935
A telekinézis(tárgyak mozgatása)
  • xelag
    Valóban én kérdeztem, csak én valami mélyebb és mégis egyszerűbb válaszra számítottam .... valami spirituálisra. :)
  • Cowie
    Telekinézis: Tárgyak tudományosan megmagyarázhatatlan mozgása, amit ismeretlen erők okoznak. Legalább is ezen forrás szerint.

Kérdés: a regenerálódás során hol történik rejtélyes, tudományosan megmagyarázhatatlan tárgymozgatás?
  • Cowie
    Ahhoz hogy begyógyuljon tényleg nem kell tudnod, hogy hogyan történik. A hitnek pedig semmilyen szerepe nincs a folyamatban, de ha jól emlékszem te kérdezted, hogy "Mi az ami mozgat bennünket?Tudományos választ kérek(azon kívül, hogy izom)".
  • xelag
    Hogyne lenne már köze, akkor nem értetted, amit írtam lejjebb. :)
    Ha nincs köze, írd le, hogy miért nincs köze és akkor elfogadom az állításodat, ha persze kielégítő választ kaptam. :)
  • xelag
    Azt hiszem, nem kell ahhoz tudni ilyen mélyen dolgokat a testemről ahhoz, hogy esetleg begyógyuljon a sebem. ÉN egyszerűen csak hiszek , hogy begyógyul.
    MOst mivel lesz jobb, ha tudod, hogy glikolízis, citromsav-ciklus, terminális oxidáció miket csinál és miért...
  • sz4bolcs
    Tévedel, a telekinézis létezése tudományosan igazolható, csak mindeddig nem sikerült senkinek ellenőrzött körülmények között produkálnia a jelenséget.
  • dronkZero
    Semmi gond nincs ezzel, csak szokj hozzá, hogy ha olyan dolgokról beszélsz hülyeséget, amiről már létezik tudás, csak neked nincs birtokodban, akkor hülyének fognak nézni. Amennyiben ez téged nem zavar, akkor semmi gond nincs az égvilágon.
  • Cowie
    Ja és annyi még, hogy sem az izomszövet összehúzódásának, sem az általad felvetett regenerációnak nincs köze a telekinézishez.
  • Cowie
    "Mi az ami mozgat bennünket?Tudományos választ kérek(azon kívül, hogy izom)"

Ha erre tudományos választ akarsz, akkor először is onnét indul a dolog, hogy aerob lebontás. Először ennek a biokémiájába kéne elmélyedni és úgy továbblépni. (glikolízis, citromsav-ciklus, terminális oxidáció). Keress rá elég sok infó van róla a neten, de egy jobb gimnáziumi biosz könyv is elég jól leírja. Az így nyert energiát raktározza a sejt (ATP molekula) és használja fel a pl. a mozgáshoz.
    Ha pontosabban is érdekel a folyamat javaslom nézz utána, én már kicsit régen foglalkoztam a témável.
  • xelag
    Amúgy megnézném, hogyan érnéd el a célod azzal, hogy ha esetleg félretájékoztatnál....vajon menne?
  • xelag
    "tökéletesen tájékozatlan vagy a témában, ezért bármekkora ökörséget képes vagy elhinni."

MI a gond ezzel? Jah, hogy vannak olyan emberek, akik esetleg ezt kihasználnák, mint amilyen te is vagy. Én erre nem lennék büszke. :)
  • xelag
    Jódarabig még élni is fog.
    Amúgy tájékozatlan nem vagyok, csupán más témában járatos, mint amiben ti is :)
  • xelag
    Hogyne élne . :)
  • uwu
    Egyébként meg Dzsekó él!
    Tudtad?
  • uwu
    LOL
    Számosra nem bizonyított?
    Ezt helyesen úgy kell mondani, hogy tökéletesen tájékozatlan vagy a témában, ezért bármekkora ökörséget képes vagy elhinni.
    Nem viselkedik veled senki úgy mint egy darab szarral, csak úgy mint egy óvodással. Mi csak tanítgatunk, mert nagyon buta vagy még, de ne aggódj el fog múlni, ha te is akarod:D
  • xelag
    Sejtosztódás ide vagy oda,ez is egy elképzelés és nem bizonyított,(legalábbis számomra) valami a sejteket is mozgatja, de mi az?
    És nem megalapozatlanak a feltevéseim, ennyi erővel mindannyian megalapozatlanok vagyunk.
    Amúgy meg, felőlem aztán feltalálhat egy tudós akármit is, az attól még nem jelenti azt, hogy nem lehetne jobb megoldása az adott dolognak.
    Ha azt hiszitek, hogy sok megalapozatlan és hülye kérdéseim vannak, akkor válaszolajtok a kérdéseimre, úgy, hogy azt meg is értsem.

Az első kérdés: Mi az ami mozgat bennünket?Tudományos választ kérek...(azon kívül, hogy izom )
    MIért mindenben, csak a tudományos választ keresitek?
    MIért kell egymással úgy viselkedni, mint egy darab szarral?
    MIért kell egymás elképzeléseit lenézni, csak azért, mert az "megalapozatlan". (azért mert ez egy tudományos fórum... és? mi? van? akkor? )

• uwu
    Ja, a példáid... mind csalás egytől egyig.
    Csak azért csinálják mert a csodák érdeklik az embereket, mármint egy részét és ők imádják ha át vannak verve. Ez is egy üzletág, az egésznek ez a gyakorlati alkalmazása, egyszerű átverés. A hiszékeny emberek elég jól tejelnek.
  • dronkZero
    A telekinézis azért más, mint a regeneráció, mert a telekinézis az azt jelenti, hogy távolról erő kifejtése, nem pedig regenerációt.

Egyébként nem összehúzódik a seb, hanem sejtosztódással visszaállítja a szervezet a "hiányzó" részt. Ha nem sikerül tökéletesen az eredeti állapotba visszaállítani, akkor marad sebhely.

Az a gond, hogy olyan dolgokról állítasz határozottan dolgokat, meg vonsz le messzemenő következtetéseket, amikről szemmel láthatóan fogalmad sincs. Tájékozatlanságra alapozni elméleteket nem annyira menő.

Először azt kellene megtanulnod, amit a világról már biztosan tudunk, sok ember sok munkával megállapította, hogy az úgy van, és akkor utána lehet azon gondolkozni, hogy amit még nem tudunk, az hogyan lehet.
    Az nem módszer, hogy ha nem tudsz valamit, akkor vad fantáziálásba kezdesz...
  • uwu
    Ennyi erővel bízhatsz abban is, hogy a leejtett tányér nem ér földet, hanem megáll a padló felett, hogy össze ne törjön:D
    Kár, hogy nem értetted teljesen a szöveget. Az az 1% nem 1% a már lebukott csalók miatt -amint írtam- hanem erősen tart a nullához. Úgy látom a neked tetsző dolgokat könnyen magadévá teszed. Ez hsz is igazából erősen kritikus volt attól még, hogy nem használtam csúnya szavakat. A világ úgy általában olyan amilyen, senkit nem érdekel, hogy tetszik neked vagy sem, és hogy elfogadod-e vagy nem, a valóság adottság.
  • dronkZero
    Az a helyzet, hogy ha létezne a jelenség, akkor lennének telekinézissel építkező, szállító, költöztető cégek, meg vidámparkokban telekinézissel emberreptető cuccok, meg ilyesmi. Lennének telekinézis-kommandók, akik a levegőbe dobálják az ellenség katonáit, fejreállítják a tankjait, lecsapják a helikoptereit.
    A világ már csak olyan, hogy ha valamit ki lehet használni, akkor az minden elképzelhető módon ki is van használva. Amiből bármilyen módon fegyvert lehet csinálni, abból már fegyvert csináltak.

A telekinézissel kapcsolatban nincsenek ilyen alkalmazások. Annak ellenére, hogy az emberiség több ezer éve keresi ezt az alkalmazási lehetőséget.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a telekinézis, mint jelenség, nem létezik.
  • xelag
    Amúgy jobb lenne, ha valaki kivenné a zárójelből a tárgyak mozgatása dolgot, mert azt nem én írtam oda amikor megnyitottam ezt a topicot.
    Simán A telekinézis nevet adtam neki. Valószinűleg emiatt vannak a félreértések, mert ti konkrétan a tárgyak mozgatására gondoltok, én viszont nem csak arra.
  • xelag
    Teljes mértékben egyetértek veled és végre olyan választ kapok, amiben nem érzek semmi negativitást sem. MIért nem lehet a többieknek is így válaszolni? Egyedül ez zavar az egészben, többnyire érzékelem a gúnyos megvetést a hszekben.
    Én bízom abban a "kis" 1 %-ban, mert sosem lehet tudni, elvégre fontos szerepet játszhat az az 1 % is, csak ezt kéne belátni. :)
    Sokminden van az életben, amiről még nem tudunk, de idővel fény derül"het" rá.
    Lehet, hogy az evolúció fejlődése következtében egy aprócska módosulás, de az is lehet, hogy már régóta használjuk, csak nem "ismertük" még fel.

Azért megemlíteném a regenerációt, ami szintén telekinézisnek mondható..
    vegyünk egy szétnyílt sebet, ami 1 hónap után összeforr.
    Mégis hogyan? AMikor egy szakadék van a "2" "test" között, hogyan érik el egymást, hogyan lesz a 2 dologból ismét 1 ?
    Úgy, hogy az sosem volt 2 , még akkor sem, ha szétnyílt, de akkor sem, ha kettévágsz valamit, az attól még 1 dolog marad.
    (persze, bele lehet kötni, hogy akkor minek vannak a számok....ha elegendő csupán az 1 et használni. Valójában a 0 amiről beszélek, mert az magába foglalja az összes többi számot, de egy 1 csoport, 1 halmaz az egész )

Valójában körbe lehet járni a sebet, mert az sem végtelen hosszúságú, de mi az, ami körbejárja a sebet, hogy összehúzza? Mi az, ha nem az "erő" amit "másnéven telekinézisnek" is lehetne nevezni.
    Persze azt is elképzelhetjük, hogy aprócska lények élnek a testünkben, amik szemmel nem láthatóak, és azon vannak, hogy mindent helyreállítsnak amit csak lehet.
    Újból felépítik, betömik a mélyedést...
    Átdobálják az egyik félről a másikra a "horgaikat", aztán összehúzzák.

Mindegy hogyan fogod fel ezeket a dolgokat, lehet, hogy hülyének nézel, teljesen mindegy. Lehet, hogy azt mondod, hogy a regeneráció teljesen más, mint a telekinézis. Akkor magyarázd meg, miért más? Magyarázd meg, miért és hogyan húzodik össze a seb. Magyarázd meg, hogy valakinek miért marad heg , valakinek pedig teljesen eltűnik a seb nyoma. MIért?
  • uwu
    Ez azért van, mer a telekinézis tudományosan nem bizonyítható.
    Olyan mint a mikulás létezése, az se bizonyítható tudományosan, pedig a gyerekek hisznek benn, és a tévében is szerepel eleget.

A tapasztalat azt mutatja, hogy aminek a létezése nem bizonyítható az nem is létezik. Persze sose lehet kizárni a létezését, végül is csak 99% hogy nem létezik:)
    Ha te mégis bízol az 1%-odban, akkor vedd hozzá hányan buktak le azok közük akik azt állították, hogy tárgyakat mozgatnak fizikai kontakt nélkül. Így még kevesebb a valószínűsége a létezésnek, gyakorlatilag lehetetlen.
    Ezt szerintem te is tudod, csak nem akarod belátni. Ne csodálkozz rajta ha emiatt kiröhögnek egy tudományos topikban!
  • sz4bolcs
    A lila köd, fantázia... sok minden lehet.

"Ez nem tudományos topic, mivel én nyitottam..."
    -Még mindig a tudományos eszmecsere fórumban vagyunk. :D
  • xelag
    Hogyne lenne már igaz, ha nem lenne igaz, akkor mi az ami jó érzést kelt bennem.. :)
  • xelag
    Menjetek gumiszobába ti, úgy gondolom, hogy oda az jár aki valóban faszkalap, viszont én nem érzem magamat annak, és ezt a témát sem.
  • sz4bolcs
    Eldöntötted, amikor megnyitottad, nem az sg hibája, hogy eltévesztetted a gumiszobát.
  • sz4bolcs
    érvelési hiba - wishful thinking - Valami nem lesz igaz attól, mert az jó érzéseket kelt/keltene benned...
  • qetuol
    mindegy ki nyitotta, tudományos eszmecsere fórumban van, tehát tudományos topik.
  • xelag
    Ez nem tudományos topic, mivel én nyitottam... azt hiszem jogom van eldönteni , hogy milyen topic is ez.
    Ha pedig az sg fórum nem tart fent ilyen topicocnak helyet, akkor pedig törölje.
  • qetuol
    ez egy tudományos topik, ezért érthető ha tudományos dolgokról beszélünk.

természetesen képzelheted magadat pókembernek, meg olvashatsz meséket is, de ezekkel menj a gumiba vagy sajátba.
  • xelag
    Csak az zavar, hogy a fórumon csak az olyan "tudós" emberek írhatnak "csak", mint amilyen te is vagy, mert máskülömben kivülállónak, vagy idiótának tartanak. Hát persze... majd a kedvetekért tudományosan is elmagyarázom.
    Valószinűleg te még a meseolvasást is tudományosan kielemeznéd a gyerekeddel, ami elég szomorú, mert egy gyerek ne azért legyen gyerek, mert már mindenről tud, hanem azért, mert még van miben hinnie. MIért nehéz belátni azt, hogy sokkal jobb úgy élni, amikor nincs fogalmad dolgokról, de viszont tudsz hinni mindenfélében és ilyenkor még az sem ciki ha pókembernek képzeled magad.... vagy talán neked nincsenek álmaid, aminek örülnél ha beteljesülne? Ha nincs, akkor minek élsz, mond már meg nekem. Bocs, lehet hogy jobban jársz, ha inkább megfejted az élet értelmét... sok sikert haver , tuti menni fog :)
    Attól függetlenül a telekinézis létezik, mindegy, hogy milyen kifogást írsz ellene. Sőőt, láttam is.
  • gothmog
    Azt hiszel amit akarsz. Igen, sértődj meg. Erre utaltam Zuzu Petalsszal, meg a sajtreszelővel. Nem igazán tudok mit kezdeni azzal, ha valaki számon kéri a tudományos módszert, aztán puffogni kezd, amikor a tudományos megközelítés nem azt a választ adja, amit hallani szeretett volna.
    Javaslom Anaid módszerét: ha zavarnak a válaszok, keress egy olyan fórumot, ahol mindenki azt mondja, amit hallani szeretnél.
  • xelag
    Látom, még mindíg nem érted.. te nem tudhatod a saját szavaimmal, mert eleve nem azért vagy itt, amiért kéne, hanem azért, hogy szétzúzd a topicot. Mi másért ? :) A reakció pedig...hülye az aki időhöz méri a beszélgetéseket. Igen,talán olyan vagyok mint egy ovis... de mit keresel egy ovis topicjába? :) Hátha elleshetsz egy/két dolgot a "kis hülyétől" mi?
  • gothmog
    Jó sokat gondolkodtál ezen a frappáns riposzton. :S De akkor mutatom a saját szavaiddal: LINK
  • xelag
    Szóval nincs ok. :) Felsoroltad a kedvenc filmeidet és a kedvenc konyhai eszközödet..?!!!
    VÁrom a további hozzászolásokat, mert nagoyn elakadt a topic.
  • gothmog
    Így foglalnám össze az okot: Ford Fairlane, Zuzu Petals meg a sajtreszelő.
  • xelag
    Nagyon eltüntetek. :)
  • gergely1991
    A tárgyak mozgását a földrengéssel, lökéshullámmal,szélsebességgel lehet előidézni ami a mai világban megjelenik bár érdekes (Sci-fi) esetről még nem nem hallottam.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ha sok babot eszünk mennyire mozgathatja meg a tárgyat??

• Anaid
    "a jelenség elviekben nem függ a céltárgy anyagától vagy méretétől"
    Erre próbáltam célozni, amikor azt írtam, hogy a fémtárgyakra a gv-s esetekben történ tapasztalati megfigyelések alapján nagyobb hatással volt. Tételezzük fel, hogy befolyásolhatja a jelenség intenzitását a tárgy anyaga. Tételezük fel, hogy egy gv maradandó, illetve lassan múló hatással tud lenni az adott hely elektromágneses tereire. Esetleg megváltoztathatja bizonyos tárgyak, a levegő...stb ionjainak töltését, amely töltés a fémekre "jobban hat". (bár ha jól tudom minden tárgyban sőt a levegőben is vannak töltéssel rendelkező részecskék bőven)
    Ha ebből indulunk ki, akkor a "fizika" szempontjából mi a helyzet? Azt is ilyen logika alapján tartottam lényegesnek leírni, hogy fémrugós az ágy, meg a többi fémekhez kapcsolódó dolgok , illetve elektromágnesességgel kapcsolatos linkek (régebben). Puzzle.