Augusztusban debütál az új Mac OS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Engem az indulás lassúsága is zavar (a céges gépen OO van, mert rendes office-t venni nem éri meg ide).
LoL! Ez jó volt! <#nevetes1>#nevetes1>
Amúgy tényleg az a gond hogy sokan az Asrock dzsunkákohoz nézik a mac-ek árát. Elég nagy hiba..
Amúgy nekem a hackelt macim sebessége is veri a wint úgy hogy nem mûködik sem a core image sem a quartz extreme... Mi lenne ha mennének? <#merges2>#merges2><#beka2>#beka2>
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
pl. az én Inteles OSX-em (ami nem törött, hanem jogtiszta) elég hamar feláll újraindításkor. Garantálom, hogy gyorsabban, mint egy wines gép. Lehet teszteket nézegetni (teszem hozzá, hogy a win is nagyon hamar magához tér a gépemen).
Mégis elárulnád, hogy miben lassú az OSX? LOL
Ha egy kicsit is ismernéd azt, amit fikázol, lehet, hogy az utóbbi 5 bejegyzésedet nem lett volna arcod megírni...
Ha megnézed az Office2004-et (OSX alá) és megnézed az Office2003-t (win alá), akkor lehet megváltozik a nézeted az MS-rõl. Sokkal jobb a MacOS verziója, több funkcióval, ötletes megvalósítással.
Az Office 2007-et meg lehúzhatod a WC-n. Egyenlõre csak Betanál jár, a programok fele a telepítést követõen a régebbi O2003-nak a dizájnját használja.
Írod, hogy az Apple k.... drágán árul mindent. Szerintem nézz körbe a piacon, és nézd meg a többi brand gépet mennyiért kínálják. Ahogy elnézem a hekkelt OSX-edet, inkább segítek abban is, hogy kiket kellene megnézned : IBM-Lenovo , Dell, HP...
A drága hardveréhez ingyen adja (ill. ára be van építve a hardverébe) az oprendszert + iLife programcsomagot.
Az OSX Tigerrõl annyit, hogy a faszából kiveri a WinVista összes újdonságát, a Leopard meg nem lesz rosszabb szerintem ::)))
Meg ha már a sebességnél járunk, a Tiger egy 2001-ben készült hardverre is felkúszik, megdobod RAM-mal és vidáman megy. Tedd már fel a Vista-t egy ilyen évjáratú hardverre!!! Meg utána pontoztasd le a hardveredet :::)))) LOL
W
Az ms office pedig lényegesen korábban kezdte pályafutását, mint az OO, aminek van még hova fejlõdnie, de folyamatosan fejlõdik is.
- Egyebkent 31 vagyok.
Az oo ISZONYAT LASSU , + technologiailag 10 evvel az Ms Office hata mogott kullog ...
Azt NEM mondtam hogy a Linux szar, soot NAGYON IS JOO, azt is hasznalom (Mandriva),
DE AZ OS-X szerintem nem valo semmire, foleg ez a x86 probalkozas -os verzio' !!!
INTEL QX-6850, ASUS P5K3 Premium with 2Gb DDR3 memo.1333Mhz_oc.1600Mhz, 4xRaptorX in Raid0, ENERMAX GALAXY 1000W DXX, ASUS EN8800 Ultra 768 Mb, Zalman RESERATOR XT water_cooler, Samsung_27\'_LCD.
Erre már reagálni sincs értelme. Az meg hogy nem vagy 30 éves a napnál is világosabb.
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Milyen kurva dragan arul mindent !?!
A Microsoft sokkal "accesibile" asszem . pont.
INTEL QX-6850, ASUS P5K3 Premium with 2Gb DDR3 memo.1333Mhz_oc.1600Mhz, 4xRaptorX in Raid0, ENERMAX GALAXY 1000W DXX, ASUS EN8800 Ultra 768 Mb, Zalman RESERATOR XT water_cooler, Samsung_27\'_LCD.
"van élet M$ NELKUL is" AHA , de milyen ?? SZAR elet !!!
"Ezzel szemben a Vista szinte minden gepen futni tud (majd) !!!!"
Muhahahaha.
Kepzeld el hogy nallam pont az Office 2007 fut , espedig a Beta 1 ota , nagyon is remekull.
konnyebb volt ugy megirni es fejleszteni egy OS'-t hogy csupan egy (Apple) hardwere'n kell fusson , pardon DOCOGJON !!!
Ezzel szemben a Vista szinte minden gepen futni tud (majd) !!!!
ha HA HA HA !!!!!!!!!!!!!!!!!
Talán a te pc-den fut az MS Office 2007????? Azt megnézném.
"Mit tamogat a Mac ??? Persze majdnem mindent' DE SZARUL !!!!!"
Ezzel kb semmit nem mondtál, információértéke egyenlõ a nullával.
Letoltottem a x86 (peccselt') 10.4.3 verziot.
tettem meg egy hardo't a gepbe , direkt ennek.
-FELMENT , VOLT KEP, HANG, MINDEN, DE LASSUUUU !!!!!!!!
- UGYAN maaa' Milyen office van a Mac alatt ??????????
tan fut rajta a 2007-es Mic.OFFICE ??? Nahatakkor meg ...
Van benne valami speci Download Manager ami akar 16 szalon tudna huzni lefele a cucokkat ????
Mit tamogat a Mac ??? Persze majdnem mindent' DE SZARUL !!!!!
A MacOS saját programjai szarok. Aha....Melyikre gondolsz tulajdonképpen? Fel tudsz legalább egyet sorolni?
Ide beírogatsz, azután meg osztod az észt...
Letöltöttél valami szar torrent oldalról egy agyontörött OSX-et, azután most arra vergõdtél 10 percig a szobában, most meg itt irogatsz. Hát ez marha jó.
Driver??? Mihez akartál drivert rakni? Én eddig akármit tettem rá, simán ment. Az, hogy a szaros videokarid nem támogatott, mivel nincs benne az Apple támogatási körében, még nem a MacOS hibája.
Vegyél mac-et, ha OSX-et akarsz használni, utána szólogassál be ilyen végtelenül nagyokat.
W
Ezt Bryan Barnett nyilatkozta. (Ms research) SG cikk
Az ebben a szép hogy a Mac Os X már az elsõ verziója óta fullosan megoldotta ezt a problémát. Azért tök jó nézni a fanboyok vergõdésést hogy a win mennyivel veri a mac-es oprendszert. <#vigyor2>#vigyor2>
Próbáld ki a vistát driverek nélkül úgy hogy nem is meri fel a vga-dat vagy a raid kötetedet. Úgy imádom mikor ilyen okoskák írkálnak. <#lama>#lama>
Ha tényleg ki akarod próbálni hogy mit tud akkor olyan gépre rakd amin mindent fel ismer és támogat. Vagy menj el egy mac-es üzletbe és próbáld ki. De addig ne égesd itt magad a 8 éves értelmi szinteddel thx! Még hogy a Mac os lassú LOL!<#zavart2>#zavart2>
A RAID-oma't nem kepes latni ...
Drivers ???????? SUCKS !!!!!!!!!!!!!!!!!
BORZASZTOOOO LASUUUUU !!!!!!!!!!!!
Nincs benne meg "user Experience" (csak BAD Experience) ........
Probaltam , sajat tapasztalat. Szar'ok az OS sajat programjai is !!!
Ugyanezt az NTFS is tudja. Attól függ, hogy mire és hogyan haszálod õket.
A céges gépemen a C alig töredezett, pedig kb. fél éve volt utlojára defrag. És folyamatosan nyúzom.
Ha meg nem kompatibilis, akkor az a baj. Nem emléxel már, hányan sírták tele a fórumokat, hogy szar az SP2, mert hallottak arról, hogy állítólag létezik olyan szoftver ami nem fut rajta?
Meg most is mekkora a felháborodás, hogy a DX10 nem jön ki XP-re.
"de csak az a kérdés ki akar futtatni egy win3.1 hez készült progit az xp-n"
Rengetegen. Fõleg cégek (és ugye õk meg is veszik a win-t). Még DOS-os progikat is használnak sok helyen.
"sokkal kisebb és hatékonyabb lenne az egész ha elhagynák a 10 éve elavult részeket pl dos-emulálás"
Nem hiszem, hogy a kompatibilitás miatt nõne a mérete. Ha a Vistába egy komplett win98-at bele raksz, az is alig növeli a méretét.
A Vista esetén egyébként a sebesség, a stabilitás és a biztonság fontosabb szempont volt, mint a kompatibilitás. Gondolom lesz majd ezért is nagy sírás.
De nem nehéz bináris installert sem gyártani, ilyen példa az autopackage, de még tényleg elég kevesen használják.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Az OSX-rõl csak a fix.tv-n láttak alapján tudok nyilatkozni, tehát személyes tapasztalatom nincs, ezért nem is ítélem el, bár a régebbi adásokban mikor összehasonlítgatták a két platformot akkor rohadtúl idegesített a beképzelt pofájuk, mintha õk lennének felsõbbrendüek.
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
Ok, hogy ez más rendszer, de ha win alatt az a bevált és megszokott eljárás egy program telepítésénél, hogy ENTER az exe fájlra és utánna majdnemhogy csak a next-next-next -et kell nyomkodni addig Linux alatt ez még ritkaság, bár vannak akik készítenek ilyen telepítõt, de még nem jellemzõ!
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
Azt még valahogy meg lehet szokni, hogy mindent könyvtárba rendez, bár szerintem sokkal logikusabb meghajtónevekel dolgozni (pl.: ott van a D: meghajtón a videó könytárba)
Egyébként meg defragmentálásra nem az a legjobb megoldás? <#wow2>#wow2><#idiota>#idiota>
Es azt mar szoba sem merem hozni hogy a beepitett windowsos ntfs defragmenter mennyit er...
nincs szüksége rá
A / partícióm viszonylag friss, másnap raktam fel, amint kijött a SuSE 10.1, de a /home már legalább fél éves.
Fájlrendszer 1K-blokk Foglalt Szabad % Csatl. pont
/dev/hda1 6728280 5980704 405796 94% /
udev 258240 136 258104 1% /dev
/dev/hda5 21623988 19138604 1386944 94% /home
SUSE-Linux (/dev/hda1): 242935/854784 files (1.0% non-contiguous), 1521965/1708906 blocks
A /home-ot tegnap beírtam a másik topicba, az is csak 7.7%-ban tördelt.
Látod EZ a LOL.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Mivel leopardba alapbol benne lesz az a támogatás ,hogy az xp-ét driverekel felrakhatod a macikre!
Elõször is nem valószínû, hogy az OSX vagy bármelyik leszármazottja sokkal jobban elterjedne, mert azzal az Apple csak maga alatt vágná a fát. Valaki lentebb nagyon helyesen írta, az Apple egy hardware gyártó/forgalmazó. Egyszerûen tönkre menne ha szabadon árulná (kötött hardware nélkül) az OSX-et. Ha van szabadon vehetõ X86-ra való OSX, venne bárki is jóval több pénzért egy kicsit exklúzívabb vasat mellé? Kétlem. Nem csak nálunk.
Viszont az Intel alapú MAC szériák jó alternatívák lehetnek, mert könnyedén futhat rajtuk már akár XP is (ha jól tudom az OSX ezeken a gépeken még mindíg Rozettázik, és a cikkben szereplõ új OSX lesz a rozetta nélküli változat)
www.playb3yond.b13.hu www.mirrorsedge.b13.hu
Én ezt sajnos pont fordítva képzelem el a két cég esetén.
A win oprendszerek az új hardverek ellenére is egyre lassabbak, egyszerûen csak az oprendszernek kell egy bika hardver, az alkalmazás csak azután következik. Az OSX-ek pedig a 10.0 óta egyre csak gyorsulnak. (pl. u.azon a G3 hardveren a 10.4 gyorsabb a 10.3-nál)
W
;)
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Az meghogy másfél évenként elõjönnek egy "új" (igaz én még csak a Tiger-t próbáltam) rendszerrel valószínûleg annak is köszönhetõ hogy ez egy unix alapú rendszer, és nembiztos hogy mindent újraírnak (vagy legalábbis õk).
Mert hat az xp-m beepitett szarjainak a 85-90%-t nem hasznalom es soha nem is fogom,de eltavolitani sem tudom.....:((
Ebben nagyon nagy szerepet játszik az is, hogy az oktatás is csak win-re épül, mert "mindenhol azt használják". Ha meg nem, akkor ott majd megtanulja.
A Linux disztribúciók is elterjedtebbek, mint az OSX.
OSX alá is fejleszt az MS, az Office verziók még fejlettebbek, mint a winesek! Arra azért gondosan ügyelnek, hogy idõben el legyenek csúszva (mondjuk ha nem ügyelnének rá, akkor is elcsúsznának a határidõvel :::)))
W
A Leopard esetén a G3-t el fogják hagyni, de a többi továbbra is támogatott fog maradni.
Hihetetlen, hogy az Apple-nél képesek egy ilyen oprendszert megújítani kb. másfél évente, és ilyen nagyszerû szinten tartani, miközben a MS csak döcög, foltoz, ragasztgat...
A Leopard-ról nagyon nagy kussolás van az Apple házatáján.
Ami a legmegalázóbb az MS-nek, hogy az Apple hardvergyártó lenne elvileg, de jobb oprendszert ír, mint a MS. Igen jobbat írtam, az XP egy kalap szar hozzá képest.
A szervertulajdonságokat nézve pedig nem marad el az OSX az XP-tõl, sõt.
W