telekinézis
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezzel csak az a baj, hogy akármit hiszel, vagy gondolsz, én már éltem át ilyen eseményt, tehát nincs mirõl beszélni!!!!!
Vagy pedig mondjuk egy futó képességére, aki holnap megdönti a világrekordot.
Szeretném látni, milyen tudomány támasztja alá, szereték publikációt látni róla, esetleg a megvalósított gyakorlati felhasználását.
Szeretném tudni, hogy honnan veszed, hogy a bûnügy, hadügy mit használ.
Tudtommal jó régóta kutat hasonló dolgok után James Randi is, eddig sikertelenül.
Úgy képviselem magam, mint én. Szkeptikus vagyok, de nem tagadó, kritikus, de nem tévedhetetlen. De sokkal inkább érdekel, hogy mások miként tudnak tudományos tényként hivatkozni nem megalapozott dolgokra, illetve hogy utána miért a szekptikusok lesznek a "vaskalapostekintélyelvûtudományhívõk", pedig soha nem beszéltek arról, hogy a tudomány tagadná bármilyen jelenség létét.
Nincs túlzottan sok minden amit vallok a témával kapcsolatban, inkább csak a kétely.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
A gravitáció változása pedig elég nagy hatással van az emberi testre, és az is érzékelhetõ. De ki tudja, még mennyire összetett oka van ezeknek a hatásoknak. Még sincs bennük semmi érzékelésen túli.
Számos olyan hétköznapi dolog felsorolható, ami nem skatulyázható be az öt kategóriába, mégsem érzékeken túli.
Egyszerû példa: Hasfájás.
Hogy miért járok ide? Szeretek vitázni. Nem célom, hogy megkérdõjelezzek bármiféle jelenséget, csak az, hogy megmutassam, hogy nem kell a dolgokat misztifikálni.
A világ szerintem sem materialista. A lélekszegényezésrõl az a véleményem, hogy sokkal inkább vagyok emocionális, mint racionális.
Az elv a következõ (és nagyon egyszerû): bármi, amit érzékelünk beleesik az érzékelésbe, így nincs még azon túli valami. Nincs olyan kritériuma sem, hogy tudományosan, vagy filozófikusan levezethetõnek kellene lennie. Akkor már a hasfájásos példánál problémák adódnának, elég csak átfutni a filozófia történetét, hány fajta elképzelés van az érzékelésrõl.
Nagyrészt nem is nekem van szükségem ezekre az eszközökre, minél inkább azoknak, akik tudományosnak próbálják beállítani a saját maguk által misztifikált dolgokat. lsd.: "fizikai erõ nélkül"; "molekuláris szerkezet"; "NASA".
Vannak, akiket simán megtéveszt, ha ismerõs szavakat hall, még akkor is, ha nincs mögöttük igazi jelentés.
A tudomány nem vizsgál érzékelésen túli dolgokat, ugyanis a dolgok alapja, hogy érzékelhetõk. A hétköznapi életben. Hát még a tudományban.
Sok jelenséget nem ismerek, mégsem hívom õket érzékeken túlinak, mert azok attól jelenségek, hogy megismerhetõk, tulajdonságaik vannak.
Ha túlságosan ellentétesnek érzed a logomban szereplõ képet a mondandómmal, akkor kicsit még olvass utána.
Mellesleg azért van ott, mert tetszik a kép.
Mondjuk hatással van rád a hold állása. Ez az effekt sem a szaglás, sem a látás, tapintás, hallás, sem pedig az ízlelés kategóriáját nem érinti. Tehát, “érzéken túli”.
De õszintén nem értelek, hogy miért látogatod ezt a fórumot, és mi örömöd leled abban, hogy mások véleményét és gondolatait kiforgasd, és kötözködj velük. Ezt még mindig nem voltál hajlandó megválaszolni, valószínûleg magad sem tudod. Akár hiszel, akár nem, márpedig a világ nem olyan egyszerû és materialista, mint azt te gondolod. Ez a felszínes és tudományszáraz hozzáállás csak a lélekszegény emberekre jellemzõ. Egyszer magyarázd már el a TE elvedet is, mert tényleg érdekel.
Arról nem is beszélve, hogy azt a Buddha fejet jogtalanul viseled a profilodhoz, és megsérted vele annak tiszta eszmei értékét. <#ejnye1>#ejnye1>
Amúgy ez teljes misztfikálás, ugyanis ha valaminek vannak tulajdonságai, vagy adatai, azok beilleszthetõk érzékelési tartományba.
Pl.: Van mondjuk az öt érzékelési csoport. HA egy adott jelenség, vagy dolog eddig nem ismert érzékelése nem sorolható be ebbe az öt kifehtett és tudományosan viszonylag pontosan dokumentált csoportba, akkor az a tudomány szerint érzékszerveken túli. Ugyanolyan, mint a természetfeletti képesség. Olyan sincs, mégis mondják.
Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!
Mert ugyanazt csinálja, mint a másik 5., ahogy a fül fölfogja a hangokat, úgy a tudatban a gondolatok jelennek meg + a másik 5 érzékelése.
#114: érdekes okfejtés, szerintem ez nem így van, már az alapjában véve szemet szúrt, hogy állandóan hat érzékkel példálózik, miközben ötöt tudunk megkülönböztetni: tapintás, szaglás, látás, ízlelés, hallás...
"Az meg attól, amely nem hordoz semmit, és általában nagy T-vel írják, s amit az egyetlen állandó, érzékszervek útján nem-megtapasztalható dolognak képzelünk el....elméletben.
Ám ha valami a hat érzékelési tartományon kívül esik, arról mi módon lehet tudomásunk? A hatását is csak a hat kapu valamelyikén tudja kifejteni, mert ha ez nem így történik meg, akkor "van valami a Tudaton kívül is". Vagyis üldögél valahol az Isten a trónján. Aki teljesen el van tõlünk különítve, semmilyen formában -a képzeletünkön túl- nem léphetünk kapcsolatba vele....vagyis teljesen haszontalan. Vagyis nincs.
Ha viszont van Önvaló, ami megnyilvánul a hat kapun keresztül, akkor MINDENT megtudhatunk róla, de ezek a dolgok éppúgy keletkeznek-elmúlnak, mint minden más. Ez esetben az Önvaló nem is eshet kívül az érzékelési tartományon, nem lehet örökkévaló, így nem is töltheti be ráosztott-ráképzelt különálló "lényeg" szerepet.
Ha a Tudaton belül van, akkor az bizony VALAMI. Egy bálvány, egy forma. Szóra sem érdemes.
Vagyis a feltevés, mely a hat érzékelési tartomány mögött egy mûködtetõt, egy attól elkülönült Erõt, Önvalót feltételez, elég vad spekuláció. CSAK tapasztalás van, és nincs sok értelme annak a kérdésnek, hogy ki tapasztalja. Pontosan amiatt, mert ez a "ki" csak a gondolataink mélyén létezõ "személy", éppúgy, mint az Önvaló, amit vagy akit sokan az "igazi énjüknek" tartanak.
A Tudat a tartamaival együtt jön létre és múlik el. Elkülöníteni attól, esszenciát keresni lehet, csak nem biztos, hogy érdemes.
HACSAK nem magát keletkezésre-elmúlásra alkalmas képességét tekintjük a lényegének. Magát a mûködését. Anélkül, hogy rákérdeznénk: mi vagy ki az, ami mûködteti?
Ez olyasféle "lényeg" (lényegnélküliség), amit a négyrétûség is csak negatív módon tud meghatározni....vagy inkább meg-nem-határozni. És miért? Mert nem valamirõl van szó. Ha valami lenne, már rég itt lapulna a zsebünkben. 😊
Ez az, amire az ember egybõl elképzel egy valamin-túli valamit. De az abszurd hülyeség. A valamin túli valami, Önvaló csak a buta fejünkben létezik. A Valóság meg itt van körülöttünk, ez az, ami túl van a valamin, olyannyira túl van, hogy ember legyen a talpán, aki észreveszi."
Épp azért nem, mert érzékeljük.
Miért írom ezt? Mert ha lenne valami, amit érzékszerveinkkel nem tudunk felfogni, az miképp jelenik meg nekünk, hogy lehet érzékelni?
Ha mégis érzékeljük, akkor azt, amivel érzékeljük, kénytelenek lennénk érzékszervnek nyilvánítani.
Lehet az 6. 7. 8. érzék, harmadik szem, de akkor is csak érzék, mivel valamit fölfog.
érezted már hogy figyelnek?
De ezzel az erõvel a gondolat is lehetne érzékszerveken kívüli érzékelés, mert melyik érzékszerveddel észleled..
egyébként én azon a vélemyényen vagyok, hogy amíg nem látom nem fogadom el feltétel nélkül, azonban nem mondhatom azt sem hogy hülyeség, mivel nem mondhatom egy ételre sem azt, hogy nem szeretem míg meg nem kóstoltam 😊
Légnyomás, hõmérséklet, meg még ki tudja mennyi változás van, amit bárki a testén tapasztalhat, és ami befolyásolja akár az emberek közérzetét mondjuk egy front, vagy egy jó kis zivatar elõtt. Ezek általában tudatosulnak, egy fej, vagy lábfájásban, kinek mi érzékenyebb, ettõl tudják elõre. Ez mitõl érzékeken túli?
nem vicc csak úgy +Mlítem hogy velem volt már többszür is hogy önkívületben vagy épp lázálmaimban vagy szellemi féljózanságben tleg akartlanul mozdultak meg tárgyak félreérthetetlenül ... ezt csak úgy +Mlítem ... sokak már ha egyáltalán foglakoznak a topciccal baromságnak hihetik és egy viccel +oldják.. én ezért nem foglakozok vele mert minek ... és salynos enyivel le is van ejtve a téma :'( ...
Because cheese...
You\'ll never walk alone!
Én James Randival vagyok. 😊
Hidd el, hogy vannak ilyen jelenségek, melyek képességével te is, és mindenki rendelkezik. HA valakiben tényleg látom az elszánt, és nemescélú érdeklõdést, akkor privát mesélhetek még. Itt viszont a kül. támadások miatt jobbnak látom nem megosztani ezeket a tapasztalatokat.
You\'ll never walk alone!
Ennek van egy ilyen módja is. 😄