93
  • lalakov
    Szívesen. Még ma kitolod, addig meg leszek.
  • Okisz
    Ok,köszike! Csak azért kértelek meg, mert holnaptól nem leszek netközelbe egy ideig, de a játékot végigszerettem volna vinni! Eddig minden ok volt, azt a rést nem vettem észre... Köszi amúgy mindent!!!
  • lalakov
    Nem lehet, hogy ezek a srácok átverték a világot? Ez nem egy teljes játék, sokkal inkább egy demó. Ha ismeretlenül kidobják a játékot(már ha kiadja valaki), akkor lehet hogy bukás lett volna belőle, de egy ilyen reklámmal, simán eladható lesz.
  • lalakov
    Annyi időm most nincs, hogy annyit írjak, biztos rájösz pár dologra egyedül is.
  • lalakov
    SPOILER:

Átmentél az első ajtón és lekapcsolódot a villany? Vissza kell kapcsolni az áramot. (Balra az első ajtónál a dobozon van egy félbetört kulcs és a zárban a többi része, ezt vedd el/fel(később még kelleni fog)). Kapcsolj lámpát. A folyosó végén beleütközöl egy ajtóba, ami ugyan nem nyílik áram nélkül, de van rajta egy repedés(ne nézd, mert én nem láttam:)) ) és ezt kell felfeszítened egy vasdarabbal, amit valahol a folyosón találsz meg(vagy egy kis raktárban, ami a folyosón van).
  • psishock
    oh, ne fáradj az illesztgetéssel ismerem a játékot, végig is toltam (5-10 perces kb), nem azt akartam mondani hogy kis kóddal nem lehet csodát csinálni, de azért szerintem te is azt gondolod hogy ez egy egy lol a mostani játék motorokhoz képest. Ez inkább assembly tudás villogtatás mind igazi játék. Minden ami van benne maximálisan limitált (modellek, textúrák, effektek, hangok, pálya...stb stb) a kóddal eggyütt ami még kegyetlen bugos is. megint csak a 64k resztriktálás miatt. Nem ezekben van a jövő. Ezek csak versenyre készült cuccok. Mostanában nem a hely számít a játékoknál a legtöbbet hanem a minőség. A jól kidolgozott modellek, a magas fölbontású textúrák, fejlett AI, fizika, és nem utolsó sorban (nállam legalább is) még mindíg a story.
  • Okisz
    Akkor esetleg az e-mail, címemre? :)))
  • lalakov
    Nem lőném le mindenki előtt a poént, de szívesen segítek, ha kérdeztek.
  • csimmasz
    Basszus nekem ha elindítom lekapcsilja a monitoromat oszt ennyi,lehet elindul de nem látom.
  • Okisz
    Huh, akkor nem akarnál lécci vmi végigjátszás szerűséget a tudtunkra adni, mert bekell hogy valljam, én mér a kód beírása után elakadtam, az elején... :(
  • kalvin_imarow
    no szóval

kép

• kalvin_imarow
    egyszerűen beilleszti elé az sg -nek az url-jét no szóval a link

http//www.freeweb.hu/simsonsite/1/full1.jpg
  • kalvin_imarow
    bocs a kép link nem jó

újra
    kép
  • kalvin_imarow
    Azért szerintem nézd meg ezt a játékot!!

KKrieger 97KB és így néz ki:

kép

Ebben az AI nem tökéletes de azért 97(!)kb-ba elég sokminden belefért!!
  • lalakov
    Nem volt túl hosszú, remélem lesz folytatása.
  • psishock
    Minden elismerésem az embereknek, nagyon tisztelem azokat akik képesek ilyen komplexitású játékokat összehozni. Magam is összehoztam kisebb játékokat, "total conversion"-okat. Az utóbbi azt jelenti hogy ugyebár meglevő játékra alapozzák, de a motoron kívül álltalában mindent megválltoztatnak rajta és egy új játék alakitanak ki. Igaz álltalában egyedül dolgoztam, majdnem mindég az enyém volt a 2D és 3D modellezés, textúrázás, animálás, AI, speciáli effektusok, kódolás, fény/árnyék megoldás, Hangok, Zene... De majdnem mindíg mellettem volt a haverom is aki maximálisan támogatott mindenben, amikor kellett mindíg segített. Nállam nagyrészt az engine kóddal volt bajom, nem nagyon értettem a DX vagy az OGL programozáshoz és mást nem is találtam aki segítene valamit összehozni. Saját motor nélkül meg vacak akármilyen nagyobb dologhoz akár fizetős project-hez hozzákezdeni.

Ennél a csapatnál itt ugyebár 4 ember volt összehangolva ami (mint láttuk) elég egy nagyobb játék öszehozásához. Fél év viszonylag kevés idő, dehát nagyon jól voltak szervezve, szépen ki voltak tervezve a fejlesztés menetek. Biztosan élvezték minden percét amikor készítették és sokat tanultak útközben is minden téren. Nálam, de szerintem akárkinél aki foglalkozott egy kicsit is a témával így volt.

64K PC scene demok? hmmm, most azok milyen értelemben is alázzák a mai játékok grafikáját? Teljesen azon az alapon dolgoznak mint akármilyen 3D PC's játék, úgyértem nem csinálnak csodákat, pont azokat az efektusokat is használják mint a shaderek, motion blur, Shadow/Lighting effektusok, akár HDR, ott is modelleket és textúrákat használnak. Az megint más tészta hogy a demokban agresszívan alkalmazzák ezeket, hogy minnél intenzívebb legyen a hatásuk, meg ugye egy demóban nem kell interakciót, fizikát, AI-t stb figyelni, és nincs annyi objektum a képernyőn, ezét tehát magas rezolúción csomó effektus mellett is álltalában 60+ a FPS. A demóban pl elég fekete háttéren 1 magas poligónszámú agyonséderezett arcot megforgatni, és kész az élmény. A játéknál viszont sokkal komplexabb kód, több dolgot kell megjelentetni, mint pl akár az óriás pályákat, több 10 akár 100 komplex karakter modellt is, na meg a vasnak is birnia kell amin fut az egész. Itt nem ilyen "egyszerû" a helyzet. De ha az ilyen (64Kdemo) vagy hasonló "eyecandy" tipusú élményre vársz akkor nézzd meg a jobb futurisztikus firstpersion-okat, ott is kegyetlen csattognak az efektusok álltalában, lesznek olyan részek ahol ámulni fogsz.
  • lalakov
    Továbbjutottam, de megint elakadtam. Hogyan lehet kinyitni az első szobában lévő lakattal lezárt szekrényt(van egy olyan érzésem, hogy ott van amit keresek)?
  • mucsácsó
    nekem is még1x elismerésem, de sajnos párszor kiszállt már hibával/hibajelentés küldésével spontán...az árnyékok kicsit bugzanak még itt-ott, de így is, abszolút elismerésem, és szerintem meg is érhető, mert írja a readme hogy ez egy BETA 1.0-s verzió...ez így is tökéletes lenne még akár 1 techdemonak is...grafika nagyon jó, fizika is...
    gratz még 1x nekik :)
  • GubiPapa
    Gyerekek Nem tudom ,hogy kik a készítők de gratulálok nekik.
    Ez igen...
  • lalakov
    Húzzatok bele, mert elakadtam a második szörnynél. Fogalmam sincs mivel tudnám lecsapni. Van nálam dinamit, de nem döglik meg tőle.
    Tetszik a fiók kihúzogatás és az, hogy sokat kell szerelgetni.
  • lalakov
    Az még könnyű. Van ott egy szoba, ahol van egy kapcsoló, ha azt lehúzod, akkor az ajtó fölött szikrázni kezd a vezeték. A szörnyet csalogasd (ez sima lesz, mert amint meglát megy utánad) be a szobába, amikor az ajtóba ér húzd le a kart és az áram agyonüti.
  • mrgenya
    jajjdejó, az intró után nekem kilép:((
    vmi tippetek van?
  • mucsácsó
    hehe...hát ez iszonyatosan brutál...
    tiszta egyadta FEAR, és saját engine...ráadásul fél év alatt...és még a fizika is döbbenetesen reális...többi fejlesztők, akik ilyen 60-100-an vannak, évekig szarakodnak, ők meg 4-en FÉL ÉV ALATT mindent egyes egyedül...hát le a kalappal előttük télleg, ez kb. rekordnak számító dolog...

amúgy a legelején hogy kell továbbjutni? elakadtunk az első ajtónál
  • JeD
    Ezúton gratulálok az sg.hu-nak a student "iskolás"-ra fordításához. Azért van némi különbség aközött, hogy valaki egyetemen, vagy akár középiskolában ír ilyet...
  • maerlyn
    Jól értem az oldalról, hogy fix az irányítás? Nekem, mint balkezesnek, ez gondot fog jelenteni. De nemsoká biztosra kiderül, most jön lefele...
  • CzG
    Na ha otthon leszek kipróbálom. Viszont bejön a kérdés, hogyha fél év alatt egy ilyen progit képesek összedobni, akkor hol van a Duke Nukem Forever???
  • Yfel
    A jatek hivatalos oldalarol:

"the engine is completely in-house developed. Parties interested in more information are welcome to contact us through e- mail."

Tehat tenyleg sajat fejlesztes a jatek motorja (meg nem probaltam ki de le a kalappal a kepek alapjan).

Ugy tunik, hogy munka vagy befekteto-kereses mellett a masik celjuk a grafikai motor licenszelese. Sok szerencset nekik. Aki ilyen munkat hoz ossze ennyi ido alatt az minden tiszteletet megerdemel. En mindenkeppen le fogom tolteni a jatekot.

Y
  • PíszLávJuniti
    Tudtok segíteni ?
    A játék intró, menü megy, de mihelyst jönne maga a játék egyszerűen kilép a progiból.
    Mitől indul el?
  • dominator
    Hát én eljutottam az első kis szörnyig de ott nem bírtam, Esc, kilép :D Nem tudom mikor paráztam ennyire utoljára :)
  • SonicBoom
    Hát igen ez van ha valaki nem egy kiadó anyagi, szellemi és egyéb korlátai között "gyártja" a játékokat, hanem lelkesedésből.
  • hkoDAVID
    Azért a grafótól ne haljatok el, mert vannak olyan 64 k- s demók hogy össze*ossátok magatokat úgy alázzák a mai ismert játékok grafikáját. 200 mega pont elég, nem kicsi, mert ez sznite csak a textúrákat tartalmazza.Ja és hogy a fa..omba kell túljutni a 2. ajtón az 1993-as után???????
  • Zenty
    Saját engine ,ezért is akartak techdemozni vagyis ez a kis game ennek a célja!
    És fél év allat össze hozni egy ilyet nem semmi :D
  • Egerwin
    Aha az első pályát megcsináltam, de a másodikon én is elakadtam:D
    Na azt kell csinálni, hogy mindent kiveszel a szekrényből ami benne van aztán oda mész a kódos ajtóhoz és beírod a kódot: 1993 (ezt a noteszból tudhatod meg az utolsó oldalon)
  • moRtiZ
    Pedig a cikkbol az jon le, hogy ez bizony sajat engine.
  • St0RmTr00pEr
    HOGYNE ÉRNÉ MEG! az ilyenekböl még bármi lehet! GOndolj csak a CS -re. az is csak MOD volt.

Én speciel most a Silkroad -at tolom, ami egy kibaszott jo MMO és ingyenes!!!
  • HöfEE
    Jó dolog látni hogy még manapság is vannak ilyenek. Teljes elismerésem.
  • Radnix
    Xép volt de miért nem magyarok csinálták? Magyarok ezt nem hagyhatjuk! Hajrá csináljunk mi is 1et! A grafika szép. A mérete mint egy gombostű hegye :)
  • ScarY MAN
    Sztem k/durvanagy:D
    A megvalositas is:) ez a motion blur amikor fordul a csavo meg amugy minden... nekem teccik:)
  • vg
    "Amigás idők de jó is volt, party-k meg minden"

Még mindig vannak partyk, versenyek! Amigára, c64-re, plus 4-re még a mai napig írnak demókat! A demo scene örök!
  • Okisz
    Tudja már vki, mit kellene csinálni az elején?