Arany szíve van bolygónknak

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vasfeleteikhez (Z) igen.
Kb addig mehet el a fúzió.

CNO

Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml

Kodlovag
Számolgattam én is. A Föld magja kb 800km sugarú, térfogata így kb 2 milliárd köbkilométer. Egy fél méter vastag aranyréteg a Föld felszínén 255 ezer köbkilométer térfogatot jelent. Szóval ha ez mind a magban van, akkor a mag 0,012%-a arany.
Kicsit nézelõdtem a neten az aranybányákat illetõen is. 1 tonna kitermelt kõzetre kb 10g arany jut. Még ennél kevesebbet is megéri kitermelni. Térfogatszázalékban ez kb 0,00025% aranyat jelent.

Leszámítva a hozzáférési nehézségeket a Föld magja jó kis aranybányának ígérkezik.

Lent vagyok. Lófasz van itt, nem arany...
Szerintem 42!Szerintem.(Az élet a világmindenség meg minden...)
A vulkanizmusnak semmi köze a maghoz...
Mit gondolsz? A vulkanikus tevékenységek következtében kialakult hegységekbe hogyan került az arany? 😛
Nem, ezt is irtam a végén, de ne mondja már nekem, ha a magban olyan sok arany lenne, meg ott a sok láva az nem hozna a felszinre akkor aranyat...
Nethyrrea
szerinted amit a vulkánok kiokádnak magukból az a föld MAG-jából jön? 😄

nézz utána egy kicsit 😉

RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX

Aha ez okos ember lehet. Hiszen sokat hallottunk vulkánokrol, amik kitörtek és aranyat ontottak magukbol...gondom szerinte biztos nagyon mélyen van, onnan nem jut a felszinre...<#wow3>
0Hanga
Szerinte a világon bár mennyi aranyat fel tudnának használni mivel nem csak az észerekben kell gondolkodni. Csökkenne az értéke, de akkor is értékes lenne. Mivel nagyon jó tulajdonságai van és sok mindenre fel lehet használni a leg több ember csak egy kis részét ismer a használatának. De nem igazán tudom, hogy mennyi az igazság alapja ennek a feltevésnek akár igaz is lehet.

Aranyoskám!
Én nem tudom, hogy szokványos, Nap-méretû csillagokban meddig megy el a kémiai elemek szintézise, de annyit tudok, hogy a nehézsúlyú elemek keletkezéséhez már (szuper)nóvarobbanás kell. Jól t'om?

Kara kánként folytatom tanításom.

Hát akkor nézd meg hogy csillagokban magfúzió során a CNO ciklusban milyen arányban keletkeznek szén izotópok (C12/C13) és hasonlítsd össze a földivel.
Víz honnan van? Biztosan nem üstökösökkel érkezett.

az arany egyáltalán mágnesezhetõ anyag? 😊

-- http://www.x-plane.hu

Dagobertc bácsi : - ARAAAAANNNYYY .... <#wow1>

ha azt mind kiszedik onnan akkor valszeg úgy lecsökken az arany ára, hogy nem lesz érdemes kiszedni, de ha nem szedik ki a kkor meg magas marad az ára, tehát mégis érdemes lenne kiszedni? :S

hmm ezt hívják paradoxonnak? 😄
Emberek! Mindenki fogjon egy ásót osz' nyomás!
Killgore
Hát, elég merész állítás, de biztos úgy van ahogy mondja.

Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

Már hogy ne tudnánk.
A hidrogén a világ legelterjedtebb eleme.
Az oxigén meg a szén pedig fúziós termékek, amik a csillagokban keletkeztek.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Pff, egy valaki így gondolja, ez az egész semmit sem jelent, nem tudjuk ellenõrizni. Manapság a publikált cikkekben mérik az embereket.
Azt sem tudjuk a víz meg a szén honnan van, pedig azokból több van.

"felszínre hozva a bolygó teljes felületét bevonhatnánk vele nem kevesebb, mint fél méteres vastagságban."

"A számítások szerint a Föld aranykészletének több mint 99%-a a magban rejtõzik."

Tehat a felszinen levo arany eleg hozza, hogy bevonjuk a foldgolyo feluletet fel centi vastagsagban? Az se rossz 😊
Talán azér', hogy más bolygók (mer' ugye ama csillagok körül is vannak bogyók)megfigyelése (evolúciója) alapján következtetéseket vonjon le a Földre vonatkozóan (pláne a múltra).

Valaki mondja meg nekem, hogy egy geológus, mégis miért a csillagokkal foglalkozik!

Mágneses teret írt, nem gravitációt. 😊

Peti0011
Hopp ezt nem tom hogy sikerült kétszer odairnomn bocs

Csá

Peti0011
Na páztok mentem ásni a kertet😄

Csá

Peti0011
Na páztok mentem ásni a kertet😄

Csá

Én nem megyek sehová, nekem úgyis van aranyerem. Abból lehet gyúrni aranyrögöt, és az árát elsörözni az Aranyborjúhoz címzett fogadóban.

Szívesen 😊

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Ha tuti a középpont akkor, végre nem kell minden dombot feltúrnom. Megyek mintáért... A holnapi cikket meg én szerkesztem.
Szerintem ez a muki túl suk Douglas Adamset olvasott (aranyszív) <#vigyor5>
Mond hogy kérem!!!<#mf1>32.<#duhos2>

Sok csicska amerikául ír ide!!! Sztyupid köcsögögög!!!

Nagyon köszönjük Caro😊

Durva számítással a Föld felszíne:
4*(6300000^2)*3.141592653=498759249590280 m^2
Ez fél méteresen beborítva:
2,4937962479514*10^14 m^3.
A Föld térfogata pedig:
4/3*(6300000^3)*3.141592653 m^3
1,047394424139588*10^21 m^3
Eszerint a Föld teljes térfogatának 0,0000238% -a magi arany.
Szerintem ez hihetõ.

Falconer
Megvan, hogy mi lesz Gyõzike köv. mûsorának címe:
A nagy ásás

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Asszem megyek ások egyet...
Az arany még ma is érték. Elektronika, protézisek, ékszerek stb.

Geológus vagy? olyan végzettséggel mint ezek a kutatók? nem? akkor? itt mindenki csak fikázni tud, ez nem így van, az szar....

Az a felszíni félméter nem olyan sok, attól még lehet vas+nikkel a mag.

Mingyárt bejelentik hogy Bush nem ér rá eljönni mert felügyeli az ásatást, ahol az összes amcsi pénzbõl magának akarja kiszedni az aranyat.<#banplz>
Pénzt gyûjtök aranybányára...

Mágneskép amiből csak akarod! http://egyedihuto.atw.hu

ez a fél méter óvastagon enyhe túlzás. méhg ha a domborzat és völgyek felületeit nem is vesszük figyelmbe akkor is!

Senki nem cáfolta, hogy a mag vas lenne.
Csak azt mondta, hogy sokkal több arany van benne, mint általában.

A gravitációt az anyag nagy tömege indítja be ha jól tudom, elvileg mindegy milyen anyag az aminek akkora tömege van, hogy annak gravitációs hatása legyen.

Persze lehet hogy tévedek - akkor bocsánat.
"Egy ausztrál geológus professzor szerint"

Egy fecske nem csinál nyarat.
Egy geológus nem csinál aranyat.

"Bolygónk történetének hajnalán az elméletek szerint több száz méter mély folyékony kõzettenger borította a Földet. A földtörténet fejlõdése során ez a magma óceán kölcsönhatásba lépett a porból és gázokból kialakult kis objektumokkal, számos fontos elemet, többek között aranyat nyerve ki belõlük, melyek végül leülepedtek a Föld fémben gazdag magjában."
Több száz méter mély volt a cucc, akkor hogy került sok-sok Km mélyre ? Mag elég mélyen van...

Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml

És ez a faszi még professzor is...
GyuriX2572
hû, nahát.... és??!

A Föld magja lószarból van méghozzá olyan nagy mennyiségben, hogy már el is kezdték bevonni vele a Földet.<#nezze>
Nem akarok szkeptikus lenni, de ez biztos? 😊 Mert ha teszem azt arany lenne a magja (vagy a nagyrésze) akkor hogy tudna ekkora mágneses teret generálni?
Mert ha igaz az amit mond, és a teljes felületet be lehetne vonni, akkor az baromi sok lenne 😊

Eladó tablet PC http://hardverapro.hu/apro/hp_tx2590eo_2/hsz_1-50.html

Sajtból van a Hoooold.... 😄D

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Ehh hát ott van a Mag c. film!
Õk jártak ott lent, de nem találtak aranyat, csak bepörgették a magot...atombombával...
Most akkor nem vas-nikkel mag van, hanem arany?
Döntsék már el!
Elméleteket én tudnék gyártani. És teljesen ingyen...

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce