért nem kívánhatom helyetted, vannak annál fontosabb dolgok is. HA megvannak azok a fontosabb dolgok utána nem lesz gondod azzal, hogy nincs pénzed.