9761
10645648441175096535.jpg
  • Abu85
    A D3D10.1 AA specifikációi amolyan Shader alapú megoldások. Lehet olyan algoritmust írni amivel csak a D3D10.1-es karikon lesz használható, de érthető okokból ezeket a kódokat nem fogják erőltetni.
    Túlajdonképpen levették a driver írókról a terhet és minden fejlesztő a saját játékának megfelelő AA megoldást fog írni. A probléma itt az lesz, hogy a számítást a shaderek végzik majd, így azok a rendszerek amik eleve nem így számolnak (márpedig a HD2000-en kívül csak ilyen rendszer van) lassulni fognak egész komoly mértékben.

Szvsz nem tartom jó ütletnek az új SBAA féle speckót, a felhasználóknak nem az az érdeke, hogy minimálisan jobb képminőségért drasztikus teljesítményeséssel fizessenek. Bár kétségtelen, hogy ez lesz a jövő, így tök mindegy, hogy mennyire háborgunk ez ellen.
  • Livius
    Hát szerintem amint jön a G92, erre az egészre nagyívben tolyni fognak. Szóval még a 8800 tulajdonosok Novemberig bízhatnak ebben.
  • Abu85
    Szerintem valamilyen javítás biztos lesz rá szoftveresen. Gondolom azért húzzák ennyire a drivert mert az eddig ismert eljárások nem alkalmasak a probléma megoldására. Az ilyen Texture leak általános probléma, játékokban előfordul nagyon sokszor, most magában a hardverben illetve driverben történt valami hiba. Ismerős szerint onnan ered a probléma, hogy a GF8800 felépítése egy kicsit "asszimetrikus", vélhetőleg a hiba szép és teljes mllőzéséhez hardveres átalakítás kellene, de biztos lesz valami driver tapasz ami minimálisan észrevehetővé teszi majd.
  • Livius
    Egy régebbi játéknál nem lesz nagy változás, mert annak a játéknak a grafikai határa lehet hogy már egy 6-os geforce-al vagy egy radeon 9xxx -es kártyával már simán kihozható. Itt azt nézd meg inkább hogy a DX9 elején hogy nézett ki egy játék, és most hogy néz ki egy DX9 es játék.
  • XbandX
    Tudod mi lesz ezzel is?....ugyanaz mint anno a directX9 és DirectX9x -nél....semmi extra csak egy két új technológia ami egy fingnyival növel a kép minőségén ámde annyit nem hogy észre is vedd :)
    Én most 9500pro-ról váltottam 8800GTS-re...direkt kipróbáltam a régebbi játékokkal is...(mert ugyebár a 9500ösök csak directx9-et támogattak, míg a többiek az x-es sorozat illetve gf-nél a 7-esig...mindenki direct9c-t támogatott)...na és kb ugyanaz a képminőség...talán egy kicsit szebb...csak mostmár játszható sebességen...tehát szerintem ugyanaz lesz mint ezekkel volt, hogy kiadnak egy 10.1-et amikben vannak újdonságok...de annyi azért nincs hogy új kártyát kéne miatta venni!Mivel a mostani is megtudja majd jeleníteni a 10.1es feature-öket...
  • Gabesz amd64
    " mert az új játékokban a HD2900XT már a 8800GTX és Ultra szintjén fog mozogni,"
  • Gabesz amd64
    erre azért nem vennék mérget...
  • Inquisitor
    Na jah, de írtak egy felezett (160 shaderes) 256 bites 2900GT-ről is. Amíg valamelyiket nem jelentik be,a ddig mindkettő találgatás. Bár az alant leírt "Pro" verziót már gyártják FireGL kivitelben.

GTS árak: Hát igen, de ha már csak ennyi a 320-as, akkor mennyire eshet a 640-es ára?
  • NeoMaN
    A DX 10.1-es AA-t egyátalán nem tudja egyik mai kártya sem megjeleníteni, így lassítani sem fogja őket egyátalán.
  • CzGobe
    :DD
  • MaSzKa
    friss árak gianni
    Inno GF 8800 GTS 320 DDR3 1.1 ns dobozos 1 év garancia: 62.900,-
    - Gainward GF 8800 GTS 320 DDR3 1.1 ns dobozos 3 év garancia: 65.900,-
  • MaSzKa
    engem csak nagyon olcsón

mert tudok a olcsón prohardveren venni:-) de ugy is drága
    amúgy inkább a 2950pro vagy gt -re várok kb 60eft lesz
  • Shader
    MSI 8800 GTS 320 OC érdekel??? :)
  • MaSzKa
    miért nem jön össze

a 8800gts olcson adod megveszem :-)
  • MaSzKa
    itt olvastam
  • MaSzKa
    Elméletileg az R600 Pro egy teljes értékű R600 lesz 50GB/sec-es sávszélességge, 299 dolcsiért. Az
    AMD árak vélhetőleg nem fognak csökkenni. Az R600 Pro is azért jön, hogy 8800GTS320 és 640M-ossal
    versenyezen, mert az új játékokban a HD2900XT már a 8800GTX és Ultra szintjén fog mozogni, így az
    árat is hozzájuk lehet igazítani. A D3D10.1 AA speckója pedig agyon fogja lassítani a GF8-akat
    élsímítás használata mellett, szóval az MS is letette a voksát.
  • Jaffa 2843
    Abu téged kérdezlek mert látszik hogy értesz hozzá :)

szoval a 8800asok texture leak gondja hardveres és ezt az nV szoftveresen akarja kijavitani, vagy hogy is van ez pontosan?
  • Livius
    A jövő játékaira ezek a kártyák gyengék lesznek. Most persze hogy jók, mert most minden játék még DX9-es. De ezek DX10 ben nagyon gyengék lesznek.
  • Shader
    És GTX re cserélni érdemes? (320gts-t) azzal azért elehetek egy darabig nem???
  • Gabesz amd64
    #2648,#2647

csak annyit füzök még ehhez,h a procimat kiröhögte a két GTS :(

de az istenért nem jön össze a procituning :(
    majd még probálkozom
  • Jaffa 2843
    rossz hasonlat volt de érteni a mondanivaloját :P
  • Abu85
    Nem érdemes SLI-re költeni. Még a Texture leak probléma sincs javítva a GF8800-nál, eleve erre öszpontosít teljes erővel az nV.
    A GF8 D3D10-es teljesítménye pedig épp olyan kérdéses, mint az, hogy a férfiak jobban vezetnek, mint a nők.
  • w77d
    én is most kérdeztem sli témában, de gtx-el és azt a választ kaptam, hogy nem éri meg, sőt nem jó sli-be kötni, mert lehet, nem működik megfelelően :(
  • Shader
    Hello! Érdemes két 8800gts 320 sli be kötni (független a driverhibátol) vagy lecserélni 640 esre és esetleg azt sli be kötni, 1440x900 felbontáson jáccanék vele, jövöben kiadott játékokra melyik a jobb? thx
  • minimize
    most csak Dirt alatt látványos, én kivárnék az új chip megjelenéséig.
    kifejlettebb technológia, ill. max.50körüli ráfizetés a mostani GTX-árra, az nem rossz bolt...
  • w77d
    pontosíts :)
  • Jaffa 2843
    hát az még jobban nem érné meg mint az sli :D
    inkább procit cserélj azon még sokat tudnál javitani 140ért :D
  • w77d
    és szerintetek a gtx és az ultra között észrevehető különbség van?? mert akkor esetleg cserélem a karit
  • Abu85
    Feleslegesek az SLI konfigok. Eleve az SLI technika nem túl meggyőző. A Crossfire elvei és kivitelezése még elmegy, de annak is problémás a vezérlése.
  • w77d
    nem :) ha kiadok érte mégegyszer 140-et, akkor nem
  • Inquisitor
    Egyik kártya számol csak, ennyi. Nem elég?
  • w77d
    és pontosabban megtudnátok mndani, hogy esetlegesen milyen problémák merülhetnek föl az sli - vista párosítással??
  • Gabesz amd64
    megveszed?
  • berczely
    hát igen....
  • Jaffa 2843
    talán mire lesz full DX10 game lehet már G120-al fogjuk tolni :D
    mondjuk arra is kiváncsi leszek, hogy kik fogják DX10-be nyomni azokat a gameket amikben lesz DX10 támogatás de 9be játszhatoak lesznek, ugyanis sok ember nem hajlando VISTA-t feltenni, amit még meg is értek, és a DX9 és DX10 közti sebesség is hagy némi kivánnivalot maga után.. pl a én személy szerint örülök ha a Crysis menni fog rendesen DX9be nemhogy még fele annyi FPS-el játszam DX10be, ami valljuk be egy fps játéknál elengedhetetlen a magas FPS érték különben játszhatatlan
  • berczely
    Remélem azért fognak menni rendesen a DX10-es játékok!
  • Jaffa 2843
    énis igy vagyok vele, nekem is 320as GTSem van... és ugy várom a javitást mint hívők a messiást
  • berczely
  • Jaffa 2843
    nem beszélve a memoria bugrol amit a GTS produkál, reméljük ez lassan javitva lesz...
  • Jaffa 2843
    hát asszem elnézést kell kérnem a topiklakóktól, de érzésem szerint a kis Vörös jobbra sikerült, mint a GTS, a mostani viszonylatban még egyformának tünik a két kari, de késöbb a DX10-zel kifog ütni a radeon elönye vélhetően..