Penumbra - tetszetős horrorjáték ingyen!

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

no szóval <#beka3><#vigyor>

kép

<#banplz>
egyszerûen beilleszti elé az sg -nek az url-jét no szóval a link

http//www.freeweb.hu/simsonsite/1/full1.jpg
bocs a kép link nem jó

újra
kép
Azért szerintem nézd meg ezt a játékot!!

KKrieger 97KB és így néz ki:

kép

Ebben az AI nem tökéletes de azért 97(!)kb-ba elég sokminden belefért!!
lalakov
Nem volt túl hosszú, remélem lesz folytatása.
psishock
Minden elismerésem az embereknek, nagyon tisztelem azokat akik képesek ilyen komplexitású játékokat összehozni. Magam is összehoztam kisebb játékokat, "total conversion"-okat. Az utóbbi azt jelenti hogy ugyebár meglevô játékra alapozzák, de a motoron kívül álltalában mindent megválltoztatnak rajta és egy új játék alakitanak ki. Igaz álltalában egyedül dolgoztam, majdnem mindég az enyém volt a 2D és 3D modellezés, textúrázás, animálás, AI, speciáli effektusok, kódolás, fény/árnyék megoldás, Hangok, Zene... De majdnem mindíg mellettem volt a haverom is aki maximálisan támogatott mindenben, amikor kellett mindíg segített. Nállam nagyrészt az engine kóddal volt bajom, nem nagyon értettem a DX vagy az OGL programozáshoz és mást nem is találtam aki segítene valamit összehozni. Saját motor nélkül meg vacak akármilyen nagyobb dologhoz akár fizetôs project-hez hozzákezdeni.

Ennél a csapatnál itt ugyebár 4 ember volt összehangolva ami (mint láttuk) elég egy nagyobb játék öszehozásához. Fél év viszonylag kevés idô, dehát nagyon jól voltak szervezve, szépen ki voltak tervezve a fejlesztés menetek. Biztosan élvezték minden percét amikor készítették és sokat tanultak útközben is minden téren. Nálam, de szerintem akárkinél aki foglalkozott egy kicsit is a témával így volt.

64K PC scene demok? hmmm, most azok milyen értelemben is alázzák a mai játékok grafikáját? Teljesen azon az alapon dolgoznak mint akármilyen 3D PC's játék, úgyértem nem csinálnak csodákat, pont azokat az efektusokat is használják mint a shaderek, motion blur, Shadow/Lighting effektusok, akár HDR, ott is modelleket és textúrákat használnak. Az megint más tészta hogy a demokban agresszívan alkalmazzák ezeket, hogy minnél intenzívebb legyen a hatásuk, meg ugye egy demóban nem kell interakciót, fizikát, AI-t stb figyelni, és nincs annyi objektum a képernyôn, ezét tehát magas rezolúción csomó effektus mellett is álltalában 60+ a FPS. A demóban pl elég fekete háttéren 1 magas poligónszámú agyonséderezett arcot megforgatni, és kész az élmény. A játéknál viszont sokkal komplexabb kód, több dolgot kell megjelentetni, mint pl akár az óriás pályákat, több 10 akár 100 komplex karakter modellt is, na meg a vasnak is birnia kell amin fut az egész. Itt nem ilyen "egyszerû" a helyzet. De ha az ilyen (64Kdemo) vagy hasonló "eyecandy" tipusú élményre vársz akkor nézzd meg a jobb futurisztikus firstpersion-okat, ott is kegyetlen csattognak az efektusok álltalában, lesznek olyan részek ahol ámulni fogsz.

C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2

lalakov
Továbbjutottam, de megint elakadtam. Hogyan lehet kinyitni az elsõ szobában lévõ lakattal lezárt szekrényt(van egy olyan érzésem, hogy ott van amit keresek)?
mucsácsó
nekem is még1x elismerésem, de sajnos párszor kiszállt már hibával/hibajelentés küldésével spontán...az árnyékok kicsit bugzanak még itt-ott, de így is, abszolút elismerésem, és szerintem meg is érhetõ, mert írja a readme hogy ez egy BETA 1.0-s verzió...ez így is tökéletes lenne még akár 1 techdemonak is...grafika nagyon jó, fizika is...
gratz még 1x nekik 😊
Gyerekek Nem tudom ,hogy kik a készítõk de gratulálok nekik.
Ez igen...

Bármi, amiben egy csöpp élvezet is van, az vagy erkölcstelen, vagy törévnysértő, vagy hizlal...

lalakov
Húzzatok bele, mert elakadtam a második szörnynél. Fogalmam sincs mivel tudnám lecsapni. Van nálam dinamit, de nem döglik meg tõle.
Tetszik a fiók kihúzogatás és az, hogy sokat kell szerelgetni.
lalakov
Az még könnyû. Van ott egy szoba, ahol van egy kapcsoló, ha azt lehúzod, akkor az ajtó fölött szikrázni kezd a vezeték. A szörnyet csalogasd (ez sima lesz, mert amint meglát megy utánad) be a szobába, amikor az ajtóba ér húzd le a kart és az áram agyonüti.
jajjdejó, az intró után nekem kilép😞(
vmi tippetek van?

mucsácsó
hehe...hát ez iszonyatosan brutál...
tiszta egyadta FEAR, és saját engine...ráadásul fél év alatt...és még a fizika is döbbenetesen reális...többi fejlesztõk, akik ilyen 60-100-an vannak, évekig szarakodnak, õk meg 4-en FÉL ÉV ALATT mindent egyes egyedül...hát le a kalappal elõttük télleg, ez kb. rekordnak számító dolog...

amúgy a legelején hogy kell továbbjutni? elakadtunk az elsõ ajtónál <#nemtudom><#nemtudom><#wilting>
Ezúton gratulálok az sg.hu-nak a student "iskolás"-ra fordításához. Azért van némi különbség aközött, hogy valaki egyetemen, vagy akár középiskolában ír ilyet...
maerlyn
Jól értem az oldalról, hogy fix az irányítás? Nekem, mint balkezesnek, ez gondot fog jelenteni. De nemsoká biztosra kiderül, most jön lefele...

lvl70, mlvl 72 tibia.hu fejlesztő

Na ha otthon leszek kipróbálom. Viszont bejön a kérdés, hogyha fél év alatt egy ilyen progit képesek összedobni, akkor hol van a Duke Nukem Forever???

A jatek hivatalos oldalarol:

"the engine is completely in-house developed. Parties interested in more information are welcome to contact us through e- mail."

Tehat tenyleg sajat fejlesztes a jatek motorja (meg nem probaltam ki de le a kalappal a kepek alapjan).

Ugy tunik, hogy munka vagy befekteto-kereses mellett a masik celjuk a grafikai motor licenszelese. Sok szerencset nekik. Aki ilyen munkat hoz ossze ennyi ido alatt az minden tiszteletet megerdemel. En mindenkeppen le fogom tolteni a jatekot.

Y
PíszLávJuniti
Tudtok segíteni ?
A játék intró, menü megy, de mihelyst jönne maga a játék egyszerûen kilép a progiból.
Mitõl indul el?

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Hát én eljutottam az elsõ kis szörnyig de ott nem bírtam, Esc, kilép 😄 Nem tudom mikor paráztam ennyire utoljára 😊
Hát igen ez van ha valaki nem egy kiadó anyagi, szellemi és egyéb korlátai között "gyártja" a játékokat, hanem lelkesedésbõl.

Azért a grafótól ne haljatok el, mert vannak olyan 64 k- s demók hogy össze*ossátok magatokat úgy alázzák a mai ismert játékok grafikáját. 200 mega pont elég, nem kicsi, mert ez sznite csak a textúrákat tartalmazza.Ja és hogy a fa..omba kell túljutni a 2. ajtón az 1993-as után???????
Saját engine ,ezért is akartak techdemozni vagyis ez a kis game ennek a célja!
És fél év allat össze hozni egy ilyet nem semmi 😄

Aha az elsõ pályát megcsináltam, de a másodikon én is elakadtam😄
Na azt kell csinálni, hogy mindent kiveszel a szekrénybõl ami benne van aztán oda mész a kódos ajtóhoz és beírod a kódot: 1993 (ezt a noteszból tudhatod meg az utolsó oldalon)

World of Tanks FAQ-s oldal az alábbi címen érhető el: http://wotfaq.solidlane.eu/ | wot nevem: keagle21

Pedig a cikkbol az jon le, hogy ez bizony sajat engine.

St0RmTr00pEr
HOGYNE ÉRNÉ MEG! az ilyenekböl még bármi lehet! GOndolj csak a CS -re. az is csak MOD volt.

Én speciel most a Silkroad -at tolom, ami egy kibaszott jo MMO és ingyenes!!!

http://st0rmy.blog.hu

HöfEE
Jó dolog látni hogy még manapság is vannak ilyenek. Teljes elismerésem.

Xép volt de miért nem magyarok csinálták? Magyarok ezt nem hagyhatjuk! Hajrá csináljunk mi is 1et! A grafika szép. A mérete mint egy gombostû hegye 😊

ScarY MAN
Sztem k/durvanagy😄
A megvalositas is😊 ez a motion blur amikor fordul a csavo meg amugy minden... nekem teccik😊

...

"Amigás idõk de jó is volt, party-k meg minden"

Még mindig vannak partyk, versenyek! Amigára, c64-re, plus 4-re még a mai napig írnak demókat! A demo scene örök!
Tudja már vki, mit kellene csinálni az elején?

..ki ez a szörny a tükörben..

Itt a trailere:
http://www.penumbragame.com/downloads/penumbra_trailer.avi
Az a ajtó bedörös jelenet elég joh 😄

megáll az eszem.
szerintem ezek már 10 évesen demót írtak😊
Mondjuk ha 200mb nemtudom szerintem elég rövid lehet a game?
De majd kiprobálom!

Elején ugytudom csak egy techdemot akartak evvel aztán csináltak egy rendes gamet ezt.
Evvel bebizonyitották hogy gyorsan tudnak jol dolgozni ezért nemkicsit jóh reklám az egész nekik!

Ha meg sokan letölik és pozitiv vissza jelzés lesz e részrõl jöhet az újab game ami akár fizetös is lehet a hírnév miatt!
Vagy persze nagyobokhoz beolvasztás.

ahogy mondtátok,ezt már csak a tisztelet jeléül le kell szedni és kipróbálni!
Srácok, Én már a legelején elakadtam... <#beka2>

..ki ez a szörny a tükörben..

NEOreg3
ez miylen engine? mert az árnyékok erõsen Doom 3 szintûek a képek alapján😮

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Hát igen azok a réges régi Amigás idõk de jó is volt, party-k meg minden.
Egyébként minden elismerésem a készítõknek.Manapság igen kevés dolog van ingyen.
A válasz egyszerû: igen, megéri.
Egy jól sikerült ingyenes alkotás amire sokan felkapják a fejüket tökéletes kezdés egy fiatalokból álló csapatnak, ahhoz, hogy sikeres karriert fussanak be. Ha valaki fantáziát lát a munkájukban, akkor befektetõre találnak és fizet azért, hogy továbbra is jó munkát végezzenek.

Vagy másik alternatíva, hogy egy nagyobb, profitalapú fejlesztõcég beolvasztja õket a saját gárdájukba, jobb technikai lehetõségeket kapva a fejlesztésre, ahol kiélhetik továbbra is kreativitásukat, azzal a különbséggel, hogy a felvásárló logoja alatt kerül ki a program.

Bizony meg! Nagyon jó reklám ez a srácoknak. Ha nem kap értük valami jobb cég, bizony hibát követ el...
Viszont megéri nekik ingyen készítgetni a játékokat? Az elismerésen kívül mást így nem igazán kapnak. Megéri ezért dolgozni nekik? Szerintetek?

mikloss
Ezt nagyon összehozták gratz! és csak 200mega hihetetlen egy ilyen grafhoz képest sztem...
tiszteletem elõttük!!!<#wow1>

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.

VRSDM
rspkt

ez lenne a minimum, hogyha a régi amiga-s idõkre térnénk vissza, mikor szabad software volt és az volt a vonzerõ hogy ááá az enyémlegyen jobb és több flopit adhassak oda AJÁNDÉKBA... nemaz ami ma megy, hogy összedobok egy fosi izometrikus freeware-t aztán a 2.map után csengess... röhej...

eztmeg lecsekkelem, adózok nekik ennyivel

u dont have to listen anybody else but me

← ElőzőOldal 2 / 2