9761
-
XbandX #3519 Tehát, ha jól értettem akkor az API nem parancsokkal dolgozik (vagyis nem közvetlenül a feldolgozó egység nyelvének prancsaival), hanem előre megírt algoritmusokat hív meg?
Most nagyon egyszerű hasonlattal élnék:
Mint amikor a számológépen nyomok egy előre beprogramozott gombot: pl.: "Thomson képlet" és akkor ő már tudja is, hogy mire gondolok és számol is...de akkor ez majdnem ugyanaz az összefüggés, mint a gépikód és az egyszerű programnyelv közt nem?...Vagy abszolút nem értem... -
#3518 API szakzsargonnal:
Az alkalmazásprogramozási felület vagy alkalmazásprogramozási interfész (angolul application programming interface, röviden API) egy program vagy rendszerprogram azon eljárásainak (szolgáltatásainak) és azok használatának dokumentációja, amelyet más programok felhasználhatnak. Egy nyilvános API segítségével lehetséges egy programrendszer szolgáltatásait használni anélkül, hogy annak belső működését ismerni kellene.
Az API általában nem kötődik programozási nyelvhez: bármilyen programnyelvből lehetséges azok meghívása, amennyiben a megfelelő paramétereket a hívás biztosítja, és képes lekezelni az esetleges eredményt.
Az egyik leggyakoribb esete az alkalmazásprogramozási felületnek az operációs rendszerek programozási felülete: annak dokumentációja, hogy a rendszeren futó programok milyen – jól definiált, szabványosított – felületen tudják a rendszer szolgáltatásait használni. A másik leggyakoribb eset az, amikor egy rutinkönyvtárat készít valaki kifejezetten abból a célból, hogy azzal az alkalmazásprogramok által használt eljárásokat szabványosítsa: a rutinkönyvtár ezen eljárásait is egységes, jól dokumentált API segítségével lehet elérni, használni.
Majd valaki leirja földi nyelven is érthetőben :D -
XbandX #3517 Hát tudod én is így vélekedtem, és simán kihúztam volna tovább is vele, csak, az alaplapom memóriavezérlője már nagyon "szeszélyeskedett" az utóbbi időben, lévén bios frissítést már nem csináltak hozzá, időszerűvé vált egy új alaplap vétele, de ha már új alaplap, akkor má ne szart, hanem jót! (meg procit hozzá, meg ramot, meg vidkarit, ja és elfogyott a zsé!:D)
Amugy is terveztem az újítást, kb.: 2-3 hónappal későbbre, de sajna ez így sült el.
///+ nekem hozzá kell szoknom, hogy mostmár újonnan vásárolok és mindennek csak esik az ára :DDD///
Abu85: Mi az az API? -
#3516 Ebayen is van sajnos! :( -
#3515 hd2600xt gddr3 256mb se annyira rossz vétel most 24eft brutto
prohardver.hu bandit -
#3514 különben ha előreutalsz és nem kapod meg amit rendeltél vagy nem at kapod vagy valami nincs rendben akkor fel kell jelenteni az illetőt a rendörségen, könnyű lenyomozni az illetőt, mert a bankszámla alapján név cím telefonszám minden megvan azt már viszik is a csávót a börtönbe
nekem is 1xszer volt 1 ilyen esetem azt mondtam a gyereknek milesz ha nem úgy lesz(karcoltpsp helyett törött) és egyből meg is állpodtunk:-)
ilyenkor ő húzza a rövidebbet csak iylenkor nekem is időbe kerűl! -
#3513 én is ha tudtam volna venni akkoriban 9500(@9700PRo)-ast az még a mai napig elég lenne játszani 1024-768-ba
x700 pro-mat is hűlyeség volt lecserélni 2008 elejéig kihúzhatta volna simán aztán olcsón 1 dx10-es kártya -
#3512 Dx9-ben gyorsabb a 8600gt, mint a 7600gt? Van jelentős különbség? Lehet h vennék egy 8600gt-t mostanában... -
#3511 oké! küldök valakit! -
#3510 háát.... jó lenne....:D -
#3509 thx! -
#3508 32-es vista -
#3507 Fel is telepítsük helyetted? -
#3506 tessék -
#3505 csá nép!
8800GTS-hez a legújabb driver linkjét vki plz! -
#3504 hogy lehet azoknak netjük
meg annyi agyuk h értsenk a HW-hez :D -
#3503 Jót nevettem -
#3502 nem semmi :D:D -
#3501 Ezek c*gányok :DDD
3-an összebeszélnek... -
#3500 Majdnem ennyiért vettem a GTS-em ez kész röhej! -
#3499 Valami biztos nincs rendben vele... -
#3498 hát ez kész volt :DDDDDDDDDDDDDD -
Shader #3497 Akartok nevetni??? :D
Akkor ez kukkoljátok meg---->http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=116870 -
Abu85 #3496 Én is kétkedve fogadom a hírt, de az közrejátszhat, hogy az nV állítólag nem tud Crossbar vezérlővel 512bit-es memóriabuszt csinálni. Most jönnek ki az AMD CrossRing és Ring vezérlőnek a felépítésbeli előnyei. -
#3495 Ezt a 2 gpu-s vga-t sokan bejátszották már nagyon ki sikerrel :( -
Abu85 #3494 Nem hiszem, hogy aranyért lennének. Szerintem olyan 299 dolcsiba lesz egy G92 512MB-os.
A Beyond3D-n megy a vita a chipről egy ideje, pár skac tudni véli, hogy középkategóriás lesz, a felsőkategóriás GF9 pedig két darab G92 lesz egy nyákon. -
#3493 Hm ez a 300 dodos 640-es GTS jól hangzik! (54300ft kb nálunk rájön minden tréfa répa azt már ott is vagyunk a hőnáhitott 75 k-nál :D
Kiváncsi vagyok a G92 milyen árakon nyit majd bizos aranyé lesznek ezek is. -
Abu85 #3492 Illetve bocs. XTX még nincs és nem is lesz. 1024MB-os 2900XT van. -
Abu85 #3491 Van már, csak ritkaság. -
Abu85 #3490 Az év végi árazás valami ilyesmi lesz:
HD2900Pro: 256MB 249, 512MB 299
HD2900XT: 512MB 399, 1024MB 449
GF8800GTS: 320MB 249, 640MB 299
GF8800: GTX 399, Ultra 449
De a 8800GTS-eket lehet, hogy kiváltja a G92. -
zoolee #3489 2900 XT hez...
Akkor aztán kira lesz.:)Lehet occsóért kapni a 2900 XT nél 2x jobb-gyorsabb kártyát és nem támpgatja az SLI t..-.-
Aztán jön az nv92 ai ha mindenigaz támogatja..jeah..:) -
#3488 A 2900XTX-hez, ha lesz ilyen egyáltalán, mert nekem úgy tűnik eléggé elfeledték a dolgot, július végére igérték de én még nem találkoztam vele. (de javítsatok ki ha kiadták már) -
#3487 mihez igazit az Nv? -
Abu85 #3486 A HD2900Pro-nál az év végi erőviszonyokat fogják nézni. Nyilván azért jön a cucc, hogy betöltse a HD2900XT eddig helyét, mert a jelenlegi csúcskarit egy kategóriával feljebb lehet sorolni. Pontosabban majd az nV hozzáigazítja a 8800GTX és Ultra árait. -
Abu85 #3485 Alapvetően jó a kérdésed, és a meglátásod is, de a Direct3D az nem programnyelv, hanem API.
A D3D10.1-re írt program nem fog futni D3D10-es hardveren. Ettől függetlenül a jövőbeni programok támogatni fogják a D3D10-et. Eleve nem engedheti meg magának a fejlesztő, hogy olyan kis rétegnek szánja a termékét akik rendelkeznek D3D10.1-es hardverrel. -
XbandX #3484 Én nem is a directx10-ért vettem, legalábbis nem csak :) Hanem, mert a directx9-es játékokat is nagyon szépen viszi...sőt! -
zoolee #3483 De, a floppy időt álló, az ide interfész is az..
Nade ez igaz..Sztem semmi értelme nem volt Így utólag nézve a 8800 asokat 170/130 ért..
Sztem az olny dx10 még sztem 2008 ban se nagyon lesz. -
virs lee #3482 A 2900 XT versenyez a 8800 GTS-el, egy annál gyengébb 2900 pro max a 8600-zal versenyezhet. ^^
Az "új játékok" alatt gondolom a DX10 only gamékat érted, tekintve hogy a Crysis / Alan Wake és tsai se ilyenek lesznek, ez még nem kicsit odébb van, ennyi erővel elkezdhetnél már most gyúrni a DX13-ra is, az is majd egyszer lesz... Mire kijönnek azok a játékok, lehet hogy a 8800-nál jobb lesz a 2900, de akkor már nem azzal kell versenyeznie, hanem 1-2-3 generációval újabb kártyákkal, ami mellett max belépő / középkategóriásnak számíthat csak, ami rögtön fel is veti a kérdést: minek fizettél ki most egy csúcskategóriás árat, ha akkor amikor ki is tudod használni, ugyanazt a teljesítményt megkapod belépő / középkategóriás árért is.
Olyan nincs a számítástechnikában ami időtálló lenne, ha a megvételkor nem tudod kihasználni, akkor felesleges pénzt kidobni rá. -
#3481 Pedig de. -
XbandX #3480 Stalkerről, Most wanted-ről, Oblivionról, ill. Scct-ről beszéltem...ezek lehet, hogy már elérték a directx9(c) határait...de attól még az új karim nem produkált szebb képet (najó azért a HDR és Din. Light. dobott rajta) a régi 9500ösömnél, ami csak a sima 9-es directx-et támogatta. Viszont a teljesítmény majdnem a triplája lett XD.
Mondom szerintem ugyanaz lesz, mint ami régen volt és mi mindig fenn fogunk ezen akadni :). Attól, hogy régen még nem tudtunk(am) ezekről a kis akciókról, nem biztos, hogy nem voltak.
///Nem vagyok programozó...de feltehetek egy láma kérdést?
Azt hiszem az összes programnyelv úgy működik, hogy fordít assembly-re és úgy küldi a procinak...szerintem ugyanezt meg fogják tudni csinálni a directx10.1-nél is, hogy menjen a g80-asakon...lehet, hogy nagy hülyeséget írtam...de nem hiszem, hogy egy sz@ros revízió miatt átépítenék a g80-asok architekturáját...főleg, hogy nem is tud annyival többet...///