6
  • kvp
    #6
    "A VMWare is küszködik ezzel, csak OpenGL-t tud, azt is csak korlátozottan. Ez a Parallels sem tud semmi 3D-t.
    Tehát egy ideig még nem ezeken keresztül fogunk játszani..."

    A vmware egy jit-es emulator. A tenyleges virtualizacio eseteben arrol van szo, hogy a virtualis gep virtualis hardware-t hasznal. Ha a vendeg operacios rendszerre irnak rendes meghajtoprogramot, ami a hazigazda gyorsitokartyajat hasznalja, akkor a teljesitmenycsokkenes csak akkora lesz, mint amikor ablakban futtatunk egy jatekot. (vagy vista alatt, ahol meg a gui-val kell osztozni) A vmware-es opengl nem a vmware feature-je, hanem a windows szoftveres fallback driver-e, amit a win95osr2 ota csomagolnak a rendszerhez. A tenyleges virtualizacio ezzel szemben inkabb olyan, mint amikor egy nagyon gyors halozaton keresztul renderelunk egy tavoli gep videokartyajaval, annak kepernyojere. (linux alatt ez mar egy ideje lehetseges)
  • tntcoder
    #5
    Már a VMWare is nagyon jó volt, persze nem játékra, de az Apple a legjobb pillanatban csapódott az Intelhez a Core Duo-val, mert ez az első proci amiben az Intel végre megoldotta a *valódi* hardveres virtualizációt. Ilyen nézőpontból a VMWare inkább emulátor, annak persze mestermunka.
  • Mberke
    #4
    De van is egy pár év a kettő között!
    Bár mondjuk nekem a Tigris jobban tetszik mint a Vista.
  • mousee
    #3
    De kva ronda a win az osx-hez képest
  • PetruZ
    #2
    Már van PC-s is, plusz ott a VMWare is. Bár a használhatóságot tekintve kétségeim vannak afelől, hogy a független grafikus vezérlést belátható időn belül meg tudják oldani. A VMWare is küszködik ezzel, csak OpenGL-t tud, azt is csak korlátozottan. Ez a Parallels sem tud semmi 3D-t.
    Tehát egy ideig még nem ezeken keresztül fogunk játszani...
  • Duncan Idaho
    #1
    EZAZ!!!
    Akkor nemsokára jön ugyanez csak pc-re!
    Azt Linuxon netezünk, Windowson jáccunk!