Kínában vérre megy a felvételi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem itélem el túl keményen azokat a diákokat, bár jobb lenne puskázás nélkül. Szerintem ha csak a vizsgadrukk miatti agyblokkot próbálja így kivédeni a fiatal, az még nem elitélendõ. A számonkérési rendszernek kell olyannak lennie, ami meg tudja különböztetni a tudást és a nemtudást, anélkül hogy a diák ott rogyna össze infarktusban. (És még objektívnek is kell lennie, azaz nem a vizsgázatató egyéni tulajdonságaitól függõnek. Nem kis probléma)
Érdekes a felvételizõk, felvettek és az összlakosság aránya. Kb olyan, mintha Magyarországon 68 ezren felvételiztek volna és 18,5 ezret vettek volna fel. Ez asszem jóval kevesebb mint a hazai arány
-->
de azt már kevésbé értem meg egyeseknek miért okoz örömet v tör elõ közöny belõlük ha
(este van...)
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
ez pl. felvi volt és nem diploma...nem feltétlen biztos, hogy a 9millát kitermelõ intézmények mindegyike megfelelõ indulási alapot adott a diákoknak függetlenül azok tanulási akarhatnékjuktól...
a másik meg:"vagy nem érdeklik, vagy "nem érez rá"
vannak tantárgyak amelyeknek még az oktatóik is elismerik, hogy a tantárgyuk értelmetlen tananyaggal fut és kifejezetten magoltatós/kibuktatós okok miatt van jelen.
"nem értem meg õket" én viszont megértelek. lehet hûdebecsületes vagy(nem kétlem és nem is firtatom/érdekel), de azt sem tartom esély nélkülinek, hogy szimplán jó sulikba kerültél és jó órarendeket kaptál. nem feltétlen biztos, hogy 9.5milla jelentkezõ esetében mindenütt uannyi választási lehetõséggel rendelkeztek, hogy hova akarnak jelentkezni (sok helyen állítom csak 1 jelölhetõ suli volt)
persze, hogy morálisan általánosságban beszélve elitélhetõ dolog, de azt már kevésbé értem meg egyeseknek miért okoz örömet h másokból öröm v közöny tör elõ ha vkinek a balszerencséjérõl szól a téma. szerintem ez legalább annyira shame mint olyankor puskázni amikor megtanulható..
de hát ki-ki milyen értékrenddel és empátiával olvas/kommentál cikkeket...
nem okozat hanem okozta <#banplz>#banplz><#banplz>#banplz>
különben érdekes cikk
Aki jár/járt felsõoktatási intézménybe (igazából már középsuli környékén is áll ez), az jól tudja, hogy mindenkinek vannak olyan tárgyak, amik vagy nem érdeklik, vagy "nem érez rá". És ofkorsz semmi köze nincsen a késõbbi hozzáértésedhez (gondolod, hogy egy jogász minden szart fejbõl tud).
Ebben a felvételizõs mizériában nem az a meglepõ, hogy "húdemennyien" puskáznak, hanem az, hogy milyen szarságokat használnak... FELROBBAN? Na hát azért gyerekek... ilyet sem hallok minden nap.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
És ez mitõl olyan különleges? Mindenütt így van. Ha van diplomád, akkor több az esélyed egy jólfizetõ állásra, nem?
Egyébként meg szerinted jó, ha puskázással érik el, hogy legyen diplomájuk?
Ez kb. olyan, mint a sportolóknál a dopping...
Szóval én nem értem meg õket.
Persze, néha én is puskáztam anno a suliban (mikor már tele volt a tököm a mindennapi dolgozatokkal), de sosem nagyvizsgán (érettségi meg szakmai vizsga).
Nem akarnak szerencsétlenek egy életen át éhezni. Ki akarnak törni a nyomorból. És erre nincs más lehetõség, mint, hogy megalapozva jövõjüket egy felsõoktatási intézménybe kerülni. Én megértem õket.
"Csak a magyar mentalitást nem. Dögöljön meg a másik, nehogy jó legyen neki!" Gratulálok hozzá.
Úgy kell nekik. Maguknak keresték a bajt. Abszolút nem sajnálom õket, sõt, büntetésbõl mimimum 1 évre eltiltanám õket a vizsgáktól.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
elég szar arány 9,5 millióból... 😊
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Senki sem akar csóróként éhezni...
majdnem olyanok már mint a legyek, hogy csak töredékük éli meg a felnõtt kort...
________ `_~_\" noss
Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
grr
Ennyit a kínai cuccokról.<#idiota>#idiota>
Ott sem lennék mundjuk diák... , de legalább nekik van motiváció,h. miért tanuljanak.