232
  • [Jakuza]
    Nekem nem faj a valosag, kisdobos baratom. :P
    JA es hogy negativ hirek ?
    No nezzuk csak meg mennyire voltak is azok?
    Marciusban kiadtak a PS3-at, amiben 8 helyett 6 SPE mukodik, es 299$ helyett europaban 900ert lehet megvenni. A vegleges fejlesztoi szettek Sony szerint mar 2005-tol kint vannak a fejlesztoknel, igaz kesobb kiderul, hogy ez csak 2006 oszen kerulnek ki, tehat jelenleg sincsenek kint.
    Na persze Sony be is mutatja a gepet, igaz nem sok koze van annak se az igazsaghoz, mert kesobb mashogy nez ki a gep.
    Majd kiderul rendszer osszeferhetetlenseg miatt a dual shock nem kerul a gepbe, legalabbis a Sony szerint.
    Kiderul kesobb, hogy bepereltek oket, hogy szabadalmat loptak vele es birosag kotelezi a buntetes fizetesre es a kontroller gyartasanak beszuntetesere.
    Aztan jon a HDMI nelkuli butitott valtozat bejelentese, amitol meg a rajongok is felhaborodtak, de elotte meg szo sem volt ilyenrol sot interjuban tagadtak le.
    Vegulis ezek a negativ hirek, de nem baj vannak meg rajongok, akiknek annyira a szive csucske az ilyen gepezet, hogy szerintuk az igazat mondta a Sony.
    Errol egy valami jut eszembe, marmint rolad es a hasonlokrol, ATVben nyugdijas betelefonal, hogy o adot akar fizetni, mert nem erdekel mit hazudtak neki az adocsokkentesrol, es biztos jo ok volt a hazugsagra. :P
    Te is verd a melled, hogy negativ hirek voltak ezek vagy az igazsag.
    Persze ettol en meg lehetek sotet, de ettol ezek a hirek igazak es amugy is letojom nagy ivbol, hogy mit mond egy ovis "konzol-fun".
  • NEXUS6
    Ha a PS3 fog hozni annyi extrát az adott ár mellett, amit a bejövős szoni újjítások hoztak anno, pl vókmen, pléjsztésön, péespé, akkor tök mindegy, hogy mennyire melegszik, vagy hány gigahertzen fut a verda, mert az emberek meg fogják venni, és bármennyibe kerül is örülni fognak neki, mert azt mondják megérte.

Ezt meg elsősorban a játékprogik, a netes szolgáltatások, meg a "komoly" szolgáltatások (BR lejátszó, alternatív OS, multimédia center) fogják meghatározni.
    És érdekes módon pont ez utóbbiakhoz a Sonynak kevesebb köze van mint a HW-oldalhoz.
  • Dzson
    Neked meg a sötét, sony-hater szemkendőt kéne levenned, mert így magad is elég sötét vagy. :)))))
  • Fenjoy
    Mondjuk ezt mindig bírtam az sg-n, hogy egyeseknek több információjuk van a PS3 ról, mint a Sony nak magának...LOL hogy is van az a régi mondás... a negatív reklám is reklám, sőt...

nah jó megebédelek, mindenki jó étvágyat:)
  • [Jakuza]
    Nos akkor gyorsan szamold ki mennyi a 700Euro amennyiert eruropaban lehet kezdetekkor kapni a PS3-at.
    Lehet szamolni kellene ? Az nem 900$ majdnem veletlenul?
    Akkor lehet, hogy megiscsak mondott valamit a marhasagaid ellenere a Lynch biro ? :P
    Igaz teged nem erdekelnek a Sony beugratasai te 300-400$-rt josoltal meg 8 PSE-t, es sorolhatnam.
    Igaz neked nem jott be egy sem ebbol csak a rohadt negativ kritikaknak.
    Lehet felkellene a szamhejaidrol a rozsaszinu kodnek ereszkednie ?
    Amugy is olyan buzis szin. :P
  • IGAZIWILLIAMS
    "Legutóbb, amikor a Merril Lynch 900 dolláros PS3 árat "jósolt", akkor is ennyire lelkesen álltál ki a hír mellett."

Isten ments,hogy belefollyak itt a magasröptű eszmefuttatásba,de a Merril Lynch nem 900 dolláros anyagkölséget jósolt? Ami meg ugye....
  • semi
    aki olvasta azt a beszélgetést annak sztem lejött, hogy kamu ez az egész, kivéve talán az e3-as utalás a dev.kit-re! Talán ebből jött az ötlet is hogy híreznek vmi. "nagyot" a PS3-ról.
    Részemről: :-)
  • Mike
    Jakuza már csak ilyen
    kicsit irrtáló minden téren :)
  • REAL_CIÁN
    Érdekes, te valahogy két pofára habzsolod a PS3 körüli negatív pletykákat.
    Legutóbb, amikor a Merril Lynch 900 dolláros PS3 árat "jósolt", akkor is ennyire lelkesen álltál ki a hír mellett.
  • Mike
    milyen jó ötlet
    lehet a vizzel fűteni, vasalni, főzni
    5.1-es hagrencer se kell, mert úgyse hallasz semmit a zűgástól
  • Sanyix
    Én egy 300000? 30000? litér visztartályt helyezek fölé, hogy kivegye belüle a zokszigént, a vasaláss témájában :)
  • endale
    Én arra gondoltam, hogy majd a hűtőben tartom és akkor nem melegszik túl. Úgyis terveztem, hogy veszek egy minibárt a szobámba, hogy ne kelljen kifutkosni a sörér'
  • [Jakuza]
    Olvasni tudol é ?

"Lasd PS3 kiadasi idopontok, butitott verzio, controller shock nelkulisege, a feljleszto platformok valotlan veglegesitese, nem teljes SPE szam es sorolhatnam tovabb."
  • Mike
    szal mindegy xbox-e vagy ps3 mindkettőt a kamrában kell tartanom, mert annyira zajosak lesznek
  • Dzson
    Miféle hazugságokról beszélsz? A nemhivatalos infóktól való eltérésekkel? Vagyis ha Gipsz Jakab aki takarító a redmondi garázsban azt mondja, hogy a microsoft 5 magos procit tesz a gépébe és ennek ellenére az csak 3 magos a megjelenéskor, akkor a mikrofos hazudott?
  • Dzson
    x után kimaradt a nm. Vagyis az még egy korai tipus volt, azóta keskenyebb csíkon indították be a sorozatgyártást - ha jól értesültem.
  • Dzson
    :) De pöcs, mert az egy x procis balde szerver, a legizmosabb cell-el, bár szerintem ez a prototipus (vagy nem).
  • [Jakuza]
    De akar igaz is lehet az altalam megfogalmazottak szerint.
    Nem feltetlenul kell az ordogot valoban a falra festeni, de miutan a Sony es IBM mostanaban tobb bakot lo a felelotlen hazugsagaival igy aztan az ilyen pletykak akar igazak is lehetnek.
    Foleg annak a fenyeben, hogy mostanaban a Sonyval szemben felhozott ervek tobbsege igaznak bizonyult.
    Lasd PS3 kiadasi idopontok, butitott verzio, controller shock nelkulisege, a feljleszto platformok valotlan veglegesitese, nem teljes SPE szam es sorolhatnam tovabb.
  • REAL_CIÁN
    Te most hülyének teteted magadat?
    Az egész #21 hsz-ed a névtelen forrásokról szól.
  • [NST]Cifu
    Mond csak, hol is állítottam én bármit is a névtelen forrásokról? Ezt benyaltad pajti... :DDDD
  • [Jakuza]
    Na na na.
    Az ugyan nem futott 3GHzen.

"The prototype, called the Cell Processor Based Blade Server, measured approximately 23 x 43 cm. Each board featured two Cell processors, two 512 Mb XDR DRAM chips and two South Bridge LSIs. The Cell processors were demonstrated running at 2.4-2.8 GHz"

Forras

A masik fele, lattad te mekkor a difi fogyasztasban es melegedesben az IBM tech adatai szerint ? 1,2 Volton a magonkenti 1 Wattos fogyasztas 5szorosere no 3,2Ghzen a 2,4GHz-hez kepest.
    Tehat nem leszolyan egyszeru a tuning ahogy te elkepzeled

• kvp
    A lenti kepen egy ibm cell blade prototipus van, 3Ghz-n hajtva. A fejlesztok szerint a procik 2.8Ghz-en mar egy sima 1U-s lapos hutovel is elmennek. (legalabbis az ibm blade-ekben) Az elso sorozat cell processzor hivatalos orajele 2.4Ghz volt. Minden mas tuning kerdese. Ha idoben kesz leszenek a 2.8-as vagy 3.2-es valtozatokkal, akkor azokat is hasznalhatjak. Vagy az elso szeriaban kijonnek egy 3.2-re overclock-olt 2.4-essel.

A kulso tap fogalma pedig egy sajat dobozba szerelt, opcionalisan kulso passziv hutobordakkal ellatott, tapot jelent, ami kisfeszultsegu egyenaramot ad ki magabol. En szemely szerint tamogatom ezen megoldasokat, mivel igy konnyebb jarmuvekbe vagy egyebb beepitett rendszerekbe epiteni egy gepet. Masik fontos szempont, hogy igy ki lehet adni egy kis meretu, de zajos es egy nagy es nehez de passziv hutesu tapot is. Es a csere megoldhato a szabvanyos, felhasznalo altal is szerelheto csalakozok miatt.

Viktor
  • [Jakuza]
    Nem az nem pocs, hanem egy alig melegedo Cell processzor egy blade szerverben. :P
    De felolem nevezheted pocsnek is, ha neked ugy jobb.
  • REAL_CIÁN
    Akkor gondolom elhiszed a Kacsamagazin és az Ufóleső minden szavát is, hiszen azokban is ennyire "hitelesek" a források. :D
  • Dzson
    Pöcs.
  • Dzson
    Én meg úgy dönthetek egyes források szerint, hogy megháromszorozom a teljesítményét. Kár, hogy a mikrofosnak van elég pénze lefizetni egyes noname "hírforrásokat", csak hogy eladhasson még pár x3,6-ot a PS3 megjelenéséig.
  • [Jakuza]
    Nem kell ezen csodalkozni a Cellnel fogyasztas csokkentesnel nem ugy alakulnak a dolgok, mint ahogy elterveztek.
    A spec adatokban 27-43Watt szerepelt 0.9Volton 3,2GHznel az osszes mukodo mag mellett. (Ugyebar a PS3ban nem az osszes mag (8) fog mukodni ezert meg kevesebbett kellene fogyasztania)
    Ez az adat tuti kamu. A PS3 racsozata es ez a kis kep bizonyitja.Mondjuk Sonytol es IBM-tol nem is var mast az ember a sok valotlan allitas utan. Tehat nevtelen forras ide, nevtelen forras oda, azert lehet abban valami amit leirt.

• hypno
    Csak 2,8 GHz, meg külső táp?!
    Akkor nem is kell.

Különben is, 1000 USD alatt nem veszek semmit.
  • Mike
    titkos forrasbol megtudtam hogy a ps3 1000 wattot fog fogyasztani, mig a xbox576 mar 3 kilowattot mert legkondicionalo is bele lesz epitve
  • vax
    400 watt?
  • Mike
    alapjaban veve nekem mindegy
    lenyeg ugyis az lesz hogy melyikre lesznek drgabbak a jatekok, bar mondjuk nalalm jelenleg ps3 a nyero az xbox360-hoz kepest
  • Caro
    Szerintem sem lesz jelentős eredményű az órajelcsökkentés, már ha tényleg lesz.
    Ekkora gépnél már nem az órajel a legszűkebb keresztmetszet.
  • [NST]Cifu
    A Mhz csak egy dolog egy chip sebességével kapcsolatban, a számítási teljesítményben még pár más dolog beleszámít, első sorban a chip felépítése. Hogy messzebb ne menjünk AMD Athlon 64 3200+ (2000MHz) teljesítményét hasonlísd össze egy 2000Mhz-es P4 Celeronnal...
  • [NST]Cifu
    Ezzel az erővel a PS2 és a eddig ismert PS3 tápját is ki lehet szerelni a házból, tehát lehet külső tápos is...
  • barret
    Szia :) Mellesleg a ps3-nak az a kis "csonkitas" sztem nem sokat fog artani,nem cipel egy windows-t a hatan... a kis psx milyen jol elvolt a 33 mhz teljesitmenyevel... egy fel 486-nak felel meg,megis ott volt rendesen mikor kijott!!!
  • Mike
    szia Inuyasha :)
  • Mike
    hat jaja, ez is normalis :)
  • barret
    Az en gepem kulso alaplapos,mert csak a tap van hazban,megis mukodik:P Na Csa.
  • asysoft
    Az órajelcsökkentés nem túl komoly butítás, a 400MHz-nyi meg főleg nem az.
  • Mike
    nagyapam szerint a Cell-t a NASA fejleszti es ezert a Sony PS3-masdban ilyen soha nem lesz. Ezzel szemben a szomszed Janka neni szerint meg nem fog Blue-rayt olvasni, mert neki a Manyika azt mondta a gyogyszertarban hogy HD-DVD-s lesz