GeForce 8 series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem a kereslet miatt nem kell félni.. barátom most akart venni 6600GT-t, elmentem vele néhány boltba és már szinte sehol se kapni, ahol meg mégis van ott meg drága, mivel ritka már nagyon..

FaithMeN
majd elvalik
ha lesz meg ra kereset akkor csinalni fognak...

MSI K8N SLI Diamond plus,A64 X2 4400+,2x Leadtek Px7900Gtx VGA,Corsair Twinx 4x1Gb PC4000,Seagate 2x250Gb Sata

AGP -s Geforce 8-ra lehet számítani?

FaithMeN
talan me'g a magasabb orajel vegett is "nyert" egy-ket jatekon

MSI K8N SLI Diamond plus,A64 X2 4400+,2x Leadtek Px7900Gtx VGA,Corsair Twinx 4x1Gb PC4000,Seagate 2x250Gb Sata

ZaJanga
pff

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

[NST]Cifu
Egy marhaság, anno még kitalálták, hogy a topic kerek számú hozzászólásait "tékelik" (take, kiejtve ~ték, angolul "elvesz"). Azóta megy ez az óvoda, a 100, 1000, 2000, stb. számú hozzászólásoknál... <#whatever>

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

OFF

mi az a ték?

ON

[NST]Cifu
Legfeljebb egyes OpenGL játékokban verhette kenterbe az FX5800 a Radeon 9800XT-t, a Dx8.1-esekben aligha...
A mihez tartás végett: a Radeon 9800XT az FX5950Ultrához mérték, ami egy "picit" az FX5800 felett állt...

ték 😛
hát dehogynem, jó dx9-ben megverte a 9800 xt de akkor mégccsak far cry volt ilyen énmeg dx8.1-es gamekkel toltam egész nap amiben eléggé kenterbe verte a 5800 a 9800 xt-t 😞, és mondom nekem furán lassúnak tünt a rendszer is a 9800 xt-vel...
FaithMeN
5800 az eletbe nem volt jobb mint a 9800Xt 😄

nemtom én többet atit nemveszek ha nemtud sokkal többet
nekem rossz érzésem volt mintha lassab lett volna a gépem 5800 ról 9800 xt-rwe cserekor. (uj winfos volt mielött valaki rámkenne valamit 😛)
x800 pro már nemvolt olyan lassú de én maradok nv-nél, nekem gyorsabbnak tünik a rendszer vele.
vegülis a 7900 gt kb ugyanazt tudja mint a 7800 gtx csak emeltebb orajelekben jobb de a 7800 gtx a +ram meg a még emeltebb orajellel üti 😛
ZaJanga
hasonló képp vagyok vele én is!

azt veszem amit úgy érzek hogy a pénzemért jó választás

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

[NST]Cifu
A 7800GTX 512Mbyte egy válogatott, gyárilag tuningolt változata volt a 7800GTX-nek, szóval igen, az a kártya ennyivel jobb, mint egy "sima" 7900GT.

FaithMeN
arra en is kivancsi vagyok ki hogy hozza ossze a dx10-et 😊

ennyivel jobb a 7800gtx mint a 7900gt egyes tesztekben? 😮
vagy csak az 512mb memória miatt van?

[NST]Cifu
Attól, hogy szimpibb, még maradjunk a realitás talaján. 😊

Én hardcore ATi fan voltam, elnéztem neki a tré drivereket meg minden hosszú ideig, mert grafikai minõségre jobb volt, mint az nVidia, de az Xx00 széria egyértelmûen lemaradt a Gf6x00 szériához képest, így váltottam. De ha újra az ATi kerül a nyeregbe, akkor lelkiismeretfurdalás nélkül váltok megint. Márpedig én ezért vagyon nagyon kiváncsi a G80 vs R600 párviadalra...

[NST]Cifu
Mûkszik? Csinálj akkor nekem egy screenshotot full HDR-el és mondjuk 4xFSAA-val. 😉

IMYke2.0.0.0
Én nem hiszek. Azért utaltam a PH!-ra, mert Ti hisztek neki és még ott is ezt írják...
Gondolkodni smafu?

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

FaithMeN
ezen akar a dx10-es VGA-k megjeleneseig vitatkozhatnank,de szerintem folosleges 😄

nekem akkor is NV a szimpibb 😛 de latom nem vagyok egyedul...olcsobb is jo is es az epeszu ember ugyis azt veszi meg ami jo es olcso(pl 7600Gt,7900Gt)de aki megteheti az vegyen csucskartyat es abbol is a jot meg az olcsobbat 😊

NeoMaN
Úgynézki 7900GT-nél mûxik.
Vagy rosszul látom?
Sztem ez driver hiba (vagy csalás.. 😊 )

[NST]Cifu
No, we are incompetent bastards and we only speak hungarian, you know... <#idiota>

Mint már említettem, a saját fülemmel hallottam mindkét kártyával szerelt gépet, és jelenleg 7900GTX-em van. Nem mondom, hogy vájtfülü vagyok, de szerintem nem volt hangos az X1900XTX hûtése sem. Hogy jobban meglegszik? Ebben lehet valami, de nem hiszem, hogy ez különösebben zavarna bárkit is, a lényeg, hogy ne melegedjen túl. Ami az ATi-t illeti, az OpenGL jelenleg a legnagyobb bánata, szomorú, hogy még mindig gyengélkedik e téren. Ami az nVidiát illeti, hát a HDR+FSAA problémát, és az architectúrát kéne rendbetenni a G80-ban...

[NST]Cifu
Valamit azért el kéne fogadni: az nVidia jelenlegi kártyái tényleg nem tudják a legáltalánosabb HDR megjelenítési módot bekapcsolt FSAA-val megjeleníteni, szóval a lenti HL2 lost coast eredmények hamisak. Szégyen az Xbitlabsra nézve, hogy ezt nem tudják, az meg külön vicc, hogy még nekiállnak megmagyarázni azt, hogy mégis miért lassabb az X1900...

FaithMeN
X1900Xtx vs 7900Gtx teszt

remelem tudtok egy kicsit angolul

Gigabyte GV-RX19X512VB(X1900XTX)
Highs:

High performance in most games;
Transparent textures anti-aliasing;
Hardware H.264 and other HD formats decoding;
Dual-link DVI support;
VIVO support;
Sufficient accessories bundle.
Lows:

High level of generated noise;
High power consumption;
OpenGL performance is lower than that of the rival.

Gigabyte GV-NX79X512DB(7900GTX)
Highs:

High performance in most games;
High OpenGL performance;
Transparent textures anti-aliasing;
Hardware H.264 and other HD formats decoding;
Relatively low power consumption and heat dissipation;
Quiet cooling system;
Dual-link DVI support.
Lows:

Very scarce bundle without all necessary cables.

FaithMeN
mirol beszelsz ember elobb nem hiszel a ph-nak most meg hiszel?LOL

a beegesrol meg ennyit<#taps>

peace<#smile>

NeoMaN
NeoMaN
Egyedül HDR nélküli HL2-ben gyorsabb a Radeon.

NeoMaN
Én kurvára elfogulatlan vagyok csúcs VGA ügyileg, de ezt muszály:

FaithMeN
nem csak a Ph-t szoktam nezni,na de mindegy

nem fogok most belinkelni ide kepeket a kulfoldi honlapokrol(anandtech,xbitlabs,e.t.c.),mert ottis ugy van egyik tesztkepen ez a jobb a masik tesztkepen meg a masik.

nekem az Nv az mindig is szinpatikusabb volt,az Ati meg magyaran megmondva mindig elbasz valamit foleg a kozepkategoriaban.es csak utolag tud javatani a helyzeten...mindig kesesben.na de nem is erdekel legyen csak mindig ilyen harc a 2 rivalis kozt ez ugyis csak nekunk kedvezmenyez.

NeoMaN
De hát most írtad, hogy nem szabad a részrehajló PH!-nak hinni...
Mostakkor hogyisvanez? 😊)))))

NeoMaN
Hát nemtom, de szvsz itthon egyedül a PH! az ami tárgyilagos.

czky
Én örülnék neki! Lécci küldd inkább hozzám a kisangyalt!<#integet2><#wink>

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

IMYke2.0.0.0
Ja, és ha nekem nem hisztek, akkor tessék megnézni a PH!-n a 7900GTX vs 1900XTX tesztet, és abban az egyes tesztek elõtt írtakat - ott említik, hogy mivel a GeForce-ok nem képesek a HDR + AA-ra, ezért a Bloom-ot használták mindkét kártyán...
No comment...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Persze, mert neked aztán 24"-es LCD-TV-d van monitor helyett...
Szép dolog a nagyravágyás, de ha nincs mögötte értelem, akkor az csak szánalmas tud lenni...
1280*1024/60 Hz mellett hidd el, sírva fetrengenél örömödben a szobádban, ha egy kisangyal egy Radeon X1900XTX-szel állítana be hozzád... eszedbe sem jutna az általad oly' istenített VGA sorrend...
A GF7900GTX is csak 1600*1280-ban és csak Bloom-mal tud nyerni a R1900XTX ellenében - miközben az lazán tud HDR-t + x-es AA-t és 16x Aniso egyszerre, akár 1600-on is.

[NST]Cifu
1680x1050-ben én például nem igen látok olyat, hogy csak 100fps-re esik le, és nem csak amiatt, mert a TFT 60Hz-en fut... 😊

a minimumot énis figyeltem hogy atinál jobb de nemmindegy hogy 100 vagy 120-ra esik le? 😛
a nagyobb felbontás pedig nemigaz, 1600*1200-ban érdemes ma nézni és ott látni a sorrendet gamekben nvidia, ati.
[NST]Cifu
Egen, az ATi eléggé ráérzett a technika hívó szavára, és kevesebb pipeline, több pixel shader egységre helyezte a hangsúlyt. Be is jött nekik. Pont ezért kerülget a guta, amikor az nVidia G80-al kapcsolatos hírekben arról beszélnek az nVidiások, hogy szerintük nincs értelme még az unified shadereknek, sõt, a pletyik szerint a G80 sem lesz más, mint mégtöbb futószallag, futószallagonként egy pixel shader egységgel. Ennyire nem lehet (nem kellene) szembeúszni az árral... :\

Szerintem mindket kartya jo. Megis az x1900-eset valasztanam. Magas felbontason (pl 2000 folott -ahol kell az izom) hatarozottan elhuz. Emellett van egy masik nagyon fontos tenyezo, ami ennek ellenere csak nagyon keves benchmarkban kerul teritekre: a minimum frame rate -jei eszrevehetoen jobbak, egyenletesebb a teljesitmenye.
[NST]Cifu
Ti aztan jobban tudjatok latom.olvasatok mar el mi van a lablecemben.

Azért mert én nem írom oda a láblécembe, hogy egy Gigabyte Gf7900GTX van a gépemben, már nyilván nem is tudhatom mirõl beszélek. Jól van fiam... <#idiota>

es az x1900-as tesztben:

Hallottál/láttál már X1900XTX-et? Én igen. Nem tünt különösebben hangosnak...

[NST]Cifu
Elnézést az offtopickért, de hiába, a Gf7 topicba az istennek sem akar senki átmenni... :\

A GF7900 GTX még 2D alatt sem veszi le az órajeleit - tehát netezés, filmnézés stb. - így a ventije / memória / GPU maxon megy. Csak 3rdParty progival lehet hatékonyan lenyomni ezt.

Biztos vagy te ebben? Mert én nem:

(a coolbits csak a bemutatáshoz kell, egyébként 275Mhz gyárilag a GPU sebessége 2D-ben és 650Mhz 3D-ben, a venti is lejjebb kapcsol egyébként, de ez már a 6800-asnál is így volt)

megsúgom:
leveszi 😛
magórajelet a felére meg a ventit kb a 1/3-ára igy pedig hangja sincs
maximum 3dmark-okban
játékokban meg ugyanannyival a 7900 GTX erõsebb.
IMYke2.0.0.0
Nincs szükségem rá. R9500 Pro. Nem szoktam semmit sem tuningolni, meg a teljesítményét bámulgatni...

IMYke2.0.0.0
A PH-t csak dilettánsok veszik komolyan, s ezzel egyáltalán nem sértegetni akarlak!
A tesztjeik mindenre kiterjedõek, [ezért sem firtatom illetve kétlem a fogyasztást, stb-t, ami mérni lehet - hangsúlyozom még egyszer: MÉRNI] de a végkövetkeztetéseik rendre elfogultak: arra hajlanak, merre a szponzoraik hajtják õket. Mondom ezt több évnyi cikkjeik olavasgatása, és hasontémákban külföldi-honi tesztek böngészgetése után.
Szóval, nem szoktam mindent elhinni nekik, ajánlom neked is: ne égesd magad az õ cikkeik beidézgetésével, legalább 3 cikket nézz és keress máshol is a témában, ha nem akarsz beégni...

FaithMeN
gondolom eddig meg nem hasznalta a rivatunert aze nem vagja

FaithMeN
igen olcsobb is az Nv kartyaja

FaithMeN
Ti aztan jobban tudjatok latom.olvasatok mar el mi van a lablecemben.

amugy a PH-n is olvashatok rola:
"
óriási grafikus teljesítmény,
512 MB memória,
kis fogyasztás,
alig melegszik,
a leghalkabb gyári VGA-hûtés. "

igaz van ellentete is,de ez nekem eppen eleg,h nem melegszik,nem fogyaszt sokat,meg nem hangos.
es az x1900-as tesztben:
"A hûtés nem elég halk, a fogyasztás eddig nem látott mértékû, az R580-nal kapcsolatban amolyan "mindent bele, csak azért is mi leszünk az elsõk, semmi más nem számít" érzésünk van. És a semmi más alatt a felhasználókat is értjük...
"
szal ez eleg szanalmas 😊

kivancsi vagyok mikor tudja vagy mikor szandekozza az Ati 200 mm2 ala csokkenteni a magmeretet? amikor majd atall a 80nm-re? akkor majd ugyanaz lesz mint az x1800-nal 😊

NeoMaN
rivatuner
😛

IMYke2.0.0.0
A GF7900 GTX még 2D alatt sem veszi le az órajeleit - tehát netezés, filmnézés stb. - így a ventije / memória / GPU maxon megy. Csak 3rdParty progival lehet hatékonyan lenyomni ezt.
Az ATI RX1900XTX 2D alatt leveszi az órajeleit, így a ventillátora is lejjebb kapcsol. A sufni ventik, amiket ráteszel persze, hogy hangosak...