83
  • p1gr1
    Az SP2es Windows nalam alapbol ki irtotta ezt a funkciot bar nem ertem miert de nem is erdekell.

Igen a nagy cegeknel igy van de ott nem ker a windows CD-key a rendszergazdanak fel se kell allni a monitor elol nagy kockak. :) Tavolrol is felehet ghostolni a dolgot.
  • Gabest
    Régen a királyok is monopol helyzetben voltak, őket is feldarabolták néha, de ez még nem megoldás...
  • babetta80
    Tudvalaki segíteni hogy lehet letölteni?
  • fako
    Sajnos nem sikerult felfognod mi a kulonbseg az microsoft es a sarki zoldseges kozott. De segitek: az egyik monopol helyzetben van, a masik nem. Es ezt nem en talaltam ki. Ezert probaltak feldarabolni az MS-t, ezert folyik a per az EU birosagon. Az pedig hogy a torveny felett all, az ott latszik hogy valahogy megis sikerult elkerulnie hogy feldaraboljak, pedig 2000-ben elsofokon egy szovetsegi biro kimondta hogy ket reszre kell osztani.
    Ps.: te is leveheted a napszemuveget.
  • Morden23
    KDOG-nak igaza van. Tényleg giccses álszentség, ahogyan a "mindentletöltő" internetkonformista foggal-körömmel ragaszkodik az ingyenéléséhez.

Windows lehetne jobb? Hát naná, hogy lehetne jobb. A LINUX is lehetne jobb. Sőt. A macisajt is lehetne jobb, mégsem megyek be a boltba, és lopom el "hősiesen" a terméket.

fako: Senki nem áll a törvény fölött. Olyan van, hogy jobban megéri kifizetni a büntetést egy-egy törvéysértésért. A szemellenzős vérestorkú fikázás tök felesleges egy megacég esetében. Egy cég nem gonosz. Az MS sem gonosz. Csak éppen ugyanúgy profitmaximalizációra törekszik, mint a sarji zöldséges, csak az kevesebb embert érint. Ha a helyükben lennék, én is ezt csinálnám (talán máshogy, de a cél ugyanaz lenne).
  • KDOG
    idiota kis játékokat, filmeket zenéket megértem hogy letöltenek az emberek, mert hát na mégis, föleg amilyen minöségben ma vannak. De az XP-t használja a gépen, és fontos szerepe van. Csak ugye ez nem hardware !!! Lehet másolni.
    Szerintem ennyivel azért tartozik az az ember aki ezeket a sorokat olvassa, és böven 100 felett van a gépe. De nekik van a legnagyobb pofájuk igy linux ugy ff, de közben win alol irnak :)
    Nembaj....

Az más tészta hogy aki használt 60 ezres gépet használ, és mondjuk a gyerekének vette, mert annyira futotta, az töltse le bátran az xp-t, és warezként használja, meg lehet érteni. De a többinek szerintem nem érdemes kinyitnia a száját.
    Olyan jo hogy vannak nagyok, mindig lehet kit szidni nem ? Microsoft, intel, kormány stb... :)

Ja és ontipic: Ezeréve ki lehet játszani, szoval nagy hir. Na bumm...
  • KDOG
    sznob vagy :D

És milyen vagány (biztos a csajok is észrevették már rajtad, hogy firefoxot használsz) :D

Nagy az isten állatkertje.

Amugy microsoftot támogatom a WGA-ban :)
    Igazuk van. Itt meg a sok tetü (már elnézést de ez a korrekt megnevezésük) sir, ril, hogy uristen legális xp, áááááá fuuuuj, de a hulye pattanásfejü CS, quake, nfs mániás gyerek csak videokártyát vesz 140 ért 3 havonta, hogy szintén elájuljanak a csajok a 170fps-töl !!!
    NA ÖK NEM VESZIK MEG A 20 EZRES PROGIT ? 140 ÉRT VGA ÉRTELMES ?

Betegek vagytok de komolyan. Ezeket szürje csak ki az MS.
  • fako
    Talan ha levenned a napszemuveget meglatnad. Melyik masik (szoftver) cegnek van ekkora monopoliuma? Melyik masik ceg ennyire nyiltan versenyellenes? Melyik masik ceg all ilyen szinten a torveny folott?
    Nem szar a windows, csak lehetne sokkal jobb is.
    Mivel nincs megfelelo alternativa a gyarto egyaltalan nem erdekelt a fejlesztesben vagy az elfogadhato arban. Csak akkor ad ki ujabb verziot ha eppen szukseg van a penzre ujabb xbox-ok gyartasara.
  • bertino
    az már meglehet
  • Caro
    Ez nem jelenti azt, hogy mind helyesen járnak el, ezt ugye te sem gondolod.
  • k0zi
    És mi a helyzet akkor amikor egy windows biztonsági résen keresztül jönnek be a gépedre? Tűzfalad nem jelez mert windows rendszerfile kommunikál (amit már korábban engedélyeztél, hogy legyen neted) aztán kinyírja a víruskeresődet a behatoló (beletöröl a vírusdefiníciók fileba) majd felrak egy vírust ami blokkolja a víruskeresődet.
    Víruskeresőd majd frissíti magát, felrakja az új definíciókat, de a vírust nem fogja megtalálni.
    Szerintem amikor egy biztonsági rést javítanak, azt érdemes felrakni a gépre és nem mindenféle álszakmai f@szsággal elhessegetni a frissítéseket.
  • lck
    IE 7 -et és WMP 11 -et tudtommal nem engedi települni.
  • semi
    ehhez miért kell progi?
    bárki ki tudja kapcsolni...
  • Bijesz
    Könyörgöm a szellemi szegénységed ne tedd közzé inkább titkold. Ha valamihez nem értesz akkor inkább nézz utána. Ez ilyen tiniszindroma szaravidoz szarazspketto. vááhhh
  • Cat #29
    a cikkben benne van a link. Vagy csak én látom? Kattincs rá a RemoveWGA szóra, azon a lapon van hogy mit kell csinálni.
  • BiroAndras
    "És igazából NEM magából a windows rendszerből lett elegem, hanem a fejlesztőjének az undorító, gyomorforgató üzletpolitikájából."

Nem látom, hogy mitől lenne rosszabb, mint bármelyik nagy cég.
  • BiroAndras
    "Pl az ipodok szoftvereinek is biztos nagy szüksége van az sp2re, úgy mint a nokia pc suitenak...
    Emögött is csak üzlet van."

Az SP2 ingyenes. Hol van ebben az üzlet?
  • lpmaskmancick
    nekem ez feltelepett magától ez a eredetiség vizsgáló progi a winupdate-ről,oszt mégis eredtinek érzékeli a winimet pedig kalóz másolat
  • bertino
    tévedés, az se
    5 hónapig használtam és csak a XP SP2es verziója miatt váltam meg tőle, ugyanugy tudtam vele mindent csinálni, mint eddig bármilyen Winfossal, szal az se kivétel ám
  • bertino
    hisz még ki se jöttünk onnan és soha nem is fogunk :)
  • GyaxyBoy
    Sztem is belehetett volna egy linket tenni! :)
    Ha már ennyire hangsúlyozzák, hogy free, akkor miért nem vállalják fel?! Az ingyen letőlthető játékokat meg oly nagy szeretettel, büszkén teszik közzé. (pl. SWINE[eng], vagy a magyar történeti csaták :) )
    Még a progiról egy "screenshot" is készűlt! :) lol

Egyébként most tényleg tök hülyeség így ez a cikk!
    1. Ha illegális dolgot tudatnak több tízezer emberrel az nem igazán jó cselekedet, még akkor sem ha nem tőlthető le. De leírják a nevét és hogy mire jó. Ennyi erővel akár létrehozhatnának egy Crack menüt, ahol leírások és program nevek lennének felsorolva és hogy mire jó! Ez tetszen sokmindenkinek, még lehet tanúlnánk is! :)

2. Ha ír róla cikket, akkor meg már tök mindegy hogy rak egy linket is hozzá!

no komment...
  • cyberass
    "De ezt kapjátok ki: Az összes ilyen béta szarja a MS-nek csak service pack-kettesre megy fel!!!"

Meg nagyon sok nem ms program is. Pl az ipodok szoftvereinek is biztos nagy szüksége van az sp2re, úgy mint a nokia pc suitenak...
    Emögött is csak üzlet van.

Feltettem 1-2 hétre wint második rendszernek a telóm és az ipodom támogatása végett, de aztán le is töröltem mert találtam megfelelő eszközöket hozzá linux alá is.

És igazából NEM magából a windows rendszerből lett elegem, hanem a fejlesztőjének az undorító, gyomorforgató üzletpolitikájából. A wint majd akkor fikázom ha jobbat tudok írni, addig simán nem használom, de az ms egyre undorítóbb húzásaitól már hányok.
  • mezeimodell
    izé, üzije.
  • mezeimodell
    Az opera 9 ku...jó böngésző lett...

De ezt kapjátok ki: Az összes ilyen béta szarja a MS-nek csak service pack-kettesre megy fel!!! Hülye leszek elcseszni a SP1-es windowsomat a sok álupdattel, amik úgysem használnak semmit. Baxnák szájba magukat. Pedig a winfosom még eredeti is.

VIsszatérve lck öziére:
    Igen, tényleg működnek, nekem van egy apps cd-m, azon rengeteg ilyen program van, ami ilyen kulcsok után tud kutatni.
  • lck
    Pedig működnek. 2000, XP, XP64 és 2003 alatt is.
  • djbpm
    honnan lehet leszedni a progit, meg valami magyar leirás is kéne, persze egy haveromnak kell
  • dara
    A MS kb fél éve megvonta a támogatást a corparate licencű Win-ektől.
  • icewolf
    Hát sajnos épp ez a baj hogy túl sokan. Az emberek 70%-a rá sem hederít az alternatív jobb megoldásokra, úgy mint a Firefox, és az Opera... tojnak rá magasról. Hogy ezt honnan tudom? Google Analystic...
  • lck
    Nekem jogtiszta home-om van egyébként. Havi ezerkettőt perkálok érte a tonlánynak 2 évig.
  • Kaziking
    dehát mindenkinek jogtiszta a winfosa nem? nekem is
  • Flashy
    ez a legaranyosabb a cikkben hogy hangsúlyozzák hogy freeware az alkalmazás. hát onnantól hogy egy progit krekkel tök illegálisan, nem tökmindegy? :D
  • wander01
    hát nemtom, én már szivtam pár corporate edition win-el, mert szépen felmegy, aztán a wga mmégis ugat hogy ejnye bejnye, nem jo ez igy :). na azota (évek ota) egyetlen darab kulcsot használok, minden gépünkön az van (xp mesterkulcs, legalábbis igy ismerem), na azzal szépen elkaristol akármilyen windoz (sp nélküli, sp1, sp2, home, prof, angol-magyar tökmindegy :)
  • lck
    A MS nemcsak egyedi azonosító kulcsot ad ki hanem olyan kulcsokat is ami több gépre egyidőben telepíthető ( corporate kulcsok ) Úgy tudom ezeket nagyvállalatok kapják, így egy ghost szerű programmal 5 perc alatt rászórják akár több ezer gépre ugyan azt a bekonfigurált wint. Nem kell egyenként szarakodni az aktiválással meg ilyenekkel. Ha van ilyen kulcsod akkor mindenféle trükközés nélkül simán elfogadja jogtisztának a winedet.
  • vice
    Ezt kifejtenéd bővebben?
  • lck
    Igazából ez az egész WGA egy nagy bohóckodás. Ha a win "megfelelő" kulcsal van telepítve, megköszöni hogy megvetted. Tudtommal talán csak a Mediacenter 2005 az ami megbukik ( ezért macerásabb hosszútávon ), mivel abból nincs corporate verzió.
  • melondinnye
    Pontosabban arról van szó, hogy egyes letöltésekhez muszáj lefutnia a WGA ellenőrzésnek, különben nem tudod letölteni. Most akkor miért is kellett nagybetűvel hőbörögni?
  • NeoMaN
    vicc
  • mezeimodell
    Mintha ezt eddig sem tudtuk volna...
  • Tertovan
    na vissza a warez vilagba? :)
  • Tinman #4
    A cikkíróval semmi baj nincs, színvonalas cikkeket produkál.

De a témánál maradva... ki a rákot érdekli a MS ilyen-olyan "pecse". Egy SP2-es XP egy kémprogi kereső/eltávilítóval + egy jó vírusírtó és a kutyát nem érdekli, hogy biztonsági rés van az IE-ben, meg ilyen-olyan Office alkalmazásban.
    Egyáltalán ki használ manapság IE-t?
    Én személy szerint office-ból is az open-t használom :-)

De ha már van valaki olyan perverz, hogy minden álma a win frissítések letöltése akkor azt innen-onnan leszedheti az MS letőőőtőőő központ nélkül is.