9761
10645648441175096535.jpg
  • LegionarR
    Köszönöm, jó hogy szóltál, most gyorsan meg is néztem hogy mit is néztem pontosan ki... És szerencsére DDR3-as...
    Tehát ha már 8600GTS kell nekem, nem a legolcsóbbat néztem ki :D
  • zoolee
    Ne vagyél 512 est, mert az biztos ddr2 es.
    Jobb a sima 256 os.
  • DummyBoy
    Hmmm ... szerintem se spórolj a VGA-n mert bukni fogsz rajta ... várj egy hónapot inkább ...

Chieftech tápokhoz ... Mint irtam vannak olyan 400W-os tápok, amelyek 5V-on terhelhetőek jobban, és vannak olyanok is amik 12-n ... Asszem a Csifteknek van mindkét fajtából 400W-os tápja ... ezért kell erre odafigyelni ...

Sajnos ma nem elvárható egy számtechboltostól hogy ilyen dolgokban segitséget nyújtson, mert sokuk (Tisztelet a kivételnek!!! Én pl: csak olyanoktól vásárlok akik tudják mit is adnak el nekem ... és nem sóznak rá minden szart mindenkire ... ilyeneket kell keresni, sokan fent vannak különböző HW-es fórumok bolhapiacain ... ph!, HWSW ...) nagyon dilettáns hozzá ... Ráadásul ha kiderül hogy jobban értek hozzá, akkor elkezd fölényeskedni, meg nagyképűsködni ...

Régebben volt ph!-n tápteszt, ott vannak is ilyen fórumtémák (Itt még nem néztem ...) ott érdemes szétnézni, lehet hogy ajánlanak valami olcsó és jó alternativát ...

Anno egy számtech boltos srác ajánlott valami noname tápot, mert gari lejárta után 1 héttel jött egy túlfesz, és elvitte a Revoltec tápomat :(

Volt vagy 3500 forint, életemben nem hallott márka, 350W-os, de volt olyan nehéz mint előtte a Revoltec ... (Ez egy vicc, de a minőségibb tápok tele vannak elektronkával, védelmekkel, ergo nehezebbek mint az átlag noname ...) Megvettem, és vigan vitte a húzott P4 Prescottot, 6800GT-t, vizhűtést, mindent ... rá egy hétre akartam venni még egyet, ismerősnek, fele olyan nehéz sem volt, el sem hoztam ...

Addig jó volt amig meg nem vettem az Enermaxot ... Szóval inkább várj, vagy keress alternativát (Vagy nézz használtan ...) de ha nem akarsz később bosszankodni, ne a VGA-n spórolj!
  • LegionarR
    Áhh.. Az olvasottak alapján muszály lesz tápot vennem, éspedig ha veszek, nincs keretem egy 8800GTS-re... Hidd el, én sajnálom a legjobban hogy így alakult...
  • janos666 #3715
    Inkább vegyél 8800GTS-t. Ha nem húzod a procid, csak 2 magos és 2 memóriamodulod van elbírja majd egy gyenge táp is. Ha majd húzni is akarod veszel nagyobb tápot. De tényleg sokkal jobban megéri az árát a 8800GTS.

Bár ahogy elnéze az aláírásod abból a gépből tényleg ne rakd át a taápot egy 8800-as mellé.
  • LegionarR
    Nos igen, a vásárlásba már bele is kalkuláltam egy táp-upgrade-t is, és mondanom sem kell, hogy ezek után a Codegen-t messze elkerülöm :D
    Így viszont 8800GTS helyett 8600GTS (512mb-s fajta)lesz az új lakója a gépemnek (tudom ég és föld a kettő között a különbség, de abban is biztos vagyok, hogy a 8600 GTS sokkal erősebb a jelenlegi 7300 GT-mnél :D
    Tévedek?
  • janos666 #3713
    Kicseréltem egy 500W-os Chieftecre (ez delta beles, a másik passz mi volt, de más...) és ez lazán elviszi. (bár elég meleg)
  • Evogordon
    Nekem a szaros 400w-os chieftech elbírja a gépemet :D
  • zoolee
    Bazeg!
    3,7 ig húzott 6420 al meg OC -s gts el és raid al csodálkozol???!!!!
  • Livius
    Hát lehet hogy az OC-s GTS meg a 2 RAID-os Sata miadt nem bírta már.
  • janos666 #3709
    Nekem a 420W-os Chieftech (a papírja szerint 2db 12V-os ága volt, nem az volt a géz) táp nem bírta el az aláírásomba lévő gépet.
  • tmisi
    Codegen mint minőségi, márkás???? Úristen... Szerintem az Chieftec volt inkább, csak összekevered. :D Az nem baj ha nem értesz hozzá, azért van a fórum, hogy találkozhass hozzáértőbbekkel és tanulj tőlük!

Dummyboy: jól emléxel! 350-es FSP vitte: C2D, SLI!!! 2x8800GTX (vagy GTS?), vinyók, dvd, minden. Egy kodegányt már 1 8800GTX is kinyírna. XD
  • LegionarR
    Basszus, ahogy most olvasgatom a hozzászólásokat más fórumokon a Codegenről, igazad van :S
    Nem tom miért, én úgy emlékeztem, hogy ez minőségi márka (látszik hogy mennyit értek a számítógép ezen részéhez )

De már látom hogy még ha új is a táp, valószínűleg nem úszom meg tápcsere nélkül, így viszont ugrik a 8800 GTS vétel :(
  • DummyBoy
    Nos ... ezzel csak az a gáz, hogy a teljes felvett teljesitményt nem mindegy hogy melyik ágaknak kell szolgáltatni ...

Még sok neves gyártó is azt csinálja hogy kiadnak egy 600W-os tápot mi sokAmperes terhelést visel el az 5V-os ágon de lópikulát sem bir a 12V-os ága ... Na most az új HW-ek meg a 12V-os ágat zabálják ...

Én mondjuk kisebb gépet sem mernék rábizni egy Codegen tápra, csak a szűk baráti körből 6 gép füstölt vagy ÉGETT!!! el igy az évek folyamán ... lehet hogy már jobbak ezek a tápok, de jobb félni ...

Ha van pénzed ekkora konfigra, illik alá egy normális táp is! Hidd el hogy jobban jársz, mivel egy számitógép lelke a táp ...

Ha ingadozik a fesz, vagy nem elég neki a cúg, akkor véletlenszerű fagyásokat okozhat, arról nem is beszélve hogy általában ezekből a tápokból kispórolják a védelmeket, szóval ne adj isten jön egy túlfesz, akkor az 5ropis táp miatt fog füstölni a 70 ropis VGA ...

Egy 400W-os komolyabb táp kényelmesen elvisz minden konfigot ... nekem Enermax Liberty-m van, és meg se kottyan neki a tuning + a 8800GTS ... de ph!-n volt teszt ahol a passziv 350-es FSP Zen-re kötöttek rá minden csúcsHW-t és kényelmesen vitte ... (Márhajólemléxem ...)

Szerintem keress valami minőségi tápot, nem muszáj a legdrágábbat, csak sokat birjon a 12V-os ág (Assebaj ha 2 12V-os ág van ...) 400W körül, és nyugodtan alhatsz majd ...

• w77d
    hmm... én ilyen gtx-ultra szinteken gondolkodtam
  • LegionarR
    Nagyon köszönöm a válaszod, de asszem azért annyira nem fogyaszt sokat (áldja az ég a Google-t )
    találtam egy tesztet az általam kiszemelt kártyáról, ami számomra nagyon megnyugtató...

GF 8800GTS teszt

No more comment :)
  • w77d
    szerintem nem igazán elég ez a táp a GTS-nek! nem hogy csökkenteni fogja a teljesítményt, hanem szerintem nem nagyon akarózna igy a kártya működni!
  • LegionarR
    Jah a procim kétmagos 2800 mhz-es és 1,50 Gb ram van még a gépben, ami normál ddr1-es, ha ezek az adatok is fontosak a válaszhoz...
  • LegionarR
    Sziasztokkk! Lenne egy kérdésem, éspedig a következő:
    Szeretnék egy 320 Mb-os 8800GTS-t vásárolni, de nem tudom hogy a gépem tápja jószomszédi viszonyban lenne-e az új jövevénnyel... a Tápom 350w Codegen

Tehát működne-e egyáltalán, és ha igen, nem akadékoskodna-e hogy csökkenti a teljesítményt a kevés energia miatt?
    (amúgy a gépem nincs telepakolva, tehát a tápom jelenleg nincs megeröltetve)

Előre is kösz!
  • janos666 #3700
    Lehúztam de iszonyat Vista alatt, már Adrienn is alig akart végigérni a kifutón (XP-n lazán illegette magát, semmi akadozás), de ez itt képregény és úgy látom a minőség is alábbhagy.
    Nevetséges hogy a saját demóik se futnak tűrhetően a Vistás drivereikkel.
    Lassan illene már csinálniuk valamit mert régi játékoknál mindegy hogy 100 vagy 60FPS, de 1-2 hónap és jönnek a DX10-es játékok amiket meg muszály Vista alól futtatni. De ha ilyen csigalassúak a driverek...
  • janos666 #3699
    Kösz, azt hittem az csak átküld az nvidiás linkre. (mert ami kintvan a gyártó oldalán is direkt linkkel azt csak redirectbe szokták tolni).

Most lehet hogy hülyeséget mondok mert annyira nem értek hozzá, de szerintem ez a fej-demó is agyonig nyomatja a pixel shadereket az árnyaláskor (ahogy a baszott részletes geometriai modelre árnyékok vetülnek a fényforrás elől kitakart apró "gödröcskékbe" és ahogy a magas albedójú és sok fényt kapott részekről visszatükröződik a fény...)
  • zoolee
    Ohh..sorry..:S
  • NeoMaN
    A haj az pixel a bőr meg textúra demó...
  • NeoMaN
    guru3d
  • zoolee
    Hát, azért 1 sőrő hajmodellel sztem meg se moccanna.:)
  • janos666 #3694
    Szerintem itt direkt a bőr megjelenítése a lényeg és nem is szántak rá halyat. Egy 2x olyan szintű halyat tuti elbírt volna amit pl. Luna kapott, pedig azt egy Gef6 is szépen vitte SM3-al és ugye ki is takarna némi bőrt és nem kéne félméteres zuhatag csak pár centi.

Amúgy honnan sikerült lehúzni? Nekem hónapokkal ezelőtt 404-et dobott az nzonen, megnéztem most is és még mindíg nem találja.
  • Sir Quno Jedi
    Megfigyeled, akker kopasz az ipse, talán nem véletlenül... :D
  • Falconer
    google
  • FLeT
    csá nép!
    Vki plz linkeljen egy 8500GT meg egy 7600GS tesztet (mindeggyik 256MB)!
  • janos666 #3690
    Ja, de ide nem írtam le hogy kell kihúzni a shadereket a kártyán a GPU órajeltől függetlenül. Lapozz a cikk aljára is.
  • Gabesz amd64

Maga Jancsi rakta ide be a saját képeit
  • NeoMaN
    konzolt kell venni
  • mikiking
    Császtok,megvettem,egy 8600 gt-t,dugom bele a monitort,és kiirja a monitor,h no signal ...mit kell tenni ?
  • NeoMaN
    Megveheted, 7900GS szint.
  • V43 1105
    Mire akarod használni?
  • mikiking
    A 8600 gt-ről mi a véleményetek ?
  • Evogordon
    Na dx9-ben értettem a full grafikát :)
  • MaSzKa
    8800GTS/GTX/Ultra tuning, hűtőcsere, voltmod
  • LoCk
    Human Head a program neve.
  • LoCk
    Az Ultra elott nekem is egy X1950 Pro volt a gepben.
    Amit engedett beallitani a kartya azt beallitottam, de ha az folyamatos, akkor ez maga a real sebesség.

Egyébként csak szólok te soha sem láttad full grafikán X1950-el,ui. az soha sem tudott DX10-et. :)

http://ati.amd.com/products/radeonx1950/specs.html