9761
10645648441175096535.jpg
  • zoolee
    Jujj..ez hasonlít a Schrank gyerekre aki valakit okított a gef 7 topikba, hogy a "sárgamatricás codegen az tök zsír."LOOL....
  • zoolee
    Jujj..ehez már ész kell...
    Azért van a táp, hogy a hálózatban lévő aramingadozást kivédje(már ha van pfc)és, hogy egyenletes nagyteljesítményű aramot adjon folyamatosan..Nomármost, ha sz@rok a TÁP ban a kondik, akkor az a VILÁG ÉLETBE NEM FOG EGYENLETES TELJESíTMÉNYT LEADNI, ÉS EZZEL SZÉPEN,LASSAN KJNYíR MINDENT A GÉPEDBE!!!!
    És ugye az a másik, hogy ezekbe a nóném foschokba semmi védelem sincs.
  • Gabesz amd64
    LOL
  • zoolee
    Krhm....szerinted 35% hatásfok az mennyi????
  • Frigetrus
    ez kéccer ment el nemtommért... jahm, és attól mert a tápba "megszűrt" áram érkezik attól még az elkúrhatja azt ha szar... EZ A LÉNYEG...
  • CzGobe
    :)
  • Frigetrus
    jajjj eccsém ne legyél már ennyire nemistudommi... fúúú... te tanulj meg olvasni... olvasd el a 2146-os hsz-t... a lényeg a TÁPEGYSÉGBŐL kijövő feszültség, azaz annak az 5, és 12 voltos ága, és az ingadozik-e vagy sem!!!!!! NEM A TÁPBA MENŐ ÁRAM A LÉNYEG MOST!!!!!!!!!!!!!
  • Frigetrus
    jajjj eccsém ne legyél már ennyire nemistudommi... fúúú... te tanulj meg olvasni... olvasd el a 2146-os hsz-t... a lényeg a TÁPEGYSÉGBŐL kijövő feszültség, azaz annak az 5, és 12 voltos ága, és az ingadozik-e vagy sem!!!!!! NEM A TÁPBA MENŐ ÁRAM A LÉNYEG MOST!!!!!!!!!!!!!
  • Nandusz
    Pont hogy arról volt szó, hogy a hálózati áramforrás ingadozása vágja szét a tápot. Jobb lenne, ha jobban figyelnél és néha olvasnál is (vagy küldjek neked az elhangzottakról egy összefoglalót?).
    Márpedig a szünetmentes tápegység szépen megszűri ezeket a hálózatban előforduló ingadopzásokat ás utána a táp már nem kúrja el azt (jól is néznénk ki). Ne akarjál már leoltani apafej, egyelőre annyit okoskodok, amennyi jólesik. Mondjuk a magadfajta dilettánsok között nincs is túl nehéz dolgom.
  • Frigetrus
    Hali, sztem ne okoskodj már ennyire, és hogy oldaná már meg a szünetmentes tápegység az ingadozást, amikor a tápból jövő feszültség most a lényeg? Attól, hogy a tápba egy szünetmentes cuccoson keresztül megy az áram, attól még nem biztos, hogy az akármilyen szar tápból rendesen jön ki...
    Ne vezzes félre másokat, hanem inkább küld át a tápos topic-ba, és ott majd megmondják a frankót, ha te nemtudod, mindenesetre én erősen cserét javasolok!!!
  • CzGobe
    :)
  • Nandusz
    Szünetmentes tápegységet kell venni...az a legobb orvosság áramingadozásra. Ráadásul alapból nem rossz, ha van.
  • Narancs
    Figyelj ide. Tőlem azt teszel a gépedbe, amit akarsz, de másoknak ne ajánld a szarokat. Fogj egy multimétert, és teljes terhelés alatt mérd ki, hogy 5 és 12 volt helyett mennyit is ad le valójában. Én megtettem, nagyon insatabil volt a 350-es codegen egy régen csúcskonfiggal (9800pro, barton, ilyenek). Ezzel ellentétben a Chieftec kerek 5 voltot produkált, bármit csináltunk vele. A tesztet egyébként azért csináltuk meg, mert rendszeresen megdöglöttek a vinyóim. Én sem hittem, hogy a táp az oka, de hidd el a feszültségingadozás szép lassan gyilkol szét mindent. Nem éri meg.
  • Nandusz
    Ahha ez érdekes okfejtés....gondolom ezt a te 100%-os tudásodból merítetted. Bár számomra meglehetősen minden alapot nélkülöző és felettébb szubjektív véleménynek tűnik.
  • wander01
    ha nem vágsz mindent, ne mondd 100%-ra. egy kis feszingadozásnál egy ilyen kis fos, csucsra járatott, épphogy az igényt kiszolgáló gagyi táp úgy elszáll mint a szar. namost mikor elszáll az ember tápja menet közben, nagy mák kell hogy ne sérüljön bent pár alkatrész. és természetesen semmiféle védelem nincsen az ilyenekben (codegen, mercury, dana, gaba, hasonló szarok...), ugyhogy nyugodtan számolhatsz minusz 1-2 cuccal. elsö általában az alaplap szokott lenni, utána meg ki tudja, talán a vidkártya, ugyis oda pumpál a legjobban :)
  • Nandusz
    Természetesen vegyél márkásabbat, ha van pénzed rá...én csak azokat az állításokat próbáltam cáfolni egész véletlenül saját tapasztalatra alapozva, amelyeket hülyeségnek tartottam.
    A véleményem az, hogy simán kibírja az a codegen táp a gépedet, ha csak a videokarit cseréled le. Az integrált védelmekről nem tudok hozzászólni.
  • Wixi
    akkor most maradjon a tápom vagy ne?
  • Nandusz
    Te sem épp szerényen adod elő kishaver. Ontod magadból a blődséget...
    Méghogy harmadát adja le. Akkor azt nem tudom, hogy pl én hogy a bánatban tudom üzemeltetni a gépemet? Ráadásul van még benne 2 ATA vinyó, meg 2 optikai meghajtó a leírtakon kívül. És nem egyszer teszteltem húzva is mind a karit, mind a prockót.
  • Wixi
    nemfogok rajta sporolni csak gonodlom megkérdezlek titeket.fsp bluestorm2 400 -t veszek az elég lesz neki.a codegenre visszatérce
    alapvető védelmek hiányoznak belőle 1 rövidzárat csinálsz rajta, esélyes hogy viszi az egészet, vagy jobbesetben csak egy-két ágat
    túlterhelésvédelem annyiból áll, hogy egyszercsak összeszarja magát a terheléstől
    ha kb 180watt kombinált teljesítményt rákötsz, akkor más annyi neki
    12voltos ágat terheli ez a videokari
    csak kb ez 100w, a procim vagy 120, ha még huzom is....
    szóval ennek kb egy dupla 30 amperes ág kell
    régi fajta márkásabb tápok sem jók erre a terhelésre
    olyan kell ami legalább 28/30ampert tud 12voltos ágon, és nem csak rá van írva, hanem tudja is
  • Narancs
    Te mondassz is rendesen, ahogy látom. Codegen tápok jó ha a ráírt érték harmadát le tudják adni. De egy régebbi gépnek ez elég is, azonban egy 8800GTS-nek külön is kevés lenne egy Codegen, ha a gép többi alkatrészét nem is számítjuk. A világ faszságának tartom, hogy valaki egy több százezres gépet kockára tesz, mert spórol kemény ötezer forintot, meghagyja a Codegent. Azt a tápot nem erre tervezték, olcsó, kisfogyasztású irodai gépekbe teszik.
  • Nandusz
    mire alapozod ezen kijelentésedet?
    Csak mert mindeddig számomra egy nagy faszságnak tűnik ez a nézeted. Ráadásul egyfajta codegen ellenességből táplálkozó vélemyén lehet.
    De végül is igazad van: hülyeségeket nem nehéz mondani, nosza mondjunk mi is ilyet sokat (merthogy könnyű).
  • zoolee
    Hogy bírná, amikor az a tp jó he lead 250 w ot????Talán még annyit sem.
  • Nandusz
    el fogja bírni
  • Gabesz amd64
    jah és a ház mérete 48x20x43
  • Gabesz amd64
    oda van írva a méret és sajnos elég karcsu ezek a házak amiket belinkeltél...

tegnap raktuk össze haver gépét meg az enyémet és a haver házába épp h a kábel végett be tudtam rakni
    ime:

enyémbe simán befért TT Armor-ba
  • zoolee
    Pff....
    Na akkor a ködgén tápot ívesen helyezd a KUKÁBA..
    A 320 as GTS t nem bjrná el, nyilván, asszem nincs rajta 6 tűs pcx csati..
    Mindenféleképpen egy új tápot vagyél.(FSP,Seasonic,chieftech,zalma,tagan,super flower,stbstb..)
    A CPU cserét elbírná, mivel a 4300 asnak ~feleakkora a fogyasztása, vagy talán kevesebb is mint a régi D 8-900 asoknak.
    Igen, értelmesebb egy 640 est venni, mivel +20 k, és ven olyan játék, amiben több mint 2x es a gyorsulás a ram miatt..
    A ram arra van, hogy a Textűrákat 'leképezze'....
  • wander01
    a közelébe se vidd. codegen...
  • Wixi
    hi

ati x1600 pro 512 ddr2 agp
    asrock 775 dual-vsta
    intel pentium d 925 3.0 @ 3.48 ghz
    1G 667 es ram
    80Gb ide-s samsung vinyo
    Lg combo meghajto

400W codegen tap

azt szeretnem megkerdezni hogy ebbe a gepbe veszek egy 8800 GTS-t egy 320 megásat azt elbirja -e a táp?? tervezem hogy veszek tápot de kiváncsi lennék hogy ez elbirja e mert akkor a táp vásárlást odébb tolnám. és ha ezt elbirná akkor esetleg egy proci cserét is?? pl e4300 ra lecserélném a mostanit akkor elbirná a táp??
    és még azt szeretném kérdezni hogy a 640 megás 8800 GTS megéri e az árát a 320 megással szemben. 20 k korul van a kulombseg es hogy megeri e?? nagyon aztse tudom hogy mitcsinál a ram a vga ban de azthiszem azt hogy ha nagyfelbontason jatszunk akkor jobb ha tobb memoria van asszem de bocs ha nem igy van.
    köszönöm
  • kirol
    Én is házat keresek, ezek most láttam PH-n.
  • buldozer99
    24cm:D
  • grebber
    Ebbe vagy ebbe a házba belefér vajon egy 8800GTS? Mert méreteket sehol nemlátok :(
  • kirol
    Hát már én is nagyon unom a hülyeségeit.
    Mit ajánlanál helyette?

Nekem az a lényeg, hogy lássam játék alatt is a sarokban a hőmérsékletet, mem/órajel frekit. Meg lehessen állítani ventifordulatot.
  • Gabesz amd64
    ez a cikk teli van hibával :D
  • wander01
    asztali gépet minek készenlétbe rakni? hagyd a francba hadd menjen, vagy kapcsold ki :)) miota szenvedsz ezzel? a rivatuner egyébként is egy nagy szar amellett hogy hasznos, mert mindig mindent elfelejt. segghülye...
  • kirol
    Na azt hittem már jó lezs, de megint kikapcsolja ez a k**** Rivatuner a ventit. Ha készenlétbe rakom és ezután bekapcsolom, megint leállítja a ventit.

Direkt néztem, hogy ha Low Level -ben auto-ra kattintok, akkor 0-ra veszi a fordulatot, pedig a saját szabálya szerint a min 25%.
    Na ez miért van?
  • zoolee
    Hát izé...
    Most ~30 ha akkora esés lesz mint a multhónap elején akkor bruttó ~112 lesz.
  • wander01
    lol :DD max ha kijött a 8900 :D
  • zoolee
    Becsusszanhatna a GTX 110 alá!!!
  • grebber
    Geforce 8 széria árcsökkenés várható valamikor!

Ehe ez az csak közeledjenek szépen a 75k felé!
  • Frigetrus
    +s betű (nagyon kész vok, bocsi mindenkinek) :D