935
A telekinézis(tárgyak mozgatása)
-
#895 Tényleg, az lenne a legjobb, ha magamba tartanám a dolgokat amiket gondolok, csak akkor mi értelme van élnem....ha nem lehet véleményem. -
#894 Csak neked szürke. A világ valójában önmagában is elég érdekes, anélkül, hogy a tudásunk réseit mesékkel töltenénk ki. Ha neked jól esik, hogy nem létező jelenségekről fantáziálsz, meg hogy az akaratoddal kiemeled az X-szárnyút a mocsárból, az egy dolog, de nem biztos, hogy mi erre kíváncsiak vagyunk.
Másik fele, hogy ez nem témája egy tudományos topiknak. Menj álmodozni az általánosba, vagy a gumiszobába, ott senki nem fog ezért megszólni. -
#893 Értelek, csak rossz érzés, hogy ha valaki átélt valamit és nem tudja megmagyarázni másoknak, azok máris hülyének nézik.
Szivesen beszámolok nektek erről az élményről, de akkor meg az lesz a gond, hogy ááá ez milyen ember, hogy ilyet- meg oylat csinált, akkor meg azért tartotok majd fasznak. -
#892 Még egy próbálkozás. Az egész megfigyelés-elmélet-előrejelzés dolognak az a lényege, hogy a megfigyelés ellenőrzött körülmények között történjen, ezek dokumentálva legyenek, hogy bármikor reprodukálható legyen. Tehát a te megfigyelésedet én - vagy bárki más - bármikor meg tudja ismételni és le tudja ellenőrizni. De szerintem ezt már néhányan leírták itt is és más témáknál is. Ez az alap. Ha ezen nem tudunk tovább lépni, akkor nincs értelme beszélgetni a tudományról. -
#891 Figyelj, nekem nem az a szándékom, hogy elrémítselek titeket, hanem az, hogy kicsi színt vigyek a dolgokba, de ti kajakra jól érzitek magatokat a szürkeségbe...
Értelme mindennek van, még annak is, ami nem tűnik annak. -
#890 Ok. Én itt fejeztem be a dolgot. Nincs értelme annak amit művelsz. -
#889 A megfigyelésem olyan mély volt , hogy szavakkal nem kifejezhető, az elméletem ezáltal úgy jöhet le sokaknak, hogy őrült vagyok, szóval hiába próbálom megmagyarázni, úgysem értenétek. Amúgy meg a a visszajelzés az, hogy még mindíg élek. -
#888 Írnál erre egy konkrét példát? Mármint arra, hogy saját magad megfigyeltél valamit, felállítottál a megfigyelésből egy elméletet és az elméletből előre tudtál jelezni egy másik jelenséget. -
#887 Figyelj, azt hiszem mindannyian korrepetlálás és tudakozás céljából használjuk ezeket a fórumokat.Persze van aki azért, hogy segítsen, de az eléggé ritka. -
#886 Na kb ilyen jellegű előrejelzéseket tudok tenni, mint pl ez a mondatod. Annyira tudtam, hogy ebbe is bele fogsz kötni, eléggé kiszámítható egyéniség vagy.
884 : Igen is létező megfigyelések, csak az neked túlságosan felfoghatatlan és érthetetlen, de hát mit is várok én tőled, így lettél programozva......
-
#885 Ja, tényleg hozzáállás kérdése. Akinek tökmindegy, és nem akarja tudni, mi az igazság és hogyan működik a világ, az nyugodtan elfogadhat nem működő, légből kapott elméleteket.
Én nem ilyen vagyok.
Másik fele, hogy egy tudományos elmélet egyik legfontosabb jellemzője, hogy előrejelzést lehet belőle tenni a jövőre vonatkozóan. Pl. ha tudom, hogy a gravitáció milyen, akkor meg tudom mondani, hogy egy elejtett tárgy mennyi idő alatt ér le a földre.
A te "elméletetdből"(valójában: alaptalan fantáziálásodból) milyen előrejelzést tudsz tenni? Mennyit fog megmozdulni a Gellért-hegy, ha nagyon odébb akarom telekinetizálni? És ha még jobban akarom?
"Ezért arra kérlek benneteket, hogy írjatok még kérlek sok tudományos dologról."
Na, akkor mégis középiskolai korrepetáló-topik? Ezt a soook sok tudományos dolgot tanítják az iskolában. Persze csak felületesen. Ha valamelyik téma jobban érdekel, akkor felsőoktatásban elmesélik részletesen is.
De neked személy szerint először a tudománytörténet tanulmányozását javaslom, hogy egyáltalán értsd, hogy mit mondasz, amikor leírod azt a szót, hogy "tudomány". -
#884 Nem létező megfigyelésekből teljesen felesleges elméletet felállítani. -
#883 A jelek szerint sokkal jobban, mint te. -
#882 NEm kielégítő a válaszotok sajnos, pedig szeretném, ha az lenne.
Amúgy, hozzáállás kérdése, hogy elfogadjuk e a másik elméletét, attól függetlenül, hogy hülyeségnek tartjuk e, vagy sem.Én elfogadom amiket mondtadok eddig, és megpróbálok belőle építeni egy másik elméletet, viszont az eddiginél jóval gyengébb elmélet és ez nem elég még ahhoz, hogy átlendüljön a dolog.
Ezért arra kérlek benneteket, hogy írjatok még kérlek sok tudományos dologról. Vegyétek úgy, hogy ez egy összefoglaló topic, a tudományok tudományáról.LEgyen ez egy olyan topic, ami magába foglal minden más topicot. LEgyen ez a topic.... a középpont. -
#881 Én tisztában vagyok azzal, hogy ti próbáltok tudományosan megmagyarázni nekem dolgokat, viszont azt hiszem, hogy az nem elegendő ahhoz, hogy az én elméleteimet módosítsa, mégpedig azért nem, mert nem eléggé érdekesek és nem eléggé mélyek. -
#880 Az más dolog ,ha nem vagy képes belátni az összefüggést a valóság és a feltevéseim között. -
#879 Az a helyzet, hogy a PEARL amit mondasz....
1. megfigyelés megvolt elég mély szinten
2.elmélet felállítása adott, ha már megfigyeltél valamit
3. az elméletemm 100 %ig megfelel a valóságnak. :)
-
#878 És ti jól ismeritek a valóságot? :) -
#877 Nem, ezek a tények. Te beszéled a hülyeségeket, közben mi meg mondjuk, hogy hogy is van ez a valóságban. -
#876 csak beleolvastam a dolgokba, nem is folynék bele igazán de xelag javaslom nézz utána egy fontos dolognak:
PEARL
Physical Evidence and Reasoned Logic
Azaz megfigyelünk, elméletet állítunk fel rá és megnézzük, hogy a valóság megfelel-e az elméletünknek. A trükkös rész az, hogy ne csak olyan eseteket nézzünk amikor nekünk lesz igazunk ;)
Valamint a tudományban az a szép, hogy nem hit, sőt még csak nem is tudás kérdése. Az áram ugyan úgy meg fog csapni egy hülyét mint egy intelligenset ha megnyalják a felső vezetéket. -
#875 ÉS mindezt csak hiszed te..... -
#874 Komolyan gondolod, hogy itt ennek a fórumnak, sőt, az én életemnek is az a célja, hogy felnőtt embereket általános és középiskolai alapismeretekből korrepetáljunk?
Ha elborult fejtegetésbe kezdesz, amit alapszintű tájékozottsággal egyértelműen cáfolni lehet, akkor annyit tehetünk, hogy szólunk, hogy hülye vagy. Nincs más megoldás, nem lehet arról vitatkozni, hogy az ég kék-e, vagy hogy a tárgyak lefelé esnek. Ha ellentmondasz ilyesminek, ott nem vita lesz, hanem kioktatás.
Ez van, a világ ilyen, a tudás meg nem demokratikus, nem szavazás kérdése. Az vagy van, vagy nincs. Neked nincs. Addig meg a véleményed semmit nem ér. -
#873 Jó látni, hogy sok a jó ember... -
uwu #872 Nem csodálom, hogy ennyi ésszel kisebbségi komplexusod van köztünk -
#871 Amúgy nagyon egyértelmű ezek után, hogy mire megy ki a játék (legalábbis neked meg uwunak). Bebizonyítani az igazatokat, mégpedig úgy, hogy elnyomjátok a másikat ahogyan csak lehet, mindegy hogyan.... Erre lenne jó a tudományotok? Vagy csak ti használjátok erre? Ahelyett, hogy megpróbálnátok megértetni emberekkel azt, amiről esetleg nincs fogalmuk, de hát azt már minek.....ahhoz türelem kéne, meg megértés, az itt nem létezik.. -
#870 Annyira kiszámítható a reakciótok, hogy már szánalmas. :) Előre tudta, hogy valaki ebbe bele fog kötni. -
#869 "Viszont lenne egy kérdésem.... én miért írom ki a teljes nevem és a koromat a profilomra, ti pedig miért nem?"
Mert te hülye vagy, mi meg nem... :P -
#868 VAgyis felsőbbrendűnek érzed magad, kivételesnek ugyebár...túlságosan sokat tudsz a dolgokról és nehogy már megzavarjanak a pihenésedben esetleg az olyan emberek mint én. Értelek, teljsen, csak számomra ez így elég személytelen, főleg ha ilyen okos emberről van szó.. -
uwu #867 Azért nem írom ki, hogy akik csodákról meg varázslásról szeretnek beszélni olyan dolgok kapcsán ami tökéletesen követhető tudományos módszerekkel, és alkalmazzák is annak eredményeit, azok ne tudjanak zaklatni hülye kérdésekkel, ha nem akarom. -
#866 Bocs, de uwu-nak van igaza. Ezen a szinten ahol te vagy nincs értelme. Ha tényleg érdekel, hogy hogyan működnek a dolgok a valóságba akkor tanulj, nézz utána és esetleg ezek után szállj vitába másokkal. -
#865 Nem az a lényeg, hogy ki mennyi idős, mert te 30-35 éves korodhoz képest nem vagy képes felfogni az "állítólag primitív" gondolataimat.
Odáig hasznos tudásról beszélünk, amíg nem vagdosnak szét feleslegesen és nem iratnak fel 27 féle gyógyszert az állítólagos gyógyulás céljából.
Nem mondom, hogy az orvostudománynak nicnsenek előnyei, igen is vannak addig a pontig amíg nem a haszon lebeg a szemük előtt.
Amúgy már nem járok suliba. :)
Viszont lenne egy kérdésem.... én miért írom ki a teljes nevem és a koromat a profilomra, ti pedig miért nem? -
uwu #864 18-25 között... :D
Ez csak vicc gondolom.
Komolyan hányadikba jársz? -
uwu #863 Jelen esetben az egészségügyben hasznos tudásról beszélünk ha nem lenne tök egyértelmű.
Hány éves vagy egyébként? Az iskolába nincs ilyesmiről szó? Vagy csak még nem volt biológia? -
#862 Hova viszi előre az emberiséget és miért? :D -
#861 Jó rajzfilm volt, a mai világból az ilyen színvonalú mesék hiányoznak sajnos.
Szerintem a regeneráció az egy olyan folyamat, ahol nem elég csak a hozzáépítés. Az élet sem működik úgy, hogy csak rossz, vagy csak jó emberek vannak (akik csak építenek, vagy csak rombolnak), hanem mindkettő szükséges hozzá. Ezt pedig úgy értem, hogy kell lennie egy húzó(építő) és taszító(romboló) erőnek is, ami végbe megy a regeneráció közben és a telekinézis közben is. -
#860 De nem összehúzza, hanem a két széléhez "hozzáépít". Volt egy francia rajzfilm nem tudom pontosan mi volt a címe (talán Volt egyszer az élet ...) Ált. iskolás korosztálynak készült ugyan, de elég szemléletes. -
uwu #859 Te most komolyan mondod, hogy a tudás ami úgy általában előreviszi az emberiséget téged nem érdekel, és mindenféle varázslásról meg csodákról szeretnél hallani egy tudományos topikban?
Mi a faszt keresel itt?
És mi köze ennek a telekinézishez? -
#858 AMúgy nagyon sok dolog történik egy regeneráció során, amit még nem fedeztek fel a tudósok, szóval nem mondhatod , hogy nem megy végbe telekinetika. -
#857 Ha tudományosan megmagyarázhatatlan, akkor eleve felesleges ez a topic ugyebár, mert ez egy tudományos fórum.
Amúgy meg regenerálódásnál, igen is végbe megy telekinetika. Valami összehúzza a seb "2" oldalát és nevezheted te glikolízis, citromsav-ciklus, terminális oxidáció nak, ezt elfogadom, cserébe fogadd el te is azt, hogy ehhez telekinézis is szükséges. -
#856 Úgy gondolom, hogy az "sajnos" nincs. Vagy ha esetleg mégis van, akkor az nem tőlem fog érkezni.